Hjem Muskler, led og knogler Diskusprolaps

så skal jeg opereres

123457

Kommentarer

 • Hej Eva.

  Det er jeg ked af at høre det ikke bliver helt godt !, men må så håbe at oxicontine, kan hjælpe dig .

  Jeg har selv og er lige startet op på dem igen og lægger en god bund, så man kan fungere bare lidt .

  Jeg går til træning hos en fys. og der er ikke de store fremskridt, hun kan næsten ikke røre mig, jeg er bare så øm og det gør så ondt.

  Hold modet oppe, selv om det kan være svært nogle gange, det kender jeg selv til :o)

  Anita og Olivia: jeg håber meget i begge er kommet godt igennem jeres operation, og glæder mig til at høre fra jer, og hvordan det er gået, tænker på jer :o)

  Hilsen Skytten !
 • Hej skytte36,

  Min operation er udsat til i morgen. (En lørdag :)) Min kirurg blev syg, så nu har de kaldt en hjem fra sverige, for at nå dem, han ikke fik opereret.

  NU ser jeg godt nok også frem til det.

  Glæder mig også til at høre, hvordan det er gået Olivia.

  Godt du har fået noget smertestillende, så du kan fungere - det er ikke rart, hvis hver en lille bevægelse gør ondt.

  Det er længe du skal træne, når der alligevel ikke er de store fremskridt. Ved alm. prolaps siger man 4 - 6 uger, og hvis der ikke er fremgang, så overvejer man operation. 3 mdr. er lang tid, når træningen giver flere smerter - men måske er det anderledes, når der også er andre ting oveni, en ved en alm. prolaps

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej,

  Så er det overstået. Operation er ikke så slemt - men bagefter - ja det er noget værre.

  Det viste sig, at da de åbnede, så var mit største problem en stor mængde arvæv fra den tidligere operation. Kirurgen fritlagde nogle nerver og lavede et vindue (kaldte han det). Da jeg vågnede, kunne jeg ikke mærke min venstre fod. Ren panik dagen efter. En læge kom sammen med sygepjejersken, og jeg fortalte dem, hvordan jeg havde. Lidt senere kom lægen med kirurgen, og de diskuterede det. De har også sprøjetet kortison ind i iskias-nerven på venstre ben, da den var meget irriteret. Nu kan jeg ikke gå uden krykker, da foden sover så meget, at jeg næsten ikke kan mærke den. De mener den er ved at vågne efter alle de års indeklemthed.
  Jeg håber sandelig, den "vågner" noget mere, da jeg gerne vil kunne gå uden krykker :)

  Det var den korte version (kan ikke siddde mere)

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej Anita.

  Godt at høre du er kommet godt igennem din operation.

  Kan du mærke din fod mere nu, eller har de sagt hvorlænge det kan tage ?

  er du så kommet hjem nu ? vil gerne høre fra dig, når du er kommet oven på :o).

  Olivia: Håber også at du er kommet igennem din operation godt, og er ved at komme dig. ¨

  Skytten :o)
 • Hej Anita og alle mine andre lidelsesfælder.Jeg er opereret ,kom hjem i søndags.Det var hårdt men jeg tror at det er gået godt.Der var også en del at rense ud ,som har trykket på nerven.der er lavet plads til nerven og sat en plastikskive ind,og den er fastgjort med 4 skruer og nogle stivere imellem.det første jeg gjore var at vrikke med tærene.Pyha de virker stadig.Det var min store skræk at jeg blev lamjeg har jo stadig mange føleforstyrelser.Blev opreret onsdag, torsdag aften trampede jeg op og ned af gangen.Fredag morgen i bad og sat hår og eget tøj på.Jeg tror at det hele er gået fantastisk.Selvfølgelig gør det ondt og man føler sig som en skildpadde der ligger på ryggen og ikke kan vende sig og ikke komme op og ned af sengen.Jeg kan sidde på en stol og går rundt uden stok og ligger kun i min seng om natten og en middagslur.Jeg håber at det er tredie gang lykkens gang.Jeg kan næsten bukke mig ned og selv komme i tøjet.Jeg er glad og positiv.Så hvis der er andre som bliver tilbudt lignende operation, gå til den og husk det er en uge siden i dag.Nu vil jeg ud og prøve om jeg kan gå en lille tur.før kunne jeg ikke gå 100m.
 • Hej alle

  Er også spændt på om det går bedre med foden Anita?? Det er så irriterende når den sover. Jeg får soven hver gang jeg sidder, står eller går... jeg kan dog ikke forstå hvorfor, når der ikke er nogen diskos der trykker på nerven..... nogen forklaring???.. Jeg spurgte på rygcenteret, men forstod ikke rigtig det de sagde.

  Er begyndt på Oxycontin i går. Det er jo som at komme i himlen! Jeg er ikke smertefri, men nu kan jeg fungere....som du sagde Skytte. Jeg skal tage 2x3 pinex, samt oxynorm ved smerter.

  Lyrica ville lægen ikke give mig, da hun mente det var alt for meget på en gang. Desuden er de vildt dyre. Har også fået primperan(kvalmestillende) hvis det skule blive nødvendigt. Havde lidt kvalme til morgen efter at ha taget min oxycontin.

  Er der nogen af jer, som har prøvet Lyrica?

  Smertern ned i benet er der desværre stadig, men lændesmerterne er aftaget betydeligt. Jeg er stadig stiv i ryggen og kan ikke bukke mig, men har det klart bedre.

  Held og lykke til både Anita, Olivia og Skytte. Samt alle andre der døjer med ryggen.

  M.v.h Eva
 • Hej Alle,

  Olivia7:
  Hvor er jeg glad for at høre, at det er gået så godt. Efter nu 3 omgange, fortjener du, at det nu er lykkedes. Det er fantastisk, at du allerede er så selvhjulpen :). Skal du til nogen form for genoptræning?

  Skytte36 og Evagra63.
  Nej - foden sover stadig, men jeg er blevet bedre til at "humpe" rundt herhjemme - der er ikke så langt mellem møblerne :). Da jeg vågnede fra narkosen, var min første tanke "Hvad har de dog gjort ved min fod". Det der bekymrer mig - var lægernes reaktion - som om det kom bag på dem. Det havde de ikke forventet - Jeg tænkte ikke så meget over det, indtil jeg så deres reaktion (da jeg har prøvet det før - dog ikke i det omfang). Jeg er nervøs for at det de har sprøjtet ind, har gjort mere skade end gavn - men jeg vil se tiden an. Normalt får man ikke følelsen igen lige med det samme - men sjældent er det værre, når man vågner. De spurgte også til den hver dag. . Grunden til jeg går med krykker, er at jeg ikke kan mærke, når jeg træder med foden - og det lykkedes mig også at falde i dag :(. Smerterne i ryggen er aftagende dag for dag :), men nervesmerterne er der stadig i samme omfang. Sygeplejersken fortalte at kirurgen måtte hive godt i dem, for at kunne komme til - så det er OK. Det var det samme som sidst.

  Evagra63: At din fod sover, kan skyldes, at din nerve har taget skade af tidligere tryk - eller dine nerver bliver irritereret. Det i sigselv kan give smerter og føleforstyrrelser. Der sker så en kemisk reaktion i nerven (det var derfor, jeg fik sprøjtet kortison ind)

  Mange hilsener

  Anita
 • hej alle. Jeg tør jo dårligt skrive, at jeg har været ude at gå de sidste 4 dage, og idag ca.20 min.Jeg har jo som før skrevet en nerveskade ,som gør at foden har sovet meget,og er delvis følelsløs.Det skete ved første operation.Men jeg har lavet mindst 1 mill vene pumpe øvelser ,og når jeg sad lavede ,jeg konstant øvelser,også fordi det gjore ondt.Jeg havde dropfod.Dropfoden er næsten væk,kommer når jeg bliver træt.Men følelsløsheden er der stadig ,hele vejen op til ballen.Det tror jeg ikke forsvinder.Men jeg har gået i 20 min idag ,uden stok og ingen halten .Hurra ,bare det fortsætter.Jeg er langsomt ved at trappe ud af oxycontin,og er spændt på om jeg så kan holde smerterne ud,for jeg har taget dem i et år.
 • Hej Anita.

  godt at høre fra dig, er ked af at høre din fod stadig sover, har de sagt hvornår du skulle begynde at få det bedre i foden ?

  Det er jo ikke så godt du falder, kan bestemt ikke være godt for din ryg, så du må passe meget på !!!

  kan du ellers mærke en bedring i ryggen ?


  Olivia: fedt at høre det er gået så godt, og at du har det så meget bedre.
  du fik sat en protesse ind, og hvorlang tid tog din operation, den protesse du har fået sat ind, er det fordi den/de du havde var ødelagt, mine 2 skiver er der ikke mere væske i, og det er derfor de har snakket om jeg skulle have en protesse ind.

  Har de sagt hvor længe de kan holde.

  Eva: Ja man er godt hjulpet med oxicontin, så kan man næste have en "normal" dag.

  Er der noget nyt for dig, skal du have en operation mere eller ?

  For mit vedkommede, så går jeg jo stadig til fys. har nogle gode dage og har også dårlige dage, er også startet op på oxicontin igen, og sidste fredag kom jeg på sygehuset med brystsmerter, som begyndte at gå ud i min v/arm så bliver man lidt bange.

  Jeg trode det var p.g.a mine piller, men det var det så ikke og mit hjerte så fint ud, men de mener pga. mine rygsmerter og og man går og spekulere så meget at min krop er total stesset !!!

  nu må tager jeg bare en dag af gangen, og er begyndt på et afklarngsforløb, hvor de kan finde ud af hvoe meget min ryg kan klare, er mega træt af at gå hjemme med ryggen, så håber dette forløb kan få en til at tænke på andet end dårlig ryg.

  Hilsen Skytten 36
 • Hej Alle

  Uha hvor lyder det træls med den sovende/følelsesløshed i foden. Hvordan går det nu Anita?

  Olivia.. er du begyndt at trappe ud af Oxycontin?

  Jeg havde en god uge da jeg startede på medicinen, men andt så ud af at træerne ikke vokser nd i himlen.!
  Lørdag var min ven og jeg på besøg hos et vennepar. Jeg havde taget Oxycotin som jeg skal om morgnen. Lige inden vi tog afsted tog jeg 2 pamol og en Oxynorm.

  Vi sad ved et bord og spiste/snakkede i 3 timer. Jeg rejste mig jævnligt for at gå lidt rundt, men ret hurtigt fik jeg så stærke smerter og utrolig ondt i ryggen, så jeg dårlig kunne flytte benene.

  Da vi skulle hjem, måtte jeg holdes oppe i armen for at komme ud i bilen.

  De efterfølgende dage har jeg haft rigtig ondt ned i benet trods al medicinen.

  Jeg er noget rystet over den oplevelse. Troede jeg kunne det hele nu. Har lige i dag fået en trykaflastende tempur siddepude. Vi skal på restaurant og fejre en fødselsdag fredag.

  I går var jeg til samtale hos en psykoterapeut på rygcenteret. Det var rart at få sat ord på min angst for at blive helt hjælpeløs.

  Skytte og I andre. Hvordan klarer I de der dage hvor det bare går helt ad h til?
  Venter stadig på indkaldelse til rygkirurgerne på OUH.

  God bedring til jer alle.
  Eva
Log in eller Registrér for at kommentere.