Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kløe kun på armene om natten ?

11012141516

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak det var da en ide at prøve :-)
    kh
    Tutte
  • Indstillinger
    Hej
    Vil bare svare på det med køresygepillerne. Det er prøvet for mit vedkommende, eftersom der ikke er tale om allergi så er det nyttesløst. Den sløvede effekt kan ikke holde min kløe "sovende". Jeg har forsøgt mig med mandelolie flere gange dagligt og det virker dæmpende men holder det ikke helt væk.
  • Indstillinger
    Kunne godt tænke mig at vide om I andre med kløe på arme og skuldre om natten også er glad for solen om sommeren?
    Jeg er og har et sted herinde læst noget om "efter"-soleksem!!??
    Så smørring med creme mod soleksem skulle kunne hjælpe hvis det er det.
    Det har jeg prøvet som tidligere skrevet og det virker på mig.
    Smøres på inden jeg lægger mig til at sove, men et par gange hvor jeg vågnede midt om natten måtte jeg smørre en ekstra gang.

    Kh
    Tutte
  • Indstillinger
    Hej til alle!
    Der er blevet lavet en gruppe på Facebook, som hedder
    Brachioradial pruritus.DK. Der skriver vi piger, der kløer på armene.
    Skulle der tilfældigvis og være en mand, er han selvfølgelig også velkommen.
    Hilsen Suzanne fra Aalborg
  • Indstillinger
    Som de fleste andre i denne tråd har jeg i flere år også HAFT en voldsom kløe-kun på mine arme. Jeg behøver ikke at beskrive hvor meget det irriterer både én selv, men også omgivelserne ! MEN jeg gik om sider til lægen-og for at gøre en lang historie kort-så tilbød hun AKKUPUNKTUR - ikke for kløen, men derimod for overgangsalder. Efter første behandling fik jeg et voldsomt "anfald" efter ca. 1 døgn. OG HAR IKKE KLØET SIDEN. Akkupunktur er ufarligt-ingen medikamenter og ingen bivirkninger. Forsøg dét-og som sidegevinst er hedeturene næsten væk. Held og lykke :-)
  • Indstillinger
    Hej :)
    Hvor er jeg lettet over at læse om alle jeres erfaringer. Tak for alt det i deler. Der er håb :) Har i et par måneder haft denne sindsyge kløe på armene om aftenen især. Jeg vil bestemt forsøge med akupunktur!
  • Indstillinger
    Hej med Jer!
    Jeg har skrevet det tidligere. Alle med kløende arme - bliv medlem på Facebook under navnet Brachioradial pruritus.dk. Der forsøger vi at hjælpe hinanden.
    Venlig hilsen Suzanne fra Aalborg
  • Indstillinger
    Hej jeg skriver herinde fordi jeg ikke er på Facebook
    Jeg ved ikke hvor længe jeg har døjet med det, men over 7 år.
    Har aldrig nævnt det hos lægen, det var aldrig i udbrud når jeg var der.
    Min kløe er næsten altid kun på oversiden af underarmen (som overskriften antyder kan det opstå på mine skindeben).
    Jeg har en tendens til at blive irriteret over det, klø hårdere og hårdere, og til sidst har jeg kløet hul så der kommer små sår.
    "Udbruddene" er reduceret, de varer højst en uge ad gangen, for det meste kun en dag eller to og de er koncentreret til ½ til en hel time pr. "udbrud". Jeg har sjældent søvnproblemer af det, men en gang om året vågner jeg og må op og klø flere gange. Jeg har prøvet mange ting, lyttet til min krop og tænkt på om det kunne relatere til produkter jeg benyttede.
    Personligt syntes jeg at stressede perioder hvor jeg har en tendens til at drikke for meget kaffe og for lidt vand er der jeg er hårdest ramt (jeg drikker genrelt for lidt vand), jeg har haft andre ting under mistanke og syntes det hjalp lidt at få en ret god vaskemaskine (i test er bedømt til af få mange sæberester ud af tøjet), dog er det også få vaskemidler jeg benytter af samme årsag. Min hud er meget tør og jeg har en ide om at det også påvirker min hud når jeg går for meget i bad.
    Jeg er lige begyndt at bruge fedtcreme på armene, om det hjælper ved jeg ikke og jeg har svært ved at "måle" det, da jeg ikke forventer et udbrud før om tidligst 14 dage igen.

    Ting jeg har prøvet at holde mig fra i 3 måneder, som ikke hjalp for mig:
    Mælkeprodukter
    Slik
    Mørkt øl
    Kaffe
    Ifht. Kaffe og mørkt øl er jeg lidt i tvivl, for i et vidst omfang kunne jeg godt have en tendens til at tro at det kunne fremprovokere kløe.

    Kaffe, for lidt vand og stress er som sagt en sikker vinder.

    Desuden er jeg typen der aldrig går i solen uden godt med solcreme på, faktor 30 er minimum, jeg er heller ikke typen der kan lide sol-ferier og har af samme årsag nok opholdt mig meget mindre i solen en gennemsnittet.

    Ps. Når mine skindeben klør er irritationsmomentet mindre end når det er underarmene, men jeg kan sagtens klø hul alligevel.
  • Indstillinger
    Jeg har også problemer med hudkløe på oversiden af arme og skulder. Ved at blive tosset. Det kommer i perioder om vinteren, og ender altid med små bitte sår (ligner prikker lavet med nål). Når jeg får kradset hul på disse er der ro for nogen dage, og så starter det hele forfra igen.
    Jeg har været på antidepressiver i en længere periode (nu kun en meget lille dosis). Har på fornemmelsen det har noget med disse at gøre. Jeg syntes der er adskillige der nævner stress.
    Det kunne være interessant at vide, hvor mange af jer der har dette kløeproblem, der enten er - eller tidligere har været - på antidepressiver (lykkepiller), angstdæmpende middel eller sovemedicin?
    Jeg er nemlig ved at være mere og mere overbevist om, at der er en sammenhæng, der endnu ikke er bevist
    Så hvis du er en af de mange med denne underlige kløelidelse - og er eller har været på denne form for medicin, vil du så ikke være sød at sende en "hilsen" på denne henvendelse (helt anonymt). Jeg syntes det er noget der burde undersøges!

    På forhånd tak
    Ticino
  • Indstillinger
    Ticino!
    Vi er rigtig mange her på kloden, der har problemer med kløe på overarmene. Hvis du er på Facebook kan du melde dig ind på vores danske side, der hedder Brachioradial pruritus.DK og den amerikanske , der hedder Brachioradial pruritus Der er vi samlet en hel del også her fra Netdoktor, som klør på armene.
    Har du fået en hudlæge til at undersøge dig? Eller kan du google navnet på den sygdom, som jeg har fået konstateret under navnet Brachioradial pruritus, og se om det ligner dine symptomer. De skulle efter sigende være nerverne i armene, der er ødelagt af solen. Det er mit svar, efter jeg har gået til undersøgelse på Derma klinikken i Aarhus i et år.
    Hilsen Suzanne fra Aalborg
Log in eller Registrér for at kommentere.