Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kolesterol arveligt

Redigeret 5 juli, 2016, 04:18 i Hjerteproblemer
Er det nogen af jer der har arvelig forhøjet kolesterol , der selv har prøvet at få det ned med kost, jeg er nemlig ikke glad for piller:(
«134567

Kommentarer

 • Indstillinger
  persille1persille1
  Redigeret 5 september, 2013, 09:44
  Jeg vil ikke have piller mod kolesterol mere. Jeg blev syg alle tre gange, jeg forsøgte med forskellig medicin.
  Jeg har fået en ny læge, han foreslog jeg drak ( økologisk) æbleeddike, en lille skefuld, tre gange daglig i et glas vand. Det havde han erfaring for med flere patienter det sænkede kolesteroltallet. Mit tal er ca. 7,7, men skulle ned på 5 til 6

  Jeg tror ikke det skal være så lavt, som visse læger siger, efter jeg har læst, hvad andre læger mener. Det tror min nye læge vist heller ikke det skal. Vi kan slet ikke undvære kolesterol i kroppen.
  Jeg har ikke resultatet endnu, først til oktober skal blodet undersøges igen.

  Jeg er glad for æbleeddiken, for nu har jeg taget det et stykke tid og min vægt falder har jeg opdaget. Jeg tog nemlig på af blodtryksmedicin og lige meget hvad jeg gjorde skete der intet. Men nu falder min vægt. Langsomt, men den falder.

  http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2 ... 6bleeddike


  http://www.bt.dk/sygdomme/et-hoejt-kole ... r-godt-dig

  http://www.naturli.dk/naturli-viden/beh ... dit-hjerte


  Der står, Uffe Ravnskov står alene, men det passer ikke. !!! Der er mange andre læger, der støtter ham.

  En bekendt gik og var dårlig, hendes nye læge tog kolesterolmedicinen fra hende og hun fik det meget bedre. En anden, der havde taget kolesterolmedicin i flere år døde af blodpropper. Begge fik de hudkræft og diabetes, som Uffe Ravnskov skriver kan være en bivirkning.
 • Indstillinger
  Glæder mig til at høre om eddiken hjælper:) jeg er normal vægt og har ikke for højt blodtryk, men har holdt en pause på 1 mdr hvor mit kolesterol steg til det det var før jeg fik medicin,så jeg blev omgående sat i behandling igen;(
 • Indstillinger
  Hej Bitten og Persille

  Jeg har læst Uffe Ravnskovs bog, og sådan som jeg ser på det, så virker hans kritik af behandling med kolesterolnedsættende medicin fornuftig. Jeg ville også være meget betænkelig ved at skulle tage den slags. Heldigvis har ingen nogen sinde foreslået det.

  MEN… sådan som jeg husker det (jeg har desværre ikke tid lige nu til at tjekke efter), så mener også Uffe Ravnskov, at der kan være tilfælde, hvor en behandling kan være fornuftig/påkrævet, nemlig i de forholdsvis få tilfælde, hvor en person har arveligt forhøjet kolesterol.

  Langt ude i min bekendtskabskreds var der en mand på ca. 30 år, der døde som følge af en blodprop, og bagefter forlød det, at han havde arveligt forhøjet kolesterol, hvad ingen havde tænkt på at tjekke ham for, da han var så ung.

  Sådan som jeg forstår dig, Bitten, så er du også betænkelig ved kolesterolnedsættende medicin, men det er absolut nødvendigt, at du får dit kolesterol-tal bragt ned, da du har arveligt forhøjet kolesterol.

  Så du har altså rigeligt med advarsler mod kolesterol, men savner alternativer.

  Og du efterlyser andre i samme situation, som har haft held med at nedbringe tallet med naturlige metoder.

  Ja, jeg har sådan set en erfaring med at bringe tallet ned via kosten. Jeg spiste ret fedtfattigt, hvad angår smør og omega 6-fedtstoffer i maden, men tog tilskud af fiskeolie og andre sunde olier, f.eks. Udo´s Choise og spiste desuden en del nødder og andre sunde kerner.

  Men jeg har jo ikke arveligt forhøjet kolesterol. Sådan som jeg husker det, er der flere forskellige naturlige midler, der nedbringer kolesterol. Men lige nu har jeg ikke tid til at finde frem til dem. Det bliver spændende at se, om du, Persille, har held med at bruge æbleeddike.

  Mit ærinde med dette indlæg er for det første at sige, at der kan være tilfælde, hvor kolesterolnedsættende medicin er nødvendig, og for det andet: Hvis du vælger at tage lægeordineret kolesterolnedsættende medicin, Bitten, så er det vigtigt, at du også tager kosttilskuddet Q10. Det kan du læse om her:

  http://www.vitalraadet.dk/304+M503de6bf5de.0.html

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Jeg lover at skrive om resultatet, når det foreligger. Det bliver desværre ikke før sidst i oktober.
 • Indstillinger
  Uffe Ravnskov skriver at, især mænd ?, med hjertelidelser kunne/burde tage kolesterolmedicin. Min bror får kolesterolmedicin, men han har også et meget dårligt hjerte og tør ikke slippe medicinen.
  Han blev også syg af medicinen, men jeg har "fundet" noget kolesterolmedicin han kan leve med. Lægen lyttede heldigvis.
  Jeg blev virkelig syg af den medicin og mødte slet ingen forståelse hos min daværende læge og det føles meget hårdt.

  Jeg husker ikke om Uffe Ravnskov har skrevet om arveligt forhøjet kolesterol, men jeg vil da tro han ikke mener det skal være så lavt, som nogle læger ønsker det skal være.
  bitten50, vil du måske fortælle hvor højt dit tal er. Ja, du har ramt min "kæphest" kan du jo nok høre.


  Jeg fandt dette:

  Familiært forhøjet kolesterol

  De offentlige kasser belastes stadig voldsomt af et overforbrug af kolesterolsænkende medicin, de såkaldte statiner. Foruden at være dyre har mange af disse præparater bivirkninger. Undersøgelser har rejst mistanke om, at disse præparater øger risikoen for at dø af andre årsager end hjertesygdom (depressioner, selvmord, kræft, nyre- og muskelsygdomme). Mange uafhængige forskere mener, at disse præparater burde være forbeholdt de få patienter med familiært forhøjet kolesterol og kolesterolratio over 8. Patienter med kolesterolratio mellem 4,5 og 8,0 bør have tilskud af antioxidanter og justeret livsstil, som ovenfor beskrevet.
 • Indstillinger
  Jeg har familiært forhøjet kolesterol. Jeg holder, i samråd med min læge, en pause. Jeg skal have taget ny blodprøve på mandag. Hvis kolesterolen igen er for høj, så må jeg affinde mig med medicinen.
  Jeg har fået denne medicin siden 1997. Så jeg er spændt på resultatet.
  Os ukyndige på området, tror måske, at kolesterol er det eneste der forårsager dårligt hjerte og blodpropper, men sådan er det ikke. Jeg læste ved et tilfælde en rapport om arvelige hjertesygdomme. Der er rigtig mange, jeg tror det var mere end 70. Mange af disse hjertesygdomme er forbundet med andre tilstande, som vi slet ikke forbinder med kolesterol og blodpropper. Efter at have læst denne rapport, søgte jeg den på nettet og fandt den.
  Rapporten er fra 2013, og der ligger også en opdatering til den. Jeg blev meget overrasket. Hjertelæger på højt niveu, anbefaler kolesterolmedicinen, når det drejer sig om den den arvelige forhøjede kolesterol.
  Rapporten hedder: Arvelige hjertesygdomme.
 • Indstillinger
  persille1persille1
  Redigeret 6 februar, 2020, 17:31
  I min slægt er der på den mandlige side arvelige hjertesygdomme og på den kvindelige for højt blodtryk. Min bror har "arvet" begge dele. Jeg er så heldig kun at have "arvet" for højt blodtryk. Men på grund af mange i min familie har dårligt hjerte skulle jeg have kolesterolmedicin.
  Heldigvis har den opfattelse ændret sig. Min læge truede ellers med død og ulykke, hvis ikke jeg indtog medicinen.
  Heldigvis lader det til mine sønner også kan "nøjes" med for højt blodtryk.
 • Indstillinger
  Mit er på 7,5 jeg fik det undersøgt pga familie dødsfald.har fået skannet mit hjerte og det ok,men som skrevet har selv efter jeg fik det konstaterer levet uden fløde i sovs og virkeligt tænkt på hvad jeg spiser det er på 5,2 og har været det et år ,døjede meget med muskel smerter og holdt en pause på 1 mdr nu det på 7,3 .jeg er typen der bare ikke spiser fedt og har ikke brugt smør på brød i 13 år ,desuden taber jeg mig af alt det her "fornuftige kost " og det har jo heller ikke hjulpet en snus,så jeg vil ønske jeg kunne spise med Go sovs og det hele og så klare den på anden vis
 • Indstillinger
  Jeg har spist havreklidgrød i flere år. Til sidst gad jeg ikke mere, jeg trængte til lidt forandring. Efterfølgende er kolesteroltallet steget. Det tager jeg roligt, der er så meget man skal passe på.
  Advarsler om dit og dat, det kan også blive for meget.
  Tallet har ligget ca. på 5, men er nu steget til 7,7. Mit hjerte er scannet og der var intet galt, tværtimod.

  Nå men, havreklid dræner kolesterol ud. Det fortæller Robert E. Kowalski. Bogen er skrevet med forord af hjertespecialisten Peter Schnohr. Den kan sikkert lånes på biblioteket. Titlen er: 8 ugers kolesterol kuren.

  Jeg kan ikke lide bogen for forfatteren er jo helt fanatisk. Men derfor kan han jo godt have ret i HAVREKLID er godt. Det har jeg observeret. Nu tager jeg æbleeddike, men jeg tror som sagt ikke på at kolesteroltallet skal være alt for lavt. Jeg har valgt at tro på de læger, som mener det. Livet er hårdt nok endda.

  Fedt skal man for resten have. Læs hvad læge Uffe Ravnskov skriver.
 • Indstillinger
  Redigeret 1 november, 2013, 16:03
  Glem alt hvad I har lært om det "farlige" kolesterol! Her kommer nogle fakta, som burde ha stoppet kolesterolkampagnen for længe siden.

  Mere end tyve studier har vist at ældre mennesker med højt kolesterol lever længst.

  De fleste studier har vist, at højt kolesterol ikke er en risikofaktor for kvinder.

  Intet kolesterolsænkende eksperiment har lykkedes at forlænge livet for kvinder eller mennesker, hvis eneste "sygdom" er et højt kolesteroltal.

  Mennesker med lavt kolesterol bliver lige så åreforkalkede som mennesker med højt.

  Mennesker med arveligt højt kolesterol lever i gennemsnit lige så længe som andre. Flere dør af hjerteinfarkt, men færre dør af cancer og andre sygdomme.

  Det er ikke det høje kolesterol, der er farligt for mennesker med arvelig højt kolesterol. Mindst ti studier har nemlig vist, at kolesteroltallet i gennemsnit er det samme hos dem, der har eller får hjerteinfarkt som hos de raske.

  Hundredevis af studier har vist at mættet fedt er nyttigt. Intet studie af god videnskabelig kvalitet har vist det modsatte, og adskillige af dagens kosteksperter har også åndrømmet det.

  Og der er meget mere, der ikke stemmer. Alt findes i mine bøger, men det vigtigste kan også læses på webben: http://www.ravnskov.nu/dancholesterol.htm

  Jeg er ikke alene med mine kontroversielle synspunkter, som nogle påstår. Jeg har skabt en international gruppe af kolesterolkritiske forskere, som i dag omfatter mere end 100 professorer og andre eksperter. På vores hjemmeside http://www.thincs.org findes der links til masser af interessante artikler.
Log in eller Registrér for at kommentere.