Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Højt kolestoroltal - godt eller skidt ?

1356712

Kommentarer

  • Har du så ikke tænkt på, det ikke kan være sukkerets skyld, de er fede i dag. Jeg kom altid knasesukker på frugtgrøden og der var også sukker i. Jeg bruger også sukker i kaffe bl. a. og jeg er ikke tyk.
    Men sodavand ja, det var kun til fødselsdage og jul. Og slik, det var sjældent. Det er sådan noget, der er usundt, for de spiser slik hver dag.
    Gad dog nok vide, hvad de kommer i det skidt. Det smager også dårligt.
  • Jeg tror meget af årsagen til fedme hos børn og unge, er de mange sodavand de drikker -i en halv liter cola er der 25 sukkerknalder.

    Nogen kan tåle det - andre kan ikke, det har også noget med at være arvelig belastet - og det kan jo gå begge veje :)
  • Hej Kathinga

    Jeg begyndte at læse denne tråd og troede i første omgang, at der kun var 1 side, hvor dit indlæg fra 31. juli klokken 20.49 var det sidste (Jeg har ikke rigtigt vænnet mig til det nye system). Jeg skrev et svar på dette indlæg, og nu kan jeg lige så godt bringe svaret, når jeg nu har skrevet det!

    Du har ret i, at tingene er komplicerede. Det var nemmere, hvis man bare kunne nøjes med at spise en varieret kost og derigennem få, hvad man skal bruge for at holde sig sund.

    Men det kan man ikke altid. Og man er virkelig nødt til at være meget forsigtig og selv undersøge tingene. Lægerne ved jo heller ikke tilstrækkeligt om bivirkninger eller om de såkaldte interaktioner, altså når medicin eller naturmedicin eller kosttilskud påvirker hinanden negativt.

    Men der har vi jo Internettet til at hjælpe os. Du skriver: ”Jeg kan blive helt nervøs ved de tabletter, jeg blander sammen. Bare der var et skema, hvor man kunne slå op og se, at hvis man f.eks. tager Q10, så må man ikke også tage det og det.”

    Jamen, det er der!

    På følgende Internetside kan du skrive tabletternes navn op, og så skulle du kunne se, om det kan gå at tage dem sammen:

    http://www.interaktionsdatabasen.dk/

    Hvis du vil undersøge, hvad man ikke må få, når man f.eks. tager Q10, kan du bruge søgemaskinen www.google.dk

    Når du er kommet ind på siden og har klikket på ”Avanceret søgning”, skriver du både ordene ”Q10” og ”interaktion” i søgefeltet.

    Når jeg gør det, viser det sig, at det første hit, er en artikel fra ”Ugeskrift for læger”, hvor der står, at Q10 kan påvirke det blodfortyndende middel Warfarin. Og det næste hit er Sundhedsstyrelsens oplysninger om Q10, hvor man også får at vide, at Q10 og blodfortyndende midler ikke går sammen.

    Men det er klart, at heller ikke Sundhedsstyrelsen ved alt. Så man skal selvfølgelig være forsigtig. Men hvad angår sådan noget som Q10 (eller D-vitamin, som omtales i denne tråd), så er det jo naturlige vitaminer, som findes i kroppen i forvejen. Hvis man bare holder sig til de anvisninger, der er på pakningen, så kan det ikke gå galt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Tak, DET er jo meget interessant.
    Q10 ikke sammen med blodfortyndende medicin, hvilket vil sige, at man skal passe på, hvis man f.eks. tager bare en lille hjertemagnyl hver dag.
    Gode link, der er meget, jeg skal have læst.

    Fedme. Jeg var den mellemste af tre med 4 års mellemrum til hver side. Vores far var bager, så vi manglede ikke mad under krigen, og jeg var glad for butterdej. Jeg er den eneste, der som voksen måtte passe på vægten, hvoraf jeg skønner, at det er mellem 8 og 12 år man anlægger fedme. Jeg er lidt småfed nu, 67 kg. Men det er til at leve med nu.

    Fedme samt det, at folk har svært ved at få børn, må altså skyldes nutidens levevis. Måske det VAR sundt med frugtgrød hver dag, og ingenting var sprøjtet. Fremover vil jeg kun stole på danske og skandinaviske varer. Østens varer er meget (kun min tro) forurenede, jeg håber at kunne finde dåse-tun andre steder fra.
    Lad os finde ud af det ved fælles hjælp.
    mvh
  • Hej Kathinga

    Nu er jeg bange for, at jeg har rodet mig ud i noget. Og lige nu har jeg ikke helt kræfter til at finde ud af, hvordan tingene hænger sammen.

    Ja, det er rigtigt, at Q10 kan hæmme virkningen af blodfortyndende medicin. Jeg var ikke klar over, at hjertemagnyl også virker blodfortyndende. Men det kan jeg jo læse mig til, at det gør.

    Men så vidt jeg kan se, er der forskel i virkningsmåden mellem på den ene side de egentlige blodfortyndende præparater som Warfarin og så på den anden side hjertemagnyl.

    Så jeg er egentlig ikke klar over, om Q10 også påvirker hjertemagnyl. Måske er der andre, der kan finde ud af det?

    Angående fedme og den nedsatte evne til at få børn, så tror jeg, at du har helt ret i, at der er noget i den ændrede levevis, der er skyld i det. Men jeg tror, at der er mange forskellige årsager, både mangel på motion, sodavand, sprøjtemidler, kunstgødning, udpint landbrugsjord, fødevarer, der kommer langvejs fra og på rejsen har mistet næringsværdi…

    Jeg fik også meget frugtgrød, da jeg var barn. Der er ingen tvivl om, at bær er meget sunde, og især de bær, der er mørkest, som f.eks. blåbær og solbær og brombær. Men det bedste er jo at spise bærrene, som de er. Så er man også fri for at kokkerere så meget!

    Jeg kan godt lide at spise bærrene direkte fra busken eller træerne. Desuden plukker jeg så mange som muligt til fryseren. Jeg bruger dem til mellemmåltider, ganske let optøede med en smule rørsukker. Eller jeg putter dem oven på surmælksprodukter, på kager eller i en blandet frugtsalat med en dejlig lage af honning, hindbærsaft, vand og citron. Men jeg laver aldrig hjemmelavet syltetøj, for det kræver alt for meget sukker, og det kan slet ikke betale sig. Frugtgrød laver jeg stort set ikke mere… men rabarberkompot uhm!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Ja, det er et svært emne, vi har rodet os ud i, men jeg vil "forske" lidt endnu.
    Af samme årsag diskuterer jeg meget med min veninde i øjeblikket om mad, jeg vil prøve at gå noget tilbage til det gammeldaws. Kunne tænke mig en kødrand, havde glemt det eksisterede.
    Se her hvad hun skrev og derefter slutter jeg for denne gang. God søndag. :

    Alligevel spiser jeg gerne stegt lever med masser af sprøde løg, tyk brun sauce af pandeafkog og store udkogte kartofler - det er da nam, nam. Elsker også stegt lever koldt på et stykke rugbrød.
    Min mor lavede bl.a. forloren mørbrad af "slaget" (kender du det). Hun fyldte det med persielle. Og sikken sauce, det blev.
    Når hun havde det småt med husholdningspenge, så købte hun et "slag" - skar kødet fra og hakkede det til frikadeller. Det er rigtigt godt og kødet er 100% fedtfrit.
    Det har jeg også gjort dengang vi selv slagtede. Og det smager altså dejligt.
    Og hvad med de gode gamle spareretter som tomatbøf, selleribøf med bløde løg og kartofler. Det er sund basemad, der ligger godt i maven. Stuvet selleri og kødrand - nu blir' jeg lækkersulten. Skal kun have pandekager med rabarberkompot til aften. Har levet alt for godt de sidste par dage.

    Men PS: Hvordan kan kødet være 100 % fedfrit ?
  • Jeg er ved at læse en bog om kolesterol. Det skulle slet ikke være fedtet, der er årsagen til kolesteroltallet. Det skal IKKE være så lavt, som der bliver sagt. Og slet ikke for ældre kvinder.
    Vi bliver syge af det kommer så langt ned. JA, JA.
    Bogen starter med at fortælle om en dame, som var rask , men blev syg, da hun fik kolesterolmedicin.
    Ellers er den ret tung at læse.
    Jeg er harmdirrende. Jeg var rask, men jeg blev syg.
    Det har taget et par måneder at komme mig.


    "Tænderne" løber i vand på grund af alle de dejlige madopskrifter. Uhm.
    Min mor jamrede sig altid over den mad hun fik leveret.
    Grønsagerne var ikke kogte. Hun kunne slet ikke tygge dem og de blev smidt ud.
    De sagde hun ikke måtte få for meget salt, men suppen var så salt, at jeg ikke kunne spise den. Jeg smagte på den, da hun igen klagede.
    Jeg har skrevet det før, mortensaften glædede hun sig til andesteg, det havde de lovet. Hvad fik hun. EN VINGE.
    Hvad nytter det man siger til ældre, der er flere vitaminer i ukogte grønsager, når resultatet er, de ikke kunne spise det.
    Ældre mennesker skal have den mad, de altid har fået. Af hvilken grund skal den sidste tid ødelægges, fordi nogle "frelste" mener noget andet.
    Med det resultat maden ikke spises.
    En ældre mand jeg kendte havde sukkersyge. Hver dag fik han en stor portion grønne bønner. ( De smager godt) Han kunne ikke lide dem og spiste dem ikke.
    Manden skulle da ikke have grønne bønner hver dag, når han ikke spiste dem.
    Kødet der blev leveret kunne ikke tygges, dårlig kvalitet.
    Jeg tænker på den kommune der vil have en høj, høj pris for maden. De tager vel bare pengene uanset om folk kan spise den eller ej.
    Jeg ved det jo ikke, men jeg så hvordan det var før. Skulle det være bedre i dag ??

    Jeg gyser ved tanken om, at jeg måske en gang skal have leveret pasta.
    Der trænger til, at nogle mennesker, med forstand, rydder op.



    Jeg læste for længe siden, når man tømte boligen efter en ældre , der var død, stod der meget medicin. Har de ikke taget det, fordi de blev syge. af det ?????
    Jeg tænker på den ældre mand, der sagde til mig: jeg tager ikke medicinen, for jeg bliver dårlig af den, men jeg vil ikke sige det til lægen.
    Hvorfor ville han ikke sige det til lægen. Var han bange for lægens autoritet, gik det hele for stærkt uden snak om tingene. ??
  • Hej

    Jeg vil lige gøre opmærksom på, at Folkeuniversitetet i Århus her i efteråret har en foredragsrække (3 foredrag i alt), hvor man kan høre læger, der har en anderledes opfattelse end den gængse.

    Den 23. september kommer dr. med. Claus Hancke og taler om EDTA-behandling af åreforkalkning.

    Den 30. september kommer dr. med. Uffe Ravnskov og holder et foredrag med titlen ”Myterne om kolesterol”.

    Den 7. oktober kommer dr. med Henrik Isager og fortæller om kronisk træthedssyndrom og beslægtede tilstande.

    I foromtalen står der blandt andet: ”Kampagnen mod forhøjet kolesterol er baseret på manipulerede data og har forvandlet et flertal af raske mennesker til behandlingskrævende patienter. Reelt er et højt kolesteroltal infektionsforebyggende og sundhedsfremmende. På samme måde betegnes kronisk træthedssyndrom og lignende tilstande som ”medicinsk uforklarede” til trods for, at man for længst har dokumenteret et defekt energistofskifte i mange cellesystemer. Biokemisk forskning har de seneste år kortlagt opståelsesmekanismen.”

    Se eventuelt www folkeuniversitetet.au.dk

    Jeg synes, at disse foredrag lyder interessante. Desværre har jeg ikke selv mulighed for at deltage, men det kan jo være, at de tre herrer kommer igen på et senere tidspunkt, hvis der er stor interesse for sagen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej til jer :)
    Ja - den dyre madordning..

    Hvis jeg en dag ikke selv kan lave min mad, så vil jeg vælge at købe ( måske få andre til det ) de små færdigretter man kan få i butikkerne til 12 kr på tilbud.

    Det er gammeldags retter som boller i karry - bøf med løg o.s.v.

    De er frosne, så man kan lægge dem i fryseren, og købe stort ind når der er tilbud.

    Ind imellem kan man såmænd også nøjes med et spejlæg med sild :)

    Frugtgrød kan også købes i poser, jeg tror der er 3 poser i en pakke, til ca. 12 kr.

    Med hensyn til kolesterolpillerne, så ER det godt der nu kommer opmærksomhed på dem !!

    Og tak til Kameliedamen for oplysningerne, men jeg bor meget langt fra Århus, så jeg har heller ikke mulighed for at komme.

    God dag til alle - jeg vil se at komme videre, jeg nyder regnvejret, og vil nu pudse mine vinduer rene for fluelort :)
  • Hej tulle, kan du ikke pudse mine med. Eller er det for meget. ??

    Jeg bor også langt fra Århus, ærgeligt.

    Frugtgrød i poser, jae, men det er nu ikke helt så godt.
    Det andet du fortæller om, er slet ikke så dårligt.
    Jeg har da også snydt og købt bl.a. frossen kylling med sovs, kartofler og ærter. Det er heller ikke så dårligt.
    Hvem pokker har råd til at bo på det plejehjem. Der er vist ikke 5 kr til overs af pensionen, men underskud.
    Jeg tror ikke kommunen kan få dem dækket af sct. peter.
    På gravstenen kan der stå. Hun/han skyldte for maden.
Log in eller Registrér for at kommentere.