Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Forhøjet stofskifte/øjensymptomer

Redigeret 10 april, 2009, 12:58 i Forstyrrelser i stofskiftet
Jeg har for kort tid siden fået konstateret forhøjet stofskifte og har fået svære øjensymptomer hvor jeg er meget hævet over/omkring øjenene, har stirrede øjne, kan ikke tåle sol/vind og når jeg ligger ned løber tårerne næsten konstant. Jeg er blevet tilbudt indlæggelse hvor jeg skal behandles med binyrebarkhormon som sprøjtes i blodårene omkring øjnene.Er der nogen der har prøvet denne behandling og kan fortælle mig om den er effektiv ? Jeg havde ingen øjensymptomer inden jeg fik Thiamazol og har på fornemmelsen at det kan være bivikrninger fra medicinen - vil gerne høreom nogen har samme mening.
«1345678

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg havde de samme gener for i år 2003 da jeg fik fjernet min skjoldbruskkirtel.
    Jeg fik predensolon i pille form, rigtig hårdt for kroppen. Så en dag får jeg læst i det ugeblad om en der i anden forbindelse have taget A- og B vitamin, men det hjalp hende. Så det prøvede jeg og det hjalp og hjælper mig stadigvæk.

    Da min øjne var værst kunne jeg sidde ved pcéren i 10 min, 3 mdr var jeg til skriftlig dansk eksame( 6 timer ved pc)

    Den eneste gene jeg har i dag er at mine øjne er lys følsomme,men så har jeg bare solbriller på ude og når jeg køre bil.

    Idag har jeg det super og har faktisk helt glemt at jeg har været så syg. ;O) (selv pillerne hverdag er jo blevet en del af mig og tænker ikke mere over hvorfor jeg tager dem. Kan ikke engang huske hvornår jeg sidst fik kontroleret mit TSH.)
  • Indstillinger
    Hej
    De symtomer du nævner fra dine øjne i forbindelse med forhøjet stofskifte er helt de samme som jeg oplever. Jeg får thycapxol og havde i starten også mistanke til at det skulle være medicinen, hvordan skulle mine øjne ellers på så kort tid ændre sig så meget, er efterhånden nået frem til at det er sygdommen der påvirker øjnene og ikke medicinen. Jeg er også tilbudt prednisolon kur..har dog ikke forstået at det skal sprøjtes ind nær ved øjnene men i blodbanen. så jeg vil da også meget gerne hører om erfaringer. Det er jo helt super at hører at det rent faktisk forsvinder igen i de fleste tilfælde,det er ikke lige det man tror når det er værst.
  • Indstillinger
    Hej Heidi2 og Dian13.
    Tak for jeres svar. Jeg har købt A og B vitaminer og syns mine øjne har fået det bedre - det er da helt fantatisk hvis det kan hjælpe mig : )
  • Indstillinger
    hej igen.
    Jeg vil da også straks indkøbe vitaminer, det kan jo ihvertfald ikke skade, det lyder da virkelig super hvis de kan hjælpe lidt.
    nimka6 hvad gør du om natten? jeg er ved at få svip, kan ikke sove når øjnene løber og svider.
  • Indstillinger
    Hej dian13
    Det har virkelig også ødelagt mange nattesøvne hos mig, men jeg har ikke fundet noget der kan hjælpe endnu. Jeg syns dog at det er aftaget noget i den korte tid jeg har tager vitaminerne. Jeg glæder mig til at høre fra dig når du har prøvet.
  • Indstillinger
    hej igen Nimka6
    Er idag startet på binyrerbarkhormon i drop..så fredag skal jeg fortælle dig om jeg syntes det har nogen effekt.
    (er også for nogle dage siden startet med vitaminerne, så nu håber jeg det rykker)
  • Indstillinger
    Hej dian13
    Det lyder som en hård kur du har besluttet dig for at gennemføre. Det siges at være noget hård ved kroppen, men hvis det hjælper står vi gerne alt igennem ! Jeg syns stadig det går fremad med mine øjne men har også dage hvor det er helt ad H til den. Jeg skal til øjenlæge i næste uge , da jeg ikke ser helt godt med det ene øje.
    Held og lykke med kuren - håber det går fremad for dig, glæder mig til at høre nyt : )
  • Indstillinger
    hej igen
    Tak for det. jo jeg ved godt at det er en hård kur, og det er bestemt ikke uden mange overvejelser for og imod at jeg har taget beslutningen. har prøvet med rigtig meget alternativt for at undgå kuren, men dog uden den helt store effekt. jeg har haft problemer med mine øjne i større eller mindre grad siden jeg fik konstateret forhøjet stofskifte for 7 mdr. siden, i perioder er det gået meget godt, men den sidste måned har været forfærdelig, jeg sover ikke, ser dobbelt det meste af tiden og jeg er ret forfængelig må jeg indrømme, ser forfærdelig ud med hævelser og blodsprængte øjne,det kunne jeg dog leve med men smerterne om natten og dobbeltsynet gør mig deprimere og mega træt. Så syntes ikke der var nogen vej udenom. Til min overraskelse går det fint med at få medicinen, jeg har ikke mærket bivirkninger de her to dage, dog heller ikke nogen forbedring men det kommer vist også først når jeg er helt færdig.Lægerne giver ikke udtryk for den store bekymring i forhold til at det er en hård kur, men de er jo også i en anden verden. jeg vender tilbage.....
  • Indstillinger
    Hej
    Vores sygedom hedder Graves og det er netop fordi vi har øjensymptomerne med.

    Jeg fik Graves første gang i 1979 som 19årig, det startede med at jeg frøs rystede havde hjertebanken, fik angstanfald,min vægt gik fra 65 kg til 47 kg, selv om jeg spiste som en hest for jeg var konstant sulten, mine knæ gik som hjulelejre,jeg var bange for alt, mine forældre blev noget skræmt af deres før så fandenindvolske datter, pludselig ændrede sig til noget nær et nervevrag, jeg kom til lægen der satte diagnosen, Angstneurose, og jeg startede samtaleterapi, tre år varede det og noget nær fra den ene dag til den anden forsvandt alle symptomer.
    I 1995 gennemgik jeg fire reagensglasforsøg, kort efter de var gennemgået fik jeg stress, troede jeg, alle de symptomer fra 15 år før kom tilbage, denne gang fik jeg dog en stor knude i halsen, og kom atter til læge og denne gang fik jeg diagnosen Graves forhøjet stofskifte, det har jeg så haft faktisk konstant siden, jeg slår mig i tøjret for operation, men arbejder med mig selv psygisk for at få det gjort- det var en lang historie og det jeg egentlig ville sige er at mine symptomer omkring øjnene kommer og går hele tiden, jeg har perioder hvor øjnene løber konstant, men de vare ikke så længe af gangen, dobbelt syn har jeg kun haft til min medicin var kørt ordentlig ind, vægten ja den slås jeg vældigt med, for denne gang er 25 kg fra min normalvægt, bare til den forkerte side:( Ja det var så lige hvad jeg ville bidrage med, sidder der en og har brug for en gammel stofskifte sygs erfaring, så send mig en mail:) hilsen Gitte
  • Indstillinger
    Jeg er blevet klar over at TÅLMODIGHED er nøgleordet når vi snakker balance i stofskiftet og øjensymptomer. Det er ikke "bare" en influenza der er kureret efter 14 dage. Bedst som jeg syns det går bedre med mine øjne, bliver det dårlig igen, det samme med energien :( hvorfor svinger det SÅ MEGET ??
Log in eller Registrér for at kommentere.