Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Thoracic Outlet Syndrom

124

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ødem i skalenerporten, afklemning, føleforstyrrelser, nedsat kraft. Piskesmæld er også involveret.
  • Indstillinger
    Jeg prøver igen.

    Jeg kan træffes på mariannebjerretoft@live.dk omkring at nogle godt ville i kontakt med mig. Jeg har læst og skrevet lidt på forum her. Jeg har været i Usa og blive operret for tos med god virkning. S skriv til mig privat hvis i vil vide mere.
  • Indstillinger
    Hej,

    Ved ikke om der stadig bliver holdt øje med tråden, men vil prøve alligevel.
    Jeg har fået diagnosen TOS og er blevet opereret her i Danmark for sygdommen.

    I 2007 får jeg konstante smerter i højre arm, efter overbelastning ved at spille musik. Bliver først henvendt til fys fra egen læge, og da behandling ikke virker videresendt til dvs. reumatolog, MR-scanninger af 2 forskellige områder nakke og skulder, Neurolog, ENG undersøgelse, skulder læge i Grinsted, Skuldersektionen i Odense hvor jeg til sidst bliver henvist til Odense Universitetshospital til Hjerte-, lunge- karkirurgisk afdeling. Her undersøger lægen mig og diagnosticer mig efter første konsultation med TOS og vil gerne operere mig. Så i marts 2009 bliver jeg opereret ved fjernelse af 1. ribben, hvor lægen fortæller at mit 1. ribben var ufattelig tykt, og man godt kunne fornemme, at der var lidt plads til kar og nerver.

    Under hele dette forløb har jeg flere gange ugentligt gået til fysioterapeut og kiropraktor med mange daglige smerter og alt "unødvendigt" aktivitet lagt på hylden pga. smerter i arm, skulder, ryg, nakke, albue, håndled, hovedpine og følelses forstyrrelser i fingrene. Der er blevet lavet diverse øvelser ved fysioterapeuten med trænings program og ud spænding, uden virkning.

    Ca 6 måneder efter operationen forsvandt den konstante smerte jeg havde i højre arm omkring min albue, og de fleste følelses forstyrrelser i fingrene. Lægen er dog ikke helt tilfreds med resultatet ved de efterfølgende kontrol konsultationer, og det ender med jeg bliver "overladt" til mig selv.

    Så fra 2009 og til nu har jeg gået til fysioterapeut og kiropraktor flere gange månedligt og tager meget ofte smertestillende for at klare hverdagen. Har smerter dagligt og oplever meget sjældent at jeg ikke mærker smerte, ofte meget i nakke og hoved.

    Det skal så også siges at jeg i alt dette forløb får diagnosticeret andre ting som også kan have indvirkning på mine nuværende smerter som, hypermobilitet i stor set alle led, facetsyndrom, scoliosis og forskelige ting i min skulder.

    Jeg har kunne i de forrige indlæg læse om smerteklinik, vil dette være noget som jeg kunne være berettiget til med min diagnose?
  • Indstillinger
    Hej!
    Sikken et langt forløb du har haft, og så endda uden særligt godt resultat. Jeg kan jo ikke tale så meget med om smerterne, eftersom det er min søn og ikke mig, som lider under dem.
    Mht. smerteklinik, vil jeg helt klart mene, at det jo ikke er nogen lille operation du har gennemgået. Den er heller ikke foløbet helt tilfredsstillende. Altså er der en diagnose. Du har smerter, også smerter i forbindelse med andre ting, og du tager smertestillende medicin og går til fys. samt kiropraktor.

    Sådan en tilstand har det med at have stor indflydelse på ens livskvalitet, job, m.m. På en smerteklinik er der både fys., psykolog, smertelæge og socialrådgiver ansat. Det er et tværfagligt forløb, hvor man aktivt arbejder med at få patienten til at acceptere og leve med smerterne. Det forløb min søn har været igennem har været ufatteligt godt for ham, og har absolut ændret hans liv.
    Hvis jeg var dig, ville jeg straks kontakte egen læge og bede om et sådant forløb. Du har en diagnose. Der er formentlig ikke så meget mere at gøre. Du vil så blive henvist til et hospital, som har 2 - 3 års ventetid. Her kommer behandlingsgarantien ind i billedet. Den er til at finde ud af at benytte sig af. Herefter finder du en af de private smerteklinikker, som ikke har så lang ventetid. Jeg vil helt klart mene at du er berettiget.
    Har du lyst til en forsmag på, hvad det handler om, tilbyder mange kommuners forebyggelsescentre et "smerteforløb light" - lær at leve med smerter. De er udmærkede, men på klinikkerne går man langt mere i dybden, min søns forløb varede næsten et år.
    Skriv igen hvis du har brug for at vide mere, og god bedring.
  • Indstillinger
    Hej alle.
    Jeg er akupunkurbehandler, men bruger også noget som hedder gua sha. Dette ord kan i Google. Jeg vil anbefale jer at finde en behandler, som kan gua sha, og bede vedkommende skrabe med et gua sha redskab på jeres scalenermusker, over og under kravebenet, og på brystmusklen, pectoralis. Der vil komme en masse flotte farver, helst sorte, som viser, at I har en masse muskler, som er spændte. Farverne er affaldsprodukter, som kommer fra musklerne, og når de fjernes, vil der strømme nyt blod til musklerne med det samme.
    Vh Birgit.
  • Indstillinger
    Interessant - akupunktur var noget af det som lindrede smerterne bedst. Dog varede det kun nogle timer, så det blev for dyrt i længden.
  • Indstillinger
    Du kan låne en bog på biblioteket, skrevet af 2 amerikanske læger (kan kun fås på engelsk), skrevet af Travelle og Simons. Bogen hedder Myofascial pain and Dysfunction. The trigger point manual volume 1. I denne bog er der et stort afsnit skrevet om scalenermusklerne, og teksten fortsætter med at beskrive TOS-syndromet. Du kan evt. kopiere fra bogen, da den viser nogle øvelser til at strække scalenermuskerne. Du kan også finde øvelser, hvis du skriver scalenermuskler på you tube, således at du kan se små videoer. Håber at det kan bruges.
  • Indstillinger
    Har du en hjemmeside?
  • Indstillinger
    Min hjemmeside er www.vokslevakupunkturklinik.dk. Jeg kan fortælle, at TOS er meget anerkendt i Frankrig, hvor det er lægerne som behandler patienter med øreakupunktur. De kalder syndromet 1.ribbenssyndrom.
  • Indstillinger
    Hej
    Min datter på 14 år har fået konstateret tos. Hun har ingen smerter, men har stort set ingen muskler tilbage i sin højre hånd.
    Er der nogen der har erfaringer omkring dette?
    Hun er netop henvist til Odense for at få vurderet om hun skal opereres.
Log in eller Registrér for at kommentere.