Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VALDOXAN - Helt nyt medicin mod depression.

123468

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Norgaard81.

    Sjovt nok er jeg selv ingeniør og har også taget valdoxan 25 mg i ca. 3 uger. Før det tog jeg citalopram 20 mg i ca. en måned og det medførte flere bivirkninger som bl.a besvær med at opnå orgasme og rejsning, svært ved at sove, ringen for ørene, drømte ufatteligt meget og tit nogle underlige drømme. Jeg skiftede netop pga bivirkningerne og valdoxan har jeg indtil videre ikke oplevet nogen bivirkninger ved ud over at jeg sover langt bedre om natten. Kan måske føle mig lidt grooky hvis jeg vågner i løbet af natten men er ikke sikker på det er pga valdoxan pillerne.
    Jeg føler mere overskud og arbejder også 32 timer om ugen. (har jeg gjort siden nytår). Min begrundelse var at jeg gik ned med stress og har oplevet det som utroligt svært at komme tilbage igen (er knap 1 år siden nu). Samtidig gik mit forhold også i stykker og det har jo bestemt ikke hjulpet på situationen. Dog har jeg efter jeg er begyndt at tage pillerne en fornemmelse af at det går i den rigtige retning, så nu håber jeg bare at det fortsætter.
    Jeg har efter skiftet til valdoxan ikke oplevet problemer med rejsning. Der gik dog en periode på 1-2 uger før det var væk.

    Mvh Nitram1.
  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg er ny på denne side så hvis det er noget der ikke er helt som det skal være beder jeg om nybegynderforståelse ;)

    Jeg kender ikke valdoxan endnu, er lige startet på det i dag, 25 mg til sengetid, men får samtidig Citalopram 25 mg om morgnen.

    Jeg får det pga. depression og angst, hvor jeg har store problemer så som og sove. Jeg har derud over problemer med at "åbne op" og fortælle om tingene.
    Om hvordan jeg har det, hvad jeg har oplevet osv. der gør jeg er/har det som jeg har. Jeg håber at dette præberat hjælper da jeg render rundt med en "maske" så omverdenen ikke ser hvordan jeg virkelig har det.

    På forhånd tak for en god side.
  • Indstillinger
    Hej

    Hvis Valdoxan er dit spørgsmål, kan du sikkert læse om pillernes virkning i denne tråd. Med hensyn til at få hul på din maske, hjælper det måske at skrive? Du kunne jo prøve, ellers må de have henvisning til prof. ’lytter’. KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej har læst en del om valdoxan også herinde for at høre om andres kendskab til midlet.
    Og jo er blevet henvis til en psykolog hvis det er det du mener, men kan ligesom ikke "åbne" mig. Det går meget nemmere herinde :D Tror måske jeg på det punkt er lidt konfliktsky!!
    Og økonomien er det skam heller ikke bedre med, for med 3 børn på kontanthjælp og så yderligere lige en ekstra udgift oveni på 1500-2000 kr om mdr. kan budgettet ikke bære... Ikke hos mig ihvertifald :(
  • Indstillinger
    Hej
    Vedr. bivirkninger ved valdoxan:
    Min diagnose er at jeg lider af en medium svær depresion. Det er første gang jeg lader hører fra mig i dette forum, det skyldes at jeg, for 3 uger siden, gik fra 150 mg. venlafaxin til 50 mg. valdoxan, i håb om at komme nogle af mine bivirkninger til livs. Dette føler jeg ikke har hjulpet mig.
    Mit spørgsmål til jer er derfor er der nogle der, som jeg, føler en brændende fornemmelse i ben, arme, ansigt og især fødderne, f. eks. når jeg så flår strømperne af fordi jeg føler jeg sveder fødderne så er de iskolde, ligeledes har jeg store problemer med solen, rammer solen min hud føles dt som om jeg er solskoldet, samtidig føles det lidt som om min krops temperaturregulering er stået helt af, det ene øjeblik sveder jeg meget (ligesom det kommer indefra) det næste fryser jeg.
    Det er efterhånden ved at fylde pokkers meget i min dagligdag, jeg har fortalt min psykriater det, han mener ikke det er bivirkninger ved medicinen, men bare depresionen der er skyld i det.
    Er der nogen herinde der har oplevet noget lignende, hører jeg gerne fra jer.
  • Indstillinger
    Hej

    Hvis du ikke har haft symptomerne før, må det være 'nye' bivirkninger; hør evt, hvad din læge mener.
    Bivirkninger skal indrapporteres, det kan jo være psykiateren ikke har lyst til papirarbejde lige nu. KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej. Jeg er oprindelig journalist og fik tidlligt diagnosen manio-depressiv. Klarede mig dog godt i mange år med job, dejlig mand, stor ejendom og heste (og kat ;o) Jeg har fået forskellige antidepressiver. altid stoppet pga bivirkninger. Nu tror min læge, at dette Valdoxan måske kan hjælpe, men jeg synes ikke, det lyder sådan på jeres indlæg. Jeg har haft et lorte-liv fra før jeg blev født (!), mistede min mand til kræft og lægefejl, mistede job for at være hos ham, mistede hus og hjem og heste... Jeg har en skøn hund, er altså nødt til at stå op og gå tur om morgenen. Giv et råd. Sku jeg prøve med det medicin? Eller bare prøve at klare mig igennem?
    Jøsses, hvor jeg føler med alle jer med synaps-problemer!
    Bedste hilsner, Gitte.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Så nu har jeg været på Valdoxan i godt 1½ mdr. og må indrømme at nætterne er blevet meget nemmere og overkomme.
    Men vægten er til gengæld blevet et problem!! Så min citalopran prøver jeg og stoppe med og kommer på dobelt valdoxan 50 mg. Håber virkningen bliver ved men vægten kan styres...... Skal nok holde Jer opdateret!!!
  • Indstillinger
    Hej
    jeg har læst alle indlægene om Valdoxan og jeg har netop hentede en pakke på Apotketet. Men... jeg tror helt ærligt ikke at jeg vil spise dem efter jeg har læst alle indlæggene her. Jeg har ikke lyst til at ha mareridt om natten, være bombet om morgenen , få kvalme,opkastninger, være bombet i løbet af dagen, blive deprimeret om morgenen og skulle vente i månedsvis på nogen bedring.. Alle disse bivirkninger orker jeg simpelthen ikke. Tror jeg vil leve med min depression- det er "kun" en vinter depression- der må være andet der hjælper, såsom motion og svede naturligt og får sat endorfinerne i vejret ved motion. Har heller ikke lyst til de andre præparater og alle deres forfærdelige bivirkninger.
    Tænk at en psykiater forsøgte at bilde en af Jer ind at det IKKE var medicinen der gav nævnte bivirkninger. Jeg er målløs. Har virkelig ikke tiltro til dem mere.
    Jeg vil leve med min depression og håbe at foråret kan opløse den. Tror det.
    Jeg er nød til at tænke at fremtiden kan se lysere ud og selvom jeg er deprimeret vil jeg ikke eksperimentere med mit sind med disse forfærdelige kemikalier.

    Jeg føler ellers for dem der har skrevet her men en rødtråd går igen i indlæggene og den er at Valdoxan eller andet for den sags skyld er mere til gene og skade end gavn.
    Lev Vel
  • Indstillinger
    Hej Måske kan du klare den med en lyslampe, pille fri.
Log in eller Registrér for at kommentere.