Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksmedicin og bivirkning

1567810

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Karin

  Du stiller spørgsmålet, om det ville være bedre at få en angiotensin II-blokker.

  Det er ikke nemt at vide. Men det har været fast praksis for lægerne, at det ikke var den type, de foreslog først, fordi angiotensin II-blokkere var meget dyre.

  De foreslog som regel et billigere produkt, f.eks. en ACE-hæmmer, og det er den type, som er (mest) kendt for at give hoste. Det er muligt, at du ikke ville få hoste, men det kan man aldrig vide.

  Men nu har et af produkterne i gruppen af angiotensin II-blokkere mistet patentet, nemlig Cozaar, og det betyder, at der laves kopier af det, og de er meget billige.

  Nu ved jeg jo godt, at der kan siges meget kritisk om kopier, og som du kan læse, har Persille haft meget dårlige erfaringer med kopier, men nogle gange er det måske kopien, man tåler bedst! Det er ikke til at vide.

  Jeg var meget nervøs, da jeg skulle skifte fra originalproduktet Atacand til en kopi, fordi der i gruppen af angiotensin II-blokkere nu almindeligvis kun gives tilskud til kopier af Cozaar.

  Men jeg oplevede ingen problemer ved skiftet. Og prisen var 41 kr. for 100 tabletter! Nå ja, så får man naturligvis ingen tilskud, for man vil aldrig nå over en udgift på 500 kr. i løbet af et tilskudsår.

  Jeg vil tro, at det er vanen, der gør, at læger ikke som første forslag vælger en angiotensin II-blokker. Det kan ikke være prisen. Men i dit tilfælde sagde du jo også, at det ikke måtte være en kopi. Så har lægen nok vurderet, at en original angiotensin II-blokker ville være for dyr (typisk ca. 800 kr. for 100 piller.)

  Men jeg giver altså 41 kr. for 100 piller, og jeg oplever ingen forskel mellem den kopi, jeg får, og det originalprodukt, jeg fik tidligere.

  Dermed ikke sagt, at det er idel lykke at skulle tage blodtryksmedicin. Jeg lider en del af svimmelhed, og jeg kommer nemt til at mangle kalium. Men problemerne er ikke værre end ved originalmedicinen.

  Jeg kan kun råde dig til at forsøge dig frem. Og som Persille skriver, er det en god ide at få taget blodprøver med regelmæssige mellemrum.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej Kameliadamen

  Din viden er utrolig stor og nu spørger jeg dig igen.

  citat
  Jeg var meget nervøs, da jeg skulle skifte fra originalproduktet Atacand til en kopi, fordi der i gruppen af angiotensin II-blokkere nu almindeligvis kun gives tilskud til kopier af Cozaar.
  citat slut

  Er der kopimedicin til atacand ?? Er der ikke kun amias, som parallelmedicin.
  Forstår jeg dig ikke. ??
  De skriver vel ikke Atacand på æsken, hvis det er en kopimedicin. ??

  ps

  Jeg har tænkt lidt, der er naturligvis andre angiotensin II-blokkere. Sådan skal det vel forstås.
  Jeg er vist blevet lettere hysterisk over for medicin. Men ærlig talt, så forstår jeg mig selv så godt.
 • Indstillinger
  Hej Persille

  Tak, skal du have for rosen, men jeg kendte nu for eksempel ikke til fænomenet parallelmedicin, før du fortalte om det. Til andre brugere: Parallelmedicin er nøjagtig det samme produkt som originalproduktet, men det hedder noget andet og pakningen ser anderledes ud. Årsagen til dette, er, at det er importeret fra udlandet til en billigere pris af firmaer, der har specialiseret sig inden for dette område. (Jeg håber, at det var en korrekt forklaring) :o)

  Ved fremstilling af kopier, derimod, tillades der en vis forskel fra originalproduktet. Så det passer altså ikke, når faguddannede påstår, at kopi og original er fuldstændig identiske. Det er rigtigt, at selve det virksomme stof er det samme, men der kan være andre fyldstoffer i, og desuden kan der være en større eller mindre mængde af det virksomme stof i tabletten end i det originale produkt.

  Nå, men til dit spørgsmål: Det kan ikke laves kopier af Atacand, så længe Atacand stadig har eneretten (patent) til at lave produktet. I gruppen af angiotensin II-blokkere er det kun Cozaar, der har mistet patentet – ikke Atacand. Så da jeg skulle skifte fra originalproduktet Atacand eller parallelproduktet Amias, som jeg af og til fik, fordi der – almindeligvis - ikke længere gives tilskud til de dyre, originale angiotensin II-blokkere, skiftede jeg til en kopi af Cozaar. Jeg har altså skiftet til en billig kopi, men ikke til en kopi af Atacand, for det findes ikke. Jeg har skiftet til en kopi af det eneste præparat inden for gruppen af angiotensin II-blokkere, der har mistet sit patent. Stoffet i Cozaar hedder losartankalium, mens det virksomme stof i Atacand/Amias hedder candesartancilexetin, men begge virksomme stoffer, altså både losartankalium og candesartancilexetil hører til i gruppen af angiotensin II-blokkere.

  Så du skal ikke være nervøs. Der findes ikke kopier af Atacand … endnu.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Tusind tak for dit svar. Nu er jeg rolig. Jeg har endda kigget på, hvad der står på tabletten. Numre o.s.v.
  Jeg tror virkelig det sundhedsvæsen har gjort et eller andet ved mig. Jeg stoler ikke på det.
  Ellers er jeg helt normal.


  Mange hilsener. persille1
 • Indstillinger
  Hej begge to.
  Først tak for at I gider svare .

  Nu har jeg skrevet til mig læge i dag (håbløst at komme igennem pr. tlf. en mandag).

  Jeg har næsten altid problmer med min mave når jeg skal have noget medicin bare det er for en simpel blærebetænelse (hvilket min læge ved) så jeg skrev til hende om mine kvaler med Norvasc, og om jeg måtte få Angiotensin II blokker gerne Amias (da jeg på bivirkninger kan se at det ikke umiddelbart er maven der bliver ramt)
  Jeg fik ikke Amias (det er ikke første valg) men Losartan og der er bivikningerne langt flere. Hvad er det der gør at lægerne ikke vælge det ene frem for det andet? hvis det er prisen så betaler man jo selv? for jeg spørger jo ikke lægen om hvad det koster jeg beder bare om noget jeg håber jeg kan tåle.
  Men nu håber jeg bare det går med Losartan

  Hilsen

  karin
 • Indstillinger
  Hej Karin

  Jeg ved ikke af hvilken grund din læge giver dig noget andet end det du beder om. Jeg fik den medicin, jeg bad om. Måske fordi lægen ikke gad spilde mere tid på mig.
  I det tilfælde har jeg da været meget glad for det.

  Inden jeg vidste, hvad jeg ved i dag har jeg prøvet en masse forskellig medicin. Den politik fatter jeg ikke, for det koster et hav af penge, når den ene efter den anden medicin skal kasseres.
  Politikerne har måske forlangt, der skal anvendes så billig medicin som muligt, uanset konsekvenserne. Eller også aner de ikke noget om, hvad det vil sige.

  Min ene søn får noget medicin han hoster virkelig meget af.
  Der burde hans læge gøre noget, men der sker intet. Nu har jeg givet ham noget information, så håber jeg han forlanger at få noget andet. Det er en pestilens at hoste så meget, når han skal holde taler.
  Han er klog nok, men har endnu ikke opdaget, at lægen ikke altid gør det rigtige.

  Inden jeg fik den viden hostede jeg bl.a. som en gal, men lægen sagde altid, det ikke skyldtes medicinen. Det gjorde det så alligevel.
 • Indstillinger
  Hej Karin

  Du spørger: hvad er det, der gør, at lægen vælger Losartan frem for Amias?  Jeg vil tro, at der er tale om en rutine (at tænke på prisen), der stammer fra dengang alle angiotensin II-blokkerne var dyre, og man stadig kunne få tilskud til dem. Lægerne MÅTTE simpelthen ikke udskrive de dyre præparater, undtagen hvis folk absolut ikke kunne tåle andet. Lægerne har flere gange forsøgt at overtale mig til at gå tilbage til det middel, som jeg fik hoste af (en ACE-hæmmer), ud fra den betragtning, at det var for dyrt for samfundet at betale tilskud til Atacand eller Amias.

  Nå, men så forsvandt patentet på Cozaar, og der blev lavet mange forskellige kopier af Cozaar, heriblandt Losartan. Og nu har vi så en helt anden situation, hvor lægerne uden at få ballade med Sygesikringen kan udskrive kopier af et enkelt af de præparater, der alle sammen var så dyre før, nemlig kopierne af Cozaar.

  Jeg tror, at lægerne er så vant til at skulle tænke på prisen, at de slet ikke kan forestille sig, at der er nogen, der er villige til at betale 800 kr. for 100 tabletter, hvis man kan få et middel med samme virkningsmekanisme for 41 kr. Alle – både apoteksansatte og min praktiserende læge - undrede sig i hvert fald over, at jeg her i foråret fortsatte med Amias i tre måneder, hvor jeg var nødt til at betale 800 kr. for 100 Amias. Det gjorde jeg, fordi jeg ikke var rigtig rask og derfor gerne ville vente med at skifte.

  Det var mit bud på en forklaring ;o)

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Kære alle på denne tråd,
  Jeg kan se at I har haft lidt diskussion om kosttilskuddet Alistrol. Det er mig der importerer det til Danmark, både min mand og jeg er brugere af produktet, og jeg vil gerne svare på jeres spørgsmål:
  1) Alistrol kan købes på nettet på *Link fjernet. Det er ikke tilladt at reklamere for egen virksomhed. Netdoktorredaktionen*
  3) Alistrol kan sagtens tages sammen med receptpligtige lægemidler
  4) Produktet består af 4 urter, som tilsammen har en stabiliserende virkning på blodtrykket.
  5) Effekten kan yderligere forstærkes ved at supplere med vitamin D, CoQ10, og magnesium (samt selvfølgelig motion og sund kost).
  *Informationer fjernet. Det er ikke tilladt at reklamere for egen virksomhed. Netdoktorredaktionen*
 • Indstillinger
  Jeg har prøvet så mange forskellige slags blodtryksmedicin, men da jeg udskiller medicin meget langsomt, så får jeg SÅ mange bivirkninger af medicinen.

  Jeg har på grund af bivirkninger været sygemeldt i 10 mdr. og har nu mistet mit arbejde på grund af disse forfærdelige bivirkninger.

  Jeg besluttede derfor, at jeg ikke ville have mere medicin, og startede i stedet for med cbd olie (medicinsk cannabis olie), i dag - 6 uger efter jeg startede med olien er mit blodtryk normalt, og jeg har ingen bivirkninger.

  Jeg er jordens lykkeligste menneske, det er så dejligt at være fri for bivirkninger og samtidig have et normalt blodtryk.
 • Indstillinger

  Jeg sidder her og læser. Mange ting havde jeg glemt, men husker det hele nu. Nå, men jeg ville sige om hostemedicin, som der skrives om. . For et års tid siden fik jeg noget hoste. Jeg fik hostesaft. Jeg kan godt love det sker ikke mere. Mit tarmsystem blev smadret og det tog lang tid at rette op. Nej, skulle jeg blive forkølet eller "noget", så bliver det te med cognac, det gør godt og det hjælper.

Log in eller Registrér for at kommentere.