Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kraftigt hårtab grundet eksem eller svamp? og hvad for én?

1457910

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Alle

    Det er lang tid siden, jeg har været aktiv herinde og givet en update.

    Jeg er også blevet lidt klogere siden sidst - dog uden at finde det gyldne middel mod vores problem.

    Ligesom Annette789 har jeg fået en diagnose. Nemlig seborrhoisk dermatitis (skæleksem). Diagnosen er stilllet på hospital, som netop også fandt svampen (Malazessia).

    Jeg har i mange år brugt Nizoral som holder selv eksemen nede. Men min hovedbund er total fedtet. I andre perioder er den ekstrem tør og så har jeg masser af skæl i håret. Belastende at den aldrig er normal.

    Har også kørt lidt med Vichy uden den store effekt synes jeg.

    Men har binyrebarkhormon haft noget positivt resultat, hvor du ved, at det er det, som har gjort forskellen?

    Nå, men mit hår er blevet utrolig tyndt.

    Min teori som den er nu med ovenstående diagnose er IKKE hårtab som arveligt hårtab. Jeg har haft et kamera tæt på min hovedbund (bl.a. hos Hårklinikken), hvor den zoomer ind på en computerskærm og man "live" kan se, hvor tæt ens hår er. Normalt har man mellem 2-4 tykke hår, som vokser ud fra hver hårsæk. Hos mig var det mellem 1-2, som var relativt tynde. Derudover tror jeg også en del af hårsækkende er gået i dvale eller helt er "døde" og derved ikke kan gro hår ud fra igen, desværre.

    Jeg har ligeledes fået afvide, at den hvide meget lille klump, som kan sidde på enden af nogle af de hår vi taber ikke er hårsækken. Men det er talgklump, som dannes når hovedbunden er fedtet. Den ryger så med, når håret knækker/falder af.

    Så kort fortalt. Vi skal forbedre kvaliteten af vores hårsække, som bliver forværret dag for dag af vores svamp og eksem i hovedbunden, da der danner sig et lage, der gør at hårsækkene ikke får "luft" så at sige.

    Nizoral og alle de andre produkter kan være med til at modkæmpe netop dette. Men så længe jeg ikke kan finde en mellemvej af min hovedbund skal være total fedtet eller være fyldt med skæl grundet tørhed efter bad f.eks. Jamen så finder jeg aldrig en balance, der gør at mine hårsække bliver sunde af høj kvalitet igen.

    Det jeg har undersøgt nu, og virkelig overvejer at prøve er Crescina. Det skulle være det helt nye middel mod hårtab, som kan vække hårrødderne til live igen og forbedre kvaliteten af hårsækkene. Det er bare utrolig dyrt! Men jeg er villig til at prøve.

    Jeg skal på apoteket snart, hvor man kan købe det, og der har Crescina faktisk konsulenter ude på diverse apoteker på forskellige uger. Der vil jeg fortælle min historie og om deres produkt kun er til arveligt hårtab eller om de ville kunne anbefale at bruge deres produkt mod min hårbund (når de har hørt, hvad jeg lider af).

    Vil spørge sådan, at hvis et af deres familiemedlemmer havde samme problem, om de ville anbefale og virkelig tror på at vil virke på vores specifikke problem.

    HÅBER DET GIVER MENING. Ser frem til at høre tilbage, og lad endelig flere af os prøve Crescina, så vi kan følge med i hinandens udvikling.

    Men der var ingen, der havde prøvet Crescina nu vel? Der står det skulle virke 100%.

    God aften :-)
  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg har løseligt læst dine indlæg, Esney, og jeg må sige, at du går meget videnskabeligt til værks. Og det er jo godt.

    Jeg har tidligere blandet mig meget i debatten om skæl og kløe i hovedbunden, fordi jeg i mange år havde netop den slags problemer, men de forsvandt på næsten mirakuløs vis, da jeg forsøgte at kurere noget andet.

    Jeg har vistnok ikke skrevet i denne debattråd, men meget i den anden debattråd, der for tiden er aktiv:

    viewtopic.php?f=277&t=31941&st=0&sk=t&sd=a

    Min mening, som er dannet på baggrund af mine egne erfaringer med vanvittig kløe og skæl i hovedbunden, er, at problemet skal løses INDEFRA. Det handler om at gøre hovedbunden sundere, så den bliver mere modstandsdygtig over for svamp og derfor selv kan bekæmpe problemet.

    Til at begynde med skrev jeg, at løsningen nok var B-vitaminer, fordi jeg havde set, at visse læger anbefalede B-vitaminer, især B-vitaminet biotin, men man er jo nødt til at tage alle B-vitaminerne, fordi de er afhængige af hinanden for at virke. Men da jeg i sin tid begyndte på B-vitaminer, var det en blot en enkelt bestanddel af en større KOSTOMLÆGNING, hvor jeg begyndte at få mange vitaminer og mineraler, sunde fedtsyrer og mange grønsager. Jeg skar margarine og andre dårlige fedtstoffer fuldstændig væk. Jeg skar ned på sukker, kage og kaffe. Jeg begyndte i øvrigt at drikke grøn te.

    Jeg kan se, at det nogenlunde svarer til de anbefalinger, du skriver, Esney.

    Selv om jeg ikke har læst alt det videnskabelige meget grundigt, har jeg noteret mig, at du skriver, at skælproblemet kan skyldes for meget af det mandlige kønshormon testosteron. Nu er jeg jo kvinde, men jeg har faktisk haft den problematik i tankerne i forbindelse med, at jeg læste en bog med titlen ”Harmoniske hormoner” af kostvejlederen Mia Damhus. Som kostvejleder anbefaler Mia Damhus, at man bringer orden i sine hormoner ved at spise anderledes og sundere.

    Så tingene hænger altså smukt sammen.

    Men hvor ville jeg da ønske, at hudlægen, som jeg konsulterede for mit skælproblem for mange år siden, havde vidst noget om dette!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Lunden.

    Jeg er glad for at du har fået en diagnose.
    Mine bemærkninger hertil er som følger.

    Jeg har undersøgt videnskabelige artikler for seboroisk dermatitis tidl. Noget af det første der kommer frem er en rapport fra det anerkendte lægevidenskabelige magasin 'Nature'. Rapporten er fra 1954, og her skrives der (oversat af undertegnede):
    "Der er omfattende beviser for at ​​ produktionen af ​seboroisk dermatitis er relateret til endokrine faktorer.(..)
    Seboroisk dermatitis ses sjældent før stimuleringen af ​​talgkirtelaktiviteten som begynder i puberteten. Kvinder der er i overgangsalderen eller nærmer sig denne har større tilbøjelige til seboroisk dermatitis. Måske som følge af ændring i androgen / østrogen forholdet.

    Hamilton (en forsker) har rapporteret , at kastrerede mænd (..) ikke udvikler seboroisk dermatitis, acne, eller almindelig skaldethed, og at deres talg sekretion kun er en tredjedel af den der typisk ses hos mænd. Men når disse personer fik testosteron, øges produktionen af ​​talg, og nogle udviklede seboroisk dermatitis eller akne. Når behandling blev stoppet afhjalp det seboroisk dermatitis i forsøgspersonen.
    Ved genoptagelse af testosteronbehandling genopstod problemet. Indflydelsen af ​​androgener på talgkirtlerne blev igen fremhævet bemærkede Brunner (En anden forsker) (1)

    (1) http://www.nature.com/jid/journal/v22/n ... 5455a.html

    Endvidere har jeg set videnskabelig data (2) der påviser at en lav dosis af Isotretinoin (et kendt akne medicin) kemisk fremstillet a-vitamin/retinol afhjælper seboroisk dermatitis / talg produktionen med 66%.

    (2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16285647

    Isotretinoin opregulerer FOXO som nedregulerer aktiviteten af mTORc1. (3)

    (3) http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1 ... 1F3.f03t03

    Jeg vil sige tak fordi du deler dine erfaringer med os, og god weekend.

    Hej Kamelia

    Det glæder mig at du har løst dine problemer med kostomlægning :)

    Mænd har ca. 10 x mere testosteron end kvinder (har jeg hørt!), men vi må ud fra at der både ved mænd og kvinder skal være en vis balance i regnskabet :)
    Jeg kender ikke den bog du henviser til, men det kunne være jeg skulle kigge efter den.

    God weekend
    --

    Med venlig hilsen Esney
  • Indstillinger
    Hej alle.

    Jeg døjer med et kæmpe problem.

    Jeg har i et års tid nu har en forfærdelig kløe svie varme skæld i min hovedbund.
    Jeg har været til tre hudlæger og enda akut. Først fik jeg behandling mod svamp og en masse shampooer, virkede ikke jeg tog kontakt igen og fik samme omgang bare i en længere periode, det stopper lidt under behandling men kommer stærkt igen :(
    Jeg droppede ham da jeg ikke fik noget ud af det, gik til anden hudlæge, hvor jeg fik endnu mere behandling som buky stråling 4 gange shampoo i længere periode og antibiotika. Det hjælp heller ikke, så fik jeg endnu mere medicin og nu også mod nelde feber, det hjalp dog og endelig kunne jeg se mit hår kom tilbage til sit normale mm.
    Efter sidste behandling er ting gået fint, men nu det kommet stærkt igen! :( jeg ved simpelhen ikke hvad jeg skal gøre, det ligner jeg har hvide ærmer npr jeg har sort på, det klør og klør og begyndt at svie det har det ikke tidligere gjort så meget.
    Jeg har psoseries hvis det staves sådan? Men det klør ikke så er helt bestemt om det ikke er det? Jeg har også døjet en del med min hud er blevet endnu mere fedtet får mange bumser både i ansigt og på bryst, dog ikke betændte men røde og de klør også? Det som om vi hud bliver ædt op af noget jeg ikke ved hvad er?? Jeg har aldrig fået stillet en præcis diagnose og det frusterer mig så meget!! Er der nogen som kan henvise til en rigtig dygtig læge som i ved gør alt sit bedste for at hjælpe, og uden at ville tjene penge på en? Jeg er desperat vil gøre hvad som helst også selvom det koster penge!
    Vh
  • Indstillinger
    Jeg har prøvet nizoral jeg kunne ikke tåle den, min kløe svie og skæld er blevet endnu værre af den, men derfor kan andre godt have gode erfaringer med den, så jeg tror det handler om at prøve den?
  • Indstillinger
    Hej Gyrite

    Du skriver, at du er desperat og parat til at gøre, hvad som helst, også selv om det koster penge.

    Alligevel har du slet ikke kommenteret rådet om at slippe af med problemet via en kostomlægning, der bekæmper problemet INDEFRA, ved at gøre huden i hovedbunden sundere og stærkere, så den selv kan forsvare sig mod svampen.

    Efter min mening er det den eneste rigtige løsning. Man slipper for ildelugtende, skrappe shampooer og det evindelige rend hos hudspecialister, der alligevel ikke kan hjælpe.

    Her er, hvad jeg gjorde:

    1. Gå først til din praktiserende læge og bliv tjekket for alle de vitamin- og mineralmangler, som en praktiserende læge kan undersøge for. Hvis det viser sig, at alt er i den skønneste orden, er det jo bare godt. Hvis ikke, må der kompenseres for manglerne. Mange mennesker mangler D-vitamin, og mange kvinder mangler jern, ifølge undersøgelser.

    2. Tag derefter dagligt en god all-round vitamin- og mineralpille. Supermarkedets billigste er ikke god nok. I begyndelsen tager du desuden en ekstra pille med alle B-vitaminerne (De er afhængige af hinanden for at virke).

    3. Herudover er det vigtigste, at du begynder at spise SUNDE fedtstoffer, og at balancen mellem omega 3-fedtstoffer og omega 6-fedtstoffer bliver flyttet, således at du får mere omega 3. Spis kun økologiske og skånsomt bearbejdede fedttyper, dvs. jomfruolivenolie, kvalitets-rapsolie og økologisk smør. Spis IKKE margarine, heller ikke fedtstoffer af typen Kærgården og spis IKKE planteolier med et højt indhold af omega 6-fedtstoffer, såsom vindruekerneolie, majsolie og solsikkekerneolie. Spis meget fisk. På de dage, hvor du ikke får fisk, tager du kvalitets-fiskeolie i kapsler eller kværnede hørfrø.

    4. Ved alle tre hovedmåltider spiser du efter den såkaldte tallerkenfordeling, hvor halvdelen af tallerkenen består af grønsager, en fjerdel af protein (kød, fisk, æg eller bønner) og den sidste fjerdedel er mættende, stivelsesholdige fødevarer som kartofler, ris, pasta eller brød.

    5. I begyndelsen foreslår jeg, at du dropper sukker, slik, sodavand, kager og kaffe. Drik gerne grøn te og rigeligt med vand.

    6. Lav maden selv fra grunden. Køb ikke forarbejdede produkter. Eksempelvis tager det kun to minutter at lave en dressing selv. Derfor er der ingen grund til at ødelægge sit helbred med supermarkedets dressing.

    Nogle vil måske synes, at kuren er lidt hård. Til dem vil jeg sige, at jeg efter nogle måneder droppede grønsagerne til morgenmaden og nøjedes med rigeligt grønt til frokost og aftensmad, og efter yderligere nogle måneder begyndte jeg at drikke kaffe igen og tage en kage en gang imellem. Men slik og sodavand får jeg stadigvæk ikke, bortset fra kvalitets-chokolade, som jeg indimellem spiser.

    Mange hilsner

    kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg var herinde tidligere og fortalte hvordan tetracyklin hjalp mig om og prostasan som er godt i mod mandeligt hårtab. Nu står jeg igen og problemet er blevet værre selv om jeg har gjort alt. Jeg har spist Low carb (næsten ingen kulhydrater) og har brugt nettle spray som er Anti DHT. Jeg har behandlet mit eksem med locoid, men det har gjort hovedebunden tyndere. Jeg har taget ekstra B vitamin ekstra B 5 vitamin og priorin og nu bukkehornsfrø, som findes i et hårtabs middel. Jeg synes mange midler kun har et stof og så lidt vitaminer man kan få i en alm. vitamin pille. Jeg bruger tonsvis af penge på hårtabs produkter og piller.

    Jeg vil hellere dø end at miste mit hår og det gør mig ked af det at andre får så ringe behandling og jeg synes også selv, at der er mange ringe læger. Jeg vil gerne ud af Locoid og have tykkere hovedbund, men så får jeg af vide at jeg skal stoppe alt det jeg har brugt i årevis, som har hjulpet mig og som er livsvigtigt for mig og som jeg ikke kan undvære, da jeg ellers lever i det værste smerte helvede.

    Nu skal jeg ud på Gentofte hospital imorgen og høre om jeg kan få taget en biopsi og få bevilget en ny creme, da min gamle creme jeg fik bevilget er udgået af produktion. Den hed Neribase og hjalp mig rigtig meget. Når smerterne er værst og jeg fælder er creme det eneste der hjælper. Nizoral og andre skælshampoo tåler jeg ikke de udløser det værste smertehelvede og olie selv med teatree oil udløser også et smerte helvede. Fugt er godt men fedt er NOT. Jeg har forsøgt at få spironolacton som sænker testosteron, det mandlige kønshormon som øges ved PCO som jeg har, men jeg er ikke oppe på virksom dosis endnu og har kæmpet en kamp for overhovedet at få lov at få det og de betinger at blodprøver skal vise særligt højt niveau, selv om jeg har fået vist let forhøjet niveau og jeg ved at niveauet kan svinge meget.

    Jeg oplever sjusk ligegyldighed og nærmest misundelse fra læger. Ja en læge havde tyndere hår end mig og havde haft tyndt hår siden 18 års alderen, så kunne jeg da ikke fejle noget selv om min hårgrænse er androgen og hun havde den fineste feminine lave hårgrænse - helt ærligt så bør man ikke være hudlæge, hvis man ikke kan hæve sig over sine egne hår problemer.

    Jeg har læst at SLS i shampoo kan give hårtab men det kendte lægen på Gentofte intet til desuden udtører SLS hår og hovedbund så det kan kun være skidt for en tør hovedbund og et udtyndet hår. Men næ nej det ville hun ikke vide af og alt naturprodukt var jo skidt, for man kunne være allergisk overfor naturens naturlige stoffer. Imens sagde hendes sygeplejerske Toppik Toppik Toppik.

    Jeg tænker har de aktier i Toppik, det er et rædselsfuldt produkt til folk der næsten er skaldede og det er jeg ikke endnu!!!!!! Det misfarver alt tørklæder hatte, sengetøj og det klør og det findes kun i få farver ikke i min hårfarve, og gider de lige styre sig med at jeg skal bruge "skalde" produkter. Behøver de begrave mit liv før jeg er død, jeg kæmper stadig med hud og sjæl, som indsats jeg VIL ikke være skaldet det bliver over mit lig!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu håber jeg at den læge jeg taler med i morgen er fornuftig. Hvis han ikke er skal jeg nok fortælle ALT om det her !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Indstillinger
    Nogen der har overvejet om i evt har Glutenallergi/ intollerens. Det skal jeg selv have undersøgt, i samråd med min nye læge som mener det kan være det. Hudlægen siger jeg har fået dermatitis, små væskeholdige kløende knopper der til forveksling ligner bumser, men ikke er det. Startede med at have dem i hovedbunden, men nu har jeg dem også øverst på ryggen, i ansigtet og på armene. De er der ikke hele tiden, men popper op i perioder og der kan gå alt fra 2 dage imellem til flere uger/Mdr. Min hudlæge siger at de kan komme som en reaktion på gluten som min krop ikke kan klare at bearbejde mere. Og at det også kan være skyld i mit hårtab. Har også lagt mærke til at jeg i den periode hvor jeg var på diæt for at tabe mig, havde meget mindre gener end ellers. Er holdt helt op med at spise hvidt brød, og får sjældent rugbrød da det også indeholder gluten, og ja der er en masse fødevarer der indeholder Gluten, så at leve Glutenfri er noget af en opgave,men forsøges skal det for mit vedkommende. Håber nogen kan bruge det til noget og evt om ikke andet så bliver undersøgt for det. Har læst et ton på nettet angående Glutenallergi, og må sige at det var en brat opvågning med mange ting. Men syntes selv i skal læse op på det på nettet, det kan ihvertfald ikke skade nogen steder. Mange Hilsner fra susse.
  • Indstillinger
    Hvis man har fået tetracyklin længe, skal man huske at få ekstra vitaminer og mineraler. Havde store problemer med hårtab sidste år. Startede i november op med zink, selen, d-vitamin, fiskeolie, stærk B, magnesium, jern og kalk og taber ikke hår mere. Læste om mineraler og hvis man får tetracyklin over en længere periode, skal man have ekstra tilskud. Kunne min hudlæge godt have fortalt mig !!! Min hud er også blevet markant pænere :)
  • Indstillinger
    Det var da et godt råd det med ekstra vitamin mineral tilskud, jeg fik af vide af en clairvoyant som tidligere har givet råd der hjalp at jeg skulle få taget en vitamin / mineral test og jeg har taget teracyklin længe så det er da temmeligt relevant kan jeg se. Jeg læste på en anden tråd at eksem kunne forsvinde af Beauty specifique piller. Jeg har et spg. er der nogen der har et godt råd til hvordan man kan komme af med slemme smerter i hovedbunden. Jeg fik af vide idag at mit TSH hormon var forhøjet igen og at det kunne give hårtab. Hvorfor skal der lige være 117 ting, der kan give hårtab, det er en jungle at finde rundt i og det koster en bondegård, hvis man skal tage højde for alt. Jeg har lige fundet ud af at propecia tablet formen af regaine er blevet meget billig kun 100 kr for en mdr.'s forbrug, så det vil jeg prøve. Jeg har taget prostasan længe men det er nu stadig et forsøg værd.
Log in eller Registrér for at kommentere.