Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vejrtræknings problemer..

12357

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har ikke nogen sygdomme som sådan. Jeg er dog kommet frem til, at jeg tror mine vejrtrækningsproblemer rent faktisk skyldes stress, selvom der er mange ting som ikke helt hænger sammen. Men nogen gange er man vel bare stresset uden selv at vide det.
    Jeg kan mærke når jeg får travlt på arbejdet (står i butik), så kommer det snigende når jeg får lidt ro på igen. Hvis jeg har det meget varmt, eller hvis min næse er stoppet i forbindelse med en forkølelse kommer det også - hvilket måske trækker lidt i en anden retning end stress.

    Grunden til jeg tror (i mit tilfælde, i hvertfald) at det skyldes stress, er at jeg får det i perioder. Der kan få længe hvor jeg ikke mærker noget til det, og hvor jeg sagtens kan tage en dyb indhånding når somhelst, og så får jeg lige en periode på 1-2 uger hvor jeg har problemer.
    Jeg har lige haft en periode med vejrtræknings problemer, som efter 1 uge syd på forsvandt, og lige er kommet lidt igen her efter 1,5 uge tilbage på job.

    Vil prøve at tage en snak med en coach, eller begynde at meditere/mindfullness og se om det måske gør nogen forskel. Jeg skal nok holde jer opdateret - og i gør gerne det samme - vi er åbenbart mange med samme problem :-(
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er også 23 år gammel, jeg har I de sidste 2 år døjet med I perioder at jeg ikke følte at jeg kunne få nok luft ned I mine lunger, og det eneste der ligesom kunne afhjælpe det er et (Rigtigt godt gab)
    Det kommer og går, mest når jeg slapper af. Når jeg er på arbejde er der ikke noget.

    Jeg gik til læge med det for et halvt års tid siden (Den var helt galt, jeg hyperventilerede næsten en hel dag)

    Da jeg kommer ind til min læge måler han min lungekapasitet (over eu standard)
    og Jeg får en dimmer på min finger som kan måle hvor meget ilt af luften jeg optager (optog rigeligt)

    Han konkludere derudfra at jeg er angst,stresset og muligvis havde et trauma over noget..
    Dog kan jeg 100% ærligt ikke nikke genkendende til hans vudering, blev faktisk irriteret over hans vudering så jeg rejste mig op og gik...
  • Indstillinger
    "Det kommer og går, mest når jeg slapper af. Når jeg er på arbejde er der ikke noget."

    citat slut

    Det tyder da absolut på lægen har ret. Hvis der var noget galt med dit hjerte ville det også vise sig, når du er på arbejde.

    Er der er noget du er overfølsom for hjemme, som eventuelt generer dine luftveje. Men du hyperventilerer, det er nervøst.
  • Indstillinger
    Kunne rigtig godt li at vide om du har fundet ud af noget...Ved godt dit indlæg er gammelt... Men har måske en løsning ;-)
  • Indstillinger
    Hej igen. Ja både og faktisk sker der endelig noget. Jeg har p.t. 2 slags inhalerings pulver: eklira og seretide og de hjælper mig rigtig rigtig meget men jeg har jo stadigvæk de tilbage vendende små influenza med feber et par dage og herefter selvfølgeligt træthed men i disse perioder er min vejrtrækning rigtig dårligt. Kan til tider ikke komme op af trappen uden at skulle hive så forfærdeligt efter vejret men... jeg har jo været så heldig at være tilknyttet lungepakken på Vejle sygehus og de tager virkelig hånd om en og jeg er blevet sendt til infektions afdelingen på Kolding sygehus og er blevet udredt og tro det eller lad være jeg skal have hiv medicin og jeg har bestemt ikke hiv men de har fundet ud af at det skulle hjælpe. Mærkeligt men jeg er bestemt villig til at forsøge. Jeg håber meget at dette måske kan hjælpe dig men ved også at der er læger der ikke vil udskrive den medicin som man selv foreslår. Skriv tilbage hvordan det går.
  • Indstillinger
    Jer som har de problemer også, prøv at få taget jeres stofskifte tal.
    For det kan godt være skjoldbruskkirtlen som trykker imod luftrøret.
    Det er muligvis det som er skyld i mine problemer. Jeg skal til lægen igen d 11/11 og så skal jeg forhåbentlig ha en skintigrafi

    Håber i andre også får hjælp og kommer videre :)
  • Indstillinger
    skintigrafi???
  • Indstillinger
    Det er en scanning af skjoldbruskkirtlen https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme- ... skkirtlen/

    Det har nemlig en forbindelse (uofficielt ihvert fald) til stofskiftesygdomme.
  • Indstillinger
    Honeystjerne. Har du også vejrtrækningsproblemer? Altså ikke som decideret astma men problemer med at trække vejret helt i bund??
  • Indstillinger
    Ja har jeg. Er blevet testet for alt andet, prøvet astma spray, været hos lungelæge osv.
    Jeg har det som om no get sidder og trykker på luftrøret. Det er hver dag, næsten hver dag uafbrudt men nogle dage kan jeg have en halv dag uden nogen problemer. Ikke noget specielt som udløser det eller kan stoppe det.
Log in eller Registrér for at kommentere.