Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vejrtræknings problemer..

12467

Kommentarer

  • Indstillinger
    Har i det også når i sover?
    Jeg registrere det ikke når jeg sover. Jeg vågner heller ikke panisk og ikke kan trække vejret. Men ellers har jeg det resten af dagen, uanset hvor jeg er, så det er ikke skimmelsvamp.
    jeg er også igang med alle de forskellige tester. Næste stop, hjertelægen og til september er det lungespecialist. Og så er der vist ikke mere at gøre.. Så har jeg prøvet alt tror jeg :/
  • Indstillinger
    Hej optik86
    Tak for din hilsen. Jeg har kol og derfor får jeg eklira genuair indhalationspulver men mine problemer med det sekret der kommer ud af næsen fik jeg før jeg startedepå inghalationspulveret og det er stadig lige slemt. Når jeg gør dem opmærksom på problemet på lungeklinikken får jeg ingen svar så jeg må nok fremhæve det mere. Pt har jeg det temmelig mærkeligt. Nogle dage har jeg det temmelig forfærdelig og kan ikke andet end ligge. Det er bare så træls. Jeg hoster stadig temmeligt meget - og kraftig. For 3 uger siden fik jeg en peniccilinkur sammen med prednision. Det hjalp meget til at tage hosten om dagen men ikke om natten. Det er lidt underligt med mit helbred for nårjeg puster i maskinen er resultatet helt normalt og prøver af slim er ligeledes fin - dog har jeg af og til astmaanfald men hvorfor fortsætter hosten om natten og hvorfor har jeg det så dårligt nogle dage???
    Jeg vågner også nogle nætter fordi jeg er ved at kvæles i slim - er der andre der har prævet dette?
    mvh tulpi55
  • Indstillinger
    Hej
    Hvor er jeg
    1. Glad for at have læst denne tråd. Jeg har fuldstændig de samme symptomer. Har svært ved at fylde lungerne, føler lufthunger, bliver svimmel, og føler trang til at gabe meget ofte, men det lykkes kun ind imellem. Når et gab eller at få fyldt lungerne, så lykkes, føles det som en stor forløsning, for et øjeblik. Jeg sover dårligt om natten, er tit laaaang tid om at falde i søvn. Jeg har vel haft det sådan i godt en måned, har været til lægen, som mener det er stress. Skal derop igen imorgen. Jeg har så samtidig at min næse klotter til , ikke som snot-agtigt, det føles bare som om den lukker. Lægen mener så ikke at det har noget med det andet at gøre. Fik noget næsespray med binyrebarkhormon, da min næseslimhinde var rød og hævet. Den hjælper mig så ikke.
    Det er rart at vide man ikke er alene....
    2. Det er da frustrerende, at høre hvor længe flere af Jer har gået og haft det sådan, uden at få en diagnose.....
  • Indstillinger
    Som lovet, en opdatering på min kikkertundersøgelse af spiserør og mavesæk, i forhold til tilbageløb af mavesyre til luft-/spiserøret.
    Det var ikke en rar undersøgelse skulle jeg hilse at sige, men rart at kunne udelukke flere ting - undersøgelsen viste ingenting. Der blev kigget på mit spiserør, mavesæk og lukkemusklen her imellem og alt så normalt ud.

    Nu tror jeg at jeg vil kigge nærmere på stress faktoreren. Jeg har ikke følt mig stresset før inden for de sidste måneder, men når jeg tænker over det, har jeg kun tænkt stress som det man føler når man har for mange ting, med deadlines, igang på samme tid. Mit forhold til min far har været anspændt længe og jeg bruger meget tid på at arbejde med mig selv, så måske det kan påvirke min vejrtrækning. Tror sjældent at man selv er klar over, at man er stresset.
    Jeg har sommerferie snart, så vil holde øje med om det bliver bedre, at få slappet af.
  • Indstillinger
    jeg oplever nøjagtig de samme symptomer med fornemmelsen af ikke at få ilt nok og for nogle år siden også hjertet der kunne slå meget hurtigt ind i mellem. Har været til lægen og de målte kun min lungekapacitet og det var helt fint. Jeg har lagt mærke til at jeg får svært ved at få nok luft, når jeg har drukket sodavand og spist slik. Hvis jeg holder mig fra sukkerholdige ting, oplever jeg ikke nogen åndenød. Mon I andre oplever det samme? Prøv se om I kan lægge mærke til det, det kunne være spændende og høre om I også får det i forbindelse med indtag af meget sukker..

    Vh Elna
  • Indstillinger
    Hej.
    Jo jeg kan også mærke en forbindelse med sukker/ikke sukker.. Men når jeg spiser sukkerfrit tyggegummi er den der også.. Men chokolade og labre larver osv, der oplever jeg det oftere, og reaktionen kommer hurtigere.. Men får det også nogle gange når jeg spiser alm. mad.
    Så jeg er virkelig i tvivl om hvad det er.
    Jeg har fået målt hjerte, ilt, blodtryk. Fået røngten af lunger. Og alt hvad jeg kunne tænke på, og få min læge sendt mig videre til.
    Mangler dog lungespecialist i september måned, men tvivler på det viser noget. Bliver skuffet gang på gang.. Især følelsen af jeg bare er hypokonder, at der intet er i vejen. At de ikke tror på hvad jeg siger.

    Nogle dage er det ikke så slemt, andre dage kan jeg slet ikke klare tanken om hvordan resten af dagen foregår.

    Jeg er begyndt at vågne om natten og ikke kunne trække vejret.. Det er nok det værste..

    Så jeg håber virkelig at der snart er en af os som finder ud af hvad det er, hvad der kan gøres og at det kan fixes hurtigt. :)
  • Indstillinger
    hej igen jeg kan blive noget så rasende når jeg læser om jer der ikke bliver taget alvorlig for det er en belastende sygdom, meget belastende og det indvirker jo på hvordan man har det, hele døgnet. jeg må indrømme at jeg ved hvad en del af årsagen er i mit tilfælde for jeg er overvægtig og det har indflydelse særligt om natten for jeg snorker p.g.a. dette og når jeg ikke trækker vejret ved det vågner jeg også op i panik før jeg får vejrtrækningen under kontrol. Men det er ikke hele årsagen for det for man ikke dårligere lunger af.
    Er det til nogen hjælp for nogle af jeg?
    vh tulpi55
  • Indstillinger
    Hej Tulpi

    Jeg har ikke rigtig læst denne tråd igennem, da det ser ud til at dreje sig om andre vejrtrækningsproblemer end dem, jeg kender til: søvnapnø, altså at man indimellem ikke trække vejret under søvnen.

    Men du skriver faktisk om vejrtrækningsproblemer under søvnen. Er du ikke blevet diagnosticeret, og har du ikke fået hjælp?

    Hvis ikke, synes jeg, at det vil være en god ide, hvis du går til læge og bliver henvist til udredning. Der er lang ventetid på undersøgelse og behandling, så derfor er det en god ide at komme i gang så hurtigt som muligt.

    Den eneste behandling er desværre en maskine til hjælp til at trække vejret om natten. Men mange bliver godt hjulpet af en sådan maskine ;-)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    nogle tilfælde af søvnapnø kan vist også afhjælpes med en aftagelig bøjle til tænderne, som kan laves hos tandlæge. Det er ret dyrt og det kunne være det ikke er det man skal have, men en c-pap maskine.

    Jeg har også oplevet åndenød hvor jeg heller ikke havde spist slik men efter aftensmad. Det er sjovt som jeg kan føle at jeg først får åndenød når jeg lige er kommet hjem fra arbejde, og ikke før. Tænker det måske er husstøvmide allergi..
  • Indstillinger
    Lidt spørgsmål her fra mig ..

    Er der nogle af jer som har andre sygdomme?
    Jeg har feks Lavt stofskifte.

    Tager i nogle vitaminer eller spiser i varieret nok ?
    Jeg er begyndt på D vitamin, har taget dem i ca 5-6 dage, og idag også B vitamin.

    Jeg har knap haft nogle problemer med vejrtrækningen idag, og tænker det måske har noget at gøre med D vitaminerne ?
Log in eller Registrér for at kommentere.