Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

efexor depot

Er på udtrapning af efexor depot, og holdt helt op i fredags.....har hele weekenden fået det værre og værre, med voldsom svimmel- og lysfølsomhed, og tiltagende kvalme....i dag mandag, var svimmelheden så voldsom, at jeg ikke ved egen hjælp, kunne gå fra min seng, og var nødt til ved middagstid, at tage en pille.....

Håber at nogen har erfaring med, hvordan man kommer ud af den form for medicin.

Min egen læges svar er: så voldsom en reaktion, har hun ikke set før.....og det svar kan jeg ikke ritig bruge til noget
«134567

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Cheche.
    At have det
    på den måde, kan du ikke være tjent med. Nu er det som bekendt sådan, at det er den der har skoen på, der ved' hvor den trykker.

    Med flere års ansættelse på psykiatrisk afdeling- ved' jeg at det er meget individuelt, hvordan man reagerer på nedtrapning.

    Der er ikke en' fast model eller skema, som kan siges passer til alle.

    Nedtrapning bør ALTID ske meget meget langsomt, da det er vigtig at din krop kan følge med.

    Noget tyder på din egen læge ikke har tilstrækkelig psyk-indsigt og medmindre hun ligefrem har speciale i psykiatri, er det heller ikke at forlange.

    Vil foreslå dig at du beder din læge om en human nedtrapning, så du kan ha' det godt undervejs, da alt andet vil opleves som et nederlag for dig.

    Mislykkes det for dig, så bed om en akut tid hos en psykiater. Håber du allerede har fået hjælp, når du læser mit indlæg!!!

    Ønsker og håber det bedste for dig.

    Kærlige medfølende tanker fra Laura.
  • Indstillinger
    Jeg fandt engang en lang lang tråd omkring netop dette emne.. Alle havde det ligesom dig og værre. Inkl undertegnede.

    Det er simpelthen den værste følelse. Man prøver at sove men er ved at fryse ihjel, samtidig med at sveden løber ned af kinder og arme og ben. Men det er en bidende kulde og man ryster helt af det.

    Svimmelheden er der mange der betegner som stød gennem hele kroppen. Og da jeg tænkte efter, kunne man faktisk godt kalde det det. Det giver nærmest sådan et stød op gennem hele ryggen når man drejer hovedet, og ofte må man støtte sig til noget.

    Kun få fik det dårligt psykisk, men det var netop fordi de ikke var klar til at stoppe med pillerne. De andre blev simpelthen nødt til at tage en pille igen efter 2-3 dage, fordi afhængigheden og den kolde tyrker simpelthen var så voldsomt.


    Citat fra anden tråd på Netdoktor:
    "Lad det være sagt med det samme - ønsker du ikke at løbe nogen risiko for, at blive blandt de 20 til 30 procent, så trap langsomt ud af medicinen i samarbejde med din læge eller psykiater. Med langsomt menes over fire til seks uger. Så er man på den sikre side."

    Jeg gik selv fra 150 gram dagligt til 3,4 g dagligt over mange måneder. 4 tror jeg. Alligevel kunne jeg ikke slippe de skide 3,4 gram. Det var på størrelse med et sandkorn nærmest, men nej!

    Jeg dør når jeg skal til at trappe ud. Jeg kan slet ikke magte det. Vil prøve at se om jeg ikke kan skifte til et andet præparat lige inden, og så trappe ud på dem. For symptomerne er vidst slet ikke nær så slemme med andre antidepressive piller.

    Håber nogen kan bruge det her til noget.. :)
  • Indstillinger
    Ligger her på sofaen og har sku så ondt af mig selv, jeg tog min sidste Efexor depot for 4 dage siden en på 37,5 mg , jeg har været oppe på 150 mg og har spist dem 1 år, jeg har valgt at prøve at stoppe da jeg synes der er så mange minusser ved at spise dem, men hold da op man bliver da godt nok dårlig af ikke at tage dem lige pludselig, jeg nedtrappede fra 150 mg på 14 dage også 75 mg i 14 dage 37,5 mg i 14 dage ved ikke om det er for hurtigt. Jeg har mareridt, vågner badet i sved, og går rundt og er bare så svimmel, jeg får stød igennem kroppen, har kvalme, og er lidt trist, men det nok mest fordi jeg har det dårligt, er der nogen der kan sige mig hvor længe det varer inden den gift er ude af kroppen til at man igen slipper for de stød og svimmelhed.
  • Indstillinger
    Ringede til min praktiserende læge her til morgen for at fortælle om de problemer jeg har fået efter stop med efexor depot...svimmelhed. stød igennem kroppen og kvalme..
    Lægens svar: Det har intet med Efexor at gøre, det kan være så meget andet. iøvrigt har jeg ikke tid til at tage dig før efter påske...kan du have en god påske...ja tak du.
  • Indstillinger
    Kære Gitte

    Jeg har aldrig selv taget Efexor, men jeg har interesseret mig meget for depression og antidepressive midler, så derfor har jeg gennem årene læst mange beretninger om blandt andet Efexor.

    De symptomer, du beskriver, er meget typiske for en Efexor-nedtrapning. Jeg kan f.eks. vise dig følgende:

    http://www.depnet.dk/universe5/mailbox/ ... fault.aspx

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/ ... ptomer.htm

    Jeg fatter virkelig ikke, at din læge kan sige, at dine symptomer intet har med Efexor at gøre. Enten taler han mod bedre vidende, eller også ER han simpelthen uvidende! Og dertil arrogant!

    Enhver, der hører om ophørs-symptomer fra Efexor, er klar over, at det er en skræmmende oplevelse. At opføre sig så arrogant som din læge kan ikke undgå at gøre problemerne værre. I din situation har man brug for en forklaring, og man har brug for støtte og gode råd. Når du kommer ud på den anden side af dette her, synes jeg virkelig, at den læge trænger til en tilrettevisning.

    Poul Videbech skriver i sin artikel om nedtrapning af antidepressive midler, at man skal nedtrappe over 4-6 uger for at være på den sikre side. Men som jeg har læst erfaringerne fra forskellige mennesker, er 4-6 uger sjældent nok, når man nedtrapper Efexor. Efexor er sammen med Seroxat det allerværste til at give ophørssymptomer. Jeg har læst om folk, der måtte bruge hele og halve år på at trappe ud.

    Før i tiden var der mange erfaringer om Efexor samlet på en Internetside, der hed www.drugdebate.com. Desværre er denne debatside lukket. Her kunne du have hentet meget støtte og hjælp.

    Jeg har set på Drugdebate, at folk åbnede kapslerne og smed et enkelt korn medicin væk og blev på den dosis en uge. Derefter smed de to korn medicin væk og blev på den dosis en uge, osv. På den måde kunne de trappe ned over et halvt til et helt år. Og det så ud til at være den eneste mulige løsning. Men som du kan se på svaret fra lægen på Depnet, går den løsning tilsyneladende ikke.

    Jeg kan kun råde dig til at trappe endnu langsommere ned, hvilket selvfølgelig kan være vanskeligt, når man ikke må dele kapslerne. Men du kan blive på det samme trin i længere tid. Og du må have støtte til at udholde de grimme symptomer.

    Du skal være opmærksom på, at man somme tider får følgende at vide af folk, der ellers burde vide bedre:

    1. Antidepressive midler skaber ikke afhængighed, og man kan derfor ikke få abstinenssymptomer. Det, du har, er derfor ikke abstinenssymptomer, men ophørssymptomer. For dig gør det imidlertid ingen forskel. Problemerne er lige slemme, hvad enten man kalder symptomerne det ene eller det andet. Væn dig derfor til altid at kalde det ophørssymptomer, så er du fri for at høre på dumme forklaringer, der spilder din tid.

    2. Eftersom antidepressive midler ikke kan skabe afhængighed, og der derfor ikke kan være tale om abstinenssymptomer, så er der nok tale om, at din depression er kommet igen. Du vil derfor muligvis blive rådet til at tage fuld dosis Efexor igen. Hør ikke på den slags snak. Det er sludder. Det kan muligvis være en god ide at gå lidt op i dosis, hvis dine ophørssymptomer er for slemme, men når du nu ønsker at komme ud af Efexor, så skal du ikke lade dig overtale til at begynde igen. En eventuel dosisforøgelse skal blot være midlertidig og med henblik på en endnu langsommere nedtrapning.

    Jeg ville ønske at jeg kunne henvise dig til et sted, hvor folk diskuterer disse problemer. Men efter at Drugdebate er blevet lukket, kan jeg ikke rigtig finde nogen gode steder. Prøv evt. til at søge på www.google.dk på relevante ord (Efexor stød, eller Efexor ophørssymptomer, osv.) Du må også kunne finde nogle erfaringer i www.depnet.dk på debatten.

    Mange hilsner, god bedring og god påske

    Kameliadamen

    P. S. Find dig ikke i arrogante bemærkninger!
  • Indstillinger
    Puha... jeg er næsten lige startet på efexor (venlanfaxin) og er nu oppe på 150 mg.... jeg håber ved gud ikke det bliver sådan for mig at trappe ud !!!!!.... selve depressionen har i forvejen nær kostet mig livet.
    .. skal lige tilføjes at jeg har taget citalopram gennem længere tid, men så stødte der angst til min depression.

    I håb om jeg slipper :o)
  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg ville sådan ønske, at de mennesker, der har skrevet et indlæg om et bestemt problem, ville skrive igen og fortælle, hvordan det er gået dem senere.

    Hvordan blev problemet løst?
    Kunne de bruge de råd, som andre gav?
    Hvad virkede bedst?
    Har de selv fundet løsninger, som andre måske kan drage nytte af?

    F.eks. har der været denne debat om ophørssymptomer i forbindelse med ophør af Efexor. Det ville være skønt, hvis I, der har haft problemet, ville fortælle, hvordan det siden er gået jer, for, som I kan se i en ny tråd, er der igen én, der har dette problem.

    Mange hilsner

    Kamelia
  • Indstillinger
    Åhh - jeg bliver altså helt panikken nu. Jeg har ikke før læst om Efexor, men jeg har spist 375 mg i 2 år, og skal nu til at trappe ud. I dag spiste jeg så kun 300 mg, men har allerede mærket et par "lyn" i hovedet, og så har jeg i øvrigt været ked af det, med tårer der løber, så jeg ved simpelthen ikke hvad jeg nu skal. Det kan da ikke være rigtigt, at man skal spise sådan en medicin i resten af livet, fordi det er uovervindeligt at komme ud af det.

    Det at jeg bliver grådlabil, ville det mon forsvinde, hvis jeg ikke trappede ned, eller vil jeg aldrig mere blive mig selv igen?

    Jeg sidder sg her og bliver rigtig trist.

    Hilsen Saskia
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har været på citalopram i godt 1 år, men stoppede for 4 uger siden. Imidlertid har jeg fået kæmpe tilbage fald med lettere tvangstanker om homoseksualitet. Det er ikke nem i et forhold - skulle jeg hilse og sige....
    Jeg har nu startet op igen, men er der nogle, der ved hvor lang tid jeg skal "vente" før pillerne kicker ind?

    kh Nynne
  • Indstillinger
    Hej med jer

    Jeg er ny her på siden, men synes det er rart at vi kan udveksle erfaring.

    jeg får 300g dagligt, det er både efexor , men får lige så ofte kopi.

    Jeg mærker ingen forandring ved at skifte produkt.

    jeg har fået det så... godt efter at jeg fik dem for 14 mdr siden.
    har prøvet flere andre typer, men ikke med så god en effekt.

    Det bekymrer mig meget alt det i skriver om nedtrapning.

    Kan nogen fortælle helt præsist hvordan det er bedst at trappe ned.
    dosis over tid og hvor lang tid det tager, når man gerne vil slippe smerte frit ud af det

    Kærlig hilsen til alle

    Sylaima
Log in eller Registrér for at kommentere.