Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Højt kolestoroltal - godt eller skidt ?

16781012

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Tulle

    Nu var er jo ikke tale om at lægen rådede den omtalte dame til at lade være med at indtage mælkeprodukter. Det har du helt misforstået. Der var tale om, at lægen havde frarådet hende at drikke sødmælk og spise ost. Hun kan altså efter lægens opfattelse fortsat spise og drikke magre mælkeprodukter. Nu fortæller Billedgalleri så, at denne dame i forvejen slet ikke drikker sødmælk, men derimod kærnemælk.

    Jeg kender ikke noget til Anna Haug, hvis udtalelser du refererer.

    Den rådgivning, som jeg har læst, som råder til at man skal variere sit forbrug af fedt, sådan at man både får mættet fedt, enkeltumættet fedt og flerumættet fedt, virker efter min mening meget troværdig. Jeg holder af at spise varieret, og det, tror jeg, er det bedste.

    Jeg kan forstå, at du på det punkt er alternativ i forhold til den etablerede lægeverdens rådgivning. Vi kan ikke alle være enige om alt. Sådan vil det altid være.

    Dog giver jeg dig ret i, at lægers rådgivning i forhold til fedt er mangelfuld. De siger som regel, at man skal skære ned på fedt fra dyr og mælkeprodukter. De siger som regel ikke noget om, hvilke fedtstoffer man skal sætte i stedet for. Det er efter min mening et stort problem, for vi mennesker kan slet ikke undvære fedtstoffer.

    Jeg bringer et link, hvor man kan se en typisk forkert rådgivning fra en læge, og Netdoktors læge, der forsøger at råde bod på det, selv om han kunne have været lidt mere udførlig:

    http://www.netdoktor.dk/brevkasser/arkiv/200210.htm

    Men du har altså helt misforstået det, jeg skrev.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jeg fik jo skrevet om vuggedød i denne tråd, så nu skriver jeg også dette. Jeg sagde jo, nu kom tiden med de flade nakker.

    De nybagte mødre giver strejken skylden for at have givet deres børn flade baghoveder.
    Det er noget vrøvl. Der skrives nemlig samtidig, at antallet af spædbørn med deforme kranier er steget med to til 43 på syv år.
    Er det så procenter eller børn, det siges der ikke noget om.
    Men antallet er steget.
    Alt det kendskab vi andre havde er pist væk, forsvundet som dug for solen.
    Og ingen lytter efter, hvad ældre siger, det ved man jo.
    Det er de anbefalinger med at barnet skal ligge på ryggen. Det eneste rigtige er, de skal ligge skiftevis på højre og venstre side. De drejer sig selv om på ryggen.

    Og så skal man alligevel passe på. Min ældste søn ville kun have hovedet drejet til samme side. Jeg opdagede hovedet var ved at blive skævt. Jeg rullede et håndklæde sammen og lagde det, så han ikke kunne dreje sig. Gudskelov for det. Hovedet blev rettet.
    Jeg ved, det skulle have været en anden tråd, jeg kan kun beklage jeg ikke gjorde det.
  • Indstillinger
    Som de, der læser her sikkert efterhånden er blevet klar over, er jeg er rigtig vred over alt det medicin man bliver fyldt med, og det uanset om man tåler det eller ej.
    Jeg bebrejder ikke de læger, der i god tro giver medicinen, men dem der påstår og bestemmer, at medicinen er bedst. Egentlig ved jeg ikke hvem "de" er, men der sidder jo nogle og bestemmer, hvad der er "in" for tiden.
    Så mange læger bliver jo også hjernevasket til at tro, det er det eneste rigtige. Men bare de dog ville tro på og sætte sig ind i de bivirkninger, der vitterlig kan være. Det kniber det gevaldigt med.

    Jeg har jamret min nød til min tandlæge. Han er absolut for medicinen og ingen fede madvaner . Han tåler også medicinen godt, efter hvad han fortæller. Han ser sund ud og glad ud. Han har fået sit kolesterol og blodtryk på plads. Efter de tal, som er vedtaget for øjeblikket.
    Om det så er bedst for alle skal jeg lade være usagt. Jeg har jo ingen anelse om det.

    Men, så er det han fortæller. Nu er han jo tandlæge og har godt med penge, derfor har han jo også feriebolig i udlandet. Jeg er ikke misundelig, men jeg kunne da godt tænke mig, at jeg også havde.
    Han har været klogere end mig, da jeg var ung. Gid pokker have det, men det var et sidespring.
    Han kender en specialist i udlandet, hvor han har sin feriebolig. Denne specialist har fortalt, der findes nogle mennesker, som absolut ikke kan tåle medicinen. De mennesker kan blive meget syge.

    Hvor er det rart, at denne "sundhedsfanatiker", min rare tandlæge, giver mig ret.
    Så er jeg ikke helt tosset.
    Hvor ville jeg ønske, man også kunne indse det her i danmark, at nogle mennesker ikke kan tåle den kolesterolmedicin.
    I stedet for, som hjerteforeningen skriver, det er indbildning. Det er den slags, der gør mig så vred.
    Og ud skal min vrede.
    Hvem var det der fortalte, at hjerteforeningen modtager penge fra medicinalindustrien.
    Jeg har læst det et eller andet sted. Så tror da pokker, de har travlt med at lovprise medicinen.

    For sjov skrev jeg på google: De vrede kvinder.
    Det griner jeg af, for jeg er ikke den eneste, der er vred over forskellige ting.

    PS. Jeg er heldigvis ved at finde mig selv igen. Godt man er stærk. Men andre, der er knapt så stærke, kan nemt blive jordet.
  • Indstillinger
    Jeg talte i dag med en ældre mand. Han fortalte, at han næsten ikke havde kunnet rejse sig op, på grund af smerter i sine ben. I forvejen har han det ikke for godt.
    Så havde han hørt i radioen, at kolesterolmedicin kunne være skyld i det. Han besluttede at stoppe i 14 dage og se om det hjalp. Det gjorde det. Nu kunne han igen rejse sig uden alt for megen besvær. Han aftalte så med lægen, han skulle stoppe med medicinen.
  • Indstillinger
    hej allesammen,
    for et halvt år siden fik jeg at vide at jeg skulle bevæge/motionere megt mere for at kom af me mine ryg- og nakkeproblemer.
    det gjorde jeg så.
    nu et halvt år senere og masser af timer i et fitness center får jeg et brev af min læge (efter en tilfældig blodprøve) at min kolestrol-tal var steget med 1,7,
    fra 5 til 6,7.......han synes at jeg skal behandles for det.
    jeg har aldrig (i de sidste 20 år) motioneret så meget som jeg gøre nu !

    ?? er der nogle outthere der har erfaring med dette fænomen : at kol-tal forhøjes samme med motiondyrkning ??
    mvh. den 51 årige med mange ????
  • Indstillinger
    Denne tråd har været ubenyttet i et års tid, ser jeg.
    Jeg mener, der for nylig har været noget fremme om netop kolesterol-medicin. Som underbygger vores tanker her på siden. Vi får udskrevet en medicin, som er for dårlig, faktisk.
    Ved nogen noget om det ?
    Hilsen Kathinga.
  • Indstillinger
    Jeg fik at vide, for over et år siden af en, der har nogen viden på det felt, at vi i danmark fik langt dårligere medicin end i de andre nordiske lande.

    Den medicin vi får her i landet er billigere. Så skidt med mange bliver syge.
    At "de kloge" dog ikke kan fatte, det kun kan blive dyrere, når mennesker bliver syge. Men det forstår man åbenbart ikke. Eller også drejer det sig om fortjenesten, det ville slet ikke undre mig.

    Jeg mener kolesteroltallet bør måles flere gange før der gives medicin. Jeg har oplevet det tal kan være meget forskelligt.
    Det sidste nye er, man ikke må faste inden der tages blodprøve. Det giver et rigtigere resultat. Men det er vist ikke indført endnu herhjemme.
    I den tid jeg gik til læge, jeg gider ikke mere, sagde jeg det til specialisten.
    Ja, sagde han, det er rigtigt, men jeg må følge retningslinierne og det er ikke blevet ændret endnu.
  • Indstillinger
    Hej alle

    Problemet angående kolesterol er et af de virkeligt svære. Jeg havde et meget lavt kolesteroltal, da jeg var allermest syg. Efterhånden – i takt med at mit helbred er blevet bedre – er mit kolesteroltal steget. Sidste gang jeg fik det målt, sagde lægesekretæren til mig, at der skulle iværksættes en behandling. Men lægen sagde ikke noget, formodentlig fordi det såkaldt gode kolesterol (HDL) er meget højt i forhold til det såkaldt onde kolesterol (LDL), og det taler formodentlig imod en behandling.

    Siden har jeg læst Uffe Ravnskovs bog: ”Kolesterol – myter og realiteter. Det er virkelig interessant, hvad han skriver.

    Uffe Ravnskov er en af de læger, der giver sig tid til at læse de videnskabelige undersøgelser, der er lavet angående kolesterol og kolesterolmedicin.
    Uffe Ravnskov skriver, at ifølge de talrige videnskabelige undersøgelser, han har læst, er det tydeligt, at et højt kolesteroltal ikke har nogen som helst sammenhæng med alvorlig hjertesygdom. NB: Der er en vigtig undtagelse, og det er personer, der har en arvelig tilbøjelighed til at få et alt for højt kolesteroltal. Her er der en sammenhæng.

    LDL er ikke farligt eller ondt, ifølge Ravnskov. Det er et nyttigt og et livsnødvendigt stof.

    Ravnskov mener, at åreforkalkning skyldes en infektion. Og når man har fundet meget LDL i belægningen i syge arterier, så skyldes det ifølge Ravnskov, at LDL er med til at bekæmpe infektionen, men at denne kamp ikke lykkes på grund af andre risikofaktorer, så som

    • Stress
    • Overvægt
    • Mangel på motion
    • Rygning

    Ravnskov skriver, at hvis kolesterol skulle være forbryderen, så måtte man selvfølgelig gøre noget for at hindre kolesterol i at begå forbrydelser. Men hvis kolesterol kun er tilskuer, som bevidner forbrydelsen, så fortsætter den ukendte forbryder naturligvis sin virksomhed. Man forebygger ikke forbrydelser ved at henrette vidnerne.

    Undersøgelser viser desuden, at ældre mennesker og kvinder ikke har gavn af statiner (altså den almindelige kolesterol-medicin).

    Forfatteren bruger også et billede med en ildebrand og brandmænd til at illustrere kolesterolets rolle i forbindelse med åreforkalkning. Han skriver: Brandmænd er ofte til stede ved ildebrande, men der er ingen, der påstår, at brandmændene er årsag til branden. På samme måde er HDL til stede i åreforkalkning. Men der er ikke noget, der tyder på, at HDL er skyld i åreforkalkningen.

    Jeg er fuldstændig klar over, at de fleste læger ryster på hovedet af Uffe Ravnskov. Men hvem har ret? Uffe Ravnskovs bog er meget seriøs med tydelige henvisninger til de videnskabelige undersøgelser, således at enhver kan tjekke, at det er rigtigt, hvad han skriver.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære Kamelia,
    som altid et godt, interessant indlæg fra dig, tak.
    Du skriver:
    "Efterhånden – i takt med at mit helbred er blevet bedre – er mit kolesteroltal steget."
    Min tankegang er så: Ja, men så må det være et gode med højere tal. Carsten Vagn Hansen siger også, at det er godt for ældre med et lidt højt tal for kolestorol.
    I sidste uge fik jeg målt til 7,1 - Jeg var fastende men havde røget et par cigaretter, og jeg skulle komme igen en anden dag. Ved ikke om jeg gider, for jeg ved også, at jeg ikke vil have Simvastetin. Jeg tror jeg vil afvente de nye retningslinier om, at man ikke skal være fastende.
    Jeg må hellere få læst den omtalte bog.
    Hilsen Kathinga.
  • Indstillinger
    Hej Katinga

    Ja, jeg er godt klar over, at den sætning, du citerer, logisk set må forstås, som du faktisk forstår den. Men jeg tror, at det er en overfortolkning.

    Når jeg udtrykte mig sådan, så er det, fordi hele den sag om kolesterol er så uklar. Det ene kan lige så godt være sandt som det andet.

    Det er faktisk sådan, at et meget lavt kolesteroltal kan være et tegn på alvorlig sygdom, sådan som det var hos mig. Jeg tror ikke, at man uden videre kan slutte, at et højt kolesteroltal er tegn på et godt helbred!

    Men i takt med at mit helbred er blevet bedre, er mit kolesterol steget.

    Jeg ved heller ikke, hvad jeg vil gøre, hvis min læge en dag råder mig til at tage kolesterol-medicin. Jeg tror faktisk, at jeg siger nej-tak.

    Jeg kender en dame på 73 år, som for nylig har sagt nej tak til kolesterolmedicin. Hun begrundede det over for lægen med den videnskabelige undersøgelse, der har påvist, at kolesterolmedicin ikke er til gavn for ældre mennesker og kvinder.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.