Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kraftigt hårtab grundet eksem eller svamp? og hvad for én?

2456710

Kommentarer

  • Indstillinger
    Med hensyn til at gå til hudlæge og få taget prøver af både hårsæk og hårbånd samt svamp ville min hudlæge ikke gøre dette, og sagde bare, at der ikke var nogle problemer.

    Jeg skulle bare blive ved med at bruge den svampe shampoo (Nizoral), som nedbryder det. Men synes ikke den har nogen virkning. Har snart brugt den i to år godt og vel.

    Men den hudlæge jeg var ved, sagde bare, at der var ikke så meget at gøre, og at hun synes jeg overvurderede situationen - ligesom om hun var lidt ligeglad... :(
  • Indstillinger
    Med hensyn til hudlæger kan man heldigvis vælge at gå til en anden.

    Specialister er ikke alle lige dygtige. Min bror havde kræft selv om halsspecialisten sagde det var svamp.
  • Indstillinger
    Hej allesammen

    Har læst dette indlæg med stor interesse da jeg har haft præcis samme symptomer og problemer med stor stor kløe i hovedbunden og hårtab.

    Jeg har været hos min hudlæge to gange nu og i bund og grund virkede hun ret ligeglad med hvad jeg beskrev men udskrev blot i første omgang Nizoral og anden gang (efter 3 måneder hvor nizoral ikke havde givet nogen resultater) nogle dråber (svar skyldig med navnet) som jeg skulle dryppe i hovedbunden hver nat. Men de hjalp ligeledes. Jeg har ydermere prøvet tonsvis af forskellige shampoo'er men samme resultat.

    Jeg har derfor taget sagen i egen hånd for at blive klogere på hvad det skyldes og som en beskrev tidligere har det noget at gøre med svampen Malassezia furfur. Det er en naturlig svamp på huden som alle mennesker har og er almindelsesvis ikke skadelig. Problemet i hovedbunden opstår når svampen dannes for meget og der kommer skæl og dette bliver til skæleksem som gør at hovedbunden klør. Svampen lever bedst i områder med stor talg antal og det findes der i hårbunden og derfor at symptomerne typisk mærkes der når eksemen opstår. I ekstreme tilfælde kan eksemen også sprede sig til andre områder på kroppen men det er sjældent.

    Hvad er skæl.
    I bund og grund gør for meget af svampen at hudcellerne har svært ved at gendanne sig normalt. De afskilles derfor i flager og alt efter om man har tendens til tør hud eller fedtet (forskellig fra person til person) oplever man entet at have små pulveragtige skæl eller fedtede flager, ofte gulligt.

    Jeg har så fundet ud af at jeg har fedtet hårskæl.
    Men hvad skyldes så grunden til at svampen dannes mere hos nogen end andre? Jo den side jeg fundet (skal nok linke mine info kilder til sidst) fortæller at hvis kroppen både har fysisk og psykisk stress har man øget tendens til at danne svampen. Ligeledes hvis man har nedsat immunforsvar eller som sagt tidligere blot er en af de mennesker der har meget fedtet hud, kan svampen nemmere trives.

    I mit tilfælde kan jeg sige med sikkerhed at min skæleksem startede efter jeg havde en periode med en meget stor arbejdsopgave i starten af sidste år og var meget stresset, lange fysiske dage og tog ikke god vare på mig selv, dårlig søvn etc. Jeg har ydermere haft kraftigt hår og svampen har kunne trives rigtig godt i min hårbund (der er ikke kommet sol til hårbunden) Ligeledes har jeg fået foretaget en test hos en biopat og fundet ud af at mit immunforsvar ikke er stærkt pga en masse andre mangler i kroppen af vitaminer og mineraler.

    Så i og med man vil prøve at komme dette problem til livs (muligheden for eksemen kommer tilbage er der men man kan slå den ned) er det vigtigt at kigge på de betingelser også. Andre almindelig gode råd er ikke at spise for meget sukker da det styrker svampens vækst og her må jeg også lægge kortene på bordet og sige at sukker har jeg indtaget meget af (sodavand etc.)

    Det er en sej og lang kamp for at komme dette problem til livs og jeg er selv stadig igang men har fornyet håb i og med at jeg nu er blevet en del klogere på selve problemet og at jeg tager mig de forbehold der gør at svampen trives for godt og giver skæl. I skrivende stund har jeg aftalt ny aftale med en ny hudlæge om at komme i behandling med tabletter for med mig og ligesom sikkert mange af jer andre har nizoral simpelthen bare ikke været nok til at bekæmpe den kraftige vækst af svampen jeg har.

    De sider jeg har fundet der virkelig har hjulpet mig til at blive klogere er:

    http://www.hovedbund.dk/skael-i-hovedbunden.htm
    http://www.apoteket.dk/Sygdomsleksikon/ ... eksem.aspx

    Held og lykke.
  • Indstillinger
    Ja desværre så føles det ligesom en uopnåeligt kamp at komme af med. Jeg vasker stadig blot mit hår med Nizoral, når jeg går i bad ca. hver 2. eller 3. dag for ikke at vaske hovedbunden for meget.

    Med hensyn til de informationer du skrev, så er det også noget jeg har fundet frem til på nettet, og jeg har selv prøvet at leve sundt og komme af med stress med mere.

    Men det er simpelthen bare ikke godt nok, og jeg har ikke mærket nogen videre forbedringer. Du må meget gerne skrive tilbage herinde, når du har været til hudlægen igen, hvis der skulle ske noget nyt. Jeg tvivler dog - da jeg aldrig selv synes man får noget ud af det.

    Med venlig hilsen
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg lider af samme problem og har også prøvet de ting i beskriver. Dog ikke den tablet kur.
    Jeg havde en periode for år tilbage hvor jeg vaskede hår med al mulig forskellig shampoo osv 1-2 gange om dagen, og efter der startede mine problemer.
    Taber flere og flere hår. Og alle siger det naturligt, og bla bla. Men vi ved godt os her at det skyldes vores problemer i hovedbunden. Og det frustrerende at vi kan beskrive alle de symptomer, men at man i 2013 ikke kan helbrede det.
    Jeg er sikker på der bare skal bringes balance i hovedbunden igen, men det er åbenbart umuligt.
    Noget nyt fra nogle af jer? Evt snakke sammen i tlf og udveksle råd og frustrationer :)
  • Indstillinger
    Hej bakken22,

    Ja du har helt ret. Alle folk siger at det er normalt, at man taber hår, og ligeledes blev jeg nærmest gjort til grin dengang jeg var hos lægen og hudlægen, da jeg fortalte dem om mit problem. De synes jeg havde masser hår på hovedet, men jeg kunne jo selv, hver dag, mærke og se hvor mange hår der faldte af.

    Den dag i dag, har jeg mistet meget af mit hår, og jeg tror næsten det er sidste chance, hvis der skal ske et eller andet der kan hjælpe.

    Jeg er enig omkring, at der skal bringes balance i hovedbunden igen, men hvordan - det er et godt spørgsmål.

    Hvis hårtabet fortsætter som det har gjort, hvilket jeg ikke kan se, at det ikke skulle, så er jeg sikker på, at jeg om et år ligner en halvskaldet mand. :-(
  • Indstillinger
    Hej alle jer medlidende
    Jeg har lidt af det samme problem de sidste 2½ år og været til 3 forskellige hudlæger der siger at det er normalt at tabe hår i min alder (67). Det til trods for at jeg gør opmærksom på at jeg altså også er øm i hovedbunden har bumser og en lille snurren omkring hvirvlen i baghovedet. Nu skal jeg til hudlæge igen i dag og vil her forlange at der bliver taget en hår- og hudprøve. Kommer der noget positivt ud af det hører i igen fra mig. I øvrigt har jeg hver anden dag efter hårvask kommet fortyndet atamon i hovedbunden hvilket synes at hjælpe men det var en for skrap kur for hovedbunden der begyndte at skælle/blive meget tør. Måske prøver jeg på en mildere fortynding hvis ikke der kommer noget godt ud af mit speciallægebesøg i dag.
    mvh
    Safira

    PS! Jeg er ikke den eneste i omgangskredsen der lider af ovenstående men kender 4 andre kvinder med samme symptom - måske det smitter - f.eks gemmen frisøren!
  • Indstillinger
    er der noget nyt fra nogle f jer?
    Jeg har nøjagtig samme problem og har haft det i mange år :-( er ved at blive vanvittig....
  • Indstillinger
    jeg kan genkende det I andre skriver. Jeg havde et stort kraftigt for 1 år siden.Nu har jeg næsten ikke noget hår tilbage.Jeg har været hos hudlæge Michala gammeltoft.Hun mente det var Pit O svampe og anbefalede Kelualds og Betnovat imod de tørre skæl. Det hjalp ret hurtigt.Men mit hår fik aldrig samme fylde igen.
    I april mdr i år begyndte jeg igen at tabe mit hår.Så jeg prøvede samme kur, men denne gang virker det ikke, det gør bare min hovedbund fudstændigt udtørret , kløende og jeg har meget hårtab.
    Jeg har prøvet diverse narur shampoo imod tør hudbund og nu har jeg bare fedtet hovedbund, som føles nubret.
    Michala var gennem hårklikken i kbh og det kostede cirka 1200 kr for et enkelt besøg plus tog.
    Jeg har været hos en hudlæge her på Fyn.Hun behandlede mig enormt nedladende og der blev intet gjort.
    Jeg vil gerne være med til en fælles klage.
    Jeg har nogle spørgsmål :
    Er der andre som har prøvet den hudklinik AKATSHI, som bliver nævnt?
    Har I andre også ondt i hovedbunden?
    Er det overalt i hovedbunden I har tabt hår?
  • Indstillinger
    Hov glemte lige et enkelt spørgsmål.Hvilke antibiotika kan man give? Der var en som nævnte en hudlæge, som ville give antibiotika for dette?
Log in eller Registrér for at kommentere.