Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kraftigt hårtab grundet eksem eller svamp? og hvad for én?

145679

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg er ny herinde (kvinde 44 år) og har lige siddet og læst lidt af indlæggene. Lunden1, jeg kunne godt tænke mig at høre om du fik afprøvet det Crescina?

    Jeg har selv i snart 10 år lidt af hårtab, on/off. Har mistet ihvertfald halvdelen af mit hår. Jeg er i øjeblikket i behandling på Hårklinikken, ved ikke helt om det hjælper, da jeg samtidigt går igang med alt muligt andet, da man jo bliver desperat over at se håret falde af. Jeg har før været i behandling på Hårklinikken, startede op i oktober 2013, i foråret 2015 kunne jeg ihvertfald både se og mærke en forandring, men så stoppede jeg med at behandle så intensivt med ekstrakten , det er jo både dyrt og tidskrævende, men nu et år efter er jeg så startet op på fuld skrue igen. Jeg var også i starten af 2013 startet med at drikke den efterhånden ret kendte M/K olie, Majbritt Krewald, også skide dyr, så derfor er det svært at sige om det var olien eller ekstrakten fra Hårklinikken der hjalp. Jeg er også stoppet med olien, den koster nemlig ca 450,- om måneden, og så plus Hårklinikken, så var det næsten 1000,- om måneden, SUK!!

    Men det som der også bekymrer mig er, at det er også mine nye hår der falder af. de er helt ned til et par cm korte, og så ellers op til det længste af mit hår. Er der andre der også taber sine nye hår???
    Der er ihvertfald ingen der har kunnet give mig en forklaring på det, og læger og hudlæger virker i øvrigt også ret ligeglade, som mange af jer selv skriver. Ved godt at de sidder med alvorligt syge patienter og at man ikke dør af sit hårtab, men man dør sgu langsomt inden i på én eller anden måde, og man bliver så TRÆT af hele tiden at gå og spekulere på hvad fanden der er galt.
    P.t taber jeg nok omkring 200-250 hår om dagen....
  • Indstillinger
    Redigeret 19 august, 2016, 16:51
  • Indstillinger
    Altså jeg har flere gange fået taget blodprøver for vitaminmangel osv, men de er helt fine, desværre kan man sige, man håber jo altid at der er et simpelt svar, det har der så ikke været indtil videre.

    Som du selv skriver, så er der SÅ mange årsager til hårtab, så man søger rundt konstant og bliver helt ør i hovedet. Man skal være sin egen specialist.... Jeg ligger også lavt i mine stofskifte-tal, men stadig inden for reference, så derfor siger de, at der ikke er noget at behandle for. Jeg tænker selv at det er det der er problemet, jeg kan simpelthen ikke se hvad det ellers skal være. Men det svinger jo helt vildt mit hårtab. Så kan jeg lige have en god periode i et par måneder, hvor man kan mærke at man faktisk bliver et helt andet menneske, så lige pludselig starter det bare med at falde af igen for fulde gardiner, og så bliver jeg bare så mega trist altså, og tankerne kører igen derud af. Hvad har jeg spist, drukket, hvad har jeg IKKE spist, drukket. Ja måske man bare skal starte op med det olie igen, og så stadig ekstrakt fra Hårklinikken, olien skulle også gå ind og bringe balance i homonerne. Min tanke var ellers at køre et halvt års tid KUN med Hårklinikken, så jeg ligesom ved om det er det ene eller det andet der virker, men man skal godt nok have is i maven, for man føler jo at man når at blive ekstremt tyndhåret inden.

    Jeg har også tit hørt folk sige, at det er alderen, vi får alle tyndere hår med alderen. Det er jeg helt indforstået med, men for det første, så startede mit da jeg var omkring 36, og for det andet, er det jo ikke lige pludselig normalt at tabe 200-300 hår om dagen, bare fordi at man bliver ældre. Sidste sommer tænkte jeg, at nu tæller jeg sgu mine hår, for jeg var så træt af at høre folk sige, jamen jeg taber også mange hår, og sådan ser min hårbørste også ud osv osv, jeg tabte ca 400 hår, på en dag. Jeg samlede dem simpelthen, og så måtte folk bare tro at jeg var skør, men det var ligesom for at bevise, at det hér er sgu ikke normalt. Og det er da muligt at nogen taber rigtig mange hår om dagen, men det har de så måske altid gjort og det er normalt for dem, det har godt nok aldrig været normalt for mig. Man kender jo sin krop, heldigvis, for ellers ville man jo aldrig opdage hvis noget var galt.
  • Indstillinger
    MHT. stofskifte så kan det svinge meget i løbet af året det kan være højere om sommeren når det er varmt og lavere pom vinteren når deyt er koldt så sørg for at få målt om vinteren og få målte flere gange hvsi du mistænker at det kan være det. Jeggiver ikke meget for hårklinikken fordi de netop kræver at man skal smide alt andet. Har du fået testet mandelig kønshormoner ved du om du kan have PCO?
  • Indstillinger
    Ja jeg mener at have fået målt for PCO, for år tilbage. Endokrinologen som jeg har gået til sagde at jeg muligvis havde svingende stofskifte, så har lige med nogle måneders mellemrum fået taget en del prøver. De viser bare at jeg ligger lavt i alle mine tal, men stadig inden for reference.
    Ja jeg kan godt fornemme at der er delte meninger om Hårklinikken, jeg har så ikke brugt noget som de siger at jeg ikke må bruge mens jeg er i behandling. Jeg ved bare at jeg på et tidspunkt fik tykkere hår igen, havde dog stadig mine fælde-perioder, men det var ikke så fe-agtigt mere. Men hvad der virkede er jo svært at spå om, eller om det bare var blevet tykkere uden at have brugt noget som helst, det ved man jo aldrig. Men øv et lorte-problem at tabe sit hår!!!! PIV PIV :-(
  • Indstillinger
    Hej

    Rigtig ked af at høre om dit dilemma, men hvis du ønsker at genetablere hårvæksten efter du er sluppet af med den evt. svamp så vil jeg anbefale Foligain som kan købes på Altomhaar.com
    Det har virket rigtig godt for mig

    /Martin
  • Indstillinger
    Hej

    Fandt rigtig meget inspiration i dette indlæg, så tænkte at jeg også lige ville fortælle hvad der har virket for mig.
    Jeg har døjet med skæleksem i rigtig mange år, og fandt først for nyligt nogle produkter som virkelig har hjulpet. Jeg begyndte at bruge en shampoo kaldet Neccin No. 1 Dandruff, den hjalp virkelig hurtigt på mit skæleksem i hovedbunden. Også selvom det er en ganske almindelig shampoo mod skæl. Hvad angår hårtab, så har jeg ligesom andre også har nævnt, haft positive oplevelser med Foligain.

    Det skal dertil siges, at jeg altid har spist varieret og suppleret med vitaminpiller og omega 3-fedtsyre. Generel sundhed tror jeg spiller en stor rolle.
    Jeg lærte rigtig meget om mit skæleksem på http://hovedbunden.dk/.

    Held og lykke og god dag til jer allesammen :-)
  • Indstillinger
    Hej lunden1 og resten

    Det er lidt tid siden, nogen har skrevet.

    Jeg døjer med skeleksem og hårtab og det er meget frustrerende.

    Har du (lunden1) eller andre siden haft held med at bekæmpe skeleksem og hårtab effektivt?

    Mvh
    W
  • Indstillinger
    Til lovesongs mfl.
    Jeg har tabt hår i 7 år nu. Det nye hår er ekstremt groft, og 5 gange så tykt som normalt. Desuden er det proptrækkerkrøllet og helt umuligt at style. I samme periode har jeg fået utallige penicillinkure (måske 100), p. g.a stafylocokker i ansigtet (hårsække), og disse vender ofte tilbage i slimhinderne, spiserøret, mavesækken osv. Skønt.
    Er der mon nogen, som kan forklare dette fænomen? Hovedbunden er knastør, rød, kløende, og håret klistrer til ansigtet uden at nogen af delene er fedtede. Jeg har været tilknyttet hudafdelingen på Aarhus universitetshospital i 1 1/2 år, men deres assistance har bestået i en henvisning til psykiater (tåbeligt), samt fusidin/hydrocortison. Det hjælper jo kun kortvarigt, og må kun bruges kortvarigt. Har virkelig brug for nogle gode råd.
  • Indstillinger

    Hej alle.
    Jeg har desværre også oplevet en del af det I alle skriver om hårtabet - det er til at blive skør af. Min læge tror jeg fejler noget psykisk, fordi han ikke kan se at jeg har tabt håret. Har prøvet at forklare at mit hårtab er overalt på hovedbunden og til forskel fra 1 år siden, så er det nærmest halveret.

    Første gang jeg så en klump ved hårroden blev jeg virkelig bange, og gik straks til lægen med det, hvor jeg fik at vide at det var helt normalt - nu har jeg læst herinde at det er immunforsvaret, der får håret til at falde ud og at det kunne tyde på en form for autoimmun sygdom..

    Mit stofskifte- og en masse andre blodprøver er taget, og det ser ifølge lægen fint ud, så jeg har i over et år været igang med at prøve Ketoconazole Shampoo "Actavis" 2%, som hjalp lidt med en renere hovedbund. Da hårtabet begyndte igen, så prøvede jeg en tea-tree-oil-shampoo og ingefær-shampoo fra ThebodyShop, som er milde mod hovedbunden og bekæmper skæl - ved siden af det prøver jeg æblecidereddike-rens (AVC-rens), hvor jeg skyller håret med en blanding af eddike og vand efter shampoo-vask.
    Jeg søger stadig efter svar på hvorfor jeg taber håret, som jeg gør men føler bare det er umuligt! Jeg har tænkt mig at tage til lægen igen og få en henvisning til hudlægen denne her gang!

Log in eller Registrér for at kommentere.