Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tro eller mangel på samme

Redigeret 23 juli, 2008, 07:40 i Åben debat for kvinder
Savner religiondebatten, men der er vel ikke noget forkert i at skrive om sine tanker her....? Ok, det er ÅDFK og emnet kunne også have mænds interesse. - Jeg har siden skoletiden haft tanker og interesse for religion og tror på Bibelen. Ikke at jeg ved' hvilken tro, der er den rigtige og når jeg skriver sådan, kan i (måske) regne ud, at jeg kun tror der finden en' tro Gud accepterer. - Bibelkyndig er jeg ikke, men har da læst flere eksempler fra Bibelen på, at Gud absolut ikke accepterer det hele. På Jesu tid, var det kun en relativ lille gruppe, der valgte at følge ham og de så' kaldte skriftlærde og farisærerne, blev forkastet. - På et tidspunkt tænkte jeg, at det nok var det klogeste at blive katolik, da det - som bekendt - er den største religion. Men ifølge det jeg læser via Bibelen, ser det - for mig - ikke ud til at det, at det er flertallet, der får Guds godkendelse. - Bemærker også, at de der fulgte Jesus, blev hånet og spottet og var alt andet end populære. Mange nu om stunder, siger og påstår, at tro er en privat sag, som man bør holde for sig selv, men er der nu det .... Igen med henvisning til min ultra lille bibelviden, ser det ud somom, Gud kræver, at vi skal tale om vores tro og dele den med vore medmennesker. Skal det være muligt, betinger det, at jeg har den rette tro og hvordan finder jeg så lige den? Jeg kunne oprigtig ønske at finde den! Er ikke så dus med Netdoktors nye debat regler endnu og vælger derfor ikke at gøre mit indlæg for langt. - Spændende at få en debat igang og høre andres mening og tanker, hvis i da har lyst ....
«13456713

Kommentarer

  • Indstillinger
    Aglow.
    Måske du kunne have glæde af at være med i en Aglow-gruppe, som holder nogle dejlige møder, hvor vi kan diskutere den kristne tro. Aglow er tværkirkelig, og der er dannet små lokale kvindegrupper kaldet "Candlelight". Vi synger også, nærmest Gospel.
    Undersøg på Google.
  • Indstillinger
    Hej Laura
    Sådan set savner jeg ikke religionsdebatten, for det gik over i Bibelcitater det hele, efter min mening.
    Og de er nu debatteret til bevidstløshed.
    Er der nogen tråde du gerne vil gemme, har du jo muligheden for det.
    Derimod har jeg ikke noget imod at "snakke" om hvad vi tror på hver især.
    Der er mange grene af kristendommen, du nævner selv katolikkerne, men det betyder ikke så meget hvad du vælger, det vigtigste er at vi er fælles om troen på Jesus.
    Derudover vil jeg advare dig imod at gå ind i en sekt, det kommer der ikke noget godt ud af.
    Prøv at besøge nogen kirker i nærheden, og se hvor du føler dig hjemme, det kan være frikirker eller Folkekirken, det kommer meget an på præsten efter min mening, for de har den samme trosbekendelse.
    Jeg vil også anbefale Aglow http://www.aglow.dk

    Det er rigtigt hyggeligt !
  • Indstillinger
    Uanset hvad, så var der engang stor aktivitet på religionsdebatten. - Siger jer begge tak for svar!!! - I henviser til "Aglow", så det er måske et forsøg værd....

    Bibelcitater ..dem er jeg personlig meget begejstret for og det er jeg netop, fordi jeg tror på at Bibelen er guds ord til os mennesker.

    Tulle, du skriver at det ikke betyder så meget hvad jeg vælger at tro på.... For mig er det lige omvendt, eller sagt med andre ord, betyder et eventuel valg, meget for mig.

    Hygge....jamen jeg omgiver mig med masser af hygge, så det er ikke blot det jeg søger.

    Som jeg skrev i min tråd-start, tror jeg på, at der kun findes en' tro, der acceteres af Gud.

    Om jeg læser i det gamle eller det nye testamente, ser jeg gentagne gange eksempler på, at det forholder sig sådan.

    Som også skrevet, er det ikke sådan at jeg p.t. kan sige: "Lige netop DEN tro, er den Gud accepterer". - Kunne ønske det var sådan, men det er det endnu ikke.

    Jeg er nok det der kan beskrives som et åbent søgende menneske, der respekterer mine medmenneskers valg af tro, hvad enten den stemmer overens med den spinkle tro jeg selv har indtil videre.

    Med gensidig respekt og forståelse kommer jeg / vi langt heri livet :-)

    Ser frem til flere indlæg i denne debat af andre der deler interesse for troesspørgsmål.
  • Indstillinger
    Jamen Laura du har da ret, Bibelen er Guds Ord til os, men den kan forstås på mange måder, og det ved du også, når du har fulgt med i Religionsdebatten.
    Kristne har dog den samme forståelse, vil jeg da skynde mig at sige, de har alle Jesus til Frelser :)
    Jeg syntes nu det gik lidt "over stregen" i de debatter, tonen var ikke pæn, og for mit vedkommende, syntes jeg ikke man skal slå andre oveni hovedet med bibelcitater.
    Jeg har forstået på Netdoktor, at vi kan "snakke" om tro i forbindelse med sygdom og sorg/krise, og det har de åbnet et forum til har jeg set, det må være det der egner sig til dette forum, ikke bibelcitater.
  • Indstillinger
    Hvor er jeg skuffet .... Havde en forventning om, at efter vi nu har fået tvungen login, skulle vi være fri for den slags chikanerende indlæg.

    Forstår ikke, hvorfor nogen kan finde på at logge sig ind på en overskrift der handler om tro, når det åbenbart ingen interesse har.

    Hvad har du ud af at genere mennesker, der enten har en tro eller ønsker sig en'?

    Som du og andre har forstået, HAR jeg troen på at Bibelen er guds ord til mennesker, men som Tulle skriver, kan ordene i Bibelen fortolkes på flere måder.

    Det viser kendsgerningerne - desværre og for mig var det en kæmpe skuffelse, at opdage, at der ikke er en god stemning, mellem de forskellige genre indenfor kirken.

    Det burde der være, når alle grundlæggende tror på Gud og Jesus. - Jeg forventer faktisk, at dersom man HAR den stærke tro, skulle det indebære, at holde fred med hinanden.
  • Indstillinger
    Laura - tag dig ikke af DINGDONG, hvis det fortsætter har vi jo nu mulighed for at få personen udelukket, men træk på skulderen af det, og lad os fortsætte debatten :)
    Du skriver om, at kristne ikke er enige, men det passer nu ikke, for de har den samme trosbekendelse, men de har delt sig i frikirker og folkekirker, fordi nogen vil have noget mere liv end folkekirken kan tilbyde, vi er ikke ens, vi er en broget forsamling, ligesom ude i samfundet, og vi er jo alle en del af samfundet, kristne eller ej.
    Det er først galt, når nogen lukker sig ude af samfundet, og danner sekteriske menigheder - dem skal du holde dig langt væk fra, rør det ikke med en ildtang.
  • Indstillinger
    Følger man en smule med vil man opdage, at mange henvisninger fra bibelen er korrekte. Det viser udgravninger, der er foretaget.
    Nogle videnskabsfolk har endda beregnet ud fra henvisninger i bibelen, hvor der skulle graves.

    Så det rene eventyr kan den ikke være.

    Det, der virkelig overrasker mig er advarslen mod at få blod.Som jeg før har skrevet har videnskaben nu fundet ud af, det er korrekt. Det kan være meget skadeligt at modtage blod. Sygdomme kan overføres. Derfor er man også ved at udvikle kunstigt blod.
    Det sidste jeg har læst er om en dreng, hvis organer tre andre fik. Det viste sig desværre, at drengen var død af kræft. Sygdommen blev overført til organmodtagerne. Fremmede gener kan altså være farlige.
    Hvor kommer den viden fra, som findes i bibelen, det finder jeg er meget interessant.
  • Indstillinger
    Billedgalleri skrev :
    "Det sidste jeg har læst er om en dreng, hvis organer tre andre fik. Det viste sig desværre, at drengen var død af kræft. Sygdommen blev overført til organmodtagerne."

    Har du et link, eller en henvisning til det?
    Det lyder altså helt ude i hampen det du skriver her:/

    Hvem kunne dog finde på det ?

    Men der er nu mange - rigtigt mange, der har reddet livet ved at modtage blod, og de bliver jo hele tiden dygtigere.
    Desværre er der mange - også børn - der har mistet livet, fordi deres forældre tilhørte en sekt, der forbød lægerne at hjælpe deres børn.
  • Indstillinger
    Jeg fandt et link fra sidste år

    http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/05/21/111052.htm

    Man kan ikke smittes med kræft gennem blod.
  • Indstillinger
    Redigeret 24 juni, 2008, 16:59
    Hej igen
    Jeg læste det tilfældigt, da jeg læste om den unge mand i amerika. Det omhandlede en engelsk dreng på 16 år, man troede var død af meningitis, men det viste sig at være en sjælden kræftart. Så vidt jeg husker var der tre, der havde modtaget organer og de var alle tre smittede.
    Desværre kan jeg ikke mere huske, hvor jeg fandt det, det er jo flere dage siden. Finder jeg det igen sætter jeg det ind, det lover jeg.

    Hvem skal man stole på. Hvem taler sandt.

    Angående blod, ja mange er reddet af blod, men mange bliver også syge og der har været dødsfald. Derfor forsker man i kunstigt blod.
    Jeg har også læst det er bedst, hvis man ikke får behov for blod under en operation, fordi man kommer sig hurtigere efterfølgende.
Log in eller Registrér for at kommentere.