Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Angst/depression/stress eller?

123457

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle vil lige komme med en opdatering
    er stoppet på mit sertralin for 4 månder siden og har fået et helt normalt liv igen røg ned med stress i marts 15 hvilket udløste angst og alle de syntomer der er beskrevet her har selv skrevet et par indlæg i den her tråd før
    jeg vil bare sige til jer der lider lige nu at det kan godt blive godt igen men det tager tid og pillerne virker men har nogle åndsavge bivrkinger på nogle men de forsvinder når man stopper med at tage dem igen :)
    har dog selv stadigvæk snurren div steder i kroppen men man kan venne sig til meget og det er ikke noget der genere min hver dag
    hvis i har lyst til at stille spørgmål vil jeg gerne hjælpe hvis jeg kan da jeg selv var ret desperat da det stod på
    et tip jeg
    fandt ud af var at skift pille mærke ikke type men mærke det minskede
    bivirkningerne fik forklaret af en neolog at det er fordi at selv om det er setralin det hele så er transport stofferne ikke de samme jeg blev vildt syg af dem der hedder helix men dem der hed teva virkede for mig

    Knus til jer der lidr tro på det nok skal blibe godt igen kh jesper
  • Indstillinger
    Hej alle sammen!
    Jeg er så glad for at have fundet denne tråd! Det giver et håb for fremtiden selvom det er svært for mig at tro på.

    Jeg har de sidste 5 år lidt under de samme symptomer som beskrevet.

    Svimmelhed
    konstant rysten
    fjern virkeligheds fornemmelse
    blikket flakker
    Angst
    Kløen over hele kroppen
    Søvnproblemer( jeg kan dog sagtens falde i søvn, men ligger altid i "rævesøvn" og har mareridt)
    Koncentrationsbesvær
    Dårlig hukommelse
    Føler hele tiden jeg er ved at dø


    Ved ikke hvornår jeg sidst har følt mig udhvilet og frisk :(

    Det blev først for 2 år siden så slemt for mig at jeg valgte at gå til lægen med det. Dengang var det dog "kun" svimmelheden og virkeligheds fornemmelsen der var mærkbare.

    Jeg er sidenhen blevet behandlet for øresten, uden resultat.
    Har været ved neurolog, Hvor jeg fik scannet hjertet som også viste fine resultater.
    Hjertet og blodet og lungerne er ligeledes også blevet tjekket flere gange, også uden fejl.

    Endelig, for 2 måneder siden kom jeg til en udredning på et psykiatrisk hospital, hvor jeg talte med en ekspert inden for skizofreni.

    Hun synes det var mærkværdige symptomer, og mente det måske kunne skyldes de allergipiller jeg fik, eller en form for angst.
    Vi fandt så ud af jeg er blevet fejlmedicineret, og har taget piller de sidste 5 år, som jeg ikke behøvede. Men det var uheldigvis ikke dem som lagde grund til det jeg/i går igennem.

    Ved ikke om i kan bruge det jeg har skrevet, til noget. Følte bare for at få det ud af mit hoved. Det er SÅ svært for folk omkring en at sætte sig ind i hvor hårdt det er, og det er virkelig ulideligt :-(

    kan nogen af jeg fra starten af tråden måske give feedback på hvad i har gjort for at få det bedre? Føler ikke det har en ende!

    Håber det giver mening, er så forvirret som teksten selv
  • Indstillinger
    Hej får du noget medicin mod angst jeg ville ikke tage medicin i starten men kan se i dag at det nok har reddet mit liv da det gav mig så meget ro på at jeg kunne få styr på min knold
    Idag har jeg det rigtig godt mit vende punktk kom da jeg blev enig med mig selv om at jeg jo skal dø ! men ved ikke hvornår og har besluttet mig for ikke at være bange mere ,det har gjort at jeg kan slå det hen når der kommer nogle mærkelige tanker alle de syntomer du har der vil blive mindre hvis du får styr på dine tanker og lærere at sende dem videre uden at tage stilling til dem. Det tager tid at lære men når man kan det er det det mest befriende man kan forstille sig
    Håber du kan bruge det her til noget
  • Indstillinger
    Til lettere angsttilfælde er der et homøopatisk middel som hedder BHI calming som ofte kan hjælpe. Midlet har ingen bivirkninger,

    Søg evt i Google på "Heel indikationer" for mere information.

    Til svær angst skal man have profesionel hjælp
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg oplever stort set samme symptomer som jer. Jeg har været til utallige undersøgelser da angsten startede med refluks (mavesyre i spiserøret), som efterfølgende ændrede sig til klump i halsen, hovedpine, svimmelhed osv. Derfor har jeg været i den stærke tro at jeg havde kræft i spiserør, kræft i svælget og meningitis. Men alle mine prøver er normale og jeg er derfor ved at blive overbevist om at det er angst. Jeg har ikke overskud til at starte i skole, da det psykiske fylder SÅ meget. Mine bekymringer går, nu hvor jeg er fysisk rask, på om jeg nogensinde bliver rask. Mit humør har også ændret sig, så jeg føler mig periodevis meget irriteret, hvilket bekymrer mig yderligere. Jeg frygter at jeg pludselig ikke kan kontrollere mine negative tanker. Angsten har nu stået på i 2,5 md. Har I også oplevet at angsten udvikler sig til en depressionsagtig tilstand? Det er næsten disse humørsvingninger der fylder mest i min hverdag nu. Men min hals føles også konstant til at snøre sammen, som sejt slim der ikke vil komme op, hvilket også går mig meget på.
  • Indstillinger
    Kære Magnolia

    Jeg håber du ser mit indlæg! Men jeg så dit indlæg og min situation ligner fuldstændig din. Jeg har været sygemeldt m stress, angst og depression i 7 måneder og er nu blevet afskediget fra mit job.
    Det er ikke det værste. Det der gør mig så bange er, at hele min krop ryster/sitrer alle mine vågne timer og har gjort det i 7 måneder nu. Jeg kan slet ikke forstå det. Vil blive lykkelig hvis du, (eller andre), vil skrive hvordan det går med dine rystelser/sitre. Jeg er skrækslagen for det aldrig går væk eller viser sig det er en alvorlig sygdom.

    Håber at høre fra dig (jer der har prøvet det)

    Knus, den bekymrede
  • Indstillinger
    Hej bekymrede :)
    Godt at du fandt denne tråd. Den har hjulpet mig. Jeg har også skrevet her på tråden for 2 år siden da jeg havde bla sitren i kroppen og rystede. Lidt som om der var en elektrisk tandbørste inde i mig. Sådan en slags sitren. Jeg rystede også på arme. Jeg blev kontrolleret hos en neurolog. Men han afkræftede farlige ting, heldigvis. Jeg har siden da arbejdet med mit sind, og arbejdet hårdt med at skubbe fokus væk fra min krop. Og det har hjulpet. Jeg sitre ikke mere eller ryster. Og hvis angsten har lyst til at komme frem og få mig til at ryste, så siger jeg til angsten at den skal smutte. Og jeg prøver så at lave noget, så mine tanker bliver afledt.
    Måske du kunne prøve det samme?
    Angst kan give mange underlige fornemmelser. Og jeg er af dem, som har haft ca 20 forskellige sygdomme- som kun var forårsaget af angst. Den er skrækkelig den angst, men du kan sagtens komme af med den igen.
    Kh Sine
  • Indstillinger
    Hej allesammen

    I kan se at jeg har skrevet tidligere pga at jeg havde de samme symptomer og gener som magnolia. Nu vender jeg lige tilbage og informerer om at jeg har fået der rigtig godt igen og mærker ikke noget til symptomerne, da jeg fandt den rigtige behandling. Jeg har også været til alverdens udredninger hos forskellige læger og hospitaler.

    Den rigtige behandling mod disse angst symptomer er kognitiv psykoterapi. Det er en kort og effektiv behandling.
    Lad være med tage tage medicin, for det er ikke en sygdom, selvom det føles sådan. Og lad også være med at spilde penge på alternative behandlinger.
    Kognitiv psykoterapi er evidensbaseret den bedste behandling.

    Det går over igen, man fejler ikke noget og man får det godt. Bare rolig :)
    Søg den rigtige hjælp.
  • Indstillinger
    Hej Magnolia1 (og andre med lignende råd).

    Jeg ved godt, at det efterhånden er mange år siden, at du er kommet videre fra din tilstand, og har fået et normalt liv igen, men kunne virkelig godt bruge nogle råd om, hvad du gjorde i din periode for at få det bedre, så jeg håber sådan at du forbarmer dig over mig. Jeg er efterhånden lidt desperat :(

    Jeg er selv 6 måneder inde i angst, stress og depression og har været sygemeldt i hele perioden. Jeg har fået det bedre, men jeg er ikke rask, og jeg begynder at blive lidt utålmodig.

    Går det over? Sådan rigtigt over? Eller lærer man til en vis grad at leve med det?
    Hvilken behandling fik du? Hvornår mærkede du en effekt?

    Såfremt du har lyst er du velkommen til at skrive på min mail: musse870@gmail.com.

    Med venlig hilsen,
    Musse.
  • Indstillinger
    Kære alle der har skrevet på tråden

    Jeg tænkte at jeg ville give en update nu her 5 år efter ca. Jeg hader selv når man ikke får slutningen på historien.

    Jeg har det godt i dag. Alle de ting jeg døjede med dengang jeg skrev tråden er mere eller mindre væk. Det vil sige at jeg stadigvæk oplever svimmelhed, sitren i kroppen, muskler der hopper men ikke hele tiden. Det kommer og går og jeg har lært at leve med det uden at være bange for det. Når det er slemt ved jeg at jeg skal slappe lidt af og passe på mig selv. Har for nylig været været igennem en ny MR skanning af hjerne og rygmarv som stadig ikke viser noget, hvilket jo er dejligt.

    For mit vedkommende er årsagen til alt det jeg oplevede helt sikkert en meget presset periode hvor jeg fik sygdomsangst, som så eskalerede til konstant angst og depression. Jeg fik altså en krop der var konstant forberedt på kamp og som ikke kunne slappe af overhovedet.

    Det gik langsomt over igen, det tog lang tid men for mig hjalp det at komme tilbage på arbejde, først på deltid - så jeg kunne få tankerne på noget andet. Jeg var nemlig glad for mit arbejde og det var aldrig årsagen til alle mine symptomer. Jeg startede også på antidepressiv som også hjalp og trappede ud af dem igen efter et års tid og har ikke været på dem siden. Jeg har ikke været sygemeldt siden og lever et helt almindeligt liv med mand og to børn og sørger for at lave ting der gør mig glad.

    Så til alle jer der læser dette, fordi I er ramt af diverse symptomer relateret til nervesystemet så kan det godt gå væk. Det kræver tid og tro, som man kan få hjælp til at få ved hjælp af medicin, psykolog, afspænding eller hvad man nu tænker kan hjælpe en.

    God bedring til alle :-)

    Hilsen Magnolia1
Log in eller Registrér for at kommentere.