Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kolesterol arveligt

12346

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for svar det vil jeg prøve om jeg kan få ,har to børn så det ville være interesant,Go dag
  • Indstillinger
    Hej Bitten

    Ja, det vil være godt for dig at få ro i sindet.
    Også det at du har børn, så føler man at man er tvunget til at få tingene afklaret.

    Tak, også en go' dag til dig.
    Hilsen Rita
  • Indstillinger
    Angående diskussionen om, hvorvidt det faktisk er Uffe Ravnskov, der har skrevet indlæg i denne tråd, så tænkte jeg, at tallet 34 nok kunne passe på Uffe Ravnskovs fødselsår.

    Og nu har jeg tjekket det. Uffe Ravnskov er født i 1934.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Uffe_Ravnskov

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg har nu drukket æbleeddike i 3 måneder og kolesteroltallet er målt.

    Det er faldet. !!

    Det skal kontrolleres igen om tre måneder. Min herlige nye læge siger ca. 6 vil han være tilfreds med. Det er det ved at være.
    Jeg er nærmest ligeglad, men jeg vil gerne vide om æbleeddike har noget at sige.
    Æbleeddike har hjulpet på smerterne i mine ben, så jeg bliver ved med at tage det.
    En pæn slat i et glas vand 3 gange daglig ved spisetid. Jeg skyller lige munden efterfølgende for tændernes skyld.

    http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2 ... 6bleeddike
  • Indstillinger
    Hvor lyder det dejligt, Persiille :-)

    Som stor tilhænger af mirakelmidlet Q10 lægger jeg i Brugernavns video mærke til en trælignende tegning og udsagnet: ”Man ønsker at fjerne en af grenene, men fjerner faktisk hele stammen.” (Min tilnærmelsesvise oversættelse).

    Udsagnet skal forstås sådan, at kolesterolnedsættende midler ikke blot nedsætter kolesterol, men det mindsker også dannelsen af en række andre stoffer i kroppen, herunder det livsvigtige Q10.

    Q10 er vigtigt for musklernes funktion og af stor betydning for hjertet, da hjertet også er en muskel. Det vil sige, at man ved at tage kolesterolnedsættende medicin faktisk øger risikoen for hjerteproblemer og problemer med musklerne (smerter).

    Jeg vil mene, at ovenstående er kendt viden – ikke bare i særlige forskerkredse, men det må også være kendt af lægerne i al almindelighed og hos sundhedsmyndighederne. Alligevel bliver læger ved at udskrive kolesterolnedsættende medicin, uden at bringe problemet med Q10 på bane, og uden at anbefale indtag af Q10 sammen med den kolesterolnedsættende medicin.

    Hvorfor gør de det?

    Det er da vildt mærkeligt. Jeg kan godt forstå, at selve problemet med den kolesterolnedsættende medicins gavnlighed/skadelighed tager tid at afklare, men i mellemtiden kunne de da nedsætte risikoen for skader på hjertet og for muskelsmerter ved at anbefale patienterne at tage Q10.

    Problemet angående kolesterol ligger vel i forlængelse af diskussionen om fedt. Jeg så i går et indslag i DR2’s Dagen, hvor James Price og Lene Hansson kokkererede med smør, som en kommentar til nye forskningsresultater, som viser, at mættet fedt ikke er så farligt, som hidtil antaget, mens en repræsentant fra Hjerteforeningen i den anden ende af studiet tog afstand fra denne nye viden.

    Jeg synes, at det er vildt underligt, at de officielle repræsentanter for sundhedsmyndighederne står så urokkeligt fast på samme standpunkter, selv når ny viden kommer frem.

    Alt tyder på, at det er sukkeret, der er den største fare. Men sundhedsmyndighederne advarer stadig mod mættet fedt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Du plejer også at skrive om D-vitamin.
    Kolesterol skal også bruges i kroppen til dannelse af D-vitamin.
  • Indstillinger
    Kameliadamen skriver:
    Problemet angående kolesterol ligger vel i forlængelse af diskussionen om fedt. Jeg så i går et indslag i DR2’s Dagen, hvor James Price og Lene Hansson kokkererede med smør, som en kommentar til nye forskningsresultater, som viser, at mættet fedt ikke er så farligt, som hidtil antaget, mens en repræsentant fra Hjerteforeningen i den anden ende af studiet tog afstand fra denne nye viden.

    Jeg kommenterer.
    Det er ikke ny viden. Jeg havde i 1986 en underviser på en uddannelse, han var forsker i ernæring.
    Det allerbedste man kunne bruge, var koldpresset kokosolie. Derefter kommer smør.
    Den gang var alle de nye plantemargariner o.s.v. meget populære, også på hjerteafdelingerne, hvilket undrede mig.
    Det farlige ved disse produkter er, at de er tilsat en masse ting, for at gøre dem faste og smørbare. I naturlig tilstand ville de være flydende.
    Denne forsker oplyste også om problemet penge. Der var penge i det, og forskningsresultater måtte ikke komme ud til befolkningen.
    Her i huset bruger vi smør, som vi altid har gjort.
  • Indstillinger
    Hej Linette

    Helt enig.
    Også koldpresset økologisk olivenolie (i mørk flask) er et godt og sundt fedtstof, samt en ditto rapsolie.
    Den sidste bør dog ikke bruges til stegning eller ifald kun til meget let opvarmning.

    Der er også økosmør på mit rugbrød. Uhm.
  • Indstillinger
    Undskyld, at jeg glemte D-vitaminet. Det ligner mig ikke :-)

    Jeg medgiver naturligvis, at det ikke er ny viden, at mættede fedtstoffer ikke er skadelige. Du nævner, Linette, at du har vidst det siden 1986.

    Jeg var noget senere på den. Det var først ved begyndelsen af dette århundrede, at jeg på grund af helbredsproblemer begyndte at interessere mig for den slags. Før da brugte jeg faktisk margarine til stegning og bagning.

    Men det gør jo ikke sundhedsmyndighedernes holdning mere forståelig, at den viden allerede forelå i 1986 – tværtimod. Og når de i DR2 nævnte, at der var kommet ny viden om mættede fedtstoffer, skal det vel forstås som ENDNU en undersøgelse, der bekræfter den viden, som Linette allerede kendte i 1986.

    Hvor mange undersøgelser skal der komme, før sundhedsmyndighederne ændrer holdning?

    Jeg ved, at sundhedsprofessionelle har klaget over DR, fordi den udsendelse, der hedder Bitz & Frisk fremhæver smør på bekostning af margarine.

    http://politiken.dk/kultur/medier/ECE21 ... -kostraad/

    Eksperten fra Hjerteforeningen, som jeg hørte i går, tog dog ikke ordet ”margarine” i sin mund. Hun talte om olivenolie og rapsolie.

    Og det er jo nok på den måde, eksperterne vil redde deres renommé. De vil efterhånden og ganske gradvist lade være med at rose margarine. De vil lade, som om de hele tiden har anbefalet, at man spiser varieret, så man både får mættet fedt, enkeltumættet fedt (f.eks. som olivenolie eller rapsolie) og flerumættet fedt (f.eks. i form af fisk). Keine Hexerei, nur Behändigkeit.

    Jeg har (af min kostvejleder) lært, at man skal have lidt fra alle grupper, både mættet fedt, enkeltumættet fedt og flerumættet fedt, især omega-3. Det råd følger jeg.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.