Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kolesterol arveligt

123457»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Min bror, som har for højt blodtryk og meget dårligt hjerte har taget kolesterolmedicin i flere år. Han har i disse år følt sig rigtig dårlig tilpas og har hele tiden troet det mest var hjertets skyld.

    Jeg sagde til ham, da han var nervøs for at stoppe, snak med din læge om ikke du kan stoppe med den forbandede kolesterolmedicin i et stykke tid og se om du får det bedre.

    Tag æbleeddike i stedet for. Noget min nye læge anbefalede, fordi han havde set fine resultater hos tre andre patienter, som også nægtede at tage kolesterolmedicin.

    Jeg selv tog kun kolesterolmedicin i kort tid , jeg blev syg af det, selv om min daværende læge anbefalede mig at fortsætte, hvis jeg ville leve længe. Men det kunne være det samme, hvis det skulle være på den måde.

    Nå, men det korte af det lange er, min brors læge sagde han sagtens kunne prøve at stoppe i en måned. Resultatet, han fik det hurtigt meget bedre til hans store overraskelse.
    Han var meget bange for nu steg kolesteroltallet selv om han var glad for at have fået det bedre.


    Han har lige ringet til mig og til hans store overraskelse var kolesteroltallet faldet i stedet for at stige. Han var så overrasket og glad.
    Han havde kun taget æbleeddike en gang om dagen. Jeg havde sagt tre gange, men jeg indrømmer, man gider næsten ikke.

    Lægen holder naturligvis øje med tallet efterfølgende. Desværre havde han ikke fortalt lægen, hvad han havde taget i stedet for. Det ærgrer mig.

    Tænk, kolesteroltallet var lavere end det før havde været. Han hører jo på grund af sit meget dårlige hjerte til de mennesker, hvor kolesteroltallet ikke må blive for højt. Efter hvad Uffe Ravnskov skriver er det de eneste, der eventuelt skal have kolesterolmedicin.
  • Indstillinger
    Tjae, depression, diabetes, muskelsmerter og besvær med at huske. Min bror fik naturligvis smerter, da han igen begyndte på medicinen, lægen presser jo, men nu kan han ikke huske smerterne forsvinder, når han stopper i en periode med kolesterolmedicin. Det må jeg oplyse ham om.

    De nævnte ting er de bivirkninger der mest blive omtalt.

    CITAT
    – Mit budskab til hjertepatienter og potentielle patienter er, at der ikke er ret mange bivirkninger i forhold til, hvad gevinsten kan være, idet statiner reducerer hjertekarsygdom med cirka en tredjedel. Statiner virker hurtigt, og hvis de viser sit at give bivirkninger, er de hurtigt ude af systemet igen, så patienter får ikke men af behandlingen understreger Erik Berg Schmidt.

    CITAT SLUT


    IKKE RET MANGE BIVIRKNINGER !! Så har jeg hørt det med. Jeg er stoppet for flere år siden og jeg tager det aldrig mere. Så hellere dø et kvarter før tid eller måske lever jeg længere. !!! Hudkræft er også en bivirkning, det fik min nu afdøde veninde også.

    For mit vedkommende forsvandt smerterne, men ikke den bivirkning hvor min blære tog skade. Men naturligvis, det kan ikke ikke bevises selv om det først var efter tredie forsøg med kolesterolmedicin at blæren ikke kom i orden igen ved stop.

    Og hvem regner dog med hvad jeg oplyser. Næe, nej, det kan belæste personer sikkert fortælle mig, det eksisterer kun i mit hoved.
    Derfor fortæller jeg det ikke til nogen, men skriver kun om det her for at komme af med lidt af min vrede.

    Hjertedebatten blev jo slettet, da der sikkert var for mange, der fortalte om bivirkningerne.
Log in eller Registrér for at kommentere.