Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksmedicin og bivirkning

13468911

Kommentarer

 • Indstillinger
  Cardesatan (Atacand) ( Amias )
  Forhøjelse af kolesterol og triglycerider. Følelse af at være let omtåget. Svimmelhed. Sukker i urinen. Højt blodsukker. Urinsyre i blodet. Elektrolytforstyrrelser. Følelse af svaghed.
  citat slut

  http://www.migraeniker.dk/da/bivirkning ... de-medicin

  Jeg mener ikke det lyder særlig rart.
  Hvor ville jeg gerne have undersøgt blodet for at være sikker på alt er i orden. Jeg bliver da nervøs, især fordi der også et sted nævnes kalium og jeg har været meget syg af mangel på det.


  Jeg har jo fået denne medicin i et år, ca. For første gang i flere år har jeg ikke været syg af smerter. Hvilket jo er dejligt. Men der er andre småting, som man bare må finde sig i.

  Men for kort tid siden begyndte mit ellers flotte tandkød at gøre vrøvl.
  Jeg kan mærke det konstant og det hæver. Jeg kan bare ikke holde det ud mere.
  Jeg har stor lyst til at droppe medicinen, men jeg tør jo ikke rigtig. Men dette er ikke til at holde ud.
  Jeg vil lige tilføje, det har intet med mine tænder at gøre, de er fine og velrensede.

  Er nogen stødt på det problem i forbindelse med blodtryksmedicin .
  Jeg får amlodipin og amias.
 • Indstillinger
  Hej Persille

  Det var da frygtelig irriterende, at dit tandkød hæver. Der kan sikkert skyldes mange ting. Jeg synes da bestemt, at du skal få tandlægen eller lægen til at kigge på det – evt. dem begge to!

  Jeg kender ikke noget til problemet. Jeg har prøvet at finde oplysninger, men finder ikke rigtig noget om det.

  Hvad angår det med blodprøverne, som man normalt får foretaget med regelmæssige mellemrum, når man er i blodtryksbehandling, så synes jeg da bare, at du skal bestille en tid hos lægens sekretær. Jeg plejer bare at sige: ”Jeg vil gerne bestille en tid til blodprøver i forbindelse med min blodtryksbehandling.” Normalt siger jeg, at det især er kalium, jeg er interesseret i at få undersøgt, fordi der tidligere har været problemer med det, og så plejer jeg at tilføje: ”og hvad lægen ellers måtte finde nødvendigt at tjekke.”

  Jeg kan da godt forstå, at du er nervøs for det kaliumniveau, men når man kigger i bivirkningsprofilen for Amias, så beskriver de faktisk en risiko for at få for MEGET kalium (hyperkaliæmi). Det var muligvis derfor, at min tidligere læge ikke mente, at der skulle gøres noget ved min kaliummangel i sin tid. Men selvfølgelig skal der gøres noget ved kaliummangel, og det uanset at den bivirkning normalt ikke forekommer. Men for meget kalium er jo også galt, så selvfølgelig skal du have det undersøgt – og alle de andre ting, som lægen normalt tjekker.

  Ved min seneste blodprøve, hvor der blev tjekket omkring 25 ting, var der intet galt, og det var jo godt. Mit kaliumtal lå på 3,8, hvilket er det højeste, jeg nogen sinde har set. Og det er jo stadig inden for normalområdet.

  Hvad angår det link, du bringer, som stammer fra Migrænikerforbundet, så kan jeg ikke helt genkende det, de skriver. De skriver, at deres oplysninger stammer fra Lægemiddelstyrelsens Produktresuméer, men jeg har tjekket det, og der står ikke sådan. Jeg kan desværre ikke give dig et link til produktresuméet, for der er tale om et dokument. Jeg finder det ved at søge på Amias sammen med ordet ”produktresumé”.

  Men sådan som jeg husker det, så stemmer Migrænikerforbundets oplysninger bedre med et produkt, der faktisk findes, hvor Amias og et vandrivende middel er kombineret i én tablet. Og sådan som jeg har forstået det, er det faktisk det vanddrivende middel, der er ansvarlig for nogle af de grimme ting, f.eks. stigende blodsukker og stigende kolesterol og muligvis også følelsen af at være omtåget, fordi det vanddrivende er slem til at give problemer med elektrolytterne, så som kalium og natrium.

  Jeg får jo vanddrivende medicin – ikke i samme tablet som Amias, men i form af Centyl i en tablet ved siden af Amias. Og jeg gyser da også ved tanken om den række problemer, som Migrænikerforbundet nævner. Men du får jo ikke vanddrivende. Og dog er du jo i høj grad plaget.

  Jeg er stadig meget træt og lettere omtåget. Men jeg må sige, at det var en lettelse, at alle mine blodprøver var normale. Hvis jeg var dig, ville jeg se at få foretaget de blodprøver. Så vil du få den bekymring mindre.

  Føler du, at det er svært at bede lægen eller lægens sekretær om noget, på baggrund af det løftebrud, du har været ude for?

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Tak for svar. Det var jo dejligt. Jeg mærker faktisk ikke noget særligt med den blodtryksmedicin. Smerterne i brystet er jeg blevet totalt fri for og jeg hoster ikke. Dejligt.

  Jeg har sagt det med blodprøven, men lægen finder det ikke nødvendigt fik jeg at vide fra sekretæren.
  Jeg er måske blevet noget overnervøs på grund af den forfærdelige oplevelse jeg var ude for med kaliummangel og elektrolytter og hvad det hedder alt sammen.
  Jeg er bare virkelig så skuffet over min læge, som jeg ellers har været så glad for. Og det ved jeg andre også er over den samme læge. Så kan det jo ikke kun være mig, det er galt med.

  Jeg forstår ikke det med tandkødet. Jeg har skam været to gange hos tandlægen og han kunne godt se det var hævet og jeg fik nogle anvisninger. Det hjalp også en overgang, men tager så til igen, hvorefter det næsten kan forsvinde igen.

  Jeg kan bare mærke det hele tiden. Han kender en dygtig specialist, som han kan henvise mig til, hvis jeg er nervøs. Min bror ene døde jo af mundkræft og han blev først afvist.
  Så ja, lidt nervøs er jeg. For jeg kan se tandkødet ændrer sig langsomt. Jeg tror jeg vil tage mod tilbudet.
  Jeg var bare nysgerrig efter at høre om andre havde mærket noget.


  Mærkeligt du er omtåget. Jeg hader centyl og er bange for den tablet. Men når blodprøverne er i orden kan det jo ikke være den.
  Jeg vil af hele mit hjerte ønske dig god bedring. Jeg ved, hvordan det er, når der er noget galt.

  Mange hilsener. persille
 • Indstillinger
  Kære Kameliadamen

  Jeg tog jo membrasin for den sidste svien i mit bryst og holdt derefter en pause, men begyndte så igen. Jeg kunne mærke min blære havde særdeles godt af dem. Selv mit tandkød har fået det lidt bedre.
  Men det jeg gerne vil fortælle er, jeg syntes også de så småt hjælper på min overvældende træthed. Jeg tror den blodtryksmedicin dræner en masse gode ting ud af kroppen.
  Jeg har aldrig før tænkt på fedtsyrer, men det gør jeg nu.
  Helt sikker er jeg ikke, det kunne jo skyldes andre ting. Jeg syntes blot, jeg ville fortælle dig det.

  Mange hilsener. persille.
 • Indstillinger
  Hej Persille

  Mange tak for oplysningen. Jeg vidste jo godt, at du havde haft gavn af Membrasin, men jeg har aldrig rigtigt sat mig ind i, hvad det er, bortset fra at jeg vidste, at det er noget, der gavner slimhinderne.

  Nu har jeg så prøvet at søge lidt oplysninger på Membrasin, f.eks. her:

  http://www.shopping4net.dk/Helsekost/Ti ... brasin.htm

  Jeg kan læse mig til, at der er tale om ekstrakt af havtornbær. Og, som du skriver, så er der gavnlige fedtstoffer i. Jeg har ellers læst en masse om gavnlige fedtstoffer, men nu læser jeg, at der er omega 7- fedtstoffer i Membrasin. Jeg vidste, at der findes omega 3, omega 6 og omega 9-fedtstoffer, men omega 7-fedtstoffer har jeg aldrig før hørt om.

  Jeg har siden 2003 taget tilskud af gavnlige fedtstoffer, men jo altså ikke omega 7! Det kunne vel aldrig skade at prøve med Membrasin. Mine øjne har det heller ikke godt for tiden. De føles udtørrede, og af og til føles det, som om jeg ser gennem et slør. I øjnene er der jo også slimhinder, som måske kunne få det bedre ved hjælp af Membrasin.

  Sjovt nok har jeg ikke længere problemer med, at næsen løber. Det har jeg ellers haft siden oktober 2008. Jeg har betragtet alt det snotteri som en bivirkning fra Amias (luftvejsinfektioner er beskrevet som en almindelig bivirkning). Men da vinterens influenza og forkølelser var overstået, forsvandt det kroniske snotteri også, og det var jo dejligt. Men trætheden er betydeligt værre at døje med end at pudse næse 10-20 gange om dagen.

  Jeg tror, at jeg vil prøve at købe Membrasin. Men alt bliver jo nok forandret, når jeg skal skifte blodtryksmedicin. Jeg aner ikke, om det bliver til det værre eller til det bedre. Jeg har stadig Amias til 21 dage, men må jo snart til at bestille en tid hos lægen, så sagen kan blive ordnet. Det er lidt svært, fordi jeg ikke rigtig har kræfter til at søge de nødvendige oplysninger. Mange gange står der jo flere oplysninger på engelsksprogede Internetsider, end der gør på de danske. Jeg har f.eks. aldrig set træthed beskrevet som bivirkning ved Amias på hverken Sundhedsstyrelsens produktresumé eller på indlægssedlen, men på engelsksprogede internetsider står træthed ofte nævnt som en bivirkning ved Amias.

  Der er jo yderligere det problem, at jeg er nødt til at have noget blodtryksmedicin, der kan forenes med naturmedicinen perikon, som jeg tager forebyggende mod depression. Jeg er bange for, at det vil kræve masser af energi at få lægen til at se velvilligt på den sag, desværre. Så jeg må jo prøve at mande mig op :o)

  Men det er altså min plan at skifte blodtryksmedicin – også for at se, om et skifte kan medføre en bedring i mit helbred. Hvis ikke det går, må jeg jo vende tilbage til Amias og betale, hvad det koster uden tilskud fra Sygesikringen.

  Men i mellemtiden kunne jeg jo godt afprøve Membrasin ;o)

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej Kameliadamen.

  Min søn får Losartankalium "Pfizer". Hvis ikke jeg får tilskuddet til amias havde jeg tænkt at prøve dem. Jeg mener han har det rimeligt.
  Kan jeg ikke tåle dem må jeg jo også betale det fulde beløb. Jeg kan simpelthen ikke klare at prøve en masse forskellig medicin igen.
  Jeg har amias til en måneds tid endnu.

  Jeg ved ikke om der er forskel på membrasin. De tabletter jeg tager ser sådan ud.

  http://www.naturoghelse.dk/shop/membras ... -647p.html


  Tørre øjne og tør mund skyldes sarte slimhinder. !!!!!!!!!!


  Mange hilsener. persille.


  Jeg opdager Losartankalium "Pfizer" står som udgået. Sådan er det evig og altid. Men så må det bare være Losartankalium
 • Indstillinger
  Jeg sad en dag og ledte på nettet. Jeg fandt en artikel og tog bare en kopi af dette lille stykke, som jeg gemte.

  Kameliadamen, for selvfølgelig er det dig, jeg skriver til, har du læst noget om dette her. Oversat fra engelsk til dansk, så derefter er ordstillingen lidt underlig. Hvad fortæller det dig. ??

  citat

  Den 19. januar 2007, Rush University Medical Center rapporterede resultater, at ACE-hæmmere og arbs forhindre folk i at få diabetes, og at diuretika og beta-blokkere øger chancen for, at en person bliver diabetiker. Forfatterne påpegede, at flere undersøgelser er nødvendige for at afgøre, om et nyopstået diabetes fører til, at så mange hjerteanfald, slagtilfælde eller død, som mangeårig diabetes. Men deres data tyder på, at forskellene mellem antihypertensiva, hvad angår risikoen for nyopstået diabetes er reelle og væsentlige.

  citat slut
 • Indstillinger
  Hej Persille

  Det fortæller mig noget, som jeg til dels vidste i forvejen!

  Da jeg var på sygehuset for ca 1½ år siden, fordi jeg fik et anfald af atrieflimmer, tog de blodprøver, der viste, at jeg havde meget højt blodsukker.

  Da jeg kom hjem, gav jeg mig til at søge oplysninger på min blodtryksmedicin, både Amias og Centyl. Det viste sig, at Centyl giver forøget risiko for sukkersyge (og fedt i blodet).

  Centyl er jo et vanddrivende middel, altså det samme som diuretika, der nævnes i dit citat.

  Det andet blodtryksmiddel, der nævnes i dit citat i forbindelse med diabetes, er betablokkere. Dem har jeg fået for mange år siden, og jeg blev meget syg af dem (depression, mareridt, grådanfald, træthed).

  Men du får jo hverken betablokkere eller diuretika :o)

  Dog nævnte du i dit sidste indlæg noget om Losartankalium, som din søn får. Så vidt jeg forstår, er Losartankalium sammensat af to slags: Losartan og desuden vanddrivende middel (diuretika). Det er, så vidt jeg forstår, nøjagtig det samme stof, som findes i Centyl, og derfor er der den samme risiko for at få forhøjet blodsukker (eller diabetes) af Losartankalium!

  Jeg har endnu ikke fået skiftet blodtryksmedicin. Jeg tror, at jeg i første omgang betaler hele beløbet på de 820 kr. for Amias. Jeg er ikke rigtig rask (stadig meget træt), og jeg tror, at det ville være en dum ide at skifte medicin på et tidspunkt, hvor jeg ikke føler mig rask. Når jeg skal skifte medicin, skal jeg helst ikke have noget andet at døje med, for så blive det hele for indviklet.

  Under alle omstændigheder har jeg det da ikke godt med at tage vanddrivende medicin. Heldigvis er mit blodsukker siden faldet. Det er ikke så slemt, som da jeg var på sygehuset.

  Problemet angående diuretika og højt blodsukker er også en af årsagerne til, at jeg ikke har besluttet mig for at skifte medicin. Jeg vil gerne være mere frisk i hovedet, når jeg skal tage stilling til, om jeg eventuelt skal have Losartankalium.

  Jeg har ikke læst hele artiklen, som du henviser til, men vil gøre det, når jeg bliver mere frisk. Jeg fandt den på nettet og bringer lige et link til den, hvis andre skulle være intereserede:

  http://news.healingwell.com/index.php?p=news1&id=601105

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Jeg er virkelig ked af, du ikke har fået det bedre endnu. Jeg håber sådan du snart føler dig bedre tilpas.

  Jeg har også bestemt mig til at betale selv, hvis ikke jeg får tilskuddet. Jeg tør alligevel ikke skifte medicin igen. Så må vi spare på maden i stedet for.

  Brystsmerterne er jeg ikke så bange for, som nyre og blæresmerterne. Jeg er bange for, der skal ske noget med nyrerne.

  Min læge og vagtlægen tror slet ikke på det, men specialisten sagde jeg ikke måtte tage medicin jeg fik de smerter af.
  Centyl må jeg heller ikke få mere. Jeg er glad for, jeg har specialistens ord i "baghovedet". For ellers var jeg ilde stedt.

  Jeg tænker på min bror som har fået sukkersyge. Foruden han jo også har meget dårligt hjerte. Gad vide om den medicin er skyld i hans sukkersyge.
  En skrækkelig tanke.

  Tusind tak for dit svar, det var dejligt medicinen ingen forbindelse har til det.
 • Indstillinger
  Hej Kameliadamen

  Så er der alligevel lidt retfærdighed til. Jeg har i dag fået besked fra lægemiddelstyrelsen, at tilskuddet er blevet bevilget. Min læge havde givet dem grundigt og fyldestgørende svar.
  Tusind sten er faldet fra mit hjerte.

  Glade hilsener. "persille"
Log in eller Registrér for at kommentere.