Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Svie/brændende fornemmelse i urinrør

12346

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen allesammen!
    Er ked af at se hvor mange andre der har problemer og hvor træls diagnoserne i nogle tilfælde er.
    Jeg har for lidt siden haft endnu en omgang efter en meget lang pause. (jeg har fået en ny kæreste og da jeg skiftede kæreste forsvandt mine problemer - meget mærkeligt, men jeg klager ikke!) Men denne gang havde det lidt skiftet karakter, jeg havde de første symptomer om eftermiddagen og om aftenen tissede jeg så meget blod at jeg troede jeg havde fået min menstruation (det havde jeg ikke). Fik endnu en gang bare udskrevet selexid mod blærebetændelse - uden nogen form for undersøgelse!
    Min læges sygeplejerske sagde dog, at hvis jeg fik problemer igen ville hun sørge for at jeg blev undersøgt indtil de fandt roden til problemet, men der har kun været smågener siden, som jeg tror stammer fra, at jeg er utroligt dårlig til at få "tisset færdig"
    Jeg håber I alle finder en god løsning så I også kan blive hvis ikke helt fri så rimeligt fri for gener!
    De bedste hilsener herfra :-)
  • Indstillinger
    Hej alle lidelsesfæller
    Som mange af jer skriver er det en lettelse ikke at være alene med disse pinefulde smerter, også min læge er uforstående, nærmest irriteret på mig.
    Jeg havde det for 7 år siden,stod på i 6-8 mdr, blev undersøgt hos Urolog der endte med at give mig sovepiller i 3 mdr, da han mente det var overaktiv blære - og det hjalp faktisk! efterfulgt af behandlinger hos Birte Bonde - kun 2 behandlinger, så gik det langsomt over.

    Men oh ve for 6 uger siden kommer det igen, som lyn fra en klar himmel og man tror altid først det er blærebetændelse, jeg fik for en sikkerheds skyld både først selexid og bagefter sulfa, lige lidt hjalp det, og heller ikke rigtig noget at se i urinen , kun lidt tegn på blod. MEN det er vigtigt,ffik jeg at vide fra en erfaren vagtlæge på Gentofte, at man ikke har tisset de sidste 4 timer før en urinprøve, og så skal den altid sendes til dyrkning. Det glemte min læge ( for 2 gang eller også er han modvillig) så det kæmper jeg med nu. Først og fremmest skal en bakterie udelukkes. Jeg går nu også til gynækolog, da det føles somme tider som om smerterne stråler fra livmoderen, eller også er det omvendt.
    Jeg har endnu ikke de vises sten, og tror også på mange årsager, men jeg skal nok holde jer orienteret, og skriv endelig, ALLE, for det er helt klart at lægerne ikke forstår det, tror nærmest det er hysteri, jeg overvejer faktisk at skifte læge, men min Gynækolog er forstående, så det hjælper.
    mvh. Anette53
  • Indstillinger
    Godt, I er i bedring. Glad for,at det ikke var Herpes for jer <3 Det smadrer ens (under)liv...
  • Indstillinger
    jeg er stadig ikke sikker på det ikke er Herpes for mig, hvordan har du fået det konstateret?
  • Indstillinger
    Hej anette53. Undskyld sen respons. Mht. Herpes, fik jeg det konstateret delvist ved tilsyn hos lægen samt blodprøve, der i mit tilfælde var positiv for herpes type 2. Typisk vil herpes dog, modsat andre gener/smerter forneden adskille sig ved følgende: feber/influenzagtig ubehag under udbrud, meget hævede kirter i lysken især samt udslæt i form af adskillige små blærer (som man kender fra forkølelsessår) og/el. udslæt af rifter. Man kan opleve vandet blod når der går hul på blærerne. Alle kan få det forskelligt, men det med alment ubehag/feber er ret udbredt, især i starten af infektionen. Mvh. Leyla
  • Indstillinger
    Hej allesammen.

    Først undskyld mit lange indlæg.
    Men jeg vil gerne dele min historie med jer, der jeg ville have ønsket jeg havde vidst/opdaget dette for mange år siden.

    Jeg har de sidste 12´år døjet rigtig meget med mit underliv. Siden jeg var i starten af 20´erne, begyndte mine symptomer at være fremtrædende. Jeg fik oftest ubalance, hyppig vandladning og svamp (især efter samleje), og dette var en meget stor gene for mig. Derfor begyndte jeg at holde mig fra samleje og alt seksuel aktivitet.

    I slutningen af 20´erne fik jeg det utroligt skidt. Jeg fik kronisk svamp i skeden, hyppig smertefuld vandladning og kronisk ubalance. Jeg kontaktede selvfølgelig min læge, og kom i behandling rigtig mange gange men intet hjalp. Jeg blev henvidst til gynækolog men intet hjalp. Jeg blev henvist til sygehuset intet hjalp. Jeg blev derfor sat på måndelige lange behandling med svampedræbende piller, men lige meget hjalp det.

    Ang. mine blæreproblemer, hvor antibiotika ikke hjalp, blev jeg henvist til urologerne på sygehuset, hvor jeg blev undersøgt for alt. De kunne ikke finde noget som var med til at skylde mine smerter og gener, og derfor fik jeg stillet diagnosen overaktiv blære. Jeg blev derfor sat igang med en behandling, hvor jeg hver uge over flere måneder, fik skyldninger af min blære. Det hjalp mens det stod på, men generne kom meget hurtige igen.

    Pga. mine gener med svampen og ubalancen i underlivet ikke forsvandt, var jeg nødsaget til at søge hjælp i den private sektor. Jeg betalte derfor selv for at blive undersøgt og behandlet, på et privathospital. Her havde jeg haft kronisk svamp i et år, og de fik det også til at gå væk, men kun for en kort periode.

    For 3 år siden møder jeg så min dejlige kæreste, som har været yderst forstående og støttet mig igennem det hele. Men her starte ballade med mine smerter og gener så for alvor igen.

    Jeg bliver så syg, at jeg skal være i nærheden af et toilet konstant, pga. min tissetrang er så fremtrædende, samt at min svamp for alvor starter igen. Jeg har det så skidt, over hvor voldsomt det er, at jeg får det både dårligere psykisk og fysisk.

    Jeg bliver igen henvist, dog til en speciellæge i Jylland, men får igen bare at vide det er svamp, og jeg bliver sat på det samme medicin. Jeg forlanger at min egen læge, henviser mig til en speciallæge i København, hvor jeg får en hurtig tid. Han er den første i alle disse år, som tager en biopsi af min slimhinde. Og der svaret kommer, får jeg melding at prøven ikke viser noget, men det er ihvertfald ikke svamp, men jeg har synlige tegn på en hudlidelse, nemlig lichen. Jeg bliver både chokeret, men også utrolig lettet.

    Oveni alt de her gener, har jeg i mange år døjet med min mave. Jeg havde oftest diarre, mavesmerter og luft i maven, men pga. candida svampen, troede at det var mit fordøjelsessystem som også var angrebet af dette.

    Min veninde, som lider af mange former for allergier, anbefalede mig at tag til lægen og blev undersøgt, i og med at hun var sikker på at min krop reagerede som den gjorde pga. at jeg højst sandsynligt var allergisk over for et eller andet. Jeg tænkte derfor at nu når jeg næsten havde prøvet alt, kunne det jo ikke skade.

    Jeg kontaktede derfor min egen læge, og fik taget blodprøver, for laktose- og glutenallergi. Og ganske rigtigt, mine tal for især gluten var tårn høje. Jeg blev hurtigt henvist til mave/tarm afdelingen, hvor jeg fik foretaget en gastroskopi, og 14 dage efter kom dommen, CØLIAKI (glutenintolerance).

    Min søde overlæge på sygehuset, informere mig om at jeg skal leve 100 % glutenfrit, resten af mit. Dog vil min tarm hele op og være normal efter 1 år på glutenfri kost. Han informere mig yderligere om, at alle mine gener med mit underliv, vil med tiden blive meget bedre, og højst sandsynligt blive helt normal igen.

    Pga. at jeg i så mange år har spist noget min tarm ikke kunne tåle og nedbryde, så har min krop været i ubalance. Candida svamp har prøvet at hjælpe og beskytte mig, men pga. allergien har candida-væksten kommet i overtal, og derfor været sygdomsfremkaldende. Ligeledes går cøliaki og autoimmune sygdomme hånd i hånd, og derfor har de synlige tegn på lichen været fremtrædende. Pga. ubalncen i kroppen, er min ph-værdi i skeden kommet i ubalance. Dette har været grunden til svampen, skedekatar og hyppig smertefuld vandladning.

    Endelig faldt 25 øren for mig, HALLELUJA :D

    Jeg har nu været på gluten- og laktosefri kost i 10 måneder nu, og jeg har fået det markant bedre. Jeg på ingen måde angrebet som jeg var for bare et år siden :) Jeg har aldrig været så glad, so jeg er nu.

    Jeg siger ikke at alle der døjer med underlivet og blæren, har cøliaki eller en anden allergi. Men det er tankevækkende, at man skal finde det underliggende problem for ens sygdom, et helt andet sted end man overhovedet regner med.
  • Indstillinger
    Mange tak for at dele din historie med os.
    Ligesom dig har jeg haft en masse symptomer som for mit vedkommende i første omgang kunne passe på bla herpes eller andre underlivs- urinvejssygdomme herunder blæren og urinrøret.
    Men alle prøver var negative.
    Jeg har været igennem en masse undersøgelser det sidste år både hos lægen, gynækologen, på gynækologisk ambulatorium, urologisk afd, scanninger, biopsier, cystoskopi osv osv.
    Der var ingen hjælp at hente og ingen kunne stille en diagnose.
    Følte mig næsten som en hypokonder, da der blev ved med at komme nye symptomer til som ingen sammenhæng havde med mine første underlivsproblemer.
    Hele min krop har reageret med bla positiv HPV virus, nyresten, konstant irriterede slimhinder, smerter i urinrøret, vandladningsbesvær, akut multiallergi og luftvejsproblemer. Sidstnævnte troede lægerne var psykisk betinget.
    Puslespillet faldt først helt på plads, da jeg for 2 måneder siden fandt skimmelsvamp i min lejlighed.
    Det er jo yderst sundhedsskadeligt igennem længere tids påvirkning og HELE kroppen kan reagere på disse farlige stoffer.
    Virkelig langt ude, men giver mening nu, hvor jeg jo igennem længere tid har været i et sandt smertehelvede, som kun bliver værre.
    Det er så slemt, at jeg nu også har udviklet astma.
    Altsammen symptomer der kan spores tilbage til skimmelsvampen i min lejlighed.
    Så som du selv skriver, kan årsagen være en helt anden end den man egentlig regner med.
    Jeg flytter selvfølgelig nu, hvor jeg har fundet roden til alle mine problemer.
    Så ja...allergier og tilstande kan pludselig opstå, så kroppen "overreagerer".
    Ved at symptombehandle fjerner man jo ikke årsagen til problemerne.
    Så kære alle ligestillede....prøv at tænke ud af boksen.
    Lægerne er ikke nødvendigvis dem, der har svaret.
  • Indstillinger
    Det er godt nok længe siden den her tråd blev oprettet, men prøver alligevel at forhøre mig herinde.
    Jeg har præcis de samme symptomer som er beskrevet her i tråden.
    Jeg havde ikke haft sex i over 1,5 år og i et svagt øjeblik for to måneder siden var jeg sammen med en.. To dage efter starter symptomerne med svie i urinrøret. Det svinger i styrke. Nogen dage er det rigtig slemt og andre dage udholdeligt.

    Jeg har nu været til læge og er blevet testet og podet for alt nærmest. Har været igennem penicillinkur for blærebetændelse uden virkning.

    Jeg er helt lost nu og vil bare så gerne det her til livs.
    Kan man måske teste falsk negativ for en kønssygdom?

    Håber der er nogen af jer der har skrevet herinde der måske læser med og har fundet løsningen på det her generende problem.
  • Indstillinger

    Jeg må også tilslutte mig denne gruppe og sige, at jeg oplever det samme, og det er ved at drive mig til vanvid. Det har nu stået på i lidt over en måned. Jeg har været til læge omkring 10 gange nu, hvor jeg er blevet testet for alt (bakterier, der skulle give blærebetændelse, sexsygdomme osv.), men alt kommer tilbage med et negativt svar. Jeg skal til en gynækologisk undersøgelse igen på fredag, hvor de vil teste mig for to sjældne sexsygdomme, og hvis det viser sig heller ikke at være det, så vil de sende mig videre til en specialist. Jeg håber også på, at der er flere i denne tråd, der vil fortælle, hvordan det er gået med dem, og om de evt. har fundet en løsning på problemet. Nogle dage er mere udholdelige end andre, og ligesom jeg tror, at min krop har healet sig selv, så får jeg blærebetændelsessymptomerne igen. Jeg har lagt mærke til, at det især er den sidste del af "tisningen", som er værst for mig. Det svier enormt meget ved de sidste dryp fra urinrøret, og derefter føles det bare som om, at jeg skal tisse hele tiden. Jeg tror årsagen er, at jeg har fået en ny kæreste. Jeg kan huske, at jeg også fik blærebetændelse i starten af mit forhold med min exkæreste, men ved hver blærebetændelse kunne lægerne godt finde bakterier, så disse blærebetændelser var nemme at helbrede. Derfor undrer det mig gevaldigt, at de lige pludselig ikke kan finde noget som helst unormalt i mine prøver, når det føles fuldstændig ligesom en "normal" blærebetændelse. Jeg mistænker lidt urindyrkningen for ikke at give et rigtigt svar. Jeg har læst nogle steder, at det ikke er alle bakterier urindyrkningen finder. Nogle gange skal der nogle lidt mere følsomme metoder til. Det er også kun bakterier, der vokser frem i dyrkningerne, selvom jeg har læst, at der også er andre mikroorganismer, der kan forårsage blærebetændelse, så jeg håber, at jeg snart kan blive viderestillet til en specialist, så jeg forhåbentligt kan få en ordentlig udredning. Jeg skal nok huske at opdatere jer.

  • Indstillinger

    Hej igen. Jeg vil lige sige, at jeg har fundet årsagen til mit problem. Min læge valgte at teste mig for Mycoplasma Genitalum, men svaret kom tilbage negativt. Hun var lige ved ikke at teste mig for Mycoplasma-underarterne, som f.eks. kan være Ureaplasma Urealyticum - og efter cirka to uger fik jeg svare fra Serum Instituttet om, at det var den bakterie, jeg havde!!! Det er en bakterie, som lægerne stadig ikke ved særlig meget om, og der er stadig mange undersøgelser i gang. Bakterien er speciel, fordi den ikke viser jeg på urindyrkninger eller reagerer på antibiotika - fordi den ikke har nogen cellevæg, som mange andre bakterier! Derfor skal der hel speciel medicin til. Jeg fik azithromycin - et antibiotikum, der skulle slå denne bakterie ihjel, men jeg har imidlertid stadig symptomer :-/ Så jeg er blevet sendt videre til urologisk afdeling for at blive undersøgt der og se, om der er en anden medicin, der kan hjælpe, eller om jeg skal i gang med noget helt andet. Jeg skal nok opdatere.

Log in eller Registrér for at kommentere.