Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Natur blodtryksmedicin

12346»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har haft forhøjet blodtryk siden jeg var 40 år. Blodtrykket har været rimeligt vel behandlet med amlodipin og losartankalium. Efter flere Måneder med svimmelhed, viser det sig nu, at mit blodtryk er enormt højt 190 over 108.
    Dette selvom jeg er startet med ny medicin. Jeg får nu losartankalium 100 mg
    Metoprololsuccinat 50mg og centyl.

    Vågner hver morgen med et blodtryk på 200 over 170 hvilket gør , at jeg bliver
    nervøs når jeg skal sove. Bange for blodprop om natten. Jeg er 71 år.
    Er begyndt at tage tabletter mod søsyge inden sengetid.

    Er der nogen som har et godt råd.
  • Indstillinger
    Jeg har haft forhøjet blodtryk siden jeg var 40 år. Blodtrykket har været rimeligt vel behandlet med amlodipin og losartankalium. Efter flere Måneder med svimmelhed, viser det sig nu, at mit blodtryk er enormt højt 190 over 108.
    Dette selvom jeg er startet med ny medicin. Jeg får nu losartankalium 100 mg
    Metoprololsuccinat 50mg og centyl.

    Vågner hver morgen med et blodtryk på 200 over 170 hvilket gør , at jeg bliver
    nervøs når jeg skal sove. Bange for blodprop om natten. Jeg er 71 år.
    Er begyndt at tage tabletter mod søsyge inden sengetid.

    Er der nogen som har et godt råd.
  • Indstillinger
    Hej Lisa

    Hvis jeg var dig, ville jeg overveje, hvad årsagen til det forværrede blodtryksproblem kan være. Du har jo taget blodtryksmedicin i mange år, men der må jo være sket et eller andet, siden din sædvanlige medicin ikke hjælper, og siden den forøgede dosis heller ikke hjælper.

    At finde ud af årsagen er selvfølgelig lægens arbejde. Men jeg har selv erfaring for, at læger ikke altid tænker på årsager til forhøjet blodtryk, men bare bevidstløst giver mere medicin.

    Jeg lægger mærke til, at du vågner om morgenen med et alt for højt blodtryk. Søvnen skulle jo gerne føre til, at man bliver udhvilet, afslappet og veltilpas. For mig lyder det, som om du har alt for meget stresshormon i blodet, når du vågner, og det sætter jo blodtrykket i vejret.

    Jeg har selv været i samme situation. Også jeg har fået blodtryksmedicin siden jeg var godt 40 år, og da der blev fundet en type medicin, som egnede sig til mig, gik det o.k. med blodtrykket i mange år, sådan som du også har oplevet det.

    Men pludselig skulle jeg have voldsomt meget blodtryksmedicin. Jeg var også oppe på 100 mg losartan plus vanddrivende, og det viste sig, at det ikke engang var nok. Jeg vågnede også op om morgenen med et meget højt blodtryk.

    I den situation valgte min nye praktiserende læge at henvise mig til en speciallæge, som efter at have lyttet til mig i få minutter, sagde:

    ”Du lider af alt for højt blodtryk trods stor medicindosis, du sover dårligt og afbrudt, og du vågner alt for tidligt om morgenen i stresset til stand? Du har da søvnapnø!”

    Det viste sig, at speciallægen havde ret. Søvnapnø er en tilstand, hvor man indimellem ikke trækker vejret, når man sover. Der findes flere slags søvnapnø. Den mest almindelige slags indebærer vistnok, at man bliver mere træt og sløv og kan sove når som helst. Men der er en type søvnapnø, som virker meget stressende på nervesystemet. Og egentlig siger det sig selv: Man er jo ved at blive kvalt adskillige gange i løbet af natten, og ens iltindhold i blodet falder betragteligt i løbet af natten. Stresshormonerne reagerer på den situation, for de er jo indrettet til at skulle reagere på livsfare. Og derfor stiger blodtrykket, især om morgenen.

    Nu kan jeg naturligvis ikke sige med bestemthed, at du har søvnapnø, men det er da en mulig forklaring. Det kan nemt og billigt undersøges. Det er selvfølgelig det enkleste, hvis din eventuelle partner lægger mærke til, om du trækker vejret hele tiden, eller der er pauser i vejrtrækningen under din søvn. Men det bedste er at få det tjekket ved hjælp af et såkaldt pulsoximeter, som er et lille apparat, der kan spændes på en finger med velcro, og som måler og registrerer iltmætningen i dit blod og pulsen i løbet af natten. Næste dag kan lægen aflæse resultatet og afgøre med ret stor sandsynlighed, om du faktisk har søvnapnø.

    Jeg lånte pulsoximeteret af speciallægen, som derefter sendte mig videre til en specialafdeling for søvnapnø. Jeg var igennem et langt undersøgelsesforløb, men efterhånden – og med hjælp fra diverse kosttilskud − har det det sig, at min søvnapnø er aftaget meget. Jeg sover nu meget bedre og kan klare mig med 50 mg losartankalium plus en halv vanddrivende som blodtryksmedicin.

    Du har skrevet dit indlæg i en debat, der handler om naturlige former for blodtryksnedsættende midler. Jeg prøvede virkelig mange af den slags midler: selleristilke, urtete, rabarber, osv. Men den massive påvirkning fra den manglende vejrtrækning var så voldsom, at disse naturlige midler slet ikke var nok.

    Hvis jeg var dig, ville jeg overveje, om midler mod søsyge evt. kan have en uheldig virkning, hvis man tager det hver aften i længere tid. Det ved jeg desværre ikke nok om. Jeg ville tro, at der er beroligende midler, som er mere målrettet din situation. Jeg ved f.eks., at apoteket har nogle urte-baserede midler, der skulle hjælpe på søvnen.

    Jeg kan godt forstå, at du er urolig, men kroppen kan sagtens klare et for højt blodtryk i en vis periode. Men du er nødt til at have hjælp til at få blodtrykket gjort normalt så hurtigt som muligt. Din læge må hjælpe dig med at finde en forklaring på problemet, så problemet kan løses.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kære kameliadamen

    Først tak for dine gode råd som jeg vil undersøge nærmere.
    Vedr. min svimmelhed som jeg har jeg haft i lang tid, også i perioder med et rimeligt blodtryk.

    Har lige fået skannet mit hoved.
    Er ligeledes blevet undersøgt for ører sten som heller ikke viste noget unormalt.
    Egen læge vurderer, at det muligvis kan være en virus på balance nerven.

    Har tænkt på at kontakte en kiropraktor, måske kan det stamme fra nakken.

    Har du et andet bud.

    Kh

    Lisa
  • Indstillinger
    Hej Igen

    Nej, jeg har desværre ikke umiddelbart flere bud på, hvad der kan være i vejen. Mit indlæg var skrevet på baggrund af egne oplevelser. Jeg har ikke nogen lægeuddannelse og ej heller andre uddannelser inden for sundhedsområdet.

    Angående svimmelheden, så antog jeg, at den var en følge af det høje blodtryk, og jeg lagde i mit svar ikke særlig vægt på den. Sådan som jeg ser på det, så er det først og fremmest vigtigt at løse problemet med det høje blodtryk.

    Får du taget de relevante blodprøver? Jeg tænker naturligvis på de blodprøver, som man – når man er i blodtryksbehandling – normalt får taget med regelmæssige mellemrum. Er alle værdier normale?

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    optimist7optimist7
    Redigeret 31 december, 2018, 15:02
    Ja der er studier som har vist at kalium kan reducere blodtrykket væsentligt hvis man får for lidt kalium.

    Der findes et enzym som er tilstedet i cellernes membran som man kalder for Natrium-Kalium pumpen. Dette enzym pumper natrium-natrium- og kalk ioner ud og ind af cellerne for at opretholde ligevægt i cellemembranen. Hvis der er for meget natrium (salt) og for lidt magnesium bliver pumpen ineffektiv. Dette resulterer i at cellerne kalker til og at blodkarrene trækker sig sammen. Derved kan blodtrykket stige. Kalium har ligeledes en rolle i kontrollen af calcium, natrium og magnesium i kroppen.

    http://detevige.com/det-onde/

    Man må ikke undervurdere betydningen af magnesium i forbindelse med blodtrykket.

    Magnesium absorberes let og interagerer synergetisk med kalium i mange af kroppens systemer. I et dobbeltblindet studie fik 21 mandlige patienter med forhøjet blodtryk dagligt 600 mg magnesium eller placebo. Undersøgelsens forskere konstaterede at blodtrykket faldt med ca. 10 % i gennemsnit.. Magnesium tilskud synes at fungere bedst i forbindelse med en høj kalium diæt.

    Kilde:
    http://www.naturligmedicin.com/forhojet-blodtryk/
  • Indstillinger
    Hvis dit blodtryk flyver op og ned og somme tider er i den lave ende, så kan det ikke være så farligt for kroppen. Men det systoliske blodtryk skal helst ikke være over 200 alt for tit. I øvrigt er der vel ingen, der rigtigt ved, hvor højt blodtrykket er, når man er i aktivitet, for blodtrykket bliver jo normalt målt i hvile. Men kroppen kan tåle store udsving. Blodtrykket må bare ikke være meget højt alt for længe ad gangen.
  • Indstillinger
    Jeg kan godt se at dette er en ældre tråd men jeg har det nøjagtig som dig Jytte, får vanvittige muskelsmerter ved alt slags blodtryksmedicin. Er meget interesseret i at høre om du har fundet en måde at styre dit blodtryk på.
Log in eller Registrér for at kommentere.