Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VALDOXAN - Helt nyt medicin mod depression.

123578

Kommentarer

  • Indstillinger
    hæhæ jeg spirer og gror SS
    mit indlæg går nu ikke på Valdoxan.....men på e t præparat jeg fik for måske 15 år siden. Jeg var symptonfri i næsten 15 år. Så jeg jeg igen en tur i hullett ! fik nogle andre piller der i hjalp en disse !!
    nogle der ka huske navnet på dem ?? !OG alle de KO1PI" produkter gir jeg ik meget for...ingen aner hvad hjælpestoffer gør ved hjernes reseptorer. og yderligere bivirkninger!!!
    Det enester jeg husker var at de var hunde dyre, nok 1000 kr fo 60 (husk det var i `90.....altså 1990 *LOL* )
    Så vnder jeg tilgage til Valdan, trods ALT
    DE var måske en mulighed !??
    Et lille aberdabei: har i erfaring for at depression, elle r er det omvendt ??????

    trorde jeg ku gøre dette kort jeg ku ... men mange af os er sikkert i klemme i systemet prøv en side der hedder www. k10- Tak for at i gad læse dette ....bege to ! *GG* humøret ka de ik ta fra os ku helbredet og pensionen

    ps undskyld min stavning , er på piller eder fortyrrer min motorigk!
  • Indstillinger
    jeg har atid synes , at den sværeste tid er om morgenen.....ka være det er fordi en ny dag truer ?
  • Indstillinger
    Hej alle jer
    Det er en pose blandede bolsjer må jeg sige, nogen har gavn af 'den nye' medicin, andre ikke.
    Hvis I har oplevet et eller andet voldsomt som har udløst jeres mere eller mindre kroniske depressioner, er I velkomne til at læse med samt kommentere hvis I har lyst. Jeg skriver endnu lidt hver dag om hvordan det går. Tidligt i tråden 'Tilbagevendende depressioner' fik jeg mig noget af en ubehagelig men forløsende aha oplevelse.
    Velkommen i klubben, hvis det er noget du kender! KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg er lige startet på at tage Valdoxan og vil gerne høre fra andre der har erfaring med det. Hvor hurtigt går det før man mærker en forskel i søvnen.
    Her den første morgen er jeg tung og fjern i hovedet og sov kun få timer.
    hilsen
    lol
  • Indstillinger
    Hejsa

    Skiftede for næsten 3 uger siden til Valdoxan, da de øvrige antidepressive-præperater ikke virkede. I de første to uger trappede jeg ned med Venlafaxin fra 225 mg til 0 samtidig med at jeg tog 25 mg Valdoxin.

    Jeg har ikke før oplevet de store bivirkninger andet end at jeg har fået meget svært ved at kontrollere tissetrængen. Men nu hvor jeg kun tager Valdoxin er der dukket forskellige bivirkninger op, de første par uger følte jeg mig konfus og lidt svimmel om morgenen, men det gik hurtigt over. Jeg oplever ret grimme bivirkninger nu hele dagen, kvalme, kroppen sumre, svimmel, kan næsten ikke stå på benene, slet ikke koncentrere mig. Troede først at det måske skyldes for dårlig søvn, prøvede så at tage en middagslur, men hele tiden dukkede der grimme billeder op,som om jeg var forfulgt, synes angsten er blevet værre. Lægen mener jeg skal se tiden lidt an, at symtomerne burde blive mindre, men der er skræmmende når det står på.

    Jeg kan forstå at der nogen herinden som har gode oplevelser med Valdoxan og det er jo bare skønt - desværre hører jeg vist ikke blandt dem. Hvis der skulle være nogen som har haft lignede symtomer og som følge heraf har skiftet præperat til noget som har hjulpet, må I meget gerne sende et par linjer om jeres præperat.

    mvh ds1209
  • Indstillinger
    Hej ds.

    Hvis jeg forstår dig ret, så begyndte du for 3 uger siden at trappe ned i Venlafaxin samtidig med at du trappede ind i Valdoxan, og den sidste uge har du kun taget Valdoxan.

    I så fald er mit bud, at rigtig mange af de symptomer du har oplevet de seneste uger og stadig oplever simpelthen er seponerinssymptomer (ophørssymptomer) pga. udtrapningen af Venlafaxin.

    Jeg er dybt forundret over at læse, at du er blevet trappet ned fra 225 mg. til 0 mg. Venlafaxin i løbet af 2 uger, og kan godt forstå, at du er blevet rigtig dårlig.

    Jeg trappede langsomt ned i Venlafaxin og jeg fik det rigtig skidt, især psykisk, hver gang jeg gik ned i dosis. Jeg var omtåget, fysisk mat og følte mig stærkt depressiv, inklusiv selvmordstanker.
    Jeg trappede ned med 37,5 mg. med tre ugers mellemrum og symptomerne stod på 3-6 dage hver gang.

    Har hørt en del andre fortælle om stærke ophørssymptomer ved udtrapning af Venlafaxin.

    Så vidt jeg ved, kan et pludseligt stop, som dit jo må anses for, resultere i seponeringssymptomer af flere ugers varighed.

    Uanset om det er seponeringssymptomer, bivirkninger fra Valdoxan eller en blanding mener jeg også, at du bør se det an 2-3 uger før I taler yderligere ændringer af medicinen.

    Det TAGER tid for hjernen at vænne sig til en ny medicinsituation.
    Der er jo lige pludselig blevet fjernet noget den plejede at få, og så har den oven i det fået puttet noget nyt ind.
    Det er klart at den slår gnister :)

    Jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort, men forsøg at holde dig bevidst, at paranoian ikke har hold i virkeligheden, og husk dig selv på, at den skyldes at hjernen er udsat for en omvæltning lige nu.

    Men selvfølgelig skal du kontakte din psykiater, læge eller psykiatrisk skadestue hvis angsten og paranoiaen bliver værre.
    Det hænder jo desværre at ting skal blive værre før de bliver bedre.

    Men sikkert er det, at det altid ender med at blive bedre.

    HÆNG I!
  • Indstillinger
    Hej :)

    Jeg er begyndt på Valdoxan 25 mg. For 2 uger siden ca.
    Men kan ikke rigtig mærke noget endnu. Jeg har dog også haft slemme maridt,
    men det har jeg altid døjet med, så ved ikke om det er pga. Valdoxan.
  • Indstillinger
    kære alle herinde jeg har ikke prøvet valdoxan inu men har prøvet zibralex jeg har ingen bivirkninger haft jeg har haft dem i 1 år og 8 md jeg er nu blevet erkleret rask fra debrisionen jeg har desværre fået angst for angst fordi jeg har mistet min far i juni i år jeg håber i kunne bruge mit indlæg til noget hilsen pia
  • Indstillinger
    Kære Alle "indlæggere" ;0)

    Har nogen erfaring med skift fra Cymbalta til Valdoxan? Jeg er ved at trappe ud af Cymbalta, (som jeg har taget i 7 år) og har for 3 dage siden taget, hvad jeg håber er min sidste Cymbalta. Jeg er dog stadig MEGET svimmel, eller ok.

    min Psyk siger at jeg kan tage Valdoxan umiddelbart efter jeg har taget den sidste Cymbalta. Synes dog jeg kan læse på Nettet, at der går 14 dage før Cymbaltaen er uden af kroppen. Hvordan har andre oplevet, og gennemført skiftet fra Cymbalta til Valoxdan?
  • Indstillinger
    Hej Alle

    Jeg er en 31 årig mænd, som ønsker at dele mine erfaringer med Valdoxan og måske andre præparater.
    Jeg har gennem mit liv altid vidst der var et eller andet galt. Fandt dog først ud af det for seks år siden, da jeg læste om social fobi og det passede perfekt på den måde jeg havde det. Jeg begyndt hos psykiater, som gav mig 80 mg paroxetin (lykkepiller/ssri) pr. dag. Det virkede og jeg klarede at arbejde fire år som ingeniør, men presset blev for stort og var nødt til at sige op. Har nu været ledig i halvanden år og ønsker virkelig at komme tilbage :).
    I mellemtiden begyndte bivirkningerne at gå mig for meget på. Havde rejsningsproblemer og trappede derfor ud af paroxetin og ind i Valdoxan, da der efter sigende ikke skulle være seksuelle bivirkninger. Har taget 25 mg i tre uger nu og er netop trappet op til 50 mg. Problemet er, at jeg efter at være trappet ud af ssri, næsten er blevet impotent. Det giver ingen mening...desuden er jeg mega træt om morgenen. Der tager flere timer før jeg er i gang. Håber det bliver bedre for det her er uacceptabelt!
Log in eller Registrér for at kommentere.