Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

så skal jeg opereres

123468

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej skytte .Jeg skal have en plastik protese ,som er hul ,og bliver fyldt op med knoglemasse, og sat fast med to titanium skruer.Han siger at der er meget slid i ryggen og der er jo nok også sket noget,da jeg fik fjernet en meget stor diskus. Så brusk skiven er nok tør, og derfor yderlige smerter.Men de fleste smerter, skyldes jo at har skar i den store nerve.Det giver ulidelige smerter.Men han siger at det skulle blive bedre ,fordi der ikke er plads og nerven bliver trykket.Det er på Hørsholm jeg skal opereres den 18 februar.Jeg har fået det grundigt forklaret, for jeg er ret nervøs for operationen.
 • Indstillinger
  Hej Anita.


  Hvordan er det gået med svar vedr. din scanning ?

  Håber det viser noget, så de kan hjælpe dig.

  Nu skal jeg til fys idag og imorgen, to dage træk normalt har jeg haft en dag imellem, så jeg lige for en pause.

  Så er jeg meget spændt på hvordan jeg har det fredag :O).

  Olivia: 18 feb. er jo i næste uge, det bliver godt, når det er overstået, og det tager dine smerter ! vil meget gerne høre hvordan det er gået og hvordan du har det bagefter, jeg X finger og pøj-pøj det skal nok blive godt.

  Hilsen Skytten 36
 • Indstillinger
  Olivia:

  Det lyder ikke godt, han skar i den store nerve, da du fik fjernet den store prolaps. Håber din operation hjælper. Det skal den nok, som Skytten36 skriver :)

  Held og lykke med den 18.

  Skriv gerne hvordan, det går dig!

  Skytten36,

  Scanningen viste, at det er prolapsen L5/S1, som giver problemer. Den trykker mest mod venstre (det er også mest der, jeg har ondt) , og hen over midten - det kan forklare smerterne i "underlivet". Smerterne i højre ben, mener han skyldes en kemisk reaktion, da trykket ikke er så stort der, men det vil forsvinde ved operationen. Rygsmerterne mener han ikke, jeg vil slippe af med, da jeg så er opereret på 2 niveauer, men det er OK - nå nu det ikke kan være anderledes :( Bare nervesmerterne forsvinder.

  Jeg skal opereres d. 19 - det bliver godt nok rart, at slippe af med de nervesmerter. De er ikke så massive, som da jeg havde den store, men jeg føler, jeg har ondt "over det hele", da det er både i begge ben/læg/fødder samt i underliv.

  Nu må du ikke træne for meget :). Hvordan går det ellers. Synes du, det har hjulpet lidt?

  Skriv gerne også, hvordan det går dig

  Mange hilsener

  Anita
 • Indstillinger
  Hej Anita.

  den 19 februar, er i næste uge :o) den prolaps du har i L5/S1 har du ikke fået lavet en operation der før ?

  Hvad skal de lave, ? går de ind og fjerner det der buler ud og trykker !!!

  Du skriver du ikke har så ondt denne gang, var det være sidste gang ?

  JA jeg er også træt af at have ondt hele tiden, jeg står bare i stampe !!!!

  jeg syntes ikke jeg kan mærke en bedring hos fys, hun spurgte også selv igår om jeg syntes der var fremskridt, og måtte jo svare det syntes jeg ikke.

  Jeg ved ikke hvor længe man skal gå før det hjælper, hun spurgte også hvornår jeg sidst er blevet scannet !!

  Jeg er meget spændt på at høre fra dig, og hvordan det går, hvor skal du have lavet operationen, var det på privathospitalet ??


  Hilsen Skytten
 • Indstillinger
  Hej skytte36,

  Jeg er tidligere opereret i L4/L5, dvs. niveauet over. Den nye sidder mest til venstre, lige som den anden gjorde - så mit venstre-ben er efterhånden godt svækket og foden er stortset følelsesløs over det hele. Det gamle nåede ikke at gå væk, før der kom nyt oveni. Jeg tror ikke, jeg kan få følelsen tilbage, da jeg nu har gået med det i 3 år - måske hjælper fjernelsen af den nye - lidt på det, men jeg har gået med det længe. Bare smerterne forsvinder, så kan jeg godt leve med følelsesløsheden.

  Nej den er heldigvis ikke lige så stor. Den anden gav akutte lammelser i anklen samt jeg måtte have morfin. Jeg har ikke behov for morfin denne gang, og næsten ingen lammelser (kun tæerne - dem kan jeg ikke bukke), og så smerter og følelsesløshed.

  Jeg sagde ja til operation denne gang (afslog for 1 år siden), fordi nu har jeg prøvet at træne den væk i 1 1/2 - 2 år, og det bliver kun værre - nu vil jeg gerne være "rask" - i hvertilfælde uden nervesmerter. Vil også gerne arbejde igen :). Kirurgen sagde, der var 80 % chance for smerterne i benene vil forsvinde.

  Ja - de går ind og fjerner, det der buler ud - og hvis der er løse vævs-stykker derinde. Det skulle minimere risikoen for ny prolaps.

  Jeg skal opereres på Furesø Privathospital - men det er pga. ventetidsgarantien, så det kommer ikke til at koste mig noget. Privathospitalers serviceniveau er noget helt andet :). God til til patienterne - det er synd, der er så travlt på de offentlige.

  Det er synd, der ingen fremgang er, men det må også tage lang tid, når du udover at have prolapser, har ødelagte diskus. Spørgsmålet er jo også, at selvom du fik trænet dem mindre, om du ikke stadig vil have smerter, pga. diskus'nes tilstand.

  Jeg kan godt forstå, du er træt af at have ondt. Det tærrer også på humøret.
  Hvis jeg skal grine lidt af migselv, så er jeg blevet humørsvingende som en teenager :)

  Mange hilsener

  Anita
 • Indstillinger
  Hej Anita.

  Det bliver så godt for dig at få det gjort, jeg trak lidt på smilebåndet da du skrev man svinger i humør, kender det godt, den ene dag er ok og den anden dag græder man?

  Hvor længe skal du være indlagt ??

  JA jeg vil så gerne ud og have et arbejde, men kan først noget fra kl 9-10 stykker, skal lige igang og pillerne skal lige virke, er ved at blive sindsygaf at gå hjemme, trænger til at komme lidt ud !!!, jeg har haft fat i kommunen for at se om de kan hjælpe mig videre !


  Min fys sage i går hun ikke kan arbejde på mig når jeg har så ondt, så jeg skulle tage fat i min læge og få noglé stærkere piller igen i en periode.

  Hun spurgte også igen i går hvornår jeg sidst var scannet, jeg ved ikke om det er fordi hun syntes jeg skal scannes igen ??

  Jeg har også tænkt på nu hvor jeg også har to diskuser der ødelagt alså mangler væske i, om det overhovedt vil hjælpe med træning, det vil vel kun hjkælpe på mine små prolapser !!

  Må bare afvente jeg skal til kontrol om ca. 2 mdr. :o(

  Jeg glæder mig til at høre fra dig, og hvordan det er gået !!

  Det bliver bare så godt :O) Pøj-pøj


  Hilsen Skytten36
 • Indstillinger
  Hej skytten36,

  Åh ja, det bliver dejligt :):). Det er blevet værre siden i morges, hvor jeg var til tandlæge med min datter- (ja, det skal også gøres, selvom det at køre bil medfører smerter) - Da vi var færdige, kørte jeg ned af en ensrettet gade. Et stykke nede holdt en stor lastbil, så jeg ikke kunne komme forbi. Jeg måtte så bakke hele vejen tilbage. Da jeg vendte mig, for at se bagud, sagde det lige knæk i ryggen - så formiddagen er gået med at ligge med mange smerter - specielt i mit dårlige ben :(:(

  I materialet står der, jeg skal være indlagt 2 dage :). På det private, kommer man hurtigt hjem (selvfølgelig kun hvis der ikke er komplikationer)

  Men så skal min mand pleje mig i week-enden :). Børnene bliver "sendt" hen til deres far. I hvertilfælde den "lille". De 2 store er aldrig hjemme alligevel - kærester og arbejde skal passes :)

  Det er ikke så godt at træne, når du har så ondt. Man kan også træne det værre. Du tager meget smertestillende i forvejen, ikke?. Det er vel også begrænset, hvor meget medicin, du kan tage. Det er svært. Læger og fysioterapeuter har altid forskellige meninger om det, og som patient lytter man jo gerne - men det kan godt være forvirrende en gang i mellem.

  Jeg synes, du skal vente lidt med at begynde at arbejde. Din krop skal helst kunne klare det - og hvis du skal opereres, er det ikke en lille operation.
  Der kommer et lang stykke tid bagefter, hvor du skal ovenpå igen.

  Men hvis der er en mulighed for at arbejde lidt, og du kan klare det - kan jeg godt forstå, du gerne vil prøve det.

  Jeg har gjort det, at jeg har invitereret nogle veninder hjem med jævne mellemrum. Det har hjulpet lidt. Er det en mulighed for dig?

  Selvom der 2 mdr. til, så husk - for hver dag, der går - er der en dag mindre. Kender du datoen?

  Tak for pøj,pøj, og vender frygtelig tilbage :)

  Mange hilsener

  Anita
 • Indstillinger
  Hej Olivia7,

  Du må have held og lykke med operationen. Det skal nok gå godt :)

  Pøj, pøj

  Anita

  Skytte36,

  Hvordan går det? - Håber ikke du har flere smerter, nu hvor du træner mere.

  Hilsener

  Anita
 • Indstillinger
  Update Fra mig!

  I dag var jeg på rygcenteret til samtale ang scanningsresultatet.

  Jeg har IKKE en ny prolaps, men slidgigten og modicforandringerne er blevet værre, så de irriterer nerven permanent. Der sås yderligere sammenklemning af diskos over det forrige operationssted.

  Jeg skal nu begynde i medicinsk behandling. Oxycontin og kvalmestilende og afførende (hvad jeg ikke har prøvet ved jeg ikke... bliver spændende).

  Desuden skal jeg begynde med Lyrica som skulle hjælpe på nervesmerter.

  Jeg er også henvist til oprtopædkirurgerne på OUH ang en stivgørende operation.

  Så det er det jeg har at forholde mig til. Mit håb er at jeg tåler medicinen. Rask bliver jeg aldrig mere, men måske jeg kan få det bedre. jeg håber......

  Eva
 • Indstillinger
  Hej evagra63 .Din diagnose lyder noget som min.Jeg skal opereres i morgen tidlig, og er meget spændt og nervøs. Det SKAL bare blive bedre. Jeg håber og beder at det gør det.Jeg har ikke noget alternativ, bare endnu flere piller og det er ikke nogen løsning. Krysd fingre for mig.
Log in eller Registrér for at kommentere.