Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Q10 redder menneskeliv

135

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen alle Q10 interesserede,

    Som et lille tillæg til weekendslæsningen vil jeg da dele en lille spændende artikel om Q10
    http://www.helse.dk/helsedebatten/historien-om-q10/

    God læselyst og god weekend!

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Hej martinKU90,

    tak for linket! Det var er altid rart at blive lidt klogere...
  • Indstillinger
    Kære alle.

    Nu kan det godt være jeg spørger en smule dumt. Jeg ved ikke særlig meget om denne Q10 eller undersøgelse jeres debat går på. Jeg har blot kigget på jeres indlæg og nogle af de links, der er blevet oplyst af forskellige debattører.

    Jeg tager ikke selv Q10, men vil gerne begynde på det. Jeg er 66 år gammel og har nogle skavanker og jeg tror, at Q10 kan afhjælpe nogle af disse ting. Nede i Super Brugsen kan få nogle Q10 tabletter som ikke koster alverden. Mit spørgsmål er, om de kan benyttes eller om jeg skal ud og investere i noget dyrere?

    Kærlig hilsen Kirsten Marie Hansen
  • Indstillinger
    Hej Kirsten

    Må jeg spørge hvilke skavanker der er tale om? Jeg har selv taget i Q10 i en del år for at modvirke bl.a. træthed og muskelsmerter som følge af statiner og forhøjet blodtryk. Mine erfaringer siger, at Q10 har en rigtig fin effekt mod disse ting.

    Jeg ved så ikke helt med det Q10 man kan købe nede i supermarkedet. Er det godt eller skidt? Jeg ved ikke nok om det til at sige noget konkret, men jeg har da den holdning, at de bedste produkter kan findes hos helsekostforretningerne og matas. Det er i hvert fald der jeg køber mine favoriter!!

    Hilsen Herdis
  • Indstillinger
    Hej Kirsten

    Jeg føler mig også på usikker grund, når jeg skal vælge mellem de forskellige produkter. Derfor har jeg hele tiden købt det produkt, der er blevet brugt ved forsøgene, nemlig Pharma Nords produkt.

    Hvis man skal afprøve noget, mener jeg, at det er nødvendigt at sikre sig, at man bruger den bedste kvalitet. Hvis man afprøver et dårligt produkt, som organismen har svært ved at optage, og resultatet af den grund bliver, at der ingen positiv effekt er, har man jo ikke opnået noget!

    Heldigvis ser dette dyre produkt ud til at blive billigere for tiden, og i min helsekost er der tit tilbud.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kirsten,

    Det er et spørgsmål, der virkelig tiltaler mig som nørd inden for farmacien. Det er faktisk et meget teknisk spørgsmål men jeg skal virkelig forsøge mit bedste at forklare forskellen mellem det produkt, der blev anvendt i undersøgelsen og det, man kan finde på hylderne nede i supermarkedet.

    Jeg tager udgangspunkt i det produkt, der blev anvendt i undersøgelsen. Q10 kan kun opløses i olie og kan ikke opløses i vand. Det betyder, at Q10 skal opløses i olie før det kan blive effektivt optaget af kroppen. Dette udelukker allerede de produkter man kan købe nede i brugsen, fordi de enten er lavet som en tablet eller en kapsel med tørt pulver i. Man kan blive fristet til at tro, at det bare handler om at blande olie og Q10 for at få god virkning. Det har vist sig igennem undersøgelser, at det heller ikke er nok bare at opløse Q10 i olie, da det stadig kan give en dårlige optagelse. Rent Q10 skal altså igennem en særlig behandling før den blandes med olie (denne særlige behandling er nok kun noget firmaet ved).

    Det er også her, at det originale Q10 præparat har vist sig bedre end andre oliebaserede produkter, fordi der er dokumenteret bedre optagelighed end andre Q10 produkter. Det er årsagen til, at forskere over hele verden foretrækker netop Pharma Nord som reference produkt til deres undersøgelser.

    Som det tidligere er blevet nævnt, så koster det 11 kroner om dagen at holde hjertet stærkt med kvalitets Q10. En kop kaffe på Starbucks koster omkring 20 kr til sammenligning. I forhold til den ekstra livskvalitet man opnår ved supplementet, så er prisen ret lille.

    Håber mit svar er spiseligt, ellers vil jeg rigtig gerne forsøge at uddybe yderligere :)

    Mvh Martin
  • Indstillinger
    Måske et underligt spørgsmål, men er der nogen tommelfinger regel for hvornår på dagen man bør tage Q10? Nogle præparater virker bedre hvis man tager dem inden sengetid, mens andre får en stærkere virkning om morgenen.

    Tænkte der måske var en gylden regel for det mht. Q10
  • Indstillinger
    Hej Michael

    Jeg ved ikke, om der er en gylden regel, men for mig er det meget vigtigt, at jeg tager Q10 først på dagen, da jeg ellers ikke kan falde i søvn om aftenen. Q10 påvirker jo ens energiniveau. De få gange, hvor jeg er kommet til at tage min dosis lidt for sent på dagen, havde jeg samme fornemmelse, som hvis man har drukket kaffe.

    Men jeg er nu også særlig følsom, hvad det angår. Jeg tåler ikke kaffe efter klokken 15 og altså heller ikke Q10 efter klokken ca. 11 om formiddagen, hvis jeg skal have en ordentlig nattesøvn.

    Jeg har i øvrigt set, at der er nogle, der skriver, at de har fået en bedre nattesøvn, efter at de er begyndt at tage Q10. Q10 påvirker faktisk også min nattesøvn positivt. Men altså kun, når jeg tager det tidligt på dagen.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Herdis
    Jamen, jeg døjer til tider med træthed, udmattelse og for højt blodtryk. Jeg kan høre, at burde tage ned til en helsekostforretning og snakke med dem der. Det lyder til, at du har fået det bedre af Q10.

    Hej Kameliadamen
    Tak for dit svar også. Jeg vil prøve at spørge efter Pharma Nord nede i helsekostforretningen.

    Hej Martin
    Tak for forklaringen. Jamen, der er vist ikke længere nogen tvivl om hvad jeg skal ned og købe. Nej, du har ret. 11 kroner om dagen er ingen snak, hvis man oplever en fornyet energi ved produktet. Jeg skal i hvert fald igang med det.

    Tak for svarene allesammen

    Kærlige hilsner Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Kirsten,

    Din træthed og udmattelse kan i hvert fald langt hen ad vejen klares med Q10. Vores kroppe danner selv Q10 hele livet igennem, dog falder kroppens evne til at danne Q10 allerede fra 20 års alderen. Og hvis du aldrig har taget nogen former for Q10 i dine første 66 år, så ville det måske være fornuftigt at starte. :-)

    Prøv at se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=h7cvDqJa7MQ
Log in eller Registrér for at kommentere.