Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

VALDOXAN - Helt nyt medicin mod depression.

135678

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej alle

  Jeg læste debatten om Valdoxan for lidt over en måned siden og besluttede mig for at bestille tid hos min læge, for jeg ville prøve dette nye middel mod depression.

  Jeg har som mange andre haft mange bivirkninger (manglende sex lyst, vægtøgning, søvnbesvær mv.) af andre depressionsmidler og har gennem tiden prøvet rigtig mange forskellige uden af jeg er sluppet for bivirkninger.

  Jeg har taget medicin mod depression siden midt i 90'erne og har flere gange prøvet at stoppe igen (netop pga bivirkningerne) men er hver gang endt i en ny depression og må vist erkende at jeg skal have medicin resten af livet. Jeg har derfor de sidste mange år erkendt at det med sex, normal vægt etc. åbenbart ikke skulle være noget skal have et normalt forhold til...

  Jeg har nu taget Valdoxan 25 mg i næsten en måned og har ingen af mine tidligere bivirkninger. Jeg har oven i købet fået lyst til sex for første gang i mange år. Det er jo som at være teenager igen :-)
  Det skal måske lige nævnes at jeg er 33 år...

  Jeg har nu ingen problemer med at falde i søvn, men vågner desværre som andre af mareridt. Jeg falder for det meste i søvn igen i løbet af en time eller to. Jeg vågner for det meste 8 timer efter jeg har lagt mig, men føler mig efter 8 timers søvn slet ikke udhvilet og da jeg pt. er uden job så har jeg svært ved at stå op og sover oftest enten nogle timer mere eller tager mig en middagslur. Jeg bliver først menneske hen ad aftenen....

  Jeg synes at medicinen virker mod depression, præcis som tidligere medicin jeg har taget og da jeg ikke andre bivirkninger end mareridt og træthed, så har jeg besluttet at fortsætte noget tid endnu, for at se om det måske ændrer sig med tiden.

  Jeg vil sige stor tak til jer for at starte denne debat, for uden den ville jeg nok ikke have hørt om Valdoxan.
 • Indstillinger
  Hejsa...
  har i en periode på 2-3 uger været meget skidt midt på dagen og måtte ind og sove men det er så overstået nu og har fået lidt energi men kan nemt sove vider om morgnen men det er op og få en halv litter kaffe og så i gang og helst ikke side stille for længe for så er jeg nød til at snuppe mig en lur men ellers har jeg det rigtig godt får nogen gange to piller til nat og det hjælper lidt til at sove men kun i en periode så går jeg ned på en igen og må så leve med ikke at sove så meget i en periode måske det kan hjælpe dig også Annette....( måske vores navn der gør vi ikke skal sove smiler) held og lykke til dig håber du måske kan finde en vej som jeg så længe det virker.... skal nok skrive igen om det forsat lykkes for mig på denne måde...
 • Indstillinger
  Hej Annette,

  Jeg er glad for at høre, at du stadig er begejstret for Valdoxan, og at du får din søvn :)

  Efter at jeg stoppede med at tage Valdoxan, kan jeg ikke falde i søvn om natten - sover først ved 5-6 tiden, ØV !!!

  Jeg vil snart begynde at tage dem igen, så jeg kan få min søvn.
  Så må jeg leve med de slemme mareridt, kvalme mm.

  Jeg får ikke Valdoxan for depression, men udelukkende for at kunne sove.
  Jeg håber selvfølgelig på, at de også kan hjælpe lidt på min angst .... Hmmm, synes dog, at min angst var værrer da jeg tog dem.

  Jeg skriver senere, om virkning - bivirkning - når jeg er startet på medicinen.


  Hilsen Anette
 • Indstillinger
  Jeg er bipolar og har igen fået depression. Denne gang skulle vi prøve Valdoxan, som skulle hjælpe i mit søvn. En måned efter har jeg ikke set nogle ændringer endnu. Jeg sover meget dårligt. Tager 2 Valdoxan, 2 alopam og to sovepiller for at kunne falde i søvn. To timer efter vågner jeg igen og kan kun sove mere flere piller. To timer igen og flere opvågninger. Jeg er udkørt om morgenen og stadig deprimered efter en sådan nat. Er der nogle som har de samme erfaringer som mig? Det er som om medicinen slet ikke virker.
 • Indstillinger
  Hej Margarete

  Det gør mig ondt at høre, at du har det så dårligt. Jeg håber, at din forholdsvis nye medicin snart vil hjælpe dig.

  Når jeg skriver dette indlæg til dig, så er det, fordi jeg gerne vil advare dig mod at tage ekstra medicin i løbet af natten. Nu skriver du ikke, hvilken slags medicin du tager i løbet af natten. Men Valdoxan skal du formodentlig tage en bestemt daglig dosis af – en dosis, som ikke må overskrides. Altså må det være enten Alopam eller sovepiller, du tager ekstra af. Begge dele er stærkt vanedannende og må normalt kun tages i nogle få uger.

  Når man har det virkeligt dårligt, kan man blive nødt til at benytte sig af den slags midler. Det plejer ikke at give problemer, for man kan jo bare trappe ud af det, når man får det godt. Problemet er, at du tager ekstra i løbet af natten. Ved sovepiller plejer det at være sådan, at man tager en bestemt af lægen anbefalet dosis, inden man skal sove, og så må man altså ikke tage flere sovepiller den nat!

  Ved Alopam skal man også helst holde sig til den af lægen anbefalede dosis.

  Hvis man begynder at tage ekstra af sovepiller eller Alopam – evt. få timer efter, at man allerede har taget det – vænner kroppen sig til at behøve medicinen efter få timer, hvilket vil sige, at du vågner, fordi din organisme er afhængig af medicinen og trænger til den! Og så er medicinen jo ikke længere en hjælp, men et problem!

  I øvrigt troede jeg, at fordelen ved Valdoxan frem for andre antidepressive midler var, at det var godt for nattesøvnen.

  Jeg vil virkelig gerne advare dig, for jeg tror, at du er på vej ud i noget, som kan blive et stort problem for dig.

  Jeg ved, at både sovepiller og benzodiazepiner kan være (medvirkende) årsag til depressioner.

  Mange hilsner

  Kameliadamen

  P.S. Husk, at både sovepiller og Alopam skal nedtrappes langsomt og forsigtigt, når man ikke længere behøver det.
 • Indstillinger
  Jeg er lige begyndt på Valdoxan og jeg er meget spændt på det. Jeg fik SSRI første gang som 13-årig, flere gange gennem teenage-årene og i starten af 20´erne. De virkede aldrig rigtig godt, fik bare ALLE bivirkningerne og jeg stoppede igen. Senere har de så fundet ud af at jeg er bipolar og jeg har nu fået Lamotrigin i livet over et år. Det fungerer fint, men angsten er kommet tilbage og det kan ikke holde mine årlige vinterdepressioner nede, så nu skal jeg forsøge mig med Valdoxan.

  Er der nogen her der har fået det sammen med Lamotrigin, er lige nysgerrig for at høre sådanne erfaringer, hvis nogen har dem...
 • Indstillinger
  Hej Annette jeg har fået cipralex, men tager meget på i vægt, hvordan er det med VALDOXAN ?
 • Indstillinger
  hvad hulen er det for bivirkninger i taler om af ssri deprisions medicin?

  Jeg har taget Akkarin og Cipramil i snart 10 år nu og har det fint????

  60 mg om dagen

  Peter
 • Indstillinger
  Hej Peter

  Det lyder dejligt, at du har gode erfaringer med Akarin og Cipramil, og at du ikke har bivirkninger :o)

  Du spørger, hvad hulen det er for bivirkninger, andre folk får af SSRI-præparater. Jeg vil foreslå dig at læse debat-tråden her igennem. Du vil finde beskrivelser af i hvert fald 8 forskellige plagsomme bivirkninger. I indlægget oven over dit nævnes vægtøgning, og det går igen i mange af indlæggene, men der nævnes også svedeture, nedsat seksuallyst, nedsat energi, vanskeligheder ved at vågne om morgenen, træthed, stød i hjernen og i resten af kroppen og en kriblende fornemmelse under huden.

  Retfærdigvis skal siges, at ovenstående bivirkninger i nogle tilfælde nævnes i forbindelse med andre antidepressiver end SSRI, nemlig Efexor og Mirtazapin, som hører under henholdsvis SNRI-midler og NaSSA-midler.

  Jeg har selv afprøvet SSRI-præparaterne Cipramil, Zoloft og Seroxat. Jeg havde ingen som helst gavnlig virkning af nogen af dem – tværtimod oplevede jeg en forværring at depressionen i alle tre tilfælde, værst ved Seroxat. I alle tre tilfælde gik depressionen over, da jeg holdt op med det antidepressive middel! Men den kom desværre igen efter få måneder. Der var meget ubehagelige bivirkninger, værst ved Seroxat: feber, rystelser, uro, diarré og søvnløshed.

  Noget af det værste i den forbindelse er, at man af andre mennesker og faktisk også af læger bliver beskyldt for at overdrive eller opfinde bivirkninger. Det er svært for udenforstående at forstå, at medicin, som er blevet lavet for at lindre en sygdom, kan være årsag til så meget lidelse!

  Jeg skriver dette for at fortælle, at det er individuelt, hvordan SSRI-præparater virker. Nogle har heldigvis stor glæde af dem, mens andre oplever midlerne som ekstremt ubehagelige.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Indstillinger
  Hej Peter.

  Jeg synes også at det er dejligt at høre, at du har det rigtigt godt med din medicin, og ingen bivirkninger har.

  Men vi er altså alle sammen forskellige, og du kunne faktisk også risikere at få en medicin hvor du ville få nogle bivirkninger.

  Jeg lider af epilepsi og her er der også stor forskel på bivirkninger blandt os, der har denne sygdom.
  Nogle har det rigtig godt med den ene type, og andre har bestemt ikke.

  Nu vil jeg lige prøve at skrive det på en måde så du måske ser lidt anderledes på det.
  Det er dog ikke om bivirkninger, men noget der kan fortælle hvordan vores krop modtager medicin forskelligt.

  Der findes flere former for epilesi, men hvis vi tager den jeg har snakker vi krampeanfald.
  Jeg tager en type medicin som holder mine anfald væk, men så er der andre med samme type epilepsi ( krampeanfald ) hvor den ikke kan holde anfaldene væk.

  Har en veninde som også fik samme medicin som jeg, men hun fik faktisk kramper af dem.
  Det siger lidt om hvor forskellige, og hvordan vores kroppe optager medicin.

  Jeg håber at du har fået et lidt andet syn på det.

  Lisbeth
Log in eller Registrér for at kommentere.