Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Højt kolestoroltal - godt eller skidt ?

2456712

Kommentarer

  • Ja, jeg mener nu, at der er eet eller andet med A-vitamin, skadeligt, men kan ikke huske, hvad det er -noget med sol.
  • Hej.
    Jeg ved godt, man kan få for meget A vitamin og D vitamin. Jeg har ikke hørt sol skulle have noget at sige med hensyn til A vitamin, men jeg ved jo ikke heller ikke alt.Jeg har for længe siden spurgt lægen om jeg kunne tage en vitaminpille og levertran i afmålt portion, det kunne jeg godt. Så nu vil jeg måle det op, fordi jeg kun har taget en lille sjat.
    Overdosis skulle være fra 1o mg. Gravide skal have langt under det.
    Det er også sørens, der bruges så mange forskellige måleenheder, det er jo næsten ikke til at finde ud af. Jeg har dem mistænkt for bare at ville sælge forskellige piller af dit og dat uden hensyn til konsekvenserne. Det er vildledning mere end vejledning.

    Tusind tak, fordi du skriver.
  • Hej Tulle og B.

    Jeg har fortalt min veninde, at "jeg vil løse fedmens gåde" - store ord, men jeg mener ikke det kan være rigtigt, at alle mennesker, ja mange, bliver så kæmpefede i vore dage, uden at noget må være galt, der må være noget, vi blander forkert. Folk kan jo ikke bare æde hele tiden.
    Det er måske en lille ting, vi bare skal have øje på. Ja, jeg lyder tosset, her er hvad hun skrev:

    Hej igen
    Det er da interessant - ser ud til at D-vitamin kan undersøges ved en blodprøve Xnmol/l.
    Jeg vil snakke med min læge om det i august.

    Da jeg blev opp. i skjoldbrugskirtlen (for højt stofskifte), da fik jeg besked på at spise meget fed fisk (D-vitamin) og sørge for at hvile 1/2 time midt på dagen - hver dag!

    Min søsters blodtryk har galoperet helt vildt (hun har app. til måling derhjemme).
    Nu viser det sig, at efter hun har fået konstateret, at hun lider af søvnødem (? staves) og nu sover med spec. maske, så er hendes blodtryk helt normalt. Hun skal ikke længere spise blodtrykspillerne.
    Hun snorker overhovedet ikke mere. Det er også en velsignelse for min svoger.

    Det er kopieret. Jeg mener, hvis almindelige mennesker som os begynder at tænke, så kan vi måske finde ud af noget.
    Hilsen Kathinga
  • Hej Katingha
    Det er meget vigtigt at du tager D vitamintilskud, det er godt for mange ting, og som du kan se, også for hjertet, men undgå at tage de kolesterolnedsænkende piller, som også forhindrer at du optager D vitaminet.


    Det kan være en jungle at finde rundt i, hvis man begynder at læse om de forskellige piller, der er kommet til i de senere år.
    Gensing - Q 10 o.s.v.

    Netdoktor skriver :

    Q10 og hjertemedicin

    Det er ofte fremført at brug af de kolesterolsænkende lægemidler statiner øger behovet for Q10, men nyere undersøgelser har afkræftet dette. Man skal til gengæld være opmærksom på, at hvis man tager medicin, der skal mindske blodets evne til at størkne, såkaldte antikoagulantia, kan Q10 muligvis hæmme behandlingen. Tal derfor med den læge, der styrer behandlingen.
    Citat slut

    Til gengæld er det bevist, at de kolesterolnedsænkende piller er overflødige og skadelige, men at de fleste her i norden, mangler D vitamin.
  • Hej Billedgalleri
    Den nye forskning siger jo, at vi får alt for lidt D vitamin, og den anbefalede docis er sat op.
    Med hensyn til A vitamin, så har jeg ikke undersøgt det nærmere, men jeg kan da fortælle, at jeg - fra jeg var ung, og langt op i årene, led af kløene øjne der løb i vand, og jeg fik stærke dråber at dryppe med, indtil de blev forbudt for mig at tage, de havde fundet ud af, at de var skadelige.

    Ved et tilfælde, skrev min veninde om Bethacaroten, som er et forstadie til A vitaminet, at hun tog dem, for at blive lettere brun.

    Jeg begyndte af den grund, at tage Bethacaroten, og pludselig opdagede jeg, at mine øjne var holdt op med at klø og løbe i vand.

    En anden ting var også, at jeg så småt var begyndt at blive "natblind" især kunne jeg ikke orientere mig når jeg kørte bil i mørke.

    Det blev også meget bedre i nogle år, men nu har jeg igen svært ved det, så det er måske tid til at tage Bethacaroten igen :)

    Jeg fandt dette om A vitamin

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =8/menu=2/
  • Der kan man bare se. Jeg vidste godt, det er mindste dosis der bliver anbefalet.
    Man advarer især gravide mod at få for meget A vitamin, det skulle give celleskader.
    Er det sandt eller løgn. Efterhånden tror man ikke på dem mere. Selvfølgelig er for meget skadeligt, det har jeg set eksempler på, men det ser jo ud til, der skal meget mere til end der ellers er sagt.
    Sjovt du skriver det med øjnene. Mine øjne svier og løber i vand. Engang imellem, ligesom når man piller løg. Var det sådan du havde det.

    Kolesterolmedicin

    Der står altid, snak med din læge om det. Men den praktiserende læge kender jo ikke noget til det.
    De tror jo ikke på de bivirkninger, måske en hist og pist gør.


    Glemte, skal der ikke Q 10 til kolesterolmedicinen. Hvor har du læst det , tulle. Min bror har lige købt et glas. Jeg må hellere advare ham om det med blodet.

    Han tager jo de forbandende piller, men har i lang tid klaget over træthed og er begyndt at spekulere på om det er medicinen.

    Jeg har fået det tusind gange bedre efter jeg ikke tager dem mere. Og tsk tsk, i fortrolighed, jeg tisser ikke i bukserne mere. De møgpiller ødelagde min blære fuldstændig og gav stærke smerter i blæren og nyrerne.
  • Ja - mine øjne begyndte at klø, og når jeg kløede i dem, sved de også, og hævede op.

    Her er lidt om A vitamin:
    Findes især i grønkål, spinat, persille, gulerødder, lever, mælk og æg.
    Det er nødvendigt for vækst, for huden samt for slimhinder i øjne, mundhule, svælg og mavetarmkanal. Har betydning for zinkoptagelsen.

    Mangelsymptomer

    tør og uren hud
    skæl
    natteblindhed og nedsat syn
    ********************************
    depressioner
    søvnløshed
    dårlige og betændte slimhinder
    tørre øjenslimhinder
    ***********************
    hår og negle, der let knækker
    nedsat vækst
    træthed
    symptomer, som ses ved zinkmangel

    Pyha..det er varmt, jeg har svært ved at klare varmen nu - jeg glædede mig ellers til solen, men nu er det for meget - man er da heller ikke let at gøre tilpads :))
  • Ja, varmen, jeg kan slet ikke klare at være ude.
    Så jeg må pænt blive inde i skyggen.Gudskelov er her køligt.
    Hvor læste du det med Q 10 ???
  • Hej Kathinga2
    Du bliver rig, hvis du kan løse den gåde.
    Jeg tror bestemt det er maden, der er noget i vejen med. Vi mangler vitaminer. Det er blevet ødelagt med al den gift og kemiske stoffer. Da jeg var barn fik vi altid frugtgrød i hele sæsonen. Hvor mange kender det i dag. Vi levede helt anderledes. Jeg så ingen tykke unge piger og unge mænd, ingen.
  • Hej begge 2
    Jeg tror også der er flere tykke unge mennesker i dag, end da vi var unge, men dengang fik vi jo også kun sodavand ved særlige lejligheder - nu drikker de sodavand i litervis.

    Der er nu også meget sukker i frugtgrød, vi fik det også hver dag året rundt, men det gør vi ikke mere, et sted skal vi jo spare på kalorierne.
Log in eller Registrér for at kommentere.