Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vejrtræknings problemer..

13567

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle..
    Jeg er en ung mand på 25, som bor med min kone og min søn og jeg har haft problemet i ca. 3 år.
    Jeg er så glad for at læse alle jeres beskrivelser, da jeg har det nøjagtigt sådan. Mit er dog ikke så slemt, som nogen af jer beskriver, men det er en belastning i hverdagen og jeg har ikke lyst til at være aktiv. Jeg er også begyndt at blive lidt svimmel når jeg går hurtigt op ad metrotrappen.
    En tidligere lægesekratær brugte ordet "kortåndethed" om mine vejrtrækningsproblemer, hvilket jeg synes er en god beskrivelse. I har alle beskrevet problemet rigtig godt, men for dokumentationens skyld vil jeg også lige komme med min oplevelse.
    I perioder oplever jeg at jeg ikke kan fylde lungerne helt med luft. Det er som om, når jeg trækker vejret ind, at vejrtrækningen bare stopper (på ca. 80%) og at jeg ikke kan tage dybe vejrtrækninger. Hvis jeg forsøger at hive mere luft ind, spænder det bare i brystet, men jeg oplever, som alle jer andre, at det hjælper når jeg gaber. Når jeg endelig kan få taget en dyb vejrtrækning føles det, som én af jer andre beskrev det, som en forløsning (i det sekund det vare).
    Jeg har fået lavet lungefunktionstest (adskillige gange), astma test, hjerteundersøgelse, røngten (også adskillige gange) og alergitest.

    I forhold til nervøst hjerte/panik angst, kan det godt være en mulighed, da mit studie i perioder (op mod projektafslutning) er meget stressende og jeg har levet hele min barndom med en far som drak i perioder, hvilket jeg også går i terapi for.
    På den anden side, lyder det med mavesyreren mere rigtigt for mit vedkommende, da jeg synes at min vejrtrækning bliver provokeret når jeg spiser.
    Så disse muligheder vil jeg helt sikkert tage videre, når jeg får skiftet læge!!! Jeg var til min nye læge idag og han havde ikke læst i min journal før jeg kom (så han sad og kiggede mens jeg var inde til undersøgelse) og da jeg fortalte, alle de undersøgelser jeg havde været igennem, mente han ikke at han kunne gøre mere for mig. Hvad er det for en slap holdning?

    Hvis jeg bliver klogere, skriver jeg et nyt indlæg og håber i andre vil gøre det samme.
    Stil endelig spørgsmål og hold debatten igang, da landet åbenbart er fyldt med læger som ikke kan finde ud af, at diagnostisere eller henvise patienter til rette fagpersoner.
  • Indstillinger
    Hej igen!
    Igen igen har jeg fået hoste. Jeg vågner og går helt i panik fordi jeg ikke kan få hosten "igang". Det sker flere gange om natten og det bevirker at min dagligdag bliver helt spoleret og selv om jeg er godt medicineret har jeg alligevel disse panikanfald.
    Jeg har også brok i spiserøret men lægerne mener ikke at dette har en sammenhang.
    Hvor er man bare træt træt træt og jeg kan ikke rigtig se lyset forude.
    Dette en lille klagesang og jeg ved og kan se at der er nogle derude der har det rigtig rigtig slemt så jeg skulle jo egentlig ikke klage.
  • Indstillinger
    Jeg har også fået foretaget div. test - intet resultat.
    Jeg har som alle I andre, besvær med at trække vejret ordentligt ind - eller ihvertfald fornemmelsen deraf. Jeg kender til at et gab, hvis det da kan gennemføres, hjælper. Jeg har selvfølgelig lavet mine egne observationer. Jeg har det når jeg har cyklet, og næste dags morgen har jeg en fornemmelse af at have skidt i mine lunger, de gør lidt ondt og jeg hoster - nok fordi lungerne har brug for at rense noget op..

    Jeg har lavet ændring i min job/studiesituation, så jeg nu har dage hjemme - dette gør jo så også, at jeg ikke skal cykle hver dag. Og - ja, det har faktisk været en øjenåbner for mig..der er nemlig stor forskel efter 3 dage uden cykelture, og så hvis jeg har været afsted 2 dage i træk..så starter det hele igen.

    Min nye læge har også spurgt til angst..hvilket jeg blankt kan afvise - jeg føler nemlig ingen panik, hjertebanken eller svedture.. Dernæst om jeg var bange for at være bange, om det var pinligt for mig.. Hold nu op!! Jeg har det godt i mit liv.

    Mon man kan låne noget partikelmåleudstyr at cykle med? Jeg har overvejet om jeg skulle prøve mig frem med en maske - der kan købes sådan nogen specielle nogen til omkring 300,-..
  • Indstillinger
    Hej med jer!
    Det er mig som oprindeligt har oprettet denne tråd - min bruger er vist blevet lukket ned sidenhen, grundet inaktivitet formoder jeg, men nu er jeg her altså igen :-)
    Tusind tak for jeres svar og historier, det er dejligt at høre man ikke er alene med dette - jeg har selv stadig problemet, dog ikke nær så ofte som dengang jeg oprettede tråden.
    Jeg har forsøgt at se om jeg kan finde noget mønster i "anfaldene", og umiddelbart har jeg oplevelsen af, at jeg oftere oplever vejrtræknings besværet når jeg er træt og presser mig selv en lille smule.
    Derud over når jeg løber en tur er det rigtig slemt, så det er jeg helt stoppet med - nu foregår alt konditions træning på enten i fitness på cross-trainer eller i forbindelse med fodbold eller lign.

    Samligningen med at puste en ballon op, synes jeg i øvrigt beskriver måden det føles på rigtig godt! Jeg håber vi på en måde, måske i fællesskab, kan finde en løsning.. Det ville i hvertfald være fedt hvis I gad opdatere os andre, hvis I får noget brugbart med fra lægen eller selv finde en løsning på problemet :-)

    God påske derude!

    Hov, jeg kom lige i tanke om, at det faktisk har hjulpet mig en lille smule, specielt når jeg ligger i min seng, at rejse mig op og sidde "vinkelret" på sengekanten, og så tage en dyb indånding.. Så går den næsten altid "klart igennem".. :-)
  • Indstillinger
    Fedt at i fortsat opdatere os andre her på siden. Det hjælper mig til at huske på, selv at gøre det (fordi jeg får mail omkring det).
    Der var tidligere en af jer som skrev omkring, at ens vejrtrækning kan blive provokeret, hvis musklen som forhindre tilbageløb af mavesyre til luft- og spiserør, ikke virker korrekt. Dette synes jeg kunne være værd at undersøge i mit tilfælde og jeg har derfor fået tid til en kikkertundersøgelse af mit spiserør og mavesæk engang i Maj. Prøver at huske at opdatere jer på hvad undersøgelsen viser.

    Fedt "Helle" at du overvejer selv at lave nogle tests. Jeg forstår dog ikke hvad en partikkelmåling, under en cykeltur, skal vise, men jeg tror det er vejen frem hvis vi skal nå til bunds i det her. De praktiserende læger, jeg har været hos, er i hvertfald ikke til mere hjælp end jeg selv (og jer her på nettet) kan være. Er der nogen som kender en god læge i København/Amager?

    Tak fordi i deler!
  • Indstillinger
    Fritz - grunden til, at jeg havde tanken om en måling for mig er, at jeg oplever forskel de dage jeg har cyklet på job og så de dage jeg er hjemme. Jeg føler næste morgen, at jeg har skidt i mine lunger og hoster - samtidig med, at jeg ikke føler jeg ordentligt kan få luft. Det kunne jo tænkes, at det er trafik"os" jeg reagere på. Jeg er ved at kaste op når en scooter suser forbi og jeg kommer til at cykle efter den stank..jeg har sådan en underlig kvalme fornemmelse længe efter. Og jeg mærker tydeligt forskel udenfor på overskyde dage..der er det meget værre. Det var bare en tanke - jeg/vi kan jo reagere på 1000 vis af ting og have ligeså mange forskellige personlige fornemmelser.

    Men super dejligt at vide, at man ikke er den eneste der føler sig "tosset" og frustreret hos lægen, når en prøve igen har vist, at man altså ER helt ok.
  • Indstillinger
    Jeg har været til kontrol på hospitalet,lungeafd. Og her tager de en alvorlig,
    Jeg fik en ny spray:eklira genuaer og hvor er jeg glad for den. Let i brug og jeg har ikke haft "anfald" siden jeg fik den.dog har jeg en enkelt gang haft lungebetændelse men hvis min teori er rigtigt er det en win win.
    Mange hilsner og jeg føler med jer der har en virkelig inkompetent læge
  • Indstillinger
    Tak for forklaringen, Helle:) Håber du kommer frem til noget brugbart.

    Tulpi - Lyder spændene.. Tak for opdateringen omkring den spray der og dens navn. Hvilket hospital var du på og hvilken diagnose fik du stillet?
    Hvad er din teori, om man må spørge?

    Opfordring: Kom endelig med detaljer, så vi andre kan drage fordel af jeres erfaringer;)

    Fritz
  • Indstillinger
    Hej igen. Jeg var vist al for optimistisk vedr. min spray for i mellemtiden har jeg fået hoste. En meget slem en af slagsen. Den er voldsom også om natten. Om dagen hænder det at jeg kaster op i forbindelse med et hosteanfald og om natten har jeg somme tider et mærkeligt fænomen. Jeg vågner ved at det gør "forbandet" ondt i min næse og så begynder der at løbe en sort væske ud af den, altså ligesom det var vand og der kommer meget og det går stærkt. Er der nogen af jer der har oplevet noget lignende?
    Nå jeg skal til lægen i morgen og håber på en forklaring eller en henvisning.
  • Indstillinger
    Hej Tulip (?? kan ikke huske om det var dit brugernavn :-))

    Det lyder ikke for godt - sort "snot" som strømmer ud af næsen..
    Den spray du harfået, er så vidt jeg kan læse mig frem til, mod Kol, altså rygerlunger. Har du rygerlunger, eller gav de dig sprayen i håb om at den kunne løsne op i dit vejrtræknings besvær? Dine symptomer lyder jo næsten som om, at sprayen har givet dig rygerlunger :-)

    Jeg håber du bliver okay igen snart, og at de kan komme med en god forklaring på den sorte væske som kommer ud af næsen :-/
    God bedring!
Log in eller Registrér for at kommentere.