Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Øjenlaser lasik eller smile?

123457»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har for 3 måneder siden fået lavet en smile behandling af Sven Asp, og har ikke haft problemer eller komplikationer. Jeg har følt mig helt tryg under hele forløbet og kan varmt anbefale Sven, som var meget forstående overfor min nervøsitet og fleksibel.
    Jeg ser klart nu - venter dog stadig på at særligt mit venstre øje bliver helt skarpt, men det kan tage op til 6 mdr fik jeg af vide.
  • Indstillinger
    Hej!
    Jeg har 1.75 på venstre øje og 5.00 på højre øje og er derfor berettiget til at få mine øjne statsbetaling i en operation. lige pt bruger jeg briller på arbejde, men ellers føler jeg mig MEGET generet af briller i min hverdag, da jeg er utrolig aktiv. Hvordan er eftertiden efter en operation? Kan man få øjenene ordnet fredag og tage på arbejde igen om mandagen? Jeg sidder ved computer hele dagen. Jeg har hørt og efterfølgende læst et par steder, at øjenoperationen i den grad, som jeg skal have grundet min høje bygningsfejl, at man i de første måneder skal undgå at komme i forbindelse med bluetooth højtalere som disse: https://www.evermart.dk/bluetooth-hoejtaler og generelt undgå denne trådløse forbindelse. De artikler jeg kan finde stammer helt tilbage fra 2008, så jeg mistænker at det måske er noget vrøvl fra den gang hvor laser operationer i øjne stadig var forholdsvist nyt, men er der noget om sagen?

    Hvad vil I anbefale i forhold til operationen? Er det bedst at få ordnet ét øje af gangen eller kan det svare sig at få dem begge opereret samtidigt? Jeg er simpelthen så bange for at noget går galt og jeg ender med to slørede øjne! Jeg kan se at der er en del anbefalinger på klinikker i Århus, hvilket betrygger mig, da det er her jeg er fra!
    Hvis der er nogen som har eftervirkninger som er sket efter et år eller flere vil jeg meget gerne høre nærmere! Tak for jeres hjælp på forhånd! :)
  • Indstillinger
    Redigeret 14 oktober, 2019, 08:02

    Jeg kom tilfældigt forbi tråden her, så nu en update her 6 år efter:

    Intet har ændret sig siden jeg blev opereret tilbage i 2013. Jeg døjer i samme grad stadig med de såkaldte "halos" og "starburst" som er noget jeg har måtte acceptere og leve med. Tænker ikke så meget over det som i starten, og prøver såvidt muligt at undgå at kigge ind i lyskurvelys og i særdeleshed de modkørendes forlygter, specielt de nyere mere lysstærke LED-forlygter er pænt belastende. Det er dog ikke alle forlygter der stjerner ud og blænder, for det handler simpelthen om at ovenstående fænomen først opstår ved en bestemt lysstyrke, gældende såvel dag som nat, men selvfølgelig mest generende og iøjnefaldende i mørke.

    Mit afstandssyn som jeg oprindelig blev korrigeret for, er stadig helt super, ser helt skarpt på afstand. Til gengæld har jeg fået tiltalende alderssyn hvor jeg nu ikke kan læse skarpt længere og må ofte ty til læse/skærmbriller, hvilket også er noget der får mig til at fortryde at jeg fik den laseroperationen. Den skulle jeg aldrig ha haft så kort tid før dette fænomen melder sig i 40-45 årsalderen, jeg var 40 år dengang. Nu overvejer jeg i det helt små en RLE operation istedet (Udskiftning at øjets egen linse til en kunstig multifokal linse), hvilket er den eneste mulighed hvis jeg helt vil undgå briller. Og får jeg den, som også har den kendte bivirkning at give lysartefarkter som beskrevet ovenover, ender jeg altså op med at have både opererede hornhinder + udskiftede øjenlinser. Udover dobbelte og unødvendige omkostninger til operationerne, er det aldrig optimalt at udsætte sine øjne for en operation ekstra end nødvendigt med de bivirkninger der følger med.

    Når alt dette er sagt, er det stadig min opfattelse at jeg er en af de få der ikke burde have haft denne operation. Andre jeg har talt med, og langt de fleste jeg har læst om på nettet, har været meget glade og tilfredse med laserbehandlingen. Måske mine pupiller har været for store, og dermed ikke helt egnet til operationen, udfra hvad jeg har kunnet læse mig frem til om netop de bivirkninger jeg har haft. Det er selvfølgelig ærgerligt hvis det er tilfældet og jeg ikke blev frarådet indgrebet af lægen. Måske er jeg bare mere kritisk end andre, jeg skal ikke kunne sige det.

    Pointen er dog stadig den samme: Overvej det endnu en gang inden du smider dig under laseren, og husk det kan IKKE laves om. Få evt. flere øjenlæger til at vurdere hvorvidt du er egnet eller ej. Ha også i betragtning hvilken alder du har, for det er ikke fedt at bruge en pæn sum penge og udsætte sine øjne for kirurgiske indgreb i håbet om at blive helt brillefri, hvis du alligevel skal til at døje med alderssyn få år efter og hvor en linseudskiftning så er den eneste rigtige løsning til at blive permanent fri for briller. Jeg vil nu selv først investere i, og prøve at vænne mig til at bruge, faste flerstyrke briller. Fordi linseudskiftningen trods alt er en endnu større operation end en laserbehandling, og dermed mulighed for større gener og bivirkninger

    Hvis nogen har spørgsmål til mit forløb, skal jeg gerne prøve at give svar. I kan sende mig en mail til taurus4300@gmail.com, da jeg ikke følger denne tråd

Log in eller Registrér for at kommentere.