Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Q10 redder menneskeliv

Redigeret 14 april, 2015, 11:13 i Hjerteproblemer
Kære alle. Jeg skriver, fordi jeg gerne vil dele en super dejlig nyhed med jer. Der er vidst efterhånden ikke nogen på dette forum der er i tvivl om, at stoffet Q10 er et mirakelmiddel. Q10 virker mod mange forskellige ting, hvorfor det er et meget benyttet produkt.

I sidste uge blev et opsigtsvækkende dansk studie publiceret i det anderkendte tidsskrifte Journal of the American College of Cardiologi (JACC). Studiet hedder Q-SYMBIO og har vist, at patienter med svære hjerteproblemer kan reducere deres risiko for at dø med 43 % ved at tage Q10 (Q10 GOLD) sammen med den øvrige hjertemedicin.

Link til undersøgelsen: http://heartfailure.onlinejacc.org/arti ... id=1911013

At undersøgelsen er blevet publiceret er yderst glædelige, da det giver nyt håb til de mange, mange og atter mange mennesker, der lever med et dårligt hjerte. At det netop er JACC, der offentliggøre undersøgelsen vidner også om, at undersøgelsen blivet taget yderst alvorligt, og der for alvor er lagt op til en seriøst debat om, hvorvidt Q10 skal indgå som supplement til standardbehandling af hjertepatienter.

Undersøgelsen er så god, at selv den danske hjerteforening har valgt at skrive en artikel på deres hjemmeside. Artiklen hedder "Liv til svigtende hjerte med Q10". Hjerteforeningen plejer ellers ikke at være nemme at imponere, men historien om at Q10 kan redde menneskeliv kunne de ikke komme udenom. Historien har ligget på deres forside den seneste uge og gør det stadig

Link til hjerteforeningen: http://www.hjerteforeningen.dk/nyheder_ ... ewsid=1331

Jyllandsposten bragte også nyheden i fredags i avisen, hvor overlæge Steen Stender kalder undersøgelsens resultat for "Breaking News". Han udtaler desuden at: "Undersøgelsen giver anledning til seriøst at overveje at supplere retningslinjerne for behandling af hjertesvigtpatienter. Jeg forudser, at Q10-tilskud med tiden bliver gængs behandling..."

Andre medier har også besluttet sig at bringe den skønne nyhed, herunder sund-forskning, helse og naturli.
Link til historierne: http://www.sund-forskning.dk/artikler/d ... jertesvigt

http://www.helse.dk/helsedebatten/genne ... forskning/

og http://naturli.dk/helsenyt/11206-q10-ka ... jertesvigt

Jeg ved godt, at det er en lang indledning til en spændende debat, men jeg synes bare nyheden er så god at den SKAL DELES!

God fredag allesammen!

Mvh Martin
«1345

Kommentarer

 • Q10 er vigtig, især de som er blevet påduttet at skulle have statiner... For statiner nedbryder bl.a. hjernen... og her kan Q10 rette lidt op på det..

  Ja der er desværre stadig læger, der tror at kolesterol er farligt..
 • Ja, Q10 har også vist sig at have en god effekt på folk der bruger statiner. to af de normale bivirkninger er muskelsmerter og træthed. I videnskaben mener man, at statiner blokerer for Q10 produktionen, hvorfor et tilskud kan nedsætte disse bivirkninger...

  http://www.helse.dk/helsedebatten/bivir ... orebygges/
 • Jeg fandt en hjemmside for Q10-studiet: http://www.q-symbio.com/index

  og at problemet med bivirkninger fra statiner er så stort som det fremgår af KUs hjemmesider er forbløffende: http://nyheder.ku.dk/alle_nyheder/2013/ ... musklerne/
 • Bom bom.... Det er da ganske imponerende, må jeg indrømme. Til at starte kunne jeg næsten ikke tro resultatet, men ikke desto mindre er det jo sandt. Q10 har vist sig at kunne redde menneskeliv!

  Tak for alle links! Masser af god læsning.. Jeg fandt et andet link som ikke var her: det er fra dagens medicin. Hvis de bringer nyheden, så må der være noget om, Q10 studiet fra Rigshospitalet faktisk tages seriøst.

  http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/hje ... patienter/

  De er heller blege for at nævne, at Q10-præparatet benyttet til forsøget er Bio-Quinone Q10. Det er ovenikøbet i første linje....
 • jeg har brugt q10 gold i nogle år efterhånden sammen med statiner, for at forebygge muskelsmerter og træthed.

  jeg er stoppet med statiner men jeg har dog valgt at fortsætte med mit q10 tilskud.

  Jeg tror virkelig på, at Q10 er med til at styrke mit hjerte, så jeg ikke oplever samme træthed som tidligere.

  Er der andre, der har oplevelser med q10??
 • Hej herdisherdis911

  Ja, jeg har haft stor glæde af Coenzym Q10 i årevis. Det er efterhånden 10 år siden jeg startede på det som et led i en større livsstilsændring. Ved siden af en sundere livsstil har Q10 givet mig meget energi og velvære!! Jeg har været simpelthen så glad for det.

  Siden jeg begyndte har jeg fulgt en del med i hvad der sker inden for udviklingen omrking q10 og jo mere man undersøger det, desto mere imponeret bliver man. Især lægen svend aage mortensen, som også er manden bag Q-SYMBIO, har været meget fremme i skoene og anvendt Q10 til hjertepatienter i årevis med fine resultater. Det største er selvfølgelig den netop offentliggjorte undersøgelse fra rigshospitalet.

  Men du skriver, at du har brugt sammen med statiner: min kone har også anvendt Q10 af samme årsag og fik færre muskelsmerter som følge heraf. Hun bruger så kun 30 mg q10 men hun overvejer at gå op til 100 mg.

  Hilsen Thøger
 • Hej alle sammen

  Da jeg i årevis nok har været den største fortaler for Q10 her på Netdoktor, vil jeg gerne lige give mit besyv med.

  Mit problem har først og fremmest været træthed. Efter mange år blev årsagen til problemet klarlagt: Jeg har uafvidende lidt af voldsom jernmangel i flere år, hvilket har ført til hjerteproblemer (atrieflagren). Og hjerteproblemerne har givet central søvnapnø, altså at jeg indimellem ikke trækker vejret om natten.

  På den anden siden kan den manglende vejrtrækning igangsætte anfald af forkert hjerterytme – altså en såkaldt ond cirkel. Da jeg ikke har kunnet bruge den udleverede maskine til hjælp til vejrtrækningen (jeg kunne simpelthen ikke falde i søvn med den), var der ikke andet at gøre end at forsøge at bryde den onde cirkel ved at få hjertet gjort raskt.

  En operation, som jeg fik foretaget, lykkedes fint, ifølge kirurgen. Men allerede første nat efter operationen var den gal igen: Manglende vejrtrækning fik hjertet til igen at slå forkert!

  Jeg har så i stedet valgt at gå op i dosis af Q10 til 200 mg Q10 pr. dag med henblik på at gøre hjertet så robust, at det ikke begynder at slå forkert ved manglende vejrtrækning. Og nu begynder jeg at se resultater, der tyder på, at også søvnapnøen er aftagende: Efter 10 år på førtidspension, har jeg nu et håb om, at jeg kan blive helt rask. Jeg har flere kræfter og kan være på benene i længere tid, og anfaldene af atrieflagren er yderst sjældne.

  Jeg har desuden kunnet nedsætte min dosis af blodtryksmedicin, eftersom Q10 også virker blodtryksnedsættende.

  Jeg kan varmt anbefale Q10 til folk, der lider af træthed, hjerteproblemer, muskelsmerter og søvnapnø. For en sikkerheds skyld skal jeg dog lige sige, at det er bedst at blive undersøgt først, så en årsag til den slags problemer kan blive fundet. Q10 kan f.eks. ikke rette op på hverken jernmangel eller D-vitaminmangel. Men jeg vil mene, at Q10 er godt som ekstra behandling af hjerteproblemer af enhver slags.

  Mange med hjerteproblemer er nødt til at tage den blodpropforebyggende medicin Marevan. I massevis af år har der stået i vejledningerne til både Marevan og Q10, at de to ting ikke kunne gå sammen. Men af en artikel i Ugeskrift for læger fremgår det, at Q10 ikke påvirker Marevan-behandlingen. Jeg har da heller ikke mærket noget som helst til nogen påvirkning, så Marevan og Q10 går fint sammen!

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Til Thøger: Hvis du spørger mig, så kan din kone kan uden problemer begynde på 100 mg q10. Det kan i hvert fald ikke skade, eftersom der ikke er nogen bivirkninger ved disse doser!

  Til kameliadamen: Jeg vidste godt, at Q10 var godt for rigtig mange ting, men var ikke klar over, at det også have en positiv effekt på blodtrykket. Det er da fantastisk at det hjælper på dig! Fandt du ud af det hos din læge? Jeg har tit forsøgt at starte en dialog med min læge omkring Q10, men han svarer bare altid med sådan en tone "ja ja, det er godt med dig og den Q10".. Jeg er lidt træt af, at mange læger ikke er åbne overfor naturlige alternativer.. Men jeg gætter på, at de snart ikke længere kan komme uden om Q10?

  hilsen Herdis
 • Hej Herdis

  Nej, jeg taler ikke med den praktiserende læge eller med sygehuslægerne om Q10. Det er ikke, fordi jeg bevidst holder det hemmeligt, at jeg tager Q10, men der har aldrig været nogen god lejlighed til at fortælle det.

  Jeg lærte Q10 at kende for 11 år siden, da jeg gik hos en kostvejleder, fordi jeg ikke kunne få hjælp af det etablerede sundhedsvæsen, dengang min træthed for alvor satte ind og gjorde det umuligt for mig at have et arbejde.

  Det var kostvejlederen, der anbefalede mig at tage Q10. Jeg har sådan set taget det i 11år, men da jeg syntes, at det var blevet dyrt, besluttede jeg for nogle år siden at holde op med det – og blev meget dårligere! Derefter susede jeg i helsekosten og købte en ny pakning. Jeg satte min dosis op fra 30 til 100 mg, og herefter blev min tilstand mere stabil. Efter nogle måneder steg jeg til 200 mg dagligt, og nu kan jeg altså mærke, at mit helbred er i bedring. Det går langsomt, men det går fremad.

  Ja, det er mærkeligt, at læger ikke interesserer sig for Q10. Samfundet kunne spare massevis af penge i hospitalsvæsenet, hvis folk med visse helbredsproblemer i stedet fik Q10.

  Alene mine sygdomme koster i titusindvis af kroner at holde nede ved hjælp af almindelige hospitals-metoder: Højtuddannede specialister til at vejlede om søvnapnø og avancerede maskiner til hjælp til vejrtrækningen. Derudover ambulancetransport til sygehuset ved anfald af atrieflagren, indlæggelse på Hjerteafdelingen med alt muligt avanceret udstyr, og narkose og behandling med stød, så hjertet kan bringes til at slå normalt igen, operation osv.

  Og så har jeg ikke engang omtalt BELASTNINGEN for den enkelte patient ved al denne behandling! Nu er det heldigvis længe siden, at jeg sidst var på sygehuset.

  Læger har nu engang den opfattelse, at kosttilskud ikke er nødvendige. Men jeg kunne forestille mig, at sundhedsvæsenet er interesseret i muligheden for at spare penge! Så ad den vej kan det jo være, at lægerne bliver presset til at bruge Q10.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.