Hjem Hud og hår Hårtab

Kraftigt hårtab grundet eksem eller svamp? og hvad for én?

1356710

Kommentarer

  • Svar til Sanne
    Jeg kender alt for godt til ømhed i hovedbunden især i isseområdet, tab af hår især på issen og i siderne, og kløe. Som tidligere skrevet har jeg været til tre specialister i hudsygdomme indenfor de sidste 2½ år, hvoraf de to var meget nedladende. Den sidste var forstående og jeg besøgte hende mange gang. Hun forsøgte at løse problemet med shampoo, antibiotika, kløestillende medicin og til sidst en biopsi - alt sammen uden resultat. Hun vedkendte mit kraftige hårtab og sender mig nu til Gentofte hospitals hudafdeling med kommentaren "men tro ikke for meget på at de kan løse problemet". Jeg vil ikke lade mig feje af vejen og fortælle dem at jeg tror problemet accelererer så de lige så godt kan finde ud af det nu som senere. Men jeg får se!
  • Hej Zafira46.
    Kan du huske hvad du fik af kløestillende,antibiotika mm ?Efterhåneden desperat over hårtab og kløe.
    Håber virkelig de kan hjælpe dig på Gentofte.
    Det er min 3 hudlæge, jeg skal til nu.
  • Hej!
    min hudlæge har valgt at stoppe min behandling nu da han ikke mener han ar noget der kan hjælpe mig, så jeg er ved at blive vanvittig.... når vi taler hårtab hvor meget fælder i andre så efter en hårvask/dagligt? jeg fælder omkring 40-50 hver eneste dag plus alle dem jeg ikke lige ser:-(. jeg har gået på hårklinik i århus for nogle år tilbage og det hjalp ikke men var vanvittigt dyrt!
    Jeg har en meget fedtet/væskende hovedbund så når solen står på skinner den helt vildt som om jeg sveder som et svin! gør i andres også det??? og kan i godt tåle solen i hovedbunden uden at blive forbrændt?? hvor gamle er i? jeg er selv 33!
  • Jeg er 44, men ikke i overgangalder.
  • Hej igen Sanned
    Jeg har lige været inde på min profil sundhed.dk og set at jeg har prøvet meget.
    Mod kløe: Desloratadin "Glenmark" og Aerius samt Nefoxef.
    mod infektion: 1 kur med Surlid. Og efter et stykke tid 2 kurer umiddelbart efter hinanden med Roxithromycin
    Mod exem: Elocom (som vist nok er binyrebarkhormon, det stoppede jeg hurtigt med da det INGEN effekt havde og er noget bvadr)
    Mod hudlidelse: Diproderm
    og slutteligt Ketoconazole og nizoral som begge er shampoos

    Jeg selv har, i troen på at det var en ondartet svamp fortyndet shampooen med atamon, hvilket synes at hjælpe lidt, måske det bare var psykisk :-)

    Jer er 67 og jeg vil ikke acceptere et så kraftigt hårtab selvom nogle af specialisterne nævner at det er naturligt i min alder. Min datter på 41 har samme symptomer og er også blevet tynd i toppen, hun er ikke i klimakteriet. Ergo må det smitte på et eller andet stade/tidspunkt, så vær forsigtig i omgang med andre.

    Noget helt andet er, at en del her på debatten klager over fedtede skæl, det er ikke mit problem. Min hovedbund ser fin ud, men biopsien viste at det var sparsomt med hår. Jeg ser løse hår efter hårvask, på mit tøj, hårbørste og løst hængende fra selve håret, osv osv.
  • Hej Zafira46.
    Tak fordi du har sendt mig navne på disse mediciner. Så du fik fortaget en biopsi?
    Har du nogle gode råd til, hvad man skal bede hudlægen om?
    Jeg kan godt forstå, du ikke vil acceptere hårtabet. Min far har i perioder også problemer med sin hårbund.
    Hvis det er skæleksem jeg har igen, så smitter det ikke.
  • Men går bakterien og kløen etc. så væk af det der tetracyklin eller hvad? Man kan jo ikke blive ved med at tage det, det ville jeg da mene var skadeligt når det er antibiotika?
  • Hvilke privathospital har du været på ?
  • Jeg vil lige fortælle min egen erfaringer, jeg har også prøvet den omtalte shampoo Nizoral som bliver nævne tidligere i denne tråd, jeg har prøvet shampooen over en længere periode, købte den hjem over internettet, da den jo som bekendte ikke er til at købe i Danmark. og har måtte konstaterer den ikke har haft noget positiv indvirkning på min eksem/skel eller irriteret hårbund, det har været spild at tid og penge at bruge den, og den udtørre oven i købet hovedbunden og håret. Jeg har efterfølgende søgt og søgt efter en anden shampoo, da jeg ikke vil prøve stærke præparater. Jeg fandt frem til en butik der sælger en mild shampoo med Læsø sydesalt i, denne shampoo er rigtig god, jeg havde irriteret hårbund, og er gråhåret, det er jo som bekendt tit mere stift end yngre hår, denne shampoo har efter blot få ugers brug gjort mit hår blødt, og bedst af alt, gjort min hårbund ikke er irriteret længere. Shampoo en forholdsvis billig. Den shampoo vil jeg anbefale jer andre at prøve den har hjulpen mig.

    Jeg fandt shampooen her http://www.kingbo.dk/butik/laeso-shampo ... hovedbund/
  • Det er noget tid siden, at jeg har fået tjekket forummet her. Jeg er egentlig med på en eller anden måde at kunne klage. Ved bare ikke til hvem og hvordan. Jeg har skrevet mit problem lidt mere ned og beskrevet det så godt jeg kunne. Havde egentlig tænkt mig, at få det sendt til nogle private hud/hårlæger, men ville høre om I kunne hjælpe med, hvor jeg skulle sende det til. Synes ikke helt at vi alle har samme symptomer. Nedenstående vil min mail/besked være. Så kan I også læse den og se om det er det samme I døjer med.

    *** Hårtab resultat af genetik eller svamp/bakterie i hovedbund? ***

    Jeg er en dreng på 21 år, som de sidste par år har lidt af problemer med hovedbunden. Relativt ukendte problemer som jeg aldrig 100 procent har fået afklaret hvad er, hvad det skyldes og hvordan det kan bekæmpes eller forebygges. Jeg har prøvet flere forskellige shampooer, spist sundt, dyrket motion, spist forskellige vitaminer og hvad der ellers står på nettet eller man er blevet informeret af ens hudlæge om.

    Symptomer er følgende:

    • Kløen i hovedbund – stort set kun på toppen og ikke siderne eller nakken.
    • Hårtab i hovedbund – stort set kun på toppen og ikke siderne eller nakken.
    • Små knopper/skorper/bumser fordelt i hovedbunden – stort set også kun på toppen – sommetider mere end andre – men kløen er der stadig selv i perioder, hvor der ikke er så mange.
    • Både tør og fedtet hovedbund.
    • Meget tør efter bad og resten af dagen, hvor hvidt skæl/drys opstår (hvis jeg f.eks. forsigtigt kører hånden et par gange i gennem håret med hænderne og bøjer hovedet frem vil der lægge en masse hår og skæl på bordet – hårene ville ligeledes lægge der, hvis jeg gjorde det, hvor min hovedbund var fedtet). Håret kløer relativt mindre i løbet af dagen, hvis jeg har været i bad samme morgen. Hvis jeg er i bad om aftenen, så føler jeg selv dagen efter at min hovedbund har den ’rette balance’ – ikke tør og ikke for fedtet. Men i løbet af dagen eller i hvert fald næste dag, så vil den fremstå meget fedtet igen.
    • Når jeg har sovet begynder den at fedtes til, hvilket tydeligt kan ses på håret og hovedbunden som nærmest ¨skinner¨. Hvis jeg to eller måske tre dage i træk ikke har været i bad, så ser det rigtig fedtet ud og hovedbunden kløer relativt mere (jeg undlader at gå i bad hver dag, da jeg af lægen fik af vide, at hårbunden ikke har godt af det. Det har jeg dog forsøgt i over to år nu, men egentlig stadig uden noget resultat.)
    • Hårene enten knækker eller falder helt af. Nogle hår er kortere end hvad længden faktisk er på hovedet. Men i langt de fleste tilfælde kan man se på håret, at det er faldet af nede fra hovedbunden. Der er ligesom en lille hvid ting på. Ved ikke hvordan man skal beskrive det, så jeg har prøvet at tage et billede af det (dette kan I læsere herinde ikke se).
    • Ligesom med hovedbunden, så er mit ansigt også ret tørt efter, at jeg har været i bad f.eks. Jeg bruger ikke så meget creame, da jeg har tendens til hurtigt at få bumser i ansigtet (creamens fugtighed forøger frekvensen af bumser ret meget på mig). Kan det have noget at sige?
    • Har taget roccutan dengang min acne var slem i over et år. Det er 3-4 år siden nu. Mindes problemet i hovedbunden og hårtabet begyndte at tage fart der.

    Jeg er selvfølgelig også klar over, at det ikke 100 procent er problemet i hovedbunden, som der kan skyldes hårtabet. Derfor har jeg også overvejet om selve hårtabet blot kommer fra familiens side og dermed er genetisk. Min far har masser af hår på hovedet, men min mor er en smule tyndhåret i forhold til en gnm. kvinde. Min morfar er helt skaldet, og det skete vidst forholdsvist tidligt i hans alder. Jeg har læst, at det også kan stamme fra min mors side, og altså ikke kun fra ens far.
    Jeg går selv med en teori om, at min hovedbund mangler den rette balance (hurtigt stofskifte?), som den aldrig har fået siden jeg tog roccutan. Jeg tænker på, at dette er en bivirkning opstået fra min roccutan kur, da det har varet ved lige siden, og jeg blot er blevet mere og mere tyndhåret efter det. Nedenstående er hvad lidt andre informationer.

    • Jeg har været til hudlæge, som har sagt, at det er en svamp, hvor jeg skal bruge Nizoral for at nedbryde den. Denne shampoo har jeg kørt flere år, hvor det selvfølgelig ikke har været hver dag, men med mellemrum. Min hovedbund bliver ekstra tør i de perioder, og så er jeg sikker på, at det ligeledes ikke er godt for min hovedbund.
    • Sidst jeg var til min almindelige læge, så fik vi taget blodprøver, for at se om jeg manglede noget, der også kunne forsage hårtab. Men prøverne så fine ud.
    • Jeg fik hos lægen et råd om at bruge en shampoo som hedder ¨Cosmea – Mild Shampoo¨, og så slet ikke bruge Nizoralen. Det har jeg gjort i halvanden måned nu ca. og uden effekt.

    Jeg vil som sagt virkelig gerne vide præcist hvad der er galt og hvad jeg kan gøre ved det. Ligeledes få konstateret hurtigst muligt, om det er det der skyldes hårtabet, så jeg kan få det stoppet i tide, inden jeg er helt skaldet.
Log in eller Registrér for at kommentere.