Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VALDOXAN - Helt nyt medicin mod depression.

245678

Kommentarer

 • Indstillinger
  LUC1986 For mig er det indtil videre bedre med Valdoxan fremfor Effexor/Mirtazapin kombi, som jeg fik før. Det er fordi, jeg ikke har bivirkninger på Valdoxan. Men selve effekten - altså at dæmpe angst og dep, ja, det var nok lidt bedre før.
  Men jeg vil understrege, at jeg kun har taget Valdoxan i ca. 3 uger - og jeg får kun 25mg, og man kan jo godt øge dosis.
  Jeg har også fået af vide af min psykiater, at vi også godt kan kombinere Valdoxan med Effexor, så der er mange muligheder.
  Det er svært at råde dig - men jeg skiftede præparat fordi jeg regner med at skulle tage medicinen i lang tid, derfor ville jeg tage chancen og skifte, så jeg kan komme af med vægtøgning/seksualitetforstyrrelser/træthed.
  Når det så er sagt, så nød jeg også min trygge "dyne", som jeg synes min gamle medicin-kombi gav mig! Men det er nu rart at være mere vågen og hurtig i optrækket igen. Jeg skal forsøge at følge op her på sitet, når jeg er kommet videre i forløbet! Held og lykke til dig.
 • Indstillinger
  Jeg har taget valdoxan i næsten 3 mdr.
  Jeg tog før efexor, som så blev skiftet ud med dette præparat.
  Derudover taget jeg risperdal 2 gange dagligt og lyrica.
  Min diagnose er generaliserende angst.
  I forhold til min hidtidige erfaringer med valdoxan, så får jeg min nattesøvn, men vågner med en smule angst hver morgen, som fortager sig lidt.
  Jeg har stadig en vis uro i kroppen, som jeg havde med efexor, indtil, aftentid, hvor jeg som regel får det bedre.
  Med efexor fik jeg nogle stød i hjerne og resten af kroppen engang imellem, dette får jeg ikke med valdoxan.
  Jeg tog også en kort periode zeldox i stedet for risperdal, men jeg blev hundesyg af det, ligesom hvis jeg glemmer at tage lyrica....jeg fpr angsfornemmelser, svedeture, etc.

  Grundlæggende, er jeg tilfreds med valdoxan, men den tager langt fra alt min angst...jeg går rundt med de fleste timer af døgnet; jeg tror generelt jeg har lært, at acceptere, at jeg vil have angsten gemt under huden resten af mit liv!!!!!
 • Indstillinger
  Jeg er startet op på valdoxan, fordi jeg fik bivirkninger af mirtazapin efter 8 måneder. Bivirkningerne bestod i at det føltes som om der var noget der kriblede under huden og dette forhindrede mig i at sove.
  Jeg har ikke den store virkning af valdoxan 25 mg,men jeg har heller ikke taget dem så længe. De eneste bivirkninger jeg har af dem er hovedpine og føler mig lidt ved siden af mig selv ½ time efter jeg har taget dem. Jeg er meget træt om morgen, men det går over når jeg kommer igang.
  Vil dog lige sige, at prisen på valdoxan er meget høj i forhold til hvad andre depressions medicin koster, så det skal man tage med i sine overvejelser hvis man vil skifte produkt.
 • Indstillinger
  Vil bare lige sige at jeg ahr måtte stoppe med valdoxan igen, da jeg fik rigtige mange bivirkninger af dem efter et stykke tid..
  Jeg fik voldsom kvalme, opkastninger,kulderystelser,hovedpine, kunne slet ikke sove om natten fordi jeg fik voldsomme angstanfald og når jeg endelig sov havde jeg de vildeste mareridt.
 • Indstillinger
  Hej,

  Jeg har fået Valdoxan i næsten 2 mdr. - ca. 1/2 pille, altså knap 12.5 mg.

  Jeg kender godt til de symptomer du har omtalt, og det er meget skræmmende.

  Jeg har fået søvnapnø, dvs. svært svært ved at trække vejret når jeg er ved at falde i søvn, vågner op med kvælningsfornemmelser, meget ubehagelig.

  Jeg vågner op mange gange i løbet af natten, og har mareridt og svedture.

  Jeg er angst hele morgenen, har en prikken fornemmelse i huden, har kvalme om eftermiddagen og er svimmel.

  Medicinen har ikke gjort noget godt for min angst.

  Mit følelsesliv er dæmpet lidt ned, så jeg reagerer ikke så kraftigt på følelsesmæssige belastninger, det er måske meget godt.

  Jeg ved ikke rigtig om jeg vil fortsætte med Valdoxan.

  Ærgeligt der ikke er så meget erfaring med medicinen.
 • Indstillinger
  Hej.
  Jeg kan forstå på de mange indlæg, at Valdoxan netop også er kommet på markedet for at gøre noget på søvnområdet, og fordi der stort set ikke er bivirkninger.
  Jeg har i flere år fået Akarin (Citalopram) 45 mg og Mirtazapin 45 mg.
  Akarinen er god ved min dagligdag og Mirtazapinen er god ved nattesøvnen. Det er fint nok, MEN Akarin giver nedsat sexlyst og Mirtazapin giver øget vægt. Det er bivirkninger som jeg meget gerne vil af med, og min psykiaters plan er, at vi først nedtrapper Akarin til en lavere dosis, i håb om at det hjælper lidt på det sexualle, samt også i håb om at en lille del af vægtøgningen forklares med Akarinen. Går det godt, kan jeg fortsætte med at nedtrappe Mirtazapinen til en lavere dosis - Hvis det også går godt, og der ikke kommer depressionssymptomer, og jeg stadig sover om natten, kan jeg evt vente på vægteffekten, og jeg får måske ikke brug for Valdoxan.
  Hvis de to nævnte nedtrapningsplaner ikke går helt så godt, må Valdoxan komme ind i billedet for at afhjælpe eventuelle søvnfortsyrrelser eller depressionssymptomer. Håber det er en god plan.
  Janus
 • Indstillinger
  Hej
  Jeg har fået Fontex siden 1994. Først 20 mg og derefet i 2006 blev det sat op til 40g og i 2007 til max. 60 mg. Så læste jeg om Valdoxan og syntes det var noget for mig da min nattesøvn betyder meget for mig. Jeg har Borderline og har haft nogle kortvarige depressioner. Nu har jeg taget Valdoxan i snart 6 uger og får max. dosis. Jeg har haft det svært med selvmordstanker og har været vred, ked, indelukket og afvisende overfor min mand. Jeg har svedeture og kan græde over de mest mærkelige ting.....det er jeg slet ikke vant til ... det var også årsag til at jeg vil prøve at droppe Fontex for at få mere kontakt med mig selv. Jeg føler at i disse dage går det lidt bedre.....men sikke et helvede jeg har været igennem. Jeg har også fået anfald der kunne ligne ADHd....altså jeg kan/kunne ikke tåle rod og alt skulle være i orden ellers blev jeg totalt stresset og så træt i hovedet.
  MEN jeg sover bedre om natten men drøm,mer også meget ....meget fra min fortid.....også mareridt. Tror selv på at jeg lige skal igennem noget som er blevet holdt nede/inde pga Fontex. Jeg er taknemmelig at min mand kan holde mig ud og støtte mig selvom jeg har puffet ham væk og været hård og nedladende overfor ham. Skal til psykriater i morgen for at finde ud af om jeg skal stoppe eller forsætte.....jeg må indrømme at ligenu ved jeg ikke hvad jeg skal men tror jeg tager 1 uge til på Valdoxan.....kan også lige bruge resten af pakken.......for det har været dyrt.
 • Indstillinger
  Hej !

  Jeg har efter 2 mdr. på Valdoxan, valgt at holde en pause.
  Det er 11 dage siden jeg stoppede med at tage medicinen og alle de grimme bivirkninger er forsvundet.

  En god nyhed er , at jeg kan falde i søvn om aften og jeg sover hele natten uden opvågninger.

  Mit humør er ok, min angst er begrænset, hvad mere kan jeg forlange :)

  Måske var det Valdoxanen der hjalp mig til at få en nogenlunde søvnrytme?
  Før jeg startede med Valdoxan kunne jeg slet ikke falde i søvn før langt hen på morgenen.

  Jeg ved ikke, om jeg kommer til at tage Valdoxan igen, jeg har en enkelt gang taget en pille hvor jeg havde meget svært ved at falde i søvn, den virkede faktisk som en sovepille.

  Jeg er glad for at have Valdoxan i sådan et tilfælde, da jeg ikke tåler eller vil have sovepiller.
 • Indstillinger
  Jeg har nu i en uge fået dem og syndes allerede første nat hade effekt har ikke sovet så godt i mange år men det varede kun tre dag så er jeg i den gamle søv igen menførste gang jeg vågner om morgenen er jeg nød til at stå op for ellers er jeg brugt og træt resten af dagen sover meget meget dårlig til ca 5-6 stykker om morgnen vis jeg sover men derfra sover jeg så godt og vis det er muligt til kl 12-13 stykker men når man har børn kan man jo ikke ligge i sengen hele dagen var lige kommet helt ud af medicin i to md sov ikke for godt men hade det fint men fuck ( ja undskyld orderet) et helvede der så kom fik før Mirtazapiner men nu får jeg valdoxan og har det sku godt men sover meget dårligt igen men ellers utroligt nok er helved væk lige nu det er sku det bedste piller jeg har prøvet og har prøvet meget og håber tros søvn det forsætter selv om man ved at når man i en md ikke har fået en god nattesøn ender i helved igen men må bruge mine weekender ind til vider på søvn og håber så at komme vider vil skrive hvordan det går for mig og dejligt at høre fra jer hvordan det går jeg vi er ikke allene smiler... god weekend...
 • Indstillinger
  Hej Annette,

  Dejligt at høre, at du har det rimeligt godt med Valdoxan.

  Skriv endelig igen om hvordan det går.

  Jeg holder - som jeg skrev i mit indlæg - en pause fra Valdoxan.
  Men Jeg vil starte med medicinen igen, da jeg har fået problemer med at sove om natten.
  Da jeg fik Valdoxan, sov jeg lidt bedre - eller i hvert fald, så sov jeg inden kl.2 - nu ligger jeg lysvågen til kl.5 om morgenen, det gjorde jeg desværre også inden jeg startede på medicinen -.
  Desuden er mit humør røget helt ned igen - det var ellers blevet noget bedre, da jeg tog medicinen. Jeg har også fået meget mere angst.

  Jeg håber, at jeg kan holde bivirkningerne ud, når jeg starter med Valdoxan igen.

  Jeg vil løbende skrive om hvordan det kommer til at gå - forhåbentlig kommer det til at gå godt -.

  Hører stadig meget gerne fra andre, der er i behandling med Valdoxan.

  Hilsen Anette
Log in eller Registrér for at kommentere.