Hjem Muskler, led og knogler Diskusprolaps

så skal jeg opereres

124678

Kommentarer

 • Hej skytten36,

  Du må tage det roligt, når du skal starte på ryg-træning. Du lyder, som du har stærke smerter. Jeg håber, du skal gå til træning samme sted, hvor de følger dig - det er vigtigt, du lytter til din krop, og siger fra, hvis det er for meget. Får du et skræddersyet program, specielt til din ryg?

  Jeg husker endnu den uerfarne fysioterapeut, jeg var hos. Jeg tror stadig den dag i dag, han var årsagen til min øjeblikkelige forværring, fordi han stillede forkert diagnose. (Var endnu ikke scannet på det tidspunkt).

  Ja - du har ret, der skal ske mirakler, når du starter på træningen. Skal du så scannes igen senere?

  Jeg får stadig løn fra mit arbejde. Jeg fik en fratrædelsesaftale med firmaet.
  Jeg fik valget mellem fyring eller aftalen, så jeg skrev under. Dermed får jeg heller ingen karantæne, når lønudbetralingen stopper.

  Jeg har været hos en socialrådgiver. jeg regner med at gå over til syge-dagpenge, når jeg ikke længere får løn. Det kan man så få i 52 uger, så skal der tages stilling til, om man skal i flex-job, søge pension (er dog ikke tilfældet for mig pt.) - eller er rask nok til en fuldtidsstilling. Der kan dog søges om forlængelse af sygedagpengene. Med al den ventetid på det ene og det andet, så bliver det et langvarigt forløb :(

  Ja, man har smerter og så samtidig mister man sit job. Det er som at blive dobbelt "straffet". Jeg var meget glad for mit job (programmør/databaseadministrator), og havde været der i 10 år, og havde nogle rigtig gode kollegaer.

  4 år er langtid, og jeg ved jo heller ikke hvad fremtiden viser. Mine problemer skyldes degenering af diskus - en læge sagde, at det er det samme, som at blive grå-håret. Det er normalt, men hos nogle giver det store problemer og andre kan have diskusprolapser, uden symptomer - og andre igen har degenering uden problemer. Du skrev, du også havde degenering - det må være tidligt i din alder.

  Det er noget skidt, du har fået flere smerter igen, efter du har fået ændret din medicin. Meningen er vel, du skal kunne fungere så smertefrit som muligt, så længe, du har så mange smerter.

  Jeg skal her i feb. starte på et kursus i hvordan man kan takle kroniske smerter ved hjælp af forskellige psykiske værktøjer, så jeg kan prøve at tage mindre smertestillende, og samtidig leve nogenlunde normalt. Det er jeg glad for, da jeg har epilepsi, og i forvejen tager mange piller dagligt - pt. er det nærmest et måltid i sig selv :).

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej Anita.


  JA så er jeg begyndt hos fysioterapeut, og har været til behandling mandag og i går, og vågner her til morgen med så mange smerter i min ryg og hoffer, og kan dårligt gå, så jeg må op og have en morfinpille.

  Hun sage godt nok at jeg kan få ondt igen her i starten, men det gør godt nok ondt i dag.

  Håber det kun er her i begyndelsen, det er sådan, jeg orker næsten ikke at skal igennem alt det igen.

  Jeg ved ikke om jeg skal scannes igen, men jeg skal til kontrol igen om 3 mdr. hos kirugen for at se om der er fremskridt i det.

  Nu skal jeg op og tale med en på kommunen, om mit videre forløb, vil meget gerne igang med at lave noget, men min fysioterapeut siger jeg ikke kommer igang, og fra råder mig at begynde på noget arbejde. som det er nu !!

  Men syntes at når jeg først er kommet op og fået mine piller, og efter et par timer, går det lidt bedre, så kunne jeg måske lavet noget i et par timer el. 3.

  Er bare så træt af at gå hjemme :o(

  Hvordan går det med dig, har du hørt noget nyt i din sag ??  Hilsen Skytten.
 • Hej Skytte,

  Dejligt at høre fra dig :).

  En fysioterapeut sagde engang til mig, at det godt må gøre mere ondt, men inden næste behandling, må det ikke gøre mere ondt, end det plejer, dvs. at man skal være tilbage på det niveau, som man plejer at ligge på - men fysioterapeuter er også forskellige - det vigtige er, at du har tillid til hende, men samtidig lytte til din krop, om det er godt for dig. Det er dig, som kan mærke smerterne.

  Jeg kan godt forstå, din fysioterapeut, siger at du ikke er klar til at arbejde. Det lyder, som om du stadig har for mange smerter. Selvom man kan tage smertestillende, så man føler sig "rask", er årsagen ikke fjernet. Man kan ikke mærke, kroppens naturlige faresignal, om at nu siger den fra. Nu lyder det som, du har flere smerter i ryggen, end jeg havde - så pas på den. Den skal holde resten af livet.

  Den kombination af smertestillende, jeg fik for ryggen for 3 år siden, tog smerterne i ryggen. Jeg følte, at jeg ikke fejlede noget (udover det følelsesløse), så på det tidspunkt (efter 1 måneds sygemelding), meddelte jeg arbejdet, at jeg ville genoptage det (naiv, som jeg var :)). Jeg nåede at arbejde hjemmefra om mandagen. Tirsdag aften bliver jeg indlagt, og må påbegynde indtagelse af morfin (pga. stærkt tiltagende nervesmerter i benet) ved siden af det andet. Bliver udskrevet efter et par timer, og om torsdagen, bliver jeg akut opereret. Når jeg tænker tilbage, tænker jeg: "Gad vide, om det var kommet såvidt, hvis jeg ikke havde påbegyndt arbejdet." Måske - måske ikke, men det er nemt at være bagklog :)

  Jeg har det også sådan, at når jeg har fået smertestillende, og lidt op af dagen, så kan jeg holde til mere, men jeg har af bitter erfaring, lært ikke presse mig selv. Derud vil jeg aldrig komme igen.

  Jeg fik en tid til samtale på Rigshospitalet d. 27/5, men blev så ringet op af omvisiteringen, at de havde kort ventetid på Furesø privathospital (Har aldrig hørt om det før :). De har en tid på tirsdag, hvor jeg skal ud og snakke med en kirurg.

  Mange hilsener

  Anita
 • Hej alle,

  Det er rart at læse om jeres erfaringer ang. jeres rygproblemer. Jeg er ked af at det er noget i kæmper med hver dag. Rygsmerter er ikke noget jeg ville ønske for min værste fjende!

  Jeg blev selv opereret for en L5/S1 prolaps for godt en uge siden. Det har været et forløb på godt 10 måneder før jeg endelig blev taget seriøst. Jeg er kun 23 og er ellers sund og rask, så lægerne mente ikke at mine rygsmerter var "så slemme endda ... Du skal bare ud og løbe lidt, så er du frisk igen." Men så gik det helt galt i julen og jeg blev indlagt da jeg ikke længere kunne gå. Jeg fik langt om længe trumfet en scanning igennem og en uge derefter lå jeg på operationsbordet.
  Her en uge efter operationen har jeg det overraskende godt. Jeg har næsten ingen smerter tilbage i benet og det ser ud til at være en vellykket operation. Jeg tager ikke længere smertestillende, ikke engang en pinex bliver det til. Jeg er meget glad, men dog er jeg lidt bekymret. For jeg kan allerede lave så mange ting at jeg ikke bliver "stoppet" af smerterne. Derfor er jeg bange for at jeg kommer til at provokere noget som ellers skal have ro ... Jeg prøver at lytte til min krop, men det virker som om at den har det ok. Når man så læser de ting i har været igennem (og går igennem) så bliver man jo lidt nervøs for fremtiden. Jeg håber meget på at det her er slutningen på et langt forløb ...

  Tak for jeres indlæg, det er rart at høre at man ikke er den eneste som kæmper med ryggen. Det er desværre langt fra kun en fysisk kamp. For mig ramte den mig hårdt psykisk, hvilket kommmer til at være en del af mit genoptræningsprogram (-:

  Jeg ønsker jer alle det bedste

  hilsen

  23
 • Hej bare 23. Hvor er det skønt at høre om en der har fået en vellykket operation.Jeg er selv blevet opr. L5-S1.Jeg var desværre ikke så heldig.Jeg fik beskadigt min nerve,så det har jeg rigtig meget glæde af.Jeg blev så opr. igen 7 mån. efter, men ak. Nu er jeg blevet tilbudt opr. med en diskusprotese og skruer.De vil også fjerne noget af knoglen så der bliver mere plads til nerven.Jeg har mange smerter øv øv .Men du skal bare træne,men huske at lytte til din krop.Du må ikke tage for hårdt fat,du er jo lige opereret.Du skal træne 3 gange om ugen, og gå en tur de andre dage.Husk at slappe af en dag om ugen.Jeg ønsker dig al held og lykke.Jeg sidder her og tæller på fingre om jeg skal sige ja til operation, og om jeg tør .Kan jeg slippe af med alle de piller ?.Jeg har kun 3 uger til at bestemme mig.Det er godt nok svært.
 • Hej Bare23 og Olivia

  Bare23.

  Det er dejligt at høre, at du har det så godt - men pas på med ikke at "overdrive" øvelserne. Du skal vel starte på rygskole?

  Har lægerne givet nogen forklaring på, hvorfor du har fået en prolaps i så ung en alder? - Har du haft et uheld/ulykke?

  Lad være med at tænke på fremtiden - nyd at du har det så godt :)

  Olivia

  Det er da noget skidt med dig :(. Kan godt forstå, du har svært ved at træffe beslutningen. Det er en stor operation. Jeg spurgte en gang en læge, da han gav mig mulighed for flere forskellige behandlinger - "Hvad ville du gøre, hvis du var mig". Jeg tog i mod rådet konservativ behandling), og fulgte det - at jeg så ikke fik det bedre er noget andet. Skal snakke med en ryg-læge i morgen.

  Hvad er alternativet for dig, end en operation? De må have givet dig en sandsynlighed for, om du kan blive fri for smerter eller i det mindste blive smertereduceret.

  Tilsidst et spørgsmål.
  Har nogen af jeg, haft spjæt i benene (Jeg har også en L5/S1 prolaps)?
  Bare23: Når du skriver, du ikke kunne gå - hvordan gav det sig udtryk?

  Mange hilsener og pøj,pøj

  Anita
 • Hej Anita. Jeg har fået at vide at jeg aldrig bliver smertefri.Der er 60 % chance for at jeg får det godt og yderlige 30 % chance for at det bliver lidt bedre og 10 % chance for at det bliver det samme.Jeg skal til forundersøgelse på torsdag og har fået en samtale med min kirug.Så forhåbentlig bliver jeg klogere på torsdag.Jeg håber at det går godt for dig.
 • hej Anita . Jeg kom lige i tanke om at jeg ikke havde svaret dig, angående spjæt i benet.Får du gabentin, for de giver ufrivilge spjæt,ryk.Jeg får gabentin og har en del spjæt med tror at det er pillerne.Held og lykke
 • Hej Olivia

  Det er kedeligt, du aldrig bliver smertefri. Det må være en hård besked at få. Har du besluttet dig for op?. Det er en stor operation, men med mange smerter, og der ikke er udsigt, til det bliver værre ved en op., så er det måske det, det bedste?

  Jeg skal til samtale med kirurg i dag kl. 14 - så det er jeg spændt på (eller hvad man kan kalde det :)). Jeg frygter beskeden - Prøv at træn. Det har jeg gjort i snart 1 1/2 år, men ingen ændring. Tværtimod, på det sidste er der kommet flere smerter.

  Nej, jeg får ikke gabentin. Jeg har skrevet det ned, så jeg kan spørge lægen om det bla. Det med at blive smerte-fri er også et spørgsmål, jeg gerne vil have svar på.

  X're fingre for dig på torsdag.

  Mange hilsner

  Anita
 • Hej

  Lige en update fra mig.

  Jeg blev scannet i fredags (30/1). Det var en hård omgang trods en stærk smertestilende inden. Jeg kunne dårlig gå de næste 2 dage.

  Jeg får besked på resultatet den 17/2.

  Jeg er noget modløs, da jeg har fået nye symptomer. Hvis jeg sidder ret op så meget som 5 min, eller går mere end 15 min, sover min venstre fod. Mine nervesmerter er også tiltagende når jeg skal sove, så det er svært at falde i søvn trods min ½ mirtazapin.. (antidepressiv, som giver ro i tankerne og virker søvndyssende).

  Mit funktionsniveau er meget lavt efterhånden. Synes det giver dårligt humør og en del angst for fremtiden. Øv

  Eva
Log in eller Registrér for at kommentere.