Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Svie/brændende fornemmelse i urinrør

24567

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej!
    Ja, det kan du tro, at jeg kan!! :)

    1) jeg fik at vide, at jeg hver aften skulle massere ca. ½ min. i hver side på "mørbraden" (se billede: http://birthebonde.dk/artikler/smerter-i-underlivet/). Det skulle jeg gøre, ved en "savende" bevægelse med undersiden af min (strakte) hånd, ned langs hoften (pegende skråt ned mellem benene). I de der "love lines" som nogle mænd har, hvis du forstår?

    2) øvelserne: her er de øvelser, som jeg fik som hjælp til mine smerter:
    - ved stor smerte: ned på knæ og albuer, så blodet får optimal adgang til blæreområdet.
    - mørbradsmusklen-øvelse: sæt ene fod op på højt bord, anden fod skal pege frem og holdes i gulvet. Så skal man læne sig mod bordet, støt m hænderne på bordet, og hold stillingen i 10-15 sek., sæt foden ned, og hvil. Gentag 3-4 gange med samme ben, før der skiftes ben
    - sekretærmusklen: stå ved højt bord, og læg det ene ben på bordet, som en halv skrædderstilling. Stræk det andet ben/knæ. læn ind over det bøjede ben på bordet, så man kan mærke strækket i balde og inderlår. 10-15 sek, 3 gange med samme ben før der skiftes. kan også gøres siddende.
    - bækknbunden: stå ved højt bord, hold fast i bordkanten og sæt dig på hug (helt ned med hælene = numsen tæt på gulvet, hold balancen med hænderne på bordet). 10-15 sek, 3 gentagelser.

    3) desuden: prøv at knibe bækkenbunden (vha spænding i endetarmen) sammen, hold i 3-4 sek, slip og pust navlen/maven ud af. Hold dobbelt så lang pause og gentag 5 gange. Kan gøres liggende på ryggen eller på siden.

    Håber det kan bruges:) ellers så kan jeg varmt anbefale Birthe Bonde, som altså har hjulpet mig...

    God bedring :)
  • Indstillinger
    Har også denne svien brænden i urinrøret og denne konstante følelse af at skulle tisse og ikke blive tømt ordentligt ---og ja skal heeeeele tiden tisse.

    Det eneste der hjælper på den svien og brænden er ymer...ja jeg dypper fingeren i ymer og stikker noget ymer op. Så svier det ikke mere.

    Det er noget med surhedsgraden i det . Men ok man skal jo være alene for at gå rundt med ymer dernede.

    ps så har jeg hørt man skal drikke masser af vand og eller tranebær
  • Indstillinger
    Hej Cecilia, har du det stadig bedre med dine smerter? Og har du haft ondt konstant i 2 år, eller har du haft perioder helt uden smerter? Jeg har det præcis dom dig og er ved at blive skør:-( Kh Sille
  • Indstillinger
    Åh har også de omtalte symptomer dog har det "kun" varet 1 md. Men rigeligt til at jeg er begyndt at se hvor belastende det er. Har været til læge og negativ test for blærebetændelse. Hun foreslog at drikke meget mere vand dagligt. Samt tranebær saft. Selv har jeg en teori om at der er tale om svamp i urinrøret
    Især efter at have læst jeres historier. Og at det ofte forværres efter en penicillin kur.

    Jeg vil forsøge følgende nu. Drikke væsentligt mere vand, masserer brentan 2% ind omkring urinrøret morgen og aften, drikke tranebær saft, og sidst men ikke mindst tage er homøopati sk middel ved navn cantharon fra allergica. Sidst nævnte har jeg stor tiltro til da jeg er uddannet indenfor homøopati og ved at midlet virker opbyggende på urinvejene
    Mindsker rødme, styrker immunforsvaret, og fjerner evt inflammation.
    Jeg vil gerne skrive igen om de forskellige tiltag har givet en positiv effekt.

    For nej hvor er det smertefuldt og skal hele tiden sikre mig der er et toilet i nærheden og der kommer kun lidt urin af gangen
    Er testet negativ for klamydia.
  • Indstillinger
    Hej alle sammen!
    Jeg fejler præcis det samme som jer, er 20 år og tror det startede ud med at være en normal blærebetændelse og så er det gået ned af bakke siden.
    Ikke at det er en god ting, men betrykkende at vide at der er andre der har det på samme måde og det ikke bare er en selv der er ved at gå amok.
    Mit startede dog mit i studenterperioden så det var ekstra trist ikke at kunne føle man kunne fejre ens hue ordenligt fordi man nu skulle (rettere troede) på toilettet hele tiden og have så ondt!
    Jeg er også blevet testet negativ for klamydia og blærebetændelse op til flere gange, men min læge sagde dog jeg har noget der hedder skedekatar og som er en ubalance i skeden, hvad det kommer af er uvidst og det skulle åbenbart været meget normalt. Krydser bare fingre for det virker! Ellers tror jeg jeg vil overtale hende til at teste mig for svamp (har spurgt om jeg kunne blive testet for det før, men hun mente ikke det var nødvendigt)

    En anden ting er:
    Sunglow2 har du fået det bedre siden du sidste skrev herinde, altså hjalp din behandling? Har også hørt om (og anskaffet mig) cantharon men ville lige se om den her behandling virker før jeg blander en masse sammen.

    Til andre der sidder i samme situation, så burde 1-2 kopper te af gyldenris, eller et dampbad til uderlivet i 20min. af tørret morgenfruekronblade hjælpe. Har ikke selv afprøvet det endnu, men det bliver det næste jeg gør hvis ikke de her piller virker!

    Håber alle snart bliver friske, for hold op det er træls!

    Mvh.
    Cecilia (ikke den samme Cecilia som før, men en ny en! ;) )
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har siden i går haft svie ved urinrøret når jeg var færdig med at tisse. Svien er efterfølgende blevet ved et par timer. Det føles som om jeg skal tisse hele tiden, men når jeg prøver, er det oftes ingenting der kommer ud. Nogle der kan hjælpe? Har tænkt mig at kontakte min læge i morgen, hvis det ikke er blevet bedre.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg døjer med sammen problemer. jeg har lige fået lavet "en Japansk skyldning" det har virkelig hjulpet meget. Men ikke tage alle smerterne. Er der nogle af jer andre der er blevet kloger?

    Måske dette kan være en hjælp for nogle af jer
    http://www.icforeningen.dk
  • Indstillinger
    Kære Alle,

    Jeg skriver for at høre, hvordan alle Jer der har skrevet herinde med sviende urinrør har det i dag? Jeg kan se det er længe siden, I har skrevet herinde og håber det betyder godt nyt.

    Jeg oplever de samme symptomer som mange af jer, d.v.s.
    - sviende fornemmelse i urinrøret, især efter vandladning
    - konstant pres på blæren

    Jeg forsøger nu med Membrasin og har fået Amytripthilin for smerter. Intet af det ser ud til at hjælpe, og jeg er ved at gå til. Min krop er helt spændt af smerten og jeg fryser konstant.

    Hvordan håndterer I smerten? Kan man vænne sig til det?

    Har nogen af Jer prøvet blæreskylning på hospitalet?

    mvh
    Pernille
  • Indstillinger
    Hvor længe har du taget Membrasin. Der går et stykke tid før du eventuelt kan mærke en bedring.
  • Indstillinger
    Jeg har kun taget det en uge. Der anbefales 2-4 tabletter dagligt, jeg tager 4 tabletter. Hvor længe tog du Membrasin før det havde en effekt?
Log in eller Registrér for at kommentere.