Hjem Mænd Mænds sygdomme

Kronisk prostatitis kureret!

Redigeret 11 oktober, 2017, 18:01 i Mænds sygdomme
Jeg led af kronisk prostatitis fra 1970 til 2003. Saften af en halv til en hel citron indtaget dagligt før morgenmaden fjernede inden for en uge alle symptomer. Symptomerne kom først tilbage nogle år efter, hvor jeg i en måned ikke havde taget citronsaften. Senere prøvede jeg som et forsøg ikke at tage citronsaften i ca. en måned, hvorefter symptomerne kom tilbage i forbindelse med lettere kuldepåvirkning. Efter fornyet indtagelse af citronsaft forsvandt symptomerne igen efter en uge.

I det sidste år har jeg erstattet citronsaften med en til to spiseskefulde æbleeddike og har ikke haft nogen tilbagefald.

Inden min helbredelse havde jeg af skiftende læger og specialister fået ordineret forskellige slags antibiotika i alt ca. 40 gange. Det havde aldrig nogen overbevisende virkning.

Endnu kender ingen årsagen til kronisk prostatitis, men alligevel mente en overlæge på urologisk afdeling på Herlev Hospital, at det drejede sig om en psykosomatisk sygdom - men som altså i mit tilfælde har ladet sig kurere af citronsaft henholdsvis æbleeddike! En mulig årsag til kronisk prostatitis kunne således i virkeligheden være et problem med syre/basebalancen.

Med venlig hilsen
John Brogård

P.S. Hvis nogen, der læser dette, selv prøver citronsaft eller æbleeddike mod kronisk prostatitis, vil jeg foreslå, at man rapporterer resultatet her på siden.
«13456710

Kommentarer

 • Det er sgu cool. Godt for dig. Lægen vs citron og citronen vinder. Ha ha ha livet er forunderligt
 • Kære John
  Det lyder helt fantastisk hvis det virkelig virker.
  Jeg har haft kronisk prostata betændelse i ca. 4 år og været til utallige undersøgelser og antibiotika kure. Når jeg spiser pillerne forsvinder symtomerne
  Men kommer så tilbage lige så snart jeg stopper.
  Jeg begyndte at spise bi pollen for ca. 1,5 år siden og det har haft en effekt.
  Jeg stoppede med bi pollen for ca. 2 mdr siden og nu er det kommet igen for fuld styrke, denne gang med smerter i blæren, smerter i urin røret, smerter i testikler,
  Smerter i maven og af og til lidt synligt blod i det sidste af urinen.
  Så jeg er selvfølgelig nervøs for om der er mere galt end prostata betændelse.
  (Skal til læge på tirsdag)
  Har du haft de samme symptomer?
  Lige gyldigt hvad så starter jeg på citronen med det samme.
  Mvh. Søren Larsen
 • Kære Søren
  Tak for dit brev. Jeg har haft de samme symptomer som du, med undtagelse af blod i urinen. Desuden havde jeg jævnligt problemer med potensen.
  Jeg glæder mig til at høre om virkningen af citronsaften. Jeg glemte at skrive, at jeg tog den i et glas appelsinjuice.
  Æbleeddiken tager jeg i et glas vand.
  Med venlig hilsen
  John Brogård
 • Jeg har lignende symptomer og vil nu forsøge med citronsaft. Jeg har købt dem der er færdigpresset. Krydser fingre :)
 • Hej,
  Jeg har gennem utallige scanninger og undersøgelser fået konstateret kronisk prostatitis. Jeg har de sidste 3-4 år døjet med især meget svære testikelsmerter. Når det er værst ligger jeg bare nærmest i sengen flere uger. Jeg har har også blæresmerter og hvad der nu ellers hører med. Jeg har indtil for nylig, kunnet fjerne de værste toppe med en bestemt type antibiotika, men disse piller har dæsværre ingen effekt på mig mere.

  Jeg vil straks forsøge mig med citronkuren her, men er der andre der kan bekræfte en effekt?

  På forhånd tak for svar! :-)
 • Jeg har ikke hørt fra andre, der måtte have afprøvet rådet om citronsaft (i et glas vand), men de fleste vil nok ikke rapportere her, desværre.

  For øvrigt er jeg gået over til æbleeddike, 1 - 2 skefulde i et glas vand, fastende.
  Det er også effektivt. Både citronsaft og æbleeddike er stærkt basedannende - selvom det er surt!

  Den sidste specialist, jeg konsulterede - for omkring 20 år siden - mente at når man stadig ikke havde fundet årsagen til kronisk prostatitis, skyldtes det sikkert, at årsagen var psykosomatisk. Jeg fortalte ham, at det vrøvl havde man også sagt om migræne, mavesår, impotens, stammen og ordblindhed, indtil man blev klogere. Med den slags uvidenskabeligt vrøvl forsøger lægerne at give patienten skylden for egen sygdom i stedet for at erkende, at lægerne mangler en viden, som måske eksisterer om 5 eller 500 år.

  Held og lykke med forsøget - og husk at rapportere her!

  Mvh
  John Brogård
 • Hej

  jeg vil høre om hvilken æblecider eddike der er bedst. har lidt af disse symptomer i mange år og har fået ordineret betmiga afuzusin med mere og lige meget har det hjulpet.

  Hvor langt tid går der før der er effekt af citron eller æblecider eddike behandlingen og vil det vende tilbage igen hvis man stopper med at indtage det.
 • Jeg bruger Rømers økologiske æbleeddike, som jeg køber hos Matas.

  Jeg har taget det i omkring 5 år og prøvede at stoppe én gang - og prostatitissmerterne vendte tilbage efter kort tid. Både æbleeddiken og citronsaft, som jeg tog de første 6 år - begge i et glas vand, fastende - virker effektivt inden for en uge.

  Held og lykke med det, og husk at rapportere her på debatsiden, hvordan det er gået

  Med venlig hilsen
  John Brogård
 • Hej John

  Drikker du andre ting end æblecider i løbet af dagen. For jeg drikker et glas mælk om morgenen og senere når jeg møder ind på arbejdet drikker jeg 3 kopper kaffe og andre ting i løbet af dagen.

  hvor mange glas æblecideredike drikke du i løbet af dagen.

  eller er der en anden rytme jeg skal gøre det i for at jeg får mest ud af at det stopper - altså prostatitis.

  Oplevede du også at når det var koldt at tissetrangen var ekstrem. Har særligt problemer med min lænd i form af kulde påvirkninger. flere toiletbesøg i løbet af dagen og tanken om hvor der er et toilet i nærheden går mig på nerverne. Håber denne kur hjælper mig.

  Jeg skal nok skrive om hvorvidt det hjælper mig men har behov for at vide hvor mange gange i løbet af en dag jeg har behov for at indtage æblecideredike.

  mvh.

  Thomas
 • Jeg drikker et glas vand med 1-2 spiseskefulde æbleeddike (ikke æblecider!) om morgenen på fastende hjerte.
  Jeg havde også tissetrang og ondt over lænden.

  Venlig hilsen
  John
Log in eller Registrér for at kommentere.