Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

efexor depot

12346

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Kamelia.
    Ja, du har ret. Det er godt, at du skriver det. Vi skal da selv sørge for at indberette. Vi kender symptomerne bedst!
    I øvrigt har jeg ikke talt med min læge om det endnu, for han har ferie. Men han plejer at være ok, så jeg vil også spørge ham, om han gør det.
    Hilsen
    Laika11
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg ved ikke om nogen stadig læser og skriver i denne debat, men jeg skriver alligevel.

    Jeg har taget efexor i 8 år og har derfor valgt, at nu må det være slut med at fylde kroppen med medicin.
    Jeg tog 150mg og har brugt de sidste 5 mdr. på at trappe ud - ganske stille og roligt. Den sidste måneds tid har jeg taget 37.5 mg hver anden dag. Min krop er simpelthen så stresset over det, at jeg konstant har dårlig mave og kvalme. Udover det er min menstruation ophørt og jeg har tabt 5 kg.
    Nu er det så 2 dage siden at jeg tog min sidste pille, og jeg har det rent ud sagt ganske forfærdeligt! Foruden de fysiske symptomer som består af dårlig mave, kvalme, hovedpine, uro i kroppen og rysten, oplever jeg også søvnbesvær og mareridt. Psykisk er det om muligt værre. Jeg skifter mellem at være angst, græde, skrige og være fuldstændig panisk.
    HVORNÅR HOLDER DET OP? Og kan det virkelig være rigtigt, at man skal have det SÅ skidt?

    Med venlig hilsen Ditte
  • Indstillinger
    Kære Ditte,

    Jeg har selv taget efexor i 9,5 år og har som følge heraf haft forhøjet blodtryk, fået lupus antikoagulans og meget meget mere.... Jeg har før forsøgt udtrapning, men måtte meget hurtigt gå tilbage til pillerne da jeg slet ikke kunne være i det seponeringshelvede efexor giver.
    I modsætning til tidligere er der nu kommet 37,5 mg depot som har gjort udtrapning lidt mindre vanvittig.
    Jeg har trappet ud fra 150 mg over 1 år og gik i apr 2012 til 75 mg. I oktober gik jeg yderligere ned til 37,5 mg og tog sidste pille den 16/2 2013.
    Efexor har en halveringstid på kun 12 timer hvilket også forklarer hvorfor man hurtigt mærker hvis man glemmer en pille. Det er desværre også derfor at man "lider" så mega meget ved udtrapning. Men de første 2-3 døgn er klart de aller værste. Jeg har snart været ude af mine piller i en uge og jeg mærker bestemt en fremgang. Jeg er slet ikke på toppen og har som alle beskriver en lang række meget ubehagelige symptomer. Koldsved, mareridt, søvnløshed trods træthed, stød i kroppen, svimmelhed, kvalme, pludselige hyleture uden grund der dog stopper brat igen, hormonel forstyrrelse med ømme bryster. Har taget 2 graviditetstests med negativt resultat hvilket jeg håbede og forventede da jeg har hormonspiral. Ved indsovning har jeg oplevet stød/knald i hovedet som et lyn/lysglimt på en forskrækkede måde fordi jeg ikke kunne styre det.
    Jeg kan kun sige at minpsykiater i sin tid sagde at efexor er det absolut bedste og mest effektive præparat på marked til behandling af depression og angst, men desværre også det værste at komme ud af igen. Og jeg kan kun give ham ret!!
    9,5 år på det lort fordi en udtrapning før de lavede 37,5 depot var en umulighed. ( der fandte 37,5 mg tablet, men uden samme effekt)
    Når jeg ser tilbage på det sidste år, så har jeg kun fået det bedre og bedre for hver gang jeg trappede ned. Jeg døjede pludselig med voldsomme angstanfald og fattede ikke at det kunne komme når jeg nu var på efexor. Indtil jeg blev gjort opmærksom på at en overdosering af efexor ofte ville give depressive symptomer med angst. Og ganske rigtigt. Angsten aftog i takt med nedsættelse af dosis. Mange læger er enormt hurtige tilsat konkludere at man nok ikke får nok medicin og øger patienternes dosis unødigt. Hvis man er i tvivl så bed om en blodprøve der viser ophobning af stoffet om man har for meget eller for lidt i blodet.
    Jeg vil råde alle der tager efexor til at trappe MEGET langsomt ud og husk at en depression går altid over. Det tager i snit 1-1,5 år hvis den er ubehandlet og kortere med behandling ( jvf min psykiater Lars aakerlund) så gør ikke som jeg, for ingen skal æde det lort i 9,5 år!!
    Skulle det frygtelige ske at jeg nogensinde igen skulle få en depression, vil jeg gøre alt for at undgå efexor trods jeg ved det virker.... Alene fordi jeg aldrig gen vil byde min krop og psyke at skulle igennem seponering af denne her karakter. Det er et helvede!! Men til andre der står overfor et stop: husk at de 2-3 første døgn er værst. Sørg for opbakning fra omgivelserne da man kan føle sig helt ved siden af sig selv. Efter 14 dage bør alle symptomer være overstået men mildnes fra dag til dag. Jeg selv er igennem første uge og har det efter omstændighederne tåleligt nu og mærker en tydelig fremgang fra dag til dag.
    Hæng i selv om det er hårdt, man skal ikke leve et liv på efexor af frygt for udtrapning som jeg næsten havde indstillet mig på.
    Jeg skal nu mærke følelser i yderpunkterne som i de sidste små 10 år har været holdt nede af medicin og jeg skal lære mit nye jeg at kende. Jeg kan ikke huske hvordan jeg var og havde det for 10 år siden g samtidig er jeg blevet en del mere moden med alderen, så jeg glæder mig til at mærke rigtig glæde og også acceptere at blive rigtig ked af det uden at det skriger DEPRESSION.....!

    Pøj pøj derude
  • Indstillinger
    Hej alle på denne tråd.

    Jeg vil bare sige jer tak fordi I deler jeres erfaringer med andre:-) Det har været og er en kæmpe hjælp for mig, at høre, at det jeg gennemgår er helt "normalt"
    Man bliver jo fuldstændig skræmt og tror aldrig, at man kommer igennem på,den anden side.
    Jeg selv, tog den sidste efexor/venlafaxin den 12.marts 2013 efter nedtrapning fra 150 mg på 4 uger. Dvs. jeg er nu på 5. dag uden medicinen og hold nu k.....
    Det er dog lige godt det værste jeg har prøvet(og det skal lige siges at jeg har prøvet lidt af hvert ) jeg har mange af de samme seponeringssymtomer som I nævner her stød i kroppen, grådlabil, muskel kramper, fryser mens jeg sveder, rystelser og meget mere. Føler desværre ikke at det er blevet bedre endnu men håber hver dag, at imorgen blir bedre:-)
    Held og lykke og et kæmpe kram til alle jer der er igang eller skal igang med nedtrapning af Efexor.

    Jeg skal ALDRIG på denne medicin igen!!! Ved godt at virkning/bivirkninger er individuel og håber, at andre har bedre erfaringer med det.
  • Indstillinger
    Kære snehvide74
    Du gennemgår det værste lige nu og jeg må sige at med en nedtrapning fra 150 mg til 0 på blot 4 uger er meeeeget hurtigt når vi taler om efexor. Når det så er sagt er du nu 5 dage inde i et liv uden efexor og hatten af for det. Jeg runder 1 mdr idag uden medicin og jeg har det bedre end nogensinde.
    Set i bakspejlet blev jeg faktisk først helt symptomfri for 1 uges tid siden. De der stød i kroppen var det der hang ved længst. MEN fortvivl nu ikke!!! Jeg ved at du kæmper lige nu og kun os der selv har prøvet det forstår hvor sindsyg dårligt du har det. Hvor længe har du taget efexor? Jeg trappede ned over 1 år fordi alle skrev og fortalte at det skulle gå så langsomt at nogle sågar tømte granulater ud af kapslen og med 9,5 år i efexors favn og flere mislykkedes udtrapnings forsøg, turde jeg ikke andet...
    Har du opbakning fra dine nærmeste? Jeg er taknemlig for min mands støtte og aflastning med børn, for jeg var vidst en prøvelse og ikke helt rationel i alle situationer. Mit overskud var IKKE-eksisterende.
    Jeg føler med dig men jeg ved at du går lysere tider i møde, så hæng i. Du kan godt klare det!!!
    Mange tanker herfra
  • Indstillinger
    Hej krelle79

    Tusind tak for dit svar:-) Det er en fantastisk støtte for mig og det giver mig håb og kamp gejst. Hvor er jeg glad for, at høre, at du har det så godt nu. Fedt:-)
    Jeg har støtte fra min bedre halvdel, som dog også er ved at være lidt slidt efter et have haft en "syg kone" med minimalt overskud i lang tid:-(

    Jeg har kun taget Efexor/venlafaxin i ca 4 mdr. men da jeg oplevede mange og meget ubehaglige bivirkninger bad jeg om, at blive skiftet i medicin.
    Har ved min tidligere depression været medicineret med Citalopram med gode resultater og ville egentlig gerne have haft dem igen. Men da jeg i sin tid fik og desværre stadig har noget allergi/kløe mente egen læge at det kunne være citalopram der var årsagen og at vi derfor skulle prøve noget andet som så blev Efexor/venlafaxin :-//
    Ingen succes må man sige, håber virkelig snart det her helvede slutter.

    Kæmpe tak og krammer til dig.
  • Indstillinger
    Hej Igen,
    Er du der hvor du skal være helt medicinfri eller skal du overgå til noget andet antidep? I starten/midten af denne her tråd går et præparat igen, som skulle være godt og samtidig mildne seponeringssymptomerne fra efexoren.
    Egentlig ret skræmmende at tænke på at blot 4 mdr daglig indtagelse er nok til at kroppen og psyken bliver slået helt ud af kurs :o(
    Jeg havde frygtelige mareridt og havde 2 nætter hvor jeg tog en halv sovepille for at få lidt sammenhængne søvn. For jeg bliver ret "pattet og nærmest utilregnelig" når min søvn tages fra mig over flere dage...
    Hvordan har du det idag? Og hvad mærker du mest til?
    Kram Christel
  • Indstillinger
    Hej du.
    Nej jeg ville ønske, at jeg kunne være medicinfri men det er nok ikke tilfældet:-(
    Jeg har samtidig med nedtrapning af efexor startet på mit nye antidep, som en psykiater har anbefalet mig. Jeg tør ikke nævne hvilken medicin det er, for jeg klare ikke at nogen har dårlige erfaringer med det. Jeg blir nød til, at tro på at det nu vil lykkes for mig.
    Jeg har haft det dårligt og været sygemeldt nu i et halvt år, jeg min mand og mit barn magter ikke flere tilbageslag.
    Som du kan høre, går det ikke for godt idag... Jeg er meget grådlabil, depressiv ryster, har stød og er total udmattet men kan ikke hvile. Øv

    Kram
  • Indstillinger
    Jeg kan godt høre at i dag er en af de kedelige. Omkring din nye medicin, skal du jo huske på at alt medicin virker forskelligt.
    Jeg startede i sin tid med at få Akarin og det gjorde bare det hele meget værre. Tilgengæld har min veninde fået akarin og for hende var det bare det bedste der kunne ske.
    Så hvad der er godt og skidt for andre, behøver ikke gælde for dig. Jeg havde super effekt af Efexor da min depression var på sit højeste og angsten nærmest slog mig halvt ihjel og du har ikke haft god effekt og skal nu også døje med seponeringssymptomerne :o(
    Jeg fortænker dig slet ikke i at synes det er en meget sej og nærmest umulig opgave lige nu, MEN DU KAN GODT KLARE DET!!
    Det jeg har hørt er at man skal sikre sig et præparat af nyere tid samt en lang halveringstid. Deraf mindskes bivirkninger og seponeringssymptomer ved udtrapning oftes. Men igen er det meget individuelt.
    Sender en masse gode tanker i din retning.
  • Indstillinger
    Tak for det :-))ja jeg skal nok klare mig igennnem!!
    Jeg ved godt, at det er meget individuelt hvilken virkning og bivirkning man har og det skal også siges, at efexor har hjulpet mig med min angst, som jeg heldigvis ikke mærker meget til mere.

    Min nye medicinen er ret ny på markedet ( og ihvertfald hundedyr:-) jeg ved ikke så meget om den og dens halveringstid, da min læge har forbudt mig, at læse om det, da jeg netop er meget påvirkelig overfor hvad jeg læser og hører:-///

    Kz igen
Log in eller Registrér for at kommentere.