Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Forhøjet stofskifte/øjensymptomer

124678

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej igen Nimka6
    tak :) bliver bare indimellem grebet af panik. Det er altså også det jeg hører,rundt omkring at sygdommen brænder ud over et par år. Jeg har da også flere veninder der har haft den, hvor de siger at når de har været indstillet korrekt i reducerende medicin så falder symtomerne med øjnene også i ro. imorgen skal jeg til øjenlæge så vil jeg lige hører ham ad. Er bare ikke det mest tålmodige menneske.....
    pas på dig :))
  • Indstillinger
    Hej Dian13.
    Hvordan går det med dig ? Her er næsen sommetider oppe og sommetider nede. Blev jo sat ned i medicin i sidste uge og det har mine øjne ikke været gade for - har meget dobbeltsyn både morgen og aften :o(
    Jeg kæmper stadig med mine cigaretter men må indrømme at det er ikke lykkedes at stoppe helt endnu !!Kunne du mærke en tydelig forskel da du røg ?
    Har du fået flere oplysninger om hvor lang tid vi skal være i behandling med binyrebark ? Jeg skal til øjenlæge d 8 okt og vil spørge der. Der skal noget tålmodighed til både for os og vores familier !!
  • Indstillinger
    hej Nimka6
    Jeg var ved øjenlæge i fredags, han sagde nu også at efter et par år plejede alt det her at klinge af. Jeg stoppede med prednisolon lørdag, helt efter planen....Det syntes øjenlægen var for tidligt han mente nu også at jeg skulle fortsætte i hele som han sagde "den akutte fase". Det har heller ikke været godt at stoppe...mine øjne er igen forfærdelige, men det er mest om natten, jeg har rigtig ondt. men jeg har kun dobbeltsyn en time om morgenen så er det væk.Mit dobbeltsyn er altid afhængdigt af regulering i tycapsol mærkeligt.
    Jeg ønsker ligesom dig ikke mere prednisolon, har ikke lyst til alle de bivirkninger. Øjenlægen sagde at der også er mulighed for stråler ligesom du før har nævnt....og operation. Her ved jeg ikke om han mente fjernelse af hele skjoldbrusk kirtlen eller "bare" væv bag øjnene, det vil jeg spørge om når jeg skal til kontrol ved ham igen den 9. men han siger jo nok bare at det skal jeg få svar på ved den behandlende læge...ok. Jeg fik nogle drb. til mit v. øje fordi trykket stadig er alt for stort og det er det jeg skal have kontrolleret den 9.
    Hvor bor du henne i landet?? jeg bor i sønderjylland, ved ikke om der er bedre behandlere andre steder eller det er måske det samme? Jeg er snart villig til hvad som helst bare det kan hjælpe.
    Det er rigtig svært med de der smøger, det er jo heller ikke når man er mest presset at man har mest lyst til at ligge dem. Jeg holdt op med at ryge næsten samtidigt med at jeg fik konstateret for højt stofskifte, nærmest ved en tilfældighed, så jeg kan ikke svarer på om det har ændret noget. men jeg tænker det kan næppe blive meget værre end det jeg oplever´...rygning eller ej og sådan er det vel i perioder også for dig.
    rigtig god bedring :)
  • Indstillinger
    Hej dian13
    Jeg er tilmeldt Vejle sygehus og føler jeg er i gode hænder der. Jeg har en fast speciallæge og øjenlæge.Jeg kan altid få fat i dem på telefonen i løbet af dagen hvis der er noget jeg er i tvivl om.Jeg føler virkelig de gør hvad de kan for at hjælpe men desværre kan de jo ikke trylle :(
    Jeg var hos øjenlægen igår - en halvering af medicinen har kke gjort godt. Er igen meget hævet omkring øjenene og har meget dobbeltsyn. Jeg fik øjendråber og vanddrivende og håber så det hjælper - skal til speciallæge på torsdag hvor jeg efter planen skal stoppe med binyrebarken. Øjenlægen fortalte at sygdommen normalt brænder ud efter et par år - der er håb forude :o)
    Jeg har fået oplyst at sygdommen er arvelig - er der nogen i din nærmeste familie der har forstyrrelser i stofskiftet?
    Håber du har det bedre !!
  • Indstillinger
    hej I to tapre kvinder

    Selv har jeg for lavt stofskifte, men jeg følger med i jeres mails. jeg beundrer jer så meget, og jeg ønsker og håber så meget for jer, at jeres sygdom snart må bedres. Når jeg læser om jeres strabadser, føles mine små ubehageligheder pinlige. Jeg sender jer begge mange gode og varme tanker, og ønsker rigtig god vind fremover.

    mange hilsner, jane55
  • Indstillinger
    hejsa Nimka6
    Hvor "sjovt" jeg er også tilknyttet Vejle øjenafdeling, og var til kontrol i torsdags kl. 13.45 vi kunne jo næsten være rendt ind i hinanden,,,,,kunne vel kende hinanden på øjnene..det var et spagt forsøg på at være morsom.
    Jeg er også rigtig rigtig godt tilfreds med den øjenlæge jeg har der. Han siger også at efter et par år plejer det at brænde ud, og nu er der jo gået noget tid..for mit vedkommende næsten 3 kvart år.
    Efter i en uges tid at kunne spore bedring, er jeg nu i en periode hvor jeg igen er meget hævet om øjnene og ser vildt meget dobbelt...kan næsten ikke holde det ud, overvejer at spørge til stråler. jeg går til Endokrinolog i Åbenraa, skal til næste tjek den 27. er bange for at hun foreslår mere prednisolon, det er hun lidt vild med.
    I min familie har min far diabetes, det er vist lidt i familie med den her stofskifte sygdom, min morfar fik i 40 års alderen fjernet skjoldbruskkirtlen så noget har vi da i bagagen.
    Får du målt dine antistoffer når du er til kontrol??
    Mit TSH er åbenbart helt frosset fast og jeg kan ikke finde ud af om det er ok at det er det,,,det er under 0.02 uha.
    krydser fingre for at du har det bedre....:)
  • Indstillinger
    Tak Jane55 Tusinde tak for de pæne ord, det er altid rart med opbakning-...det er en træls sygdom uanset hvilke symtomer man nu er blevet beriget med....
    men jeg syntes også ærlig talt at det er noget "synd" for os!!! vi kan jo bare ikke løbe fra det..også god bedring til dig..:)
  • Indstillinger
    Hej Dian13
    Jeg var også til øjenlæge sidste torsdag og gik derfra kl 13,30 så vi har nok krydset hinanden - så ikke nogen der havde øjne som mig :)
    Var hos speciallæge idag - 25mg binyrebark hormon igen og skal til Odense og vurderes om jeg skal ha stråler - mine øjne er rigtig dårlige igen. Har fået knogleskørhed og skal ha medicin imod det - er oppe på 6 forskellige præperater nu og jeg har aldrig indtaget fast medicin før, ved ikke helt hvad jeg skal mene - godt er det slet ikke :(
    Håber du har det bedre !!
  • Indstillinger
    hej Nimka6
    Blev rigtig ked af det da jeg læste din mail, det er bare for grumt. Det ene øjeblik er man frisk og rask og i næste belemret med de her problemer...
    Øjenlægen sagde til mig sidst at nogen havde rigtig meget gavn af stråler,...det lyder bare så voldsomt, men der er ikke så mange bivirkninger som predinsolonen vist.
    Efter i en uge at have set alting tredimisionelt, har jeg nu i to dage...hvis jeg konstant drypper med kunstige tårer, set helt klart. Det nyder jeg meget, ved jo godt at det jo plejer at komme tilbage.
    Jeg skal til kontrol næste gang i vejle den 12 november, vi kunne jo drikke en kop kaffe sammen, på sygehuset hvis du igen tilfældigt har en tilsvarende tid. :) vil rigtig gerne hører hvad de siger omkring stråler. Håber på bedre nyt snart...
  • Indstillinger
    Hej dian13
    Hvordan går det med dig ? Herfra er der ikke godt nyt endnu selvom jeg igen tager fuld dosis binyrebark - mine øjne driller stadig- hæver og har meget dobbeltsyn -jeg har kontaktet en kinesiolog der skal hjælpe mig med at få kroppen i balance igen, har ikke mere tålmodighed !!
    Jeg har tid på sygehuset d 10, men måske render vi ind i hinanden næste gang :) Håber på godt nyt fra dig !
Log in eller Registrér for at kommentere.