Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tro eller mangel på samme

1356713

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg føler mig tryg ved de regler der er, og i de tilfælde hvor en patient dør efter en transfusion, da ville han/hun nok være afgået ved døden alligevel.

    Der er mange mennesker der er helt afhængige af nyt blod, blødere f.eks.

    Og så vidt jeg ved, er der en slags leukæmi der kræver nyt blod jævnligt, de mennesker ville dø foruden det tilførte blod.
  • Indstillinger
    Redigeret 25 juni, 2008, 10:40
    Til tulle6

    Du burde sætte dig lidt ind i de faktiske forhold. Man kan ikke varmebehandle blod, så smitten ikke er tilstede i alle tilfælde.
  • Indstillinger
    Billedgalleri - jeg har læst, at det blod de med blødersygdommen får, er varmebehandlet og smittefri.
  • Indstillinger
    Redigeret 25 juni, 2008, 13:52
    Tulle 6

    Prøv lige at læse det jeg skriver en gang til, om risiko. Hvor længe der kan være en risiko. Smitten kan ikke konstateres de første måneder. Naturligvis er risikoen ikke stor.
    Man er jo også i dag meget mere forsigtig med den medicin, der bliver lavet til blødere. Jeg ved ikke om risikoen er helt væk. Jeg vil da næsten tro det. Efter den skandale der var passes der sikkert meget på.
    Du tror ikke på mig, derfor, hvis du virkelig vil vide det. Læs om det, som jeg har gjort.
    Varmebehandling er ikke sikker i alle tilfælde. Der er nogle former, der desværre kan smitte.
    Transfusionsblod kan ikke varmebehandles.

    Men nu handler det for mig ikke om man er for eller imod at få blod. Det er folks private sag.
    Det vigtige for mig er den viden, der tilsyneladende er i bibelen. Det var det, jeg havde lyst til at debattere om.
  • Indstillinger
    Jeg tvivler ikke på, at der er en risiko, det er der også ved en operaton, eller at færdes på motorvejen m.m.

    Men når valget er enten nyt blod eller døden, så syntes jeg ikke det er svært at vælge.

    Palle Ravn ( bløder ) blev HIV-smittet i 1985, og lever den dag i dag, og han mødte en sød pige som han giftede sig med, i dag lever folk med aids i mange år, på grund af den medicin de får.

    Jeg syntes det er iorden, at voksne JV nægter at modtage blod, men det er ikke iorden at nægte sit barn at få den chance for at leve.
    Du må undskylde jeg nævner JV, men jeg kender ikke andre end dig, der ikke er JV og som har den indstilling til blodtransfusion.
  • Indstillinger
    Citat sundhedsstyrelsen

    "Risikoen for, at en blodtransfusion fører til en alvorlig komplikation, herunder smitte med virus, er samlet set meget lille. Der forekommer i hele Danmark 5-20 tilfælde årligt af alvorlige bivirkninger på i alt 450.000 givne blodtransfusioner. Kun få af de tilfælde skyldes smitsom sygdom overført fra blodet. De fleste alvorlige bivirkninger skyldes forbytningsfejl og kroppens modreaktion på at få blod fra et andet menneske."
  • Indstillinger
    Nemlig !!!!

    Det er de aller værste tilfælde, der bliver nævnt. På verdensplan bliver det jo også til nogle stykker.Foruden de i andre lande kan have sygdomme, som vi ikke kender til. Chagas sygdom, f.eks. Hvornår får vi den her. Jo, jeg forstår godt læger ser sig om efter andre ting.
    Og hvad med de knapt så alvorlige tilfælde. Hvor slemt er det.
    Om folk siger ja eller nej, er deres sag.
    Sådan er det i dag. Men det var det næsten ikke før. Jeg husker en dame, der for mange år siden, nærmest blev truet til at sige ja til at få blod. Godt, at læger har ændret den indstilling.
    Hvis jeg skulle vælge, og der ikke var andet at gøre, sagde jeg også ja til blod. Men jeg ville være noget nervøs i nogle måneder efter, hvis ikke jeg var en af de uheldige, der ikke overlevede.
    Jeg ville aldrig sige ja tak til blod, hvis jeg havde andre muligheder.

    Men jeg tror også, at i fremtiden vil man bruge meget mindre blod. Man prøver jo at skabe kunstigt blod. Og det er ved at lykkedes. Igen noget, jeg har læst.

    Men, som sagt, det var slet ikke den problematik, jeg var interesseret i. Det var den viden, der tilsyneladende er fortalt i bibelen. Bl.a, at jorden er rund. At man skulle passe på bakterier, uden dog det er nævnt med det rette ord.
    Nu blev det en helt anden snak.

    Glemte, jo jeg er også betænkelig ved at man siger nej på barnets vegne. HVIS det er den eneste chance for barnets OVERLEVELSE. Men så ophæver man forældremyndigheden i et lille stykke tid, efter hvad jeg har fået oplyst.
  • Indstillinger
    Ja der står meget godt i Bibelen, både hvordan det var inden Jesus kom til jorden, og hvordan han ændrede på det, så ingen skulle være slave af gamle love og regler, men at kærligheden var det vigtigste for os mennesker.
    Men hvis du vil debattere Bibelen, så er der mange kristne forum på nettet jeg vil kunne henvise til, vi skulle nødigt have den gamle religionsdebat gentaget her, alt er jo tærsket igennem flere gange.

    http://premium.netdoktor.com/dk/discuss ... 6&pageId=9
  • Indstillinger
    Redigeret 29 juni, 2008, 04:35
    Så vidt jeg husker var det dig selv, der opfordrede mig til at skrive her.

    Tråden: Kontrol. 23/6 kl. 10/55

    Men du vil åbenbart bestemme, hvem der må skrive og hvem ikke. Passer det ikke ind i din mening skal man tie.
    Men bare rolig. Jeg trækker mig, som Laura har gjort. At diskutere med dig er ikke mit ønske.
  • Indstillinger
    Altså Billedgalleri..har jeg nogensinde forbudt dig eller andre at skrive nogen steder ???
    Det jeg hentyder til, er den besked vi fik fra Netdoktor http://premium.netdoktor.com/dk/discuss ... Id=1129027

    "Formålet med religions-debatten er at give jer brugere mulighed for at diskutere, hvilken rolle religion spiller for jer i svære tider, såsom ved dødsfald og sygdom."


    Og den er jeg helt enig i, skriftsteder kan man diskutere på kristne forum, og ikke på et forum der er beregnet til sygdomme.
    Hvis det var jeres ærinde, så er det bare ærgerligt for jer.
Log in eller Registrér for at kommentere.