Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VALDOXAN - Helt nyt medicin mod depression.

Redigeret 13 december, 2016, 03:53 i Angst
Hej!

Jeg lider af angst og depression, og har haft meget svært ved at tåle SSRI -Lykkepiller - pga. Bivirkningerne!

Nu er der kommet en ny medicin til Danmark mod depression, som hedder Valdoxan - Agomelatin- som ikke skulle have så mange bivirkninger, som lykkepillerne.

Jeg er lige startet på medicinen for 14 dage siden, og synes allerede mit humør er blevet bedre, men desværre er jeg begyndt at få slemme mareridt.

En rigtig god virkning af medicinen er , at jeg kan sove om natten. Det har jeg haft meget svært ved i mange måneder.

Jeg vil høre, om der er andre herinde, som har erfaring med Valdoxan ?

Det kunne være rart, at udveksle erfaringer vedr.medicinen.

Hilsen Anette
«1345678

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej !!

  Dejligt at læse dit indlæg om Valdoxsan.

  Jeg skal nok selv til at starte på Valodxan her far næste uge. Jeg har også prøvet lykkepiller men blev så helveds dårlig af dem ligesom du skriver!

  Jeg vil gerne spørge dig om et par ting ang Valdoxan og håber at du vil svare :-)

  Du skriver du har mareridt og det lyder godt nok meget ubehageligt men er det ikke bedre at ha de mareridt end at være søvnløs ??
  Jeg har selv massive søvnproblemer i perioder og det er så vildt hårdt og det er svært at holde angsten fra livet når jeg er overtræt. Så selvom du beskriver at du har mareridt må det på en eller anden måde være rart at du får sovet???

  Hvad har du ellers erfaret på medicinen ??
  Vil meget gerne høre mere fra dig og skriver m garenti tilbage både nu og når jeg begynder på medicinen så vi kan udveksle lidt erfaringer.

  Mange hilsner fra skov123
 • Indstillinger
  Hej
  Spændende at høre om andre, der også får Valdoxan, der er ikke meget viden at opstøve, fordi præparatet er så nyt.

  Jeg har været i behandling med Valdoxan i 6 uger nu, jeg har indtil vídere ikke haft nogle af de ellers normale bivirkning som kommer af SSRI eller andre midler mod depression.
  Jeg startede ud på 25 mg. men er steget til 50 mg for 3 uger siden, denne dosissatigning har gjort, at jeg sover meget tungt, og føler jeg kan sove mange timer uden egentlig at blive mere frisk af det. Jeg går helt ud som et lys ca. 1 time efter jeg har taget min medicin, men har dig ikke oplevet at have mareridt. Det er ikke noget har generet min hverdag meget, jeg skal bare forberede mig på, at det tager lidt længere tid at komme igang om morgenen.
  Tidligere har jeg fået 90 mg. Cymbalta, hvilket har betydet at min depressioner har holdt sig væk i 2 år nu, men pga. bivirkninger forsøger jeg dette medicinskifte. Det er primært vægtøgning og svedeture jeg har problemer med, og jeg venter stadig spændt på om min krop reagerer positiv på Valdoxan i forhold til de to bivirkninger.
 • Indstillinger
  Hej !!

  Ja det lyder jo som om at Valdoxan er bedre, eller ihvertilfælde, langt mindre bivirkningsfri end andre slags lykkepiller og det i sig selv er bare så positivt. Også det med at Valdoxan skulle være en stor hjælp til at sove bedre er også rigtig godt. Vores søvn er jo meget væsentligt for god trivsel og desværre er det jo tit er der en depression er rigtig hård mod os, med lange søvnløse perioder.
  For for mit eget vedkommende bliver jeg helt "pip i kasketten" hvis jeg ikke får min søvn og dagene er bare så hårde at komme igennem og det foringer ens livs kvalitet meget !!!

  Har I nogle erfaringer omkring indtag af alkohol på Valdoxan, eller holder I jer fra det ??
  Jeg har flere steder læst at Valdoxan kan være "hård" mod leveren og de fra råder at drikke alkohol????

  Hilsen Skov123
 • Indstillinger
  Redigeret 18 august, 2009, 18:28
  Hej Skov!

  Dejligt, at du vil være med her i debatten omkring Valdoxan.

  Selvfølgelig er det ikke rart for mig med mareridt om natten, som jeg desværre har fået rigtigt meget af efter, at jeg er startet på Valdoxan.
  Jeg vågner op flere gange om natten pga. mareridt, og har så meget angst, at jeg næsten ikke kan falde i søvn igen.
  Men trods dette, får jeg da sovet en del, det gjorde jeg ikke før hen.

  En anden ting er, at jeg er meget træt hele dagen, har kvalme, hovedpine og er meget svimmel.

  Desuden har medicinen ikke hjulpet på min angst - endnu - tværtimod, men der står jo også i indlægsseddelen, at det kan give angst i starten af behandlingen.
  Valdoxan gives vistnok mest til, at behandle depression med.
  Det kunne være interessant, at høre fra nogen som fik det til at behandle angst med.

  Vedr. forhøjet levertal - som Valdoxan jo desværre kan være årsag til - så skal man til kontrol 3 gange med ugers mellemrum, for at få tjekket sit levertal.

  Jeg har lige fået tjekket mit levertal og det så fint ud, men jeg er også startet meget langsomt op med Valdoxan, da jeg er meget medicinfølsom, og heller ikke tåler SSRI !
  Jeg har fået 8 mg Valdoxan dagligt i 2 uger, og det påvirker mig - som jeg har beskrevet - i en lidt uheldig retning, men jeg er fortrøstningsfuld, og håber det er et spørgsmål om tid og tilvænning til medicinen, før jeg får det bedre.

  Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan holde gejsten oppe, da jeg så gerne vil have lidt livskvalitet ind i mit liv. Det er absolut ikke rart, at være angst 24 timer i døgnet, eller ikke at kunne sove om natten.

  Mht. Alkohol, så kan jeg heller ikke tåle det, og har ingen erfaring med at blande alkohol og Valdoxan.
  Men da Valdoxan kan give et forhøjet levertal, tror jeg ikke det er nogen god ide, at drikke alkohol samtidig med indtagelse af Valdoxan, da alkohol i større mængder også giver et forhøjet levertal.

  Jeg håber, at vi her på debatsiden, kan følge hinanden i vores erfaringer med Valdoxan.

  Fx. glæder det mig at høre, at det ikke er alle der har natlige mareridt.
  Det er ligeledes opmuntrende, at høre, at folk får deres søvn tilbage.

  Hilsen Anette
 • Indstillinger
  Hej Blomst !

  Tak for dit indlæg på debatten.

  Jeg kan søreme godt forstå, at du sover meget tungt på 50 mg Valdoxan, og er træt hele næste dag.

  Selv får jeg kun 8 mg Valdoxan til at sove på - men det er jo også meget lidt -.
  Jeg tager min medicin ca.1 time inden jeg vil sove, og jeg lover dig, at jeg kan falde i søvn. Ikke noget med at ligge vågen til klokken 6 om morgenen mere, det er skønt at kunne sove igen.
  Ja, Valdoxan er fantastisk godt mod søvnbesvær.

  Jeg er desværre begyndt, at blive lidt for glad for søde sager, og håber ikke at jeg tager på af medicinen.

  Jeg håber heller ikke, at det er noget du skal gå og bøvle med, men skriv på debat siden her, og lad og udveksle erfaringer hen ad vejen.

  Hilsen Anette
 • Indstillinger
  Hej Anette.

  Vil blot høre hvordan det går dig og med at tage Valdoxan...går det bedre ??
  Har det taget angsten også, eller er det stadig svært hvad det angår??

  Jeg venter stadig på at få en tid ved psykiater for at se om jeg skal starte på medicin. Men starter jeg på Valdoxan skal jeg nok melde tilbage.

  Mange venlige hilsner fra Skov
 • Indstillinger
  Hej - Jeg har fået Valdoxan i 3 uger nu. Jeg har før taget Effexor/Mirtazapin, som har haft rigtig god virkning på angst og depression. Men jeg var meget træt af bivirkninger: vægtøgning, nedsat seksuallyst og nedsat energi og svært ved at vågne om morgenen. Alle bivirkningerne er næsten helt forsvundet - og der er ikke kommet nye!
  Medicinen skal have mere tid, før jeg helt kan vide effekten, men indtil videre ligger den lidt under den tidligere kombi - altså, jeg vågner og har det temmeligt dårligt/depression om morgenen - men det letter, når jeg står op.
  Og så har jeg en smule angst "under huden" igen, det har jeg ellers ikke haft længe.
  Jeg sover rigtig godt om natten og har ingen tidlig morgen-vågning af betydning.
  Og jeg drikker et enkelt glas vin om aftenen uden noget som helst ubehag.
  Det var lidt fra mig!
 • Indstillinger
  Kamelia1 - Jeg har selv fået Mirtazapin i knap 2 år, men måtte også stoppe pga. jeg var så træt. Jeg "elskede" dem, fordi man bare sover så godt om natten, men til gengæld kunne jeg så ved siden af også sove en "middagslur" på 4-5 timer, så antallet af vågne timer var meget begrænset.

  Nu får jeg kun angstdæmpende, der intet gør for mig, så jeg skal skifte igen.

  Vil du anbefale de her nye piller frem for Mirtazapiner?

  Mvh. LUC
 • Indstillinger
  Jeg har fået valdoxan efter at have været på fluoxetin i mange år, kun fordi bivirkninger ville være mindre..nu er det næsten 2 mdr. jeg har taget 25 mg valdoxan og jeg har det meget dårligt....

  Faktisk stopper jeg i dag med det, fordi det føles så forkert..og forhåbentlig ligger der st. gamle recepter til fluoxetin i på apoteket...

  Nu med Valdoxan: Stor tilbagefald af depression, 'selvmord' tanker (tanker at jeg ikke er god til hverken min søn, mand, kort sagt; verden, så kunne lige så godt ikke existere..)
  Slet ikke noget overskud til hvad som helst, angst anfald er kommet tilbage, hyppigere end før, om aftenen kan jeg ikke sove pga. mærkelige fornemmelser i hjernen, som føles meget tung med små explosioner, det føles også svært at trække vejr hvilken giver panik. Det er bare for skrammende..
  Nogen her der også har haft det sådan?
  KH.
 • Indstillinger
  Hejså

  jeg bruger ikke selv Valdoxan, som et en ny medicin til depression , men jeg kender 2 tæt på, der har fået Valdoxan fra deres psykaiter. Den ene har taget det i 2 måneder nu, min søster virker til at have det meget bedre med sig selv, hun siger hun er meget mere frisk om dagen og har slet ikke nogen bivirkninger.

  Den anden har taget det i 1 måned,han siger at han sover meget bedre allerede i løbet af de første 3 dage, og han føler at han er meget mere i kontakt med sig selv ift. den anden medicin har har fået tidligere. Begge får 25 mg.

  Mht. levertest, det er meget almindeligt, at man taget en blodprøve for at checke at leveren er i orden. jeg får selv kolesterolsænkende medicin, og får checket det løbende, s¨jeg tror ikke det er så ualmindeligt..

  Bare lidt erfaring fra det virkelig liv, håber det kan bruges...
Log in eller Registrér for at kommentere.