Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

11516171820

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Persille


    Jeg er så GLAD for den besked! Stort tillykke med din nye læge!

    Du har om nogen fortjent en læge der lytter til dig med respekt. Det er sørgeligt at der skal være så langt imellem dem. Men tænk -der var alligevel en lige i nærheden af dig.

    Du må endelig skrive lidt om hvad det er han vil have undersøgt -jeg kan slet ikke huske hvad jeg mon skrev -hvis det ikke kommer for tæt på altså. Det kan helt sikkert komme mange andre til gode.

    Hvordan går det med marietidslen fra Lamberts; står den stadig på hylden eller er modet ved at indfinde sig? ;-)

    Må solen skinne på dine vej også -og ved du hvad -det tror jeg faktisk at den er begyndt at gøre ;-)
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 16 juli, 2013, 02:16
    God morgen, Asklepios12

    Tænk, jeg har sovet som et sten i nat og kun været oppe en gang.
    Jo, det går godt med marietidslen. Jeg mærker intet ubehag. Jeg syntes det har hjulpet lidt på uroen i mine ben, men er lidt i tvivl om det er noget jeg indbilder mig. Jeg er jo så glad over tabletterne slet ikke generer mig.

    Du snakkede om forskellige salte o.s.v. , nu må du kalde mig Mads, om jeg er helt klar over det, men det bliver først undersøgt i juli måned.


    Jeg er så glad over han troede på mig. Jeg talte med ham i 20 min., men kunne godt have brugt et par timer til at læsse mere af. For der er meget. Men hans tid er jo ikke psykolog tid også, desværre.

    Men, det må siges igen, han vidste hvad det drejede sig om, han vidste alt omkring de problemer jeg har om bærersalt o.s.v. Du milde for en læge, det genopretter min tillid til læger kan noget i dag.
    Jeg tager hatten af og bukker.

    Jeg er helt klar over jeg nu, for nogen, er genkendelig, men jeg er blevet ligeglad.

    Mange hilsener til dig og tak.
  • Indstillinger
    Hvor jeg før nemt kunne finde ud af om der var Besylate eller Mesylate i en medicin kan jeg nu ikke læse det nogen steder.
    Måske står det et sted, men hvor. ???


    Nu er det nat og jeg har svært ved at sove. Tænkte, det kan ikke passe man nu ikke mere kan læse om den slags. Men jo, jeg kan ikke finde noget om det.

    Jeg har ledt og ledt. Jeg fandt endelig en side, hvor det stod. Jeg trækker vejret lettet.
  • Indstillinger
    Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst har skrevet på denne tråd.
    Jeg er nu tilknyttet et nyreambulatorie som prøver at finde hoved og hale i mit problem.

    Allerførst er jeg gået fra tabletter til flydende kaleorid - 60 ml om dagen og lå sidst jeg fik taget blodprøver på 3,4. Lægen synes det er OK.
    Men væsken i min krop er stadig det samme. Jeg får 2 Sparkal om dagen og har for få dage siden yderligere fået 20 mg Furix. Det letter selvfølgelig men jeg kender stadig ikke grunden til ophobningen.

    Alt andet end kalium viser fine tal i blodprøverne. (inkl. B-vitaminer, D-vitaminer, blodprocent, magnesium, natrium osv.)
    Nyreambulatoriet har bedt mig stoppe med at tage vitaminpiller, marietidsel, magnesium og B-vitaminer. Mener det var fordi de ville se om det havde betydning for min optagelse af kalium.

    Trætheden har jeg også stadig. F.eks. kan jeg ikke læse andet end et par sider i en bog uden at falde i søvn. Sætter jeg mig ned - falder jeg tit hen. Som passager i en bil er det mig komplet umulig at være vågen.
    Og det til trods for jeg er i gang med min tredje sommerferie uge hvor vi ikke har faret rundt men været hjemme og slappet af i det gode vejr.

    Mine ben er blevet bedre, men der er stadig ikke masser af kræfter i dem. det prikker også nogen gange i mine fødder og jeg har smerter som ikke er til at forklare.

    Må indrømme at jeg somme tider tænker om det kan være schlerose - for mange siger at et kalium på 3,4 er OK.
    Andre (mange) mener det er tankerne der spilder mig et puds - stress. Men jeg sover godt om natten - har ikke tanke mylder......

    MEN jeg er selv i vildrede - hvad pokker er der i vejen med mig. Dette er opslidende og jeg er TRÆT af situationen.

    cedeho63
  • Indstillinger
    Hej cedeho

    Jeg har muligvis spurgt, men jeg prøver alligevel: Er det helt udelukket, at du kan have søvnapnø?

    Jeg har jo også en tendens til lavt kalium, selv om problemet ikke er så slemt som hos dig. Og jeg har central søvnapnø. Ingen kan fortælle mig, om der er en forbindelse mellem de to ting, men helbredsproblemer hænger som regel sammen.

    At man falder hen, så snart man sætter sig i en bil, med en bog eller foran fjernsynet, er et typisk symptom ved obstruktiv søvnapnø.

    Ja, læger siger, at en kaliumværdi på 3,4 er o.k. Jeg plejer at sige følgende til lægen: ”Ja, det kan godt være, at det er o.k. for jer læger, men det er jo mig, der skal leve med problemerne, og det er altså ikke o.k. for mig!”

    Jeg vil ikke påstå, at jeg har problemer allerede ved en værdi på 3,4, men værdien kan jo hurtigt synke lidt mere, og ved en værdi på 3,3 har jeg afgjort problemer, som hos mig især kommer i form af pseudo-senilitet. Og det er meget ubehageligt. Selv læger kan finde på at bagatellisere det og lave sjov med det, når man ikke kan huske og ikke kan finde rundt!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Jeg skal ikke kunne sige om jeg har søvnapnø. Min mand siger jeg ikke har pauser i min vejrtrækning om natten.

    Hvorfor har lægeverdenen sat kalium til et minimum på 3,5 når de læger jeg møder synes 3,4 er OK ??????
    Jeg har spurgt hvor hurtig kalium kan ændre sig, men ikke fået noget svar. Jeg føler nemlig mine symptomer kan svinge fra dag til dag.

    Du nævner noget om pseudo-senilitet - jeg har tit svært ved at finde ordene - ganske almindelige ord. De er lige på tungen som man siger.....

    Hilsen
    cedeho63
  • Indstillinger
    Hej Cedeho

    Når din mand siger, at du ikke har pauser i vejrtrækningen, når du sover, så har du nok ikke søvnapnø.

    Det er jo den enkleste måde at afgøre sagen på.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Man skal godt nok høre meget før ørerne falder af ;-)

    Cedeho fortæller at nyreambulatoriet har frarådet at hun tager magnesum fordi det kan påvirke optagelsen af kalium. Samtidig får hun furix -ud over sparkal for at få væsken i benene ud.

    Jamen Herre Jemini! Cedeho, dit problem er lavt kalium. Magnesium hjælper dig til at optage kalium. Din sparkal og ikke mindst furix skyller kalium ud! Magnesiumen modvirker til dels den tendens. Dette her er almen nyrefysiologi som man må forvente at en læge ansat på en nyreafdeling ved!

    Din kalium er lav og din natrium er normal. Samtidig har du vand i kroppen. Og vel sagtens normal nyrefunktion -ved lav nyrefunktion kan man ikke udskille kalium, som derfor bliver for høj. Du har altså for meget vand = H2O OG for meget natrium. Det sidste gør dine nyrer for at kompensere for for overskuddet af vand så der ikke går helt kuk i din saltbalance. Prisen er så at du taber kalium ved at tisse det ud.

    Ja, det er lidt kompliceret men burde ikke være det for en nyrelæge.

    Når kalium er lav og natrium normal med for meget vand, så er det sandsynligvis et bestemt hormonsystem der hovedsageligt er på spil. Nemlig Angiotensin-2.

    Så det du skal have er enten ACE-hæmmer eller candesartan. Sidstnævnte er det mest effektive og giver nok også færrest bivirkninger. Dine læger kan sagtens supplere med furix og sparkal, men så skal du tage din magnesium sammen med ekstra kalium. Det kan faktisk være at du ikke får nok magnesium på trods af dine magnesiumpiller, da dem man kan købe på apoteket oftest er på en form der er stort set umulig for kroppen at optage.

    B-vitaminer er vandopløselige og har INGEN effekt på kalium. De hjælper derimod din lever sammen med marietidslen. En dårlig leverfunktion giver sjovt nok vand i kroppen. Marietidsel er faktisk ret velundersøgt fordi det aktive stof silymarin bruges som lægemiddel til leversvigt -også i Danmark. Men det er uhyre vigtigt at den marietidsel du tager er af høj kvalitet da nogle af tablethjælpestofferne sagtens kan virke stik modsat og forværre din lever.B-vitaminer er derimod harmløse og meget vigtige for at din lever fungerer som den skal.

    Hvis du går lidt tilbage i denne tråd vil du se at lige præcis marietidsel af for dårlig kvalitet blev et problem for Persille.

    Held og lykke med det hele!
  • Indstillinger
    Hej Asklepios

    Tak for dit svar - jeg er på herrens mark for hvem har ret :O)

    Lige nu føler jeg at jeg må følge lægens råd og så se resultatet. Selvfølgelig ikke for enhver pris og jeg vil altid have dit og andres råd med i baghovedet når jeg møder lægerne.

    Det var i lørdags at jeg begyndte med Furix, hvilket har hjulpet til "bedre ben"
    MEN jeg føler nu at kalium er på vej ned (det fortæller min krop mig) det må blodprøven vise som jeg skal have taget på mandag. (Nyrelægen har ønsket dette).

    De ting du nævner med Angiotensin-2, ACE-hæmmer eller candesartan, har så vidt jeg lige kunne se på nettet, noget at gøre med hjerte eller forhøjet blodtryk og det lider jeg ikke af.
    Mener du alligevel det ville være en hjælp for mig?

    Hilsen
    cedeho
  • Indstillinger
    Hej Cedeho


    Jeg forstår godt at du er forvirret, emnet er også meget kompliceret selv for fagfolk.

    Selvfølgelig skal du lytte til din læges råd. Men du kan jo evt. nævne det jeg har skrevet i det sidste indlæg og høre hvad han har at sige til det. Der kan være grunde som du ikke har været opmærksom på der gør at behandlingen er som den er. Men faktum er, at både sparkal og furix skyller kalium ud, og tager man begge dele er effekten mere end fordoblet. Magnesium bliver også skyllet ud i store mængder med furix og sparkal. Tager du LET-optagelig magnesium hjælper du kalium i at blive genoptaget i nyren istedet for at blive tisset ud.

    Det er rigtigt at ACE-hæmmere og candesartan er mod forhøjet blodtryk og til hjertesygdomme. Det er sparkal og furix faktisk også. Men de bruges også til andre tilstande hvor man af den ene eller anden grund ophober for meget natrium og væske. Deres virkningsmekanisme er bare lidt forskellig. ACE-hæmmer og candesartan (og losartan og valsesartan som er søsterstoffer) virker begge direkte på angiotensin-2. Ud fra det du fortæller om din væskeophobning, lave kalium og normale natrium-værdi og ikke ret stor effekt af sparkal eller furix på din væskeophobning, så lyder det for mig til at det er angiotensin-2 der er den dominerende ballademager her. Hvorfor angiotensin-2 er begyndt at drille er ikke til at vide, men det er bla. det din nyrelæge forsøger at finde ud af.

    Der er jo en grund til at du ophober væske og det lyder da også til at din nyrelæge er på jagt efter årsagen. Den slags kan godt tage noget tid fordi symptomerne ofte bølger frem og tilbage, du har med andre ord gode og dårlige dage. Og af en eller anden grund er det ofte med mennesket og biler sådan, at når man endelig kommer til læge (eller bilen på værksted) -så er man i en god periode. Hvorfor det er sådan ved jeg ikke, men skæbnen morer sig sikkert kosteligt ;-)

    Der er overordnet 3 årsager til at man hober væske op:

    Dårligt hjerte, dårlig lever eller dårlige nyrer. Og det er sikkert også prøver der siger noget om disse 3 organer du har fået foretaget, gætter jeg på.
Log in eller Registrér for at kommentere.