Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Jalousi - hader det, hvad gør jeg?

124

Kommentarer

  • HeltNormal42 skrev:

    " Mht. Sex har jeg mere lyst end min hustru (2-3x) ugen, hvilket tit leder til situationer, hvor hun afviser mig, og fortæller at jeg ikke er god nok i sengen til hende. Hvilket jeg som mand har stort issue med... Og det er årsagerne. "

    Citat slut

    Så er det jo ikke så mærkeligt, at du bliver jaloux.

    Du er bange for, at din hustru vil søge noget mere spændende, men måske er det slet ikke dig, der ikke "er god nok" - men hende der er kold, det er der mange kvinder der der, og så bruger hun bare det, som en undskyldning.. andre har "hovedpine"..
  • Redigeret 25 maj, 2015, 08:11
    Jeg er enig med pigen65 så er det klart du har bagtanker. Sådan siger man ikke til sin mand hun giver dig dårlig selvværd så klart du har det sådan som du har det nu. I stedet for kunne hun fortælle dig hvad du kan gøre bedre i sengen og hendes ønsker. Det hele ikke kun om jalousi men den måde hun overfor dig.
  • Ikke underligt at HeltNormal misforstår de fleste indlæg og føler sig overfortolket.

    Det viser sig nu, at det hele handler om nogle helt, helt andre problemer - som altså først kommer frem nu.
  • Bedre sent end aldrig Lotte :)

    Så kunne jeg godt tænke mig at vide, om "hustruen" har været mere villig, fra begyndelsen i forholdet, eller det har ændret sig..

    Men i stedet for, at gå til psykolog på grund af jalousi - skulle de hellere gå til en sexolog.
  • @Lotte- det var da helt vildt som du lægger ord i munden på mig??? Hvad er dine motiver omkring sådan en forfølgelse, har du aldrig selv været jaloux eller hvad sker der?

    NEJ - jeg har aldrig skrevet at man intet kan med en af modsat køn??? Men at der er forskel!
    NEJ - jeg forplumrer ikke, men har du selv svært ved grænserne omkring en hygge tur til London eller Flensburg? Min pointe var at alle - selv dig Lotte - har grænser, og grænserne kommer hurtigere i kombinationen mand/kvinde.
    NEJ - jeg forventer ikke min hustru vil være mig utro, men derfor hiver jalousien alligevel i mig.
    NEJ - Jeg har aldrig skrevet jeg ikke stoler på min hustru!
    NEJ jeg vil gerne snakke med min hustru, mange gange kan det bare godt svare sig ikke hele tiden drøfte issues, men fokus på de ting der går godt, når man er en sammenbragt familie, med i øvrigt masser af issues.

    ...og ja jeg var ikke præcis omkring info, beklager.

    Og så lad os droppe udgangsreplikken om se en terapeut af den ene eller anden slags, der har jeg været.... Rådene fra disse var at parkere følelsen i nuet, vende probelmstillingen med nogen (her forsøgte jeg Netdoktor:) og efter omtanke snakke den igennem med din hustru. Det gjorde jeg så her. Tak for sparringen, det har givet luft - ... og selvfølgelig skal min hustru bare drøne sydover, hun elsker mig når alt kommer til alt!
  • Ja, det her bliver også langt, men jeg vil altså gerne prøve at rydde op, for også jeg bliver såret over disse angreb og naturligvis over, at jeg tydeligvis bliver misforstået, men måske det bare er mig – og alle dem, jeg kender, der er totalt mærkelige. :-)

    Jeg beklager da dybt, at det opfattes som forfølgelse, men som nævnt så forvirres jeg voldsomt af denne problematik omkring kontakt mellem kønnene.
    Jeg kan nu også se, at det drejer sig om ganske andre, ganske store problemer (eller issues!!) i forholdet, men det skal jeg undlade at komme ind på, kun prøve at rydde op i forhold til det, jeg føler mig totalt misforstået – og angrebet for.

    ” har du aldrig selv været jaloux eller hvad sker der?” Jeg må bryde sammen og tilstå, at jeg opfatter jalousi som en negativ og destruktiv følelse, som man virkelig bør arbejde med at få udryddet. Men – naturligvis har jeg da oplevet et stik, hvor jeg har følt mig usikker på, hvad der foregik, hvorfor jeg altid øjeblikkeligt har vendt den pågældende situation med – nu min mand, men før med de partnere, jeg har haft. Gang på gang har det vist sig, at netop en øjeblikkelig og åben samtale om den givne situation har fået renset luften og der er kommet klare linjer. Faktisk har jeg levet i et forhold (min eksmand) hvor netop det med samtale om, hvad der foregik, var helt utænkelig for ham, og ja, naturligvis gik det galt, naturligvis gjorde det ondt, naturligvis tog det tid at lære at fordi en er en skid, så er de det altså ikke alle sammen. Og ja – naturligvis må man lære at indrette sig og bøje af overfor hinanden, så man netop kan finde et fælles fodslag, og kan man ikke det, må man ganske enkelt stoppe, for det kommer til at gå galt. Jeg har også været i den situation, hvor jeg har måtte opgive – og det fordi vi ikke kunne finde ud af at tale sammen. Men – jeg har også lært en masse af det – og lært hvilke værdier, der er vigtige – og hvilke, der ikke er det.

    ”NEJ - jeg har aldrig skrevet at man intet kan med en af modsat køn??? Men at der er forskel!”
    Du nævner gang på gang det problematiske i konstellationen mand/kvinde i form af et venskab. Hvad ER forskellen, hvis ikke den er af seksuel karakter?

    ”NEJ - jeg forplumrer ikke, men har du selv svært ved grænserne omkring en hygge tur til London eller Flensburg? Min pointe var at alle - selv dig Lotte - har grænser, og grænserne kommer hurtigere i kombinationen mand/kvinde.”
    Ja, det er din pointe, men altså ikke min – og vel sagtens igen, fordi du ser seksualitet i venskabet.
    Se selv tilbage i debatten, men det VAR altså dig, der foretog sammenligningen. I min verden er der altså himmelvid forskel på:
    Starte om morgenen/formiddag (afhængigt af afstand), motorvej til en grimt supermarked, der er fyldt med dåsebajere, indkøbsvogne, kaos – måske en bratwurst på en ”snask” – og så ud ad motorvejen igen – og
    Total afslapning i London, hygge, fordybelse, middag på lækker restaurant, teater, hotelovernatning osv...

    To helt forskellige ting, der kræver vidt forskellige indgangsvinkler – men bevares, det er min opfattelse.

    Men – stadig noget man i min verden godt kan gøre med en af modsat køn – husk det BEHØVER jo ikke handle om seksualitet, men netop om venskab og relationer mellem mennesker.

    ”NEJ - jeg forventer ikke min hustru vil være mig utro, men derfor hiver jalousien alligevel i mig.
    NEJ - Jeg har aldrig skrevet jeg ikke stoler på min hustru!”
    Alligevel svælger du igen og igen i, at din kone ser godt ud, og at fyren vil gøre tilnærmelser, hvilket altså overhovedet ikke burde være et problem, hvis det nu også ER rigtigt, at du stoler på hende?
    Men ja, det er der, dit problem ( i hvert fald den del, som debatten indtil for nyligt har handlet om) befinder sig. DU har et problem, som du – bevares – godt ved ikke er eksisterende. Du har før fået hjælp for dette problem, og det mener jeg faktisk, du bør fortsætte med.

    ”NEJ jeg vil gerne snakke med min hustru, mange gange kan det bare godt svare sig ikke hele tiden drøfte issues, men fokus på de ting der går godt, når man er en sammenbragt familie, med i øvrigt masser af issues”
    Igen – det lader til, at det i det hele taget at være et ret så problemfyldt liv – og ja, jeg kan sagtens se, at det i det hele taget må være svært, når der øjensynligt er så mange problemer eller ”issues” - (jeg kender desværre ikke forskellen – og forstår ikke helt, hvorfor man skal bruge et engelsk ord), at der slet ikke er plads til andet.
    Men – jeg synes, det da må være ganske forfærdeligt, at jeres liv er så belastet, at der ikke er plads til at få drøftet de ting, der virkelig fylder – at det åbenbart er det hele, der fylder så voldsomt at man er nødt til at opgive den dybe, personlige samtale, og derfor uværgerligt må gå skævt af hinanden.

    Ja, det er er fint, hvis man kan vende nogle få ting i et anonymt debatforum – men her popper der nye, alvorlige ting op hele tiden – hvilket gør det vanskeligt – for ikke at sige umuligt at forstå, hvad det hele i grunden handler om, og jeg synes helt klart, I lige bør stoppe op, se på jeres liv – og søge noget hjælp til at orden på alle disse problemer.

    Jeg har på intet tidspunkt på nogen måde villet forfølge dig, men det er jo et debatforum, hvor man udveksler meninger og holdninger, og derfor er jeg – og andre – kommet med vores syn på de ting, der bliver oplyst. Jeg mener ikke, du overhovedet vil få noget som helst konstruktivt ud af at bare blive bekræftet og få at vide, at du gør det rette og din kone det forkerte.

    Jeg har primært reageret på at der – bevares i mange kredse – tydeligvis kun ses seksualitet i relationer mellem mennesker af forskelligt køn, og ja, - der er jeg skarp, for jeg forstår det ganske enkelt ikke.

    Nadas bemærkning om at mænd og kvinder ikke kan være venner, og ”sådan er det bare” er i min verden så rendyrket vås, at jeg faktisk bliver chokeret over, at man overhovedet kan tænke sådan.

    Jeg finder det også fattigt, at man vælger at når man er i et parforhold, så er det slut med med venskaber af modsat køn. Citat fra dig:

    ”For mig og mange i min omgangskreds er der forskel på mænd og kvinder. Ingen af mine mandevenner har, efter de blev gift, stadig kvinde venner, som de ses på samme måde, tager en en til en tur i byen med etc. ”

    Og ja, i min verden er det sørgeligt, for det handler – igen – vel om seksualitet og mangel på tillid i parforholdet? Eller hvorfor ellers?
  • Redigeret 26 maj, 2015, 20:14
    Lotte du er godt nok naiv, hvis du tror at sådan en indkøbstur gør det svært for dem at være utro, de kan gøre det hvor som helst, de behøver ikke engang et hotel, de kan gøre det i bilen som de fleste utro partner gør hvis der ikke er andre muligheder. Men der er en forskel at være i din alder og så være ung hvor man bliver fristet når møder en tiltrækkende kvinde/mand, selv om kvinden elsker sin mand, kan hun være fristet alligevel eller efter et par øl, er hun med på alt. Jeg siger ikke at hun vil være ham utro på den tur men muligheden er der hvis man vil være utro. Der er faktisk forskel på venskab mellem en mand/kvinde end mand/mand eller kvinde/kvinde venskaber. En kvinde kan ikke være venner med en mand uden han tænker på sex lige meget hvor du vender og drejer det, måske sker det ikke for dig men det sker for andre, der findes attraktive kvinder hvor mænd har svært ved at holde fingre fra dem, det er vedhænget der styrer. Jeg oplever utroskab hverdag på arbejd, julefrokost osv og gifte mænd der er interesseret i mig, de fleste har en elskerinde ved siden af, de fleste partner opdager ikke utroskabet og tror på at ens partner aldrig kan finde på at være utro for alt er jo så fint mellem dem. Og forresten alle kan være jaloux, nogle bliver jaloux på mennesker, deres partner eller andre ting. Folk der påstår at de ikke kan være jaloux på nogen er fuld af løgn, jalousi findes i alle mennesker men så er der den sygelig jalousi hvor folk kan finde på at skade nogen, den er farlig og de har brug for hjælp.
  • Jeg kan kun have frygteligt ondt af dig - at du kun ser livets skyggesider. Sørgeligt at du kun kender mænd, der ikke tænker på andet end sex. Det må godt nok være trist. Jeg føler med dig - og det mener jeg virkelig; jeg er på ingen måde sarkastisk her.

    Og - lige inden du aldersmæssigt lægger mig i graven, kan jeg oplyse dig om, at man altså godt kan have et aktivt og levende liv - også seksuelt, selv om man ikke er 30-40-50 osv år mere. Man kan endda udsættes for at få seksuelle tilbud, og det lige til man ligger i kisten.

    I øvrigt har du ikke læst debatten grundigt nok, for trådstarter - HeltNormal - og hans kone er altså voksne, modne mennesker, og ikke pubertetsunge - selv om starten af debatten gav det indtryk. Han har gang på gang oplyst, at han stoler på, at hans kone IKKE vil være ham utro - så også der er du forkert på den.

    Det er faktisk DIG, der fortæller ham, at det vil ske - ligegyldigt hvad, givet noget han sikkert i den grad har brug for at få at vide, når han nu er så usikker på sig selv. Og hvor fra ved du i grunden, at det er så givet, at de vil dyrke sex på denne tur?

    Det er faktisk muligt at blive lagt an på - og sige nej tak.

    Og ja, - også jeg ved, at man kan bolle alle vegne, og på alle tidspunkter af døgnet. Det gjorde man også den gang i forrige årtusinde.
  • Selv om dit indlæg, Nada er rystende sørgeligt, kalder det alligevel på en god, sund latter.

    Du påstår hårdnakket og skråsikkert, at mænd kun tænker på sex, når de ser en kvinde - ligeledes fortæller du at kvinder -måske når de har fået et par øl - er med på alt; altså kvinder tænker også kun på sex - og alle begår utroskab lige så snart muligheden viser sig.

    Du fortæller også, at du på dit arbejde bliver udsat for tilbud hele tiden.

    Hvordan hænger det i grunden sammen, at du - og du alene - er i stand til at sige nej, men at du ligeledes skråsikkert ved, at det kan ingen andre kvinder?

    Tak for et godt grin.

    I øvrigt - jeg er uddannet i hotel- og restaurantbranchen, og ja, jeg har i den grad også set de konstellationer, du nævner - men stadig, det VAR altså ikke alle, og endda slet ikke flertallet. Og - når mænd/kvinder er ude på den galaj, så tror de som oftest, at de er vældige snedige, og at ingen kan se, de er på "afveje", men som oftest, kunne vi (personalet) se tegnene på lang afstand. Det blev vi faktisk ret drevne i.
  • Desværre.. er utroskab meget almindeligt - så meget, at der er sider på nettet, hvor de kan finde andre, der har behov for noget "ved siden af ".. det er jo ikke alle, der arbejder sammen med nogen, af det modsatte køn.

    Jeg var ung i 70 erne, det var dengang "man byttede koner/mænd" og jalousi var et forbudt ord.
    Det var noget rod, men vi var da nogen, der ikke gik med "på den" - dog var flirt tilladt, til de mange fester, der blev holdt dengang.

    Du har ret Lotte - de som er utro tror, de kan holde det skjult, jeg arbejdede et sted, hvor pedellen var utro med en pædagog, og de var så dumme, at de troede, de kunne holde det skjult.

    Alle kan føle jalousi, det er ikke sygeligt, men det kan det selvfølgelig blive, men i dette tilfælde, vil jeg sige, det er helt naturligt, at blive mistænksom!
Log in eller Registrér for at kommentere.