Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vanvittig kløe i hovedbund

1356

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for svar. Jeg har stadig samme problemer den dag i dag, og jeg ville give alverden for en kur/løsning! Skriv gerne når du har været derinde igen.
  • Indstillinger
    Hej Patrick

    Jeg fik e-mail på, at nogen havde svaret i denne tråd.
    Kan se, jeg tidligere har skrevet, og i dag ville jeg komme med et andet råd.

    Jeg ved ikke, om det er noget, du vil prøve, men det er sådan, at jeg er selv begyndt at bruge helt andre hårprodukter, pga. mine naturkrøller, der har drillet mig i flere år... Jeg fandt metoden på nettet, som egentlig er beregnet til dem, der har krøller... Der har dog været andre som ikke har krøller, som har benyttet metoden. Og en af dem, jeg har læst om, der har benyttet metoden, skrev, at hendes hår har kløet i mange år, og nu er kløen bare pist væk...

    Den metode går ud på, at man i 1. omgang skal benytte "sidste shampoovask", en shampoo som indeholder sulfat men UDEN silikone i.... Har man vasket håret med den shampoo, får man silkones ud af håret... Og derefter vasker man KUN i hårprodukter UDEN sulfater og UDEN silikones....

    Normaltvis er conditioner/balsam uden sulfater. Men det kan være lidt svært at finde shampoo uden begge dele. Men man mener at det er nok med kun balsam. Det vigtige er, at også al styling er uden silikones/sulfat. Men vandopløselige silikone er dog tilladt.

    Metoden har virket så fantastisk hos mig, og jeg siger dig, jeg har fået de bedste og smukkeste krøller i mit liv. Får kommentarer og folk bliver forbavsede over, at det er naturkrøller. :-) :-)

    Du kan google "curly girl metoden" eller læs den her første side om de forskellige produkter, man kan bruge i den metode... :
    http://dindebat.dk/topic/636150-ny-traa ... amstyling/

    Tænkte jeg ville fortælle dig det, da der har været en bruger, som har benyttet metoden, hvor kløen i håret forsvandt...

    Held og lykke.
  • Indstillinger
    Hej allesammen

    Jeg er en ung kvinde på 34. Har haft hovedbundsproblemer de sidste 10 år, men har taget til de sidste 2år. Har meget tykt hår. Hvis jeg ikke bliver klippet ca hver 3 mnd, render jeg simpelhen rundt med en hjelm på hovedet. Mit hovedbundsproblemer er værst i vinter halvåret... Starter typisk ved skift fra sommer til efterår. Har prøvet div. Shampooer og ekstrakt fra Matas, også nisoral. Vasker mit hår, når jeg er ved at få en fedtet hovedbund, så ca 4 gange i løbet af 14 dage.
    Mit hår er ved at være livløst at se på og min hovedbund er bare tør at se på. Ked af det, når jeg egentligt kunne have det smukkeste hår. Skal lige siges at jeg får medicinn for min sjældent sygdom, både IV og piller.

    Overvejer om jeg skulle tage til hudspecialist eller hårklinikken ( som koster) . Hvordan har i erfaring med vitaminer? Overvejer B&E vitaminer.
    Ellers skal jeg måske også prøve kamille te eller eddike.

    Hvad er jeres erfaringer?

    Go' dag

    Mulan
  • Indstillinger
    Hej Mulan.

    Jeg har prøvet eddikke, vitaminer og grøn te. Intet af det hjalp mig. Jeg har endnu ikke fundet en kur mod min kløe, men synes dog, at det ikke er så slemt igen, hvis du skiftevis vasker dit hår i disse to produkter:

    http://www.kutiz.com.br/Imagens/produto ... pliada.jpg

    http://www.dicasdesaude.info/blog/wp-co ... 0/Nizoral-
    Comprimido.jpg

    Herudover smører jeg hovedbunden ind i dette to gange dagligt:

    http://www.hagsarve.com/wordpress/wp-co ... tnovat.jpg

    Keryol-shampooen fik jeg af min hudlæge, som også skrev recept på de to andre produkter. Jeg har før prøvet med nizoral-shampooen for sig uden held. Men hvis du blander de tre ovenstående produkter, så synes jeg man får det bedste resultat, og det dermed ikke klør så meget.

    Mvh. Patrick
  • Indstillinger
    Kære Patrick. (Og andre med hovedbunds irritation/ problemer)

    Prøv climbazole shampoo nr. 4 (som jeg personligt synes er bedst selvom at jeg ikke har farvet hår) Kan Købes over nettet og hos nogle frisører, koster mellem 99 - 149 kr. Det hjælper dig helt sikkert, er jeg overbevist om! Den har i hvert fald hjulpet mig i årevis indtil videre!

    Kerastase har også en serum til hårbunden som hedder noctocalm, med tilhørende shampoo det virker også rigtig fint. Kan næsten ikke forstille mig at det ikke hjælper.. Om ikke andet er det et forsøg værd. Jeg led af voldsom kløe i hovedbunden, det var grusomt. Efter jeg begyndte at bruge disse produkter er jeg næsten fri.. Det kan klø en smule i perioder, men det er minimalt i forhold til før.

    Håber at det kan hjælpe dig!

    Mvh. Marie Louise
  • Indstillinger
    Hej Marie-Louise og tak for input.
    Jeg har efterhånden prøvet mere end 30 forskellige shampoer, og er derfor blevet meget, meget skeptisk overfor folks forslag til en bestemt shampoo. Min hudlæge mener, at jeg lider af Seborroisk eksem. Ved ikke om du er blevet påduttet den "sygdom", og der derfor er en større chance for, at eksempelvis Climbazole Shampoo nr. 4 virker.
    Mvh. Patrick
  • Indstillinger
    Hej Patrick
    Jeg har en hel anden hypotese, hvilket også forklarer hvorfor dermatologer er på herrens mark. Endvidere hvorfor grøn te kan have en effekt. Bemærk at jeg ikke er medicinsk uddannet og husk altid at spørg din læge til råd inden du begynder på nogle af nedestående behandlinger.

    Og hold så godt fast, for det kan syntes indviklet.

    Vi har en mængde testosteron, T i kroppen. Denne T kan ingen være 'fri' dvs. ubrugt, herudover kan den omdannes til forskellige andre hormoner (eks. sex hormon, SHBG). Vigtigst for hårtab og dermed også kløende hovedbund i sammenhæng hermed er dog dihydrotestosteron, DHT. Omdannelsen til DHT sker via et enzym der hedder 5-alpha-reductase, 5AR. 5AR omdanner T til DHT via 2 forskellige 5AR enzymer, type 1 og type 2. 5AR1 kan give fedtet hud, akne samt hårtab og kløende hovedbund. 5AR2 giver f.eks. forstørret prostata.
    (Bemærk her at for hårtab er nogle forskere uenige i dette, og mener at 5AR2 også er med til at give hårtab.)
    Du kan via en blodprøve finde ud af hvor højt (eller lavt) dit testosteron niveau er, men om det præcist siger noget om DHT, ved jeg ikke. Tal med din læge om det.

    Der findes en række medicinske behandlinger der kan kurere hårtab, og samtidig også fjerne den kløende hovedbund, der medfølger. Fælles for dem er at de blokerer 5AR1 eller 5AR2, eller begge, de kaldes 5-alpha-reductase inhibitor, 5ARI. Finasterid og Duaterid er to af de produkter.
    Endvidere er der en del naturlig fremkommende produkter der også er 5ARI, bl.a. Epigallocatechin gallate, ECGC, som kan findes i grøn te.
    Dermatologer ved meget lidt om dette, ligesom de ved meget lidt om akne.

    Der er flere måneder at behandle dette på, og ikke alle virker lige godt for alle. Man kan påføre håret/hovedbunden en 5ARI, som så virker lokalt. Man kan systemisk indtage en 5ARI som virker indefra.
    Der findes nogle naturlige metoder til at nedsænke dit DHT. 1. Undgå høj-glykæmiske fødevare, da disse hæver Insulin-like Growth Factor-1, IGF-1, som hæver testosteron niveau. En sådan diet kunne være Paleo, eller noget der ligner. 2. Brug de naturlige 5ARI. 3. En kombination af ovenstående.
  • Indstillinger
    Læs evt. mine indlæg her, de er meget mere udførlige:

    viewtopic.php?f=62&t=28783&st=0&sk=t&sd=a&start=60
  • Indstillinger
    Jeg har i den seneste tid været plaget af kløen i mit venstre øre og på den venstre side af hovedet det kommer i perioder og er meget ubehageligt jeg er en mand sidst i 50 erne ,hvad skal jeg foretage mig
  • Indstillinger
    Hej alberte
    Tusind tak for den eddike kur skal prøve den nu. Du har lige reddet mig tusind tusind tak.
    Mvh Raian
Log in eller Registrér for at kommentere.