Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vejrtræknings problemer..

24567

Kommentarer

  • Indstillinger
    1000tak for jeres svar alle sammen :)
    Jeg må prøve at høre lægen hvad han siger, hvis jeg nævner panik angst..

    Ville dog være ked af at skulle begynde på antidepressiva eller lignende. Men må se tiden an :) Har døjet med det i snart 5-6 år, så klarer mig nok lidt endnu ;)

    God sommer til jer alle!
  • Indstillinger
    Jeg har oplevet en kamp med det samme problem igennem flere år. Jeg er blevet undersøgt for alt med luftveje og allergi. Været på div. astmaprodukter og selvforanstaltede ting og sager. Jeg har hørt om stress og været sygemeldt 14 dage fordi jeg skulle tage den med ro osv. Hver gang har jeg stillet mig undrene og tænkt...Jo, måske er jeg stresset?? Men har faktisk ikke følt det i de situationer, men nærmere den anden vej rundt....Jeg blir stresset af ikke at kunne få luft!
    Jeg fandt selv en artikel en dag som beskrev MAVESYRE kunne give disse vejrtrækningssymptomer hos nogle istedet for sure opstød. Jeg fik lavet en gastroskopi, og her ligger problemet, hos mig ihvertfald. Her er forklaringen at mavemunden der skal holde syren væk fra spise og luftrør ikke virker, derfor vejrtrækningsbesvær. Forklaringen på at det kun er i perioder er at man har afhænnig af div. mad og drikke indtag og andre faktorer kun har det slemt i visse perioder. tilstanden kan være arvelig....Håber dette kan være svaret på dit problem :o))
  • Indstillinger
    blyviol1, Hvis det ovenstående er svaret/løsningen på mit problem, så sender jeg dig sgu en flaske rødvin :P
    Jeg snakker lige med lægen om sådan en gastroskopi undersøgelse, og så skal jeg nok vende tilbage herinde om det har noget med mavesyren at gøre :)
    tak for din besvarelse!
  • Indstillinger
    Hej, jeg er 16 år og jeg har også det problem. Jeg har haft det i snart 7 år og lægerne har ikke fundet ud af noget endnu. idag havde jeg rigtig meget problem med vejtrækningen så min mor ringede til hospitalet. men de foreslog selvfølgelig bare en astmaspray, som selvfølgelig ikke virker en skid..
    Men jeg har taget astmaspray da jeg var lille, og det hjalp. Så det kunne måske være en løsning. Men nu er det så stoppet med at virke..
  • Indstillinger
    Hej
    er der ikke nogen af Jer, som har tænkt på at årsagen til vejrtrækningsproblemerne kunne være skimmelsvamp ?

    Jeg har haft præcis de problemer som beskrives i det 1. indlæg. Da vi fik fjernet skimmelsvampene kunne jeg trække vejret igen.

    Mon du har haft vandskade, på en eller anden måde?
    utætte vandrør, utætte vinduer, utæt loft, rum som står iskolde og Uopvarmede. DET giver skimmelsvamp.
  • Indstillinger
    Hej!
    Jeg har præcis den samme problem ved ikke hvad jeg skal gøre! Jeg hader det! Det som om ens luftrør skrumper (noget i den stil) det er total skræmmende og ubehageligt. Ved godt det lyder mærkligt men nogen, kun nogen gange hjælper det at bøvse spørg mig ikke hvorfor men det gøre det nogen gange men det er ikke sjovt! Jeg ringede til vagtlægen og han sagde til mig at jeg skulle ringe tilbage til ham når jeg fik det igen.... -_-
  • Indstillinger
    Hej derude

    Kan se, at det efterhånden er et stykke tid siden, at denne tråd sidst har været i brug. Jeg er 25 år og har oplevet de præcis samme problemer med min vejrtrækning, som flere af jer beskriver. Det har stået på i 5-6 år, men føler, at det lige så stille bliver værre.

    Det er samtidig forskelligt, hvor meget jeg mærker til det. Nogle dage føler jeg nærmest konstant mangel på luft og føler ikke, at jeg kan trække tilstrækkeligt luft ind, selvom jeg hiver efter vejret. Andre dage generer det mig kun lidt, men også i disse dage får jeg ind imellem følelsen af at at skulle tage en dyb indånding - hvilket jeg ikke altid kan. Det kommer som regel i perioder, på den måde, at jeg kan være meget besværet i en nogle uger, og så mindre besværet i et par uger osv.

    Når jeg ikke er i stand til at tage den dybe indånding, føles det simpelthen som om, at jeg ikke kan fylde lungerne med nok luft, til at jeg kan få dækket mit behov. For at beskrive det på en anden måde, mærkes det som om, at den luft jeg hiver ned i lungerne, ikke rigtigt optages ordentligt i kroppen.

    Jeg har også erfaret, at det kan hjælpe, hvis man kan gabe eller hvis man retter sig op og nærmest vrider sig, mens man hiver efter vejret. Når jeg endelig får taget en succesfuld dyb vejrtrækning, føles det forløsende i de få sekunder det varer, før jeg igen føler iltmanglen og behovet for en ny dyb vejrtrækning.

    Udover selve vejrtrækningsproblemerne har jeg også tit spændinger og let trykken i brystet. Disse er som regel mest markante, når mine vejrtrækningproblemer er værst, hvorfor jeg tænker, at der nok er en sammenhæng.

    Jeg har fået foretaget mange forskellige undersøgelser af mine lunger på hospitalet. Min lungekapacitet er over det normale, mens min evne til at puste en given mængde luft ud på tid er lavere end det forventede. Dog er den ikke så lav, at lægerne vil karakterisere det som astma, og slet ikke så lav, at lægerne kan forstå, at jeg mærker mine vejrtrækningsproblemer så meget som jeg gør selv i hvile. Derudover jeg fået undersøgt hjertet og er undersøgt for diverse allergier etc. uden der er fundet noget usædvanligt. Tilmed er jeg blevet undersøgt for dysfunktionelt stemmebånd (vocal cord dysfunction), hvilket heller ikke syntes at kunne forklare mine problemer.

    Jeg er med andre ord en smule nervøs for, om jeg nogensinde får svar på, hvad der forårsager mit vejrtrækningsbesvær, og om jeg nogensinde kan komme det til livs. Kan se fra andre tråde, at der er mange, som døjer med lignende problemer både på danske og på udenlandske fora. Det det plager mig utrolig meget, håber jeg derfor meget på, at nogen vil dele deres erfaringer, hvis de har haft lignende symptomer, hvis årsag de er blevet klogere på, eller helt er kommer af med.

    Mvh.
  • Indstillinger
    jo jeg kender godt til det. Det er jo nærmest panikagtig. Jeg har grundet lungebetændelser været derude hvor jeg bare ikke kunne trække vejret og gik helt i selvsving. Det var en meget meget ubehagelig oplevelse og man kommer til at tænke på hvis man nu ikke vil kunne trække vejret. Det ville være en forfærdelig måde at komme herfra på.
    Og jo jeg kender det med at vågne og springe ud af sengen for at få vejrtrækningen igang igen. Det siges at hvis man snorker kan vejrtrækningen godt gå i stå hvorfor man vågner af det.
    Jeg må indrømme at min mening er at det vitterligt er noget psykisk. Det er jo en angst reaktion du har og selv om din søster har det samme kan det jo skyldes at i begge har den angst. Familiemedlemmer kan jo sagtens lide af samme sygdom også selv om i måske aldrig har "vendt" den side af sagen. Jeg synes ikke det er i orden at din læge slår det hen med stress for det er jo ikke noget man kan (og skal) leve med.
  • Indstillinger
    Jeg bruger beskrivelsen: som når du skal puste en ny ballon op. Det første lille stykke går nemt, så skal man virkelig puste for at komme over et punkt for derefter nemt at kunne puste videre. Nogle gange kan det være utroligt svært at puste ballon op - tæt på det umulige og andre gange skal der bare et ekstra pust til.
    Jeg har også fået konstanteret store lunger og har haft problemet i over 30 år. Pt. er det et stort problem for mig, når jeg løbetræner. Der er jeg nød til at stoppe med at løbe og blæse ballonen op (trække vejret over punktet), for så at kunne løbe videre.
    Jeg har hverken stress eller psykoser, og en rimelig kondi.
  • Indstillinger
    Ja du har helt ret men det præger nu mit liv meget pt. Jeg vågner op midt på natten og kan ikke få vejrtrækningen igang og jeg panikker totalt. Efter hvad jeg synes er meget meget lang tid kan jeg igen trække vejret men det giver jo en slem forskrækkelse.
    I nat blev jeg vækket af et hosteanfald og jeg kunne slet ikke hoste igennem men følte at halsen blev forsnævret. puha.
    Det har jeg prøvet før - da jeg røg - men forventede faktisk at det skulle blive bedre efter at jeg er holdt op. Mht kondition kan jeg endnu ikke være aktiv da jeg puster bare ved at jeg skal gå op ad trappen til første sal. Jeg forstår det ikke for når jeg er på lungemedicinsk er mine tal rigtig fine (når jeg skal puste i et apparat) så hvorfor bevægelse er så belastende er en gåde. Jeg forstår godt din tese om brug af ballon men er nok kun nået til første step.
Log in eller Registrér for at kommentere.