Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tro eller mangel på samme

1235713

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jehovas vidne - du svarer ikke på det jeg skriver - forstår du ikke reglerne ?

    Det var skam ikke kun Kristelig Dagblad der skrev om jeres uvelkomne besøg på asylcentrene, det blev omtalt både i radio og på TV flere gange i de dage.
    Et link mere - jeg kan skaffe mange

    http://www.tv2east.dk/article?id=28877

    Du skriver : "Jeg ser en anden debatør der talte om blodtransfusion, straks blev overfuset af dig. "

    Og HVOR spørger jeg igen ??

    Er det mon helt normalt for jer, at hvis I bare skriver nogle beskyldninger ned, så går I ud fra, at så er det nok opfattet som sandt - hvor ER det godt vi har fået log in !!
  • Indstillinger
    Til tulle6

    Du har altså ikke et ønske om at holde fred på debatten.
    Det er noteret.

    Jeg finder ikke, det er særligt kristent af dig.

    Hvad mener du med I ?

    Og jo - jeg kender reglerne, for jeg har læst dem.
    Der står intet om, det ikke er tilladt at citere biblen.
    eller tale om religiøse emner i det hele taget.

    Men der står blandt andet:
    Skriv ikke indlæg, der nedgør eller krænker andre.

    Det retter du dig ikke efter.

    Du vil gerne indføre dine egne regler.Det er det du vil. Det gælder sikkert også, du vil bestemme hvad folk skal tro og gøre.
    Vi besøger alle mennesker. Også på asylcentre.
    At nogen så hader dette, skyldes nok ikke hensyn til asylansøgerne.Hvoraf nogen gerne af egen fri vilje vil tale med os. Ikke alle er ukristne, og vil gerne tale om troen på Jesus.

    Jeg skal gerne svare på dit spørgsmål, og samtidig konstatere du ikke svarer på mine.

    Citat:
    Hvad går der dog af dig Billedgalleri ???

    Er der en bestemt tro du gerne vil have frem, så sig det, jeg er ikke tankelæser.. "

    Du er sarkastisk !

    Citat:
    "Men hvis du vil debattere Bibelen, så er der mange kristne forum på nettet jeg vil kunne henvise til, vi skulle nødigt have den gamle religionsdebat gentaget her, alt er jo tærsket igennem flere gange."

    Du patroniserer !

    Billedgalleri ville tale om opdagelser, der stemmer med biblen.

    Straks manipulerer du med, hvad det var billedgalleri ville debattere !

    Se billedgalleri`s indlæg, hvad hun mener om dig.
    Iøvrigt kan hun sikkert svare selv.

    Jeg fortalte om en mand fra Rwanda.

    Skal vi, eller skal vi ikke tage os af vore trosfæller ?

    Er det ikke særdeles utroværdigt, usagligt og subjektivt at henvise til en x-jv som sandhedsvidne, uden at oplyse at din kilde er x-jv.?

    Er du selv en frafalden ?

    Du spreder en ualmindelig dårlig stemning.
    Hvis religion ikke interesserer dig, så lav din egen tråd.
  • Indstillinger
    De regler jeg har citeret, er reglerne fra den gamle religionsdabat, som IKKE eksisterer mere, sikkert på grund af, at reglerne ikke blev overholdt.
    Du forsøger nu at oprette en ny religionsdebat, hvor du vil begynde forfra i samme spor.

    Jeg skrev : "Ja Billedgalleri - det er klart man har det bedre efter en operation, når man ikke får blod bagefter, for så har operationen været uden komplikationer :)"

    Læg mærke til, at jeg sluttede med et smil :)
    Men hvad sker der lige...Billedgalleri fløj op - skældte ud og beskyldte mig for noget der ikke var sandt, det kan enhver da se.

    Og så tillader du dig at sætte spørgsmålstegn ved om jeg er kristen..typisk ..den har vi hørt før på den gamle debat :))
  • Indstillinger
    Tulle, er det dig der skriver at du kun kender Billedgalleri, der har "den" indstilling til blodtransfusion. Altså en' der ikke er et JV. - Nu kender du så to, for jeg har altså den samme indstilling.
    Jeg mener også jeg respekterer Netdoktors betingelser for at være med i en debat om religion, da jeg periodisk lider af depressioner.
    Er meget begejstret for dit generelle menneskesyn, Billedgalleri og IKKE kun fordi du skriver, at vi før har skrevet sammen, for jeg må indrømme, at det kan jeg ikke huske.
    Jeg er - som før skrevet, et søgende menneske og intet er udelukket på forhånd.
    Jeg begejstres af Jehovasvidne's 1, indlæg og i særdeleshed p.g.a. den store viden.
    Dog vil jeg instille til, at ingen af os tager grove ord i brug.
    Det ville være så ærgeligt, hvis en af os var skyld i, at denne debat blev fjernet eller nogen blev udelukket af Netdoktor.
    Ok - enhver kan blive lidt ophidset over urimeligheder, rettet mod en selv, men hellere lade være med at svare, end bidrage til en ophidset stemning.
    Som sagt, er jeg selv meget glad for religionsdebatten her og hører gerne "sagen" fra så mange sider som muligt.
    Beklager det sene tidspunkt for mit indlæg, (det er jo nat nu), men da jeg netop er færdig med at vande min tørre have, udnyttede jeg tiden med at se herind. Sov godt alle sammen.
    Kærlig hilsen Laura.
  • Indstillinger
    Kære Laura - selvfølgelig må du være med - også selvom du ikke led af depression eller andet - det er et kvindeforum og du er da kvinde mener jeg :)
    I denne tråd handler det om blodtransfusion, og risikoen ved det, debatten er så løbet lidt af sporet nu, men du kan jo starte en ny debat, om emnet : Hvad betyder det at have en tro, når man har depressioner...bare et eks.

    Hvor kan man hente hjælp, hvilke muligheder er der som kristen, for at få det bedre, der er også et forum her, der hedder "Sorg og krise" - god dag til alle.
  • Indstillinger
    Hej Laura

    Du er sandelig flittig. Jeg får helt dårlig samvittighed. Jeg må vist hellere fjerne lidt ukrudt i dag. Min mand er i denne tid en del træt.
    Er der noget specielt du tænker på med hensyn til ting, der passer ud fra bibelen. Sådan som jeg selv har overvejet en del.
  • Indstillinger
    Hej Jehovasvidne
    Jeg er glad for du kunne se, det var noget helt andet, jeg gerne ville debattere.
  • Indstillinger
    Er det ok, at jeg kalder Billedgalleri for BG og Jehovasvidne, for JV ? Jeg har i forvejen lidt svært ved at hode styr på, hvem der er hvem, når jeg svarer. Kald mig bare L.
    Tulle du foreslår jeg starter i en anden debat, - Sorg og krise, men nu er vi 4 her der drøfter religion / tro. Synes det ville være upassende at det er MIG, der starter en ny tråd, hvis tro er involveret.
    Og JA - jeg ER kvinde ;-).
    BG - du skriver så elskværdig at jeg er flittig, men nu tror jeg egentlig jeg kunne ha' sparet "vandpengene", for regnen kom jo. Dejligt for jord og planter.
    Om der er noget specielt jeg tænker på, m.h.t. "ting" der passer ud fra Bibelen...... Ja, der er flere ting, men har så svært ved at sætte link / beviser på, men det er der måske andre der kan hjælpe mig med.
    Vi har jo talt om, at folk (vidnskaben) i mange mange år mente at jorden var flad som en pandekage og mange frygtede at nå grænsen og "falde ned". - Der er da et punkt, hvor Bibelen altid har sagt at jorden vor rund.
    Opfat det nu endelig ikke somom jeg vil provokere, men blodets hellighed, har jo også altid været nævnt i Bibelen. Der står rent ud, at vi skal afholde os fra blod. Nok formuleret anderledes, men det er tanken bag ordene, som jeg læser det.
    Om blod redder liv eller det modsatte, er måske ikke det afgørende her. Jeg ved' det ærlig talt ikke.. Har tænkt på en anden måde... I paradiset, hvor Adam og Eva befandt sig, fik de et påbud om at afholde sig fra at spise et bestemt æble. - Skulle der nu være noget galt med æbler - tænker jeg.... Nææh, det ved enhver hvis, der ikke er.
    Så tænker jeg videre...kunne det tænkes at Gud bare ville og vil, prøve menneskers lydighed også selvom vi mennesker - i mange situationer - tror vi ved' bedst? Lyder det som det rene volapyk? - Fundet af dødehavsrullerne og de gamle skrifters nøjagtighed med den Bibel vi har i dag, gjorde også et stort indtryk på mig. Spørg mig nu ikke, hvornår de blev fundet, for jeg husker det ikke. - I hvilken forbindelse blev ordene: "Så talte Bibelen alligevel sandt" - sagt. Hvor kommer de ord fra?. Jeg tror, som før skrevet at Bibelen er Guds ord til mennesker, men tror ikke det er hip som hap, hvordan vi fortolker den. Tror ikke på, at ALT i en perrevælling accepteres af Gud. Sådan var det ikke i fortiden, ifølge det jeg læser i Bibelen. Jesus sagde aldrig, at det hele var ok, hvis man bare var et godt menneske, men tværtimod, forkastede han mange, der troede de tjente Gud. - Må hellere slutte her, for der er flere spørgsmål end svar - ser jeg. Hører gerne fra jer der er mere bibelkyndig end jeg selv og ja, kære JV, jeg VIL gerne drøfte religion og tro med alle. Også hvis en har kaldenavnet: Muslim 1. - Jeg fordømmer ingen, men er selvfølgelig heller ikke ukritisk, når jeg træffer personlige beslutninger. Indtil videre, har jeg bare ikke den faste og stærke tro, jeg kunne ønske mig.
    Hilsen fra Laura.
  • Indstillinger
    Kære Laura - du skal ikke gøre andet end hvad du selv har behov for, det var kun et eks. jeg gav, da du har været inde på det emne.

    Men du ( og vist nok Billedgalleri ) vil gerne ind på det videnskabelige, og så kan jeg da ikke lade være med, at henvise til den korsfæstede Frelser Jesus Kristus ligklæde.

    http://www.ligklaedet.dk/videnskab.htm

    Citat :
    "Retsmedicinere, arkæologer, teologer og mange andre fagfolk er enige om, at billedet i ligklædet afslører en korsfæstet mand, der har fået samme, grusomme medfart som evangeliernes Jesus. Forløbet af Jesu lidelseshistorie, passionen, var på mange måder usædvanlig: voldsom piskning, tornekroning, skinneben, der ikke blev knust, spydstikket i siden og en hurtig begravelse. Alle disse og flere andre medicinsk bemærkelsesværdige karakteristika genfindes i ligklædet.



    Derfor ærer mange kristne ligklædet i Torino som det klæde, Josef fra Arimatæa købte og sammen med Nikodemus foldede om den døde Jesus."

    Citat slut

    Jeg syntes det er meget trosbekræftende og samtidig videnskabeligt.
  • Indstillinger
    Redigeret 29 juni, 2008, 04:50
    Pudsigt, for jeg har også tænkt på det æbletræ. Jeg syntes, det lyder så fjollet, at gud skulle sige, lige netop det træ må I ikke røre. Som for at vise, hvem der bestemte.
    Jeg har tænkt, det måske slet ikke var æbler, men noget helt andet, det i virkeligheden drejede sig om.
    Måske advarsel om noget mennesker ikke burde eller skulle af hensyn til dem selv. Jeg tror egentlig ikke døden skulle være en straf, men det blev måske noget, de ikke kunne komme uden om på grund af noget de gjorde.
    Vi er skabt i guds billede, står der. Det skal jo nok ikke forstås bogstaveligt. Men vi er jo de eneste væsener, der kan tænke, som vi gør.
    Vi ved jo ikke, hvad gud er. Måske en kraft, en ånd, som på en eller anden måde har skabt alt og sørget for, at det hele fungerer. Alting er jo bygget op på logisk vis. Tingenes orden kan måske ikke uden videre ændres og derfor kommer advarslen.

    Jeg finder det mere sandsynligt, at der er en kraft, en gud, som har skabt alting, end det skulle have skabt sig selv.
    Gud kan ikke være en gammel mand med langt hvidt skæg. Men noget, vi ikke forstår.
    Det lyder helt forkert, at det skulle opstå af sig selv. Det siger min mand det har. Af hvad, siger jeg. Af atomerne, siger han. Ja, men hvem har skabt atomerne.??

    Nogle videnskabsmænd siger jo også, at jo mere de opdager om rummet, jo mere tror de, der står en gud bag. Fordi det er logisk opbygget.
    Jeg har faktisk spekuleret over det hele siden jeg var barn. Jeg ville ønske jeg kunne tro fuldt og fast, som jehovas vidner gør. Men jeg er lidt nervøs for, at jeg er en enspænder. Det ville ellers være rart, at have nogen at dele sin tro med.

    Nå, men det er så bare lidt af det, jeg spekulerer på.
Log in eller Registrér for at kommentere.