Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Pulserende objektivt tinnitus.

1356

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvis du læser mine indlæg, så kan du se at jeg blev helbredt. Det var godt nok ved et tilfælde, men ellers skulle jeg have indsprøjtet en slags lim der skulle lukke den fistel jeg havde. Ørelægen troede nemlig også at jeg havde en udposning, men det viste sig at være en fistel. Jeg håber de finder ud af hvad der forårsager din tinnitus.
  • Indstillinger
    Er der nogen der har oplevet, at pulsen er tydeligere, når der er lyd udefra. Jeg går til kor, og selv om det er højt, så kan jeg stadig tælle min puls?

    Helene123
  • Indstillinger
    Bare nogle ting jeg prøvede. Du kan prøve om en anden person kan høre lyden i dit øre. Du kan prøve at trykke på puls årene i halsen. Jeg kunne stoppe lyden ved at trykke på pulsåren der går op bag ved øret. Disse tegn kan indikere hvor lyden stammer fra. Hvis lyden er objektiv, kan høres af andre, er det sandsynligvis en AVM.
  • Indstillinger
    Siden jeg skrev sidst, har jeg fået en lille smule mere viden om hvad der forsåger, i hvertilfælde pulsen i mit øre. Jeg har stress og det er virkelig en svær størrelse at deal´e med. Ifbm. med min behandling er jeg også gået i gang med med kostomlægning, bl.a. for at få mit blodtryk ned. Jeg har bemærket, at sukker udløser høj puls hos mig, og den er god nok. Hvis jeg skal have det hyggeligt i weekenden og en sjælden gang i mellem spiser slik med sukker i, er der ubehagelig dunken i øret dagen efter. Men det har vi jo længe været klar over, at sukker i koncentrerede mænger er en djævel for os mennesker - i hvertilfælde for en del af os når vi når efter de 30-40 år. Tinitus´en er også lidt aftagende efter blodtrykket er faldet et par streger.
  • Indstillinger
    Vil lige spørge, om de kunne se din fistel på scanningen?

    Jeg spiser sundt, og slik får jeg sjældent.

    Der er ikke nogen der har bemærket, at lyden er tydeligere, når der er støj udefra?

    Venlig hilsen
    Helene123
  • Indstillinger
    Ja fistelen kan nemt ses både på CT skanningen og på A grafien. Jeg har fået filerne på CD og kan selv se den på min computer. Min lyd var værst når jeg skulle sove eller når jeg skulle koncentrere mig. Nu har jeg bare andre lyde der for det meste ikke er så slemme. Jeg er blevet meget følsom overfor støj og har det svært hvis der er mange der snakker. Jeg har ikke lagt mærk til at det ellers har påvirket støj der er i hovedet.
  • Indstillinger
    Hej alle,
    Jeg døjer med problemer, hvor jeg hører en pulserende lyd i højre øre og har en slags prop i venstre øre, som også er meget støjsensitivt. Dette har nu stået på i 4 mdr. Jeg havde det første gang i foråret fra marts til juni, hvorefter det så gik væk, hvorefter det så vendte retur i september.
    Det er objektiv tinnitus i højre øre, som følger min puls.
    Jeg har fået foretaget en CV scanning, men den sagde, at der ingen abnormaliteter var. Jeg er dog i tvivl om de har kigget specifikt efter en fistel og ligeledes om det var med contrast...
    Jeg kunne rigtigt godt tænke mig, at komme i kontakt med én eller flere af jer herinde, som har været igennem et udredningsforløb ift., hvordan jeg skal gribe den an. Min læge og ørelæge har ikke rigtigt nogen forslag, så jeg kunne godt tænke mig at forelægge dem jeres udredning-/behandlingsforløb gerne inkl. nogle navne på fagpersoner.
    I må gerne sende en mail til Jonasegelund@gmail.com. Tak.
    Godt nytår
    Jonas
  • Indstillinger
    Hej Jonas.
    Jeg har også pulserende tinnitus. Det startede i oktober 2016 og varede en måneds tid. Det kom tilbage igen den 22 december, og jeg har det stadig. Det føles dels som en prop, og så kan jeg høre min puls. Det er kun i venstre øre. Den er ikke objektiv, da min læge og ørelæge ikke kan høre den.
    Jeg skal ha foretaget en mr-scanning, og håber meget at der er et eller andet, men jeg tvivler. Jeg vil dog gerne opdatere.
    Jeg håber også at andre vil komme med deres gode råd her i tråden :)
    Har du fået bekræftet at det er objektivt?
  • Indstillinger
    Hej Jonas og Idal.
    Når man har en pulserende tinnitus der følger hjerterytmen så stammer lyden fra blodomløbet. Desværre er det få ørelæger og praktiserende læger der ved noget om det. For at se blodomløbet kræves en skanning med kontrast. Jeg fik en CT skanning hvor de sprøjtede en kontrastvæske ind i armen mens jeg blev skannet. Derefter fik jeg en a-grafi hvor de sendte en sonde op i hjernen mens de sprøjtede kontraststof. Så hvis i har fået kontraststof så har i fået en kanyle i pulsåren mens i blev skannet. Derfor har i brug for at blive undersøgt af en neurolog. Jeg ved ikke hvordan i får kontakt med en, men den som udførte min første a-grafi på Århus hospital, hed Leif Hovgaard Sørensen. Han virkede meget kompetent og gav mig gode råd. Hvordan man kan komme i kontakt med ham ved jeg ikke.
    Jeg håber i får hjælp da jeg ved hvor svært det er at leve med den støj.
    Alt det bedste
  • Indstillinger
    Tak for input og råd!
    Jeg er lidt i tvivl om om min tinnitus følger hjerterytmen. Jeg kan ikke altid høre den, fx er der ofte stille når jeg ligger ned, men ikke altid. Den er dig ekstra kraftig/høj når jeg er aktiv, ligesom min puls ville være det. Men lægerne kan ikke høre den.
    Indtil videre står den på en mr-scanning i Gentofte, hvor jeg også får kontrast. Hvordan kan det være at jeg får tilbudt mr men i andre har fået CT? Så vidt jeg kan læse, er mr meget detaljeret.
    Hvis jeg ikke får et svar jeg er tilfreds med, burde jeg så kontakte lægen i Århus?
Log in eller Registrér for at kommentere.