Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kolesterol arveligt

12357

Kommentarer

  • Indstillinger
    http://www.hjerteforeningen.dk/hjertesy ... _blodtryk/


    citat
    Har en af dine forældre forhøjet blodtryk, har du en betydelig risiko for også at få det. Har begge dine forældre det, er risikoen endnu større.
    Risikoen for forhøjet blodtryk kan altså være arvelig, men er i høj grad også livsstilsbetinget.

    citat slut

    Hvis jeg nu havde været ryger var jeg sikkert død, som min søster, men det er jeg ikke og har aldrig været. På den måde kan man tale om "livsstilsbetinget " sygdomme.
  • Indstillinger
    Inden jeg lagde min livsstil om havde jeg lettere forhøjet blodtryk. I dag har jeg et blodtryk på 100/60.

    Det som jeg har gjort er at jeg i dag kun spiser økologisk og har skåret kraftigt på indtag af sukker og stivelse. Desuden spiser jeg så til gengæld langt mere fedt end jeg gjorde tidligere og tager dagligt et tilskud D-vitamin på 125 µg.

    http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/07/0 ... index.html
  • Indstillinger
    Jo, men hvordan skal lægge min livsstil om. Jeg har aldrig røget og jeg er overhovedet ikke tyk.
    Jeg har spist økologisk i mange år. Jeg tager tilskud af D vitamin også det har jeg gjort de sidste snart 30 år. Det har ikke hjulpet, men måske havde blodtrykket set værre ud, hvis ikke jeg havde gjort det.

    Jeg vil lige tilføje, jeg drikker aldrig sodavand, jeg kan ikke lide det. Jeg spiser ikke slik, kun mørk chokolade, som skulle være sundt for blodtrykket.
  • Indstillinger
    Jeg beklager, jeg indtager heller ikke hvidt raffineret sukker. Jeg kan ikke lide det. Når jeg bruger sukker er det økologisk mørkt rørsukker.

    Åh, det indlæg har du slettet.
  • Indstillinger
    Hvor meget D-vitamin tager du dagligt?

    Man kan godt have et stor indtag af sukker og stivelse selvom man ikke drikker sodavand og spiser slik. En anden vigtig ting er at man får nok fedtstof i sin kost og så glemme alt om de forfejlede kost råd om at skære ned på fedtet. Det er nemlig ikke fedtet der er problemet men derimod indtag af for mange kulhydrater.
  • Indstillinger
    Ja, det er jeg klar over, det med kulhydrater.

    Jeg tager heller ikke hensyn til den snak om fedt. Men jeg spiser ikke så meget mad. Jeg kommer mørkt rørsukker på mine havregryn om morgenen
    .
    Til frokost spiser jeg en skive rugbrød, det ene stykke med marineret sild og det andet stykke med pålæg og en tomat. Eller et æg.
    Jeg "elsker" den marinerede sild. Da jeg var barn spiste vi spegesild. Min mand kiggede noget, da jeg let ordnede sådan en. Det havde han ikke regnet med jeg kunne.
    Vi havde et stort træ kar med saltede sild i kælderen. Vi spiste dem hver dag til frokost. Min far havde ikke højt blodtryk.

    Til aften steger jeg nogle grøntsager på panden. Måske spiser jeg også et halvt stykke rugbrød. Så indrømmer jeg, at jeg spiser enten et stykke franskbrød med honning eller en chokoladekiks til en kop eftermiddagskaffe.
    Min mand vil helst have koldt mad, så vi spiser sjældent kartofler og sovs.

    Hvor meget D vitamin. Der bliver jeg svar skyldig. Jeg tager levertran og en omnimin og så silden. Jeg går også en tur hver dag.
  • Indstillinger
    Hej Hippokrates1

    Der er mange meninger om hvordan sygdommene opstår og hvordan sygdomme helbredes.
    For dig eksisterer kun den "GUD". P. B.L, hvilket jeg tror du og din organisme lever godt med. Derfor behøver man ikke TVINGE andre til at syntes det samme.

    Hvordan det er for andre mennesker må de om.

    Jeg har på intet tidspunkt læst og ønsker ikke til at læse hans bøger.

    Men en ting kan konstateres der forskes en del inden for området fra mange vinkler, og det kan jeg kun glædes over.

    Jeg mærker efter hvad min krop fortæller mig og det lever jeg efter.

    Rigtig god dag til dig.
    Mange hjertelige hilsner
    Rita
  • Indstillinger
    Til rita, tak for den side du henviste til, :) hvordan får man henvisning til at blive undersøgt, det er noget lægen har sagt han gik nok ud fra det var arveligt, da jeg er lille og undervægtig og ikke har for højt blodtryk mv. Er har desværre ingen fam medlemmer at samlinge med.
  • Indstillinger
    Jeg vover et lille pip med her i denne tråd :-)

    Kameliadamen skrev nemlig at jeg nogle gange tager 400 µg Q10 fordi jeg kan mærke jeg har brug for det. Og det er også rigtigt. Faktisk ville jeg slet ikke kunne holde til mit arbejde hvis ikke jeg tog det. Jeg mærker efter hver dag hvor meget jeg har brug for. Har jeg ekstra stressende uger, eller får jeg ikke sovet nok, tager jeg også et ekstra skud D-vitamin oven i den daglige dosis på 50 µg. B-vitaminer har jeg også et stort behov for, flere i min famile må have B-12 indsprøjtninger ved lægen så det er nok noget arveligt.

    Jeg har været rigtig syg i 4 år men er nu ved at en hel del bedre. Det vil desværre kræve en operation at gøre det helt godt -og her er jo heller ingen garanti. Men det har gjort at jeg er et over-skravl der kun fungerer på ret store doser af vitaminer, mineraler og fiskeolie. Men så kører jeg til gengæld også som en maskine, og har endnu ikke haft en sygedag endnu trods lange arbejdsdage.

    Min veninde er nu også på Q10. Hun har prøvet det tidligere uden effekt, og prøvede tøvende mit ynglingsmærke der er af høj kvalitet -det virker. Det er såvidt underordnet hvilket mærke det er, kvaliteten skal bare være i orden. Ikke bare mht. oprensning men også mht. den form det aktive stof laves i. Noget optages lettere af kroppen end andet og det kan være et stort problem. Er præparatet ikke "rent" nok, kan fyldstoffer hos nogle nærmest ophæve effekten af den gavnlige del man jo betaler for.

    Så en let måde at tjekke kvaliteten er at se på mængden af indholdsstoffer på æsken. Jo kortere liste, jo bedre.

    Mht. hele Ravnskov-diskussionen -så vil jeg stilfærdigt indvende, at nu er der altså flere i det danske land der hedder Ravnskov end lige Uffe Ravnskov. Jeg gætter på at ravnskov34 er en person på -34 år. Desuden tror jeg næppe at Uffe Ravnskov, dr. med og temmelig travl, har tid til at småsludre på Netdoktor. Selvom det ville være hyggeligt. Og spændende.

    Og jo, kolesterol-niveauet ER arveligt. Talrige studier på både dyr og mennesker viser dette. Det gælder også blodtryk. Man kender flere genvarianter der giver forhøjet blodtryk, bla. pga. nogle overaktive natriumoptagere i nyren. Grunden til at de sygdomme eksisterer er jo, at man sagtens kan nå at få børn inden sygdommen har mulighed for at gøre en alvorlig syg.

    Epigenetik er et rigtigt spændende felt, men jeg foretrækker original-litteraturen af peer-reviewede artikler på Pubmed fremfor youtube. Ikke at der ikke også kan være ævl på Pubmed, men her har man da i det mindste en rimelig mulighed for at sortere de mindre gode studier fra de gode.
  • Indstillinger
    Hej Bitten50

    Da jeg var meget i tvivl om jeg kunne have det arvelige forhøjet kolesterol, gik jeg til min læge og bad om at få en genudredning af kolesterolen.
    Jeg blev henvist til Vejle sygehus da de har en afdeling der foretager dette, jeg blev indkaldt til samtale og blodprøve, derefter en samtale samt svar på div. blodprøver.
    Svaret var heldigvis negativ, ingen Arvelig forhøjet kolesterol.

    Som du kan læse, skel du be' din læge om en henvisning til
    Den regionale klinisk genetisk afdeling, som høre til i dit område.

    Håber det kan hjælpe dig videre. :)

    Mange hjertelige hilsner
    Rita
Log in eller Registrér for at kommentere.