Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Svie/brændende fornemmelse i urinrør

13567

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan ikke huske hvornår jeg kunne begynde at mærke det, men efter to pakker var mine smerter væk. Det drejede sig om slimhinderne i brystkassen.
  • Indstillinger
    Jeg genkender det hele og har været SÅ meget igennem.

    Symptomer:
    Svien, oplevelse af at skulle tisse hele tiden, tryk på blære,
    brænden, slimhinder kan være påvirkede i skeden. Sjældent udflåd.
    Murren og trækker også om i lænden efter længere tid og ned i benene
    Bliver træt og følelse af at have småfeber

    Ingen fund af bakterier
    Fysioterapeut - ingen spændinger i underlivet

    Mange mange pencillinkure
    Metronidazol/flagyl
    svampemidler

    Undersøgelse med kontrast- nyre
    Urolog flere gange
    Urologisk afdeling- for interstitiel cystitis
    Afprøvning af skylninger af blære på Herlev
    MR scanning for endometriose m.v.

    Det har stået på i årevis. Enkelte gange har flagyl vagitorer hjulpet. (til behandling af skedekatar)

    Jeg er på en måde lettet over at høre, at flere har det som jeg, da jeg indimellem er ved at blive fuldkommen modløs og møder så megen "der er ikke noget".

    Da jeg grædende har insisteret på at det er fysisk- har de på Herlev gået så langt at de ville lave kikkertundersøgelse for endometriose, trods der ikke var fund på scanning. Jeg afslog. Det er ikke det....
    Urologen ville også gå videre med teorien om IC- trods at det ikke hjalp med skylninger og der ikke var som sådan mistanke. Man kunne jo i sidste ende operere blæren væk! .....

    Jeg håber vi kan hjælpe hinanden og at vi kan dele, hvad vi oplever kan afhjælpe. Pt har jeg det igen og nu gik jeg igen igen ind og googlede og fandt jer :) Jeg bruger flagyl og canesten creme i disse dage.

    Kender nogen en god behandling, et sted som går holistisk og grundigt til værks er jeg meget interesseret i at høre om det.

    Kh Henriette
  • Indstillinger
    Kære alle.

    Efter en masse søgning på nettet fandt jeg endelig et indlæg der passer til mine symptomer. Jeg har præcis de samme symptomer som jer. Det hele startede med at jeg fik blærebetændelse måneden efter jeg var sammen med min kæreste (1 år siden nu). Sidenhen har jeg haft blærebetændelse hver måned og været på adskillige penicillinkure, som har virket, men ikke langsigtet, hvorefter jeg fik betændelsen igen.

    Får nogle måneder siden blev min urinprøve testet negativ for blærebetændelse (finally!) - nu har jeg dog de samme symptomer, som dem jeg havde, da jeg havde blærebetændelse. Min urin er testet igen og lægen sagde der var bakterier, men ikke nok til at de ville give mig penicilin. Altså havde jeg ikke blærebetændelse. Men nu har de henvist mig til en gynækolog, idet jeg har døjet med problemet i længere tid.

    Skal jeg være bekymret for denne henvisning? Er nervøs for jeg fejler noget. Eller er det blot slimhinderne der er irriteret efter al den penicilinkur, som jeg tog for 5 måneder siden (synes selv det er et stykke tid siden og forstår ikke hvorfor slimhinderne først er påvirket nu, når der er gået så lang tid siden jeg tog penciilin).

    Jeg skal formentlig scannes. Ved i om det er ultralydsscanning? Det er vel ikke en kikkertundersøgelse?

    Tidligere idag var jeg på toilettet, hvor jeg kunne se meget lidt frisk blod (mere lyserødt) på papiret ved tørring, dette efter at have tisset. Undskyld detaljerne, men bliver simpelthen nødt til at beskrive mit problem. Det skal lige siges at det er meget lidt blod!

    Det er 19 dage siden min sidste menstruationsperiode sluttede, så der er lidt tid til jeg skal have min menstruation, hvorfor jeg udelukker blodet har noget med min menstruation at gøre, medmindre den er uregelmæssig nu og kommer lidt tidligere end ventet.
  • Indstillinger
    Det skal også lige siges at jeg har haft en meget kraftig lugt forneden de sidste 2 uger.
  • Indstillinger
    Heia Danmark. Er norsk, og fant dette på nettet. Grusomme saker. Håber jer forstår denne dansk-norsken min. Jeg har vært intenst plaget med denne svien i et halvt år! Min lege trodde det hadde med hormoner å gjøre. Jeg har brukt østrogensalver og også canesten, uten at legen fant noe galt. Jeg har tappet min livsglede av dette....Har dere noen råd som er kommet opp siden sist.
    Hilsen
    tonjoh
  • Indstillinger
    Hej med jer
    Først vil jeg sige, at det er en lettelse, at høre, at jeg ikke er alene om det her. Selvfølgelig ville jeg ønske, at ingen af os havde disse symptomer, men har virkelig et behov for at blive mødt med forståelse.
    Jeg er 25 år, og har nu i 9 måneder døjet med de problemer, som mange af jer beskriver, altså en brændende, sviende og tyngende fornemmelse i blæren eller urinrøret. Jeg har så at sige "kæmpet" med systemet om at få hjælp, men føler hele tiden, at jeg ikke bliver hørt. har først været ved urolog for en uge siden, efter jeg har været ved min egen læge flere gange og ved gynækolog fire gange, altsammen uden resultater. Derudover går der jo vanvittigt meget ventetid - blev første gang henvist til gynækolog tilbage i december. Hver gang bliver jeg mødt med holdning om, at jeg bare skal tage det roligt, for det er "jo ikke farligt". Det er muligt, men det ødelægger min hverdag og ofte er jeg så frustreret, at jeg bare har lyst til at få fjernet mit underliv. Af samme årsag sidder jeg nu og skriver dette indlæg, kl 02.00 om natten, fordi mine irriterede urinveje holder mig vågen. Jeg føler mig efterhånden helt deprimeret og modløs, og vil gøre alt for få mit liv igen!
    Da jeg første gang gik til lægen i starten af oktober, troede jeg, at det bare var blærebetændelse. Jeg er dog blevet testet adskillige gange, alle gange med negativt resultat. Er også testet negativ for klamydia. Havde candidainfektion, men denne blev hurtigt behandlet, og prøverne efterfølgende også negative. Er testet positiv for en bakterieinfektion kaldet ureaplasma, men den er jeg også behandlet for. Har forsøgt at styrke silmhinderne med membrasin. Har taget vaginalkapsler og mælkesyrebakterier. Tager hver dag multivitaminpiller og ekstra c-vitamin, som skal virke mod inflamation. Drikker ikke længere the og kaffe eller sukkerfrie sodavand, da koffein og espartam skulle være generende for blæren. Har været til zoneterapi og akupunktur. Har drukket tranebærsaft og udtræk af persillefrø, som også skulle hjælpe. Og lige lidt hjælper det. Har fået foretaget ultralyd scanning og kikkertundersøgelse af blæren, og der er intet unormalt. Har overvejet diagnoser som interstiel cystit, vulvodyni, forsnævret urinrør, men alle "forslag" blev skudt ned af urologen. Nu venter jeg (igen,igen, igen), på en tid hos røntgenafdelingen, alt imens min tålmodighed slipper op. Har ikke haft en irritationsfri dag siden symptomerne startede i september. Ved simpelthen snart ikke, hvad jeg skal gøre. Er der nogen, som har fået en længerevarende effekt af jeres tiltag? Og har I andre også oplevet manglende forståelse i sundhedsvæsenet?
    Håber på snarlig bedring til jer alle.
    Med venlig hilsen Rikke
  • Indstillinger
    Hvor meget c vitaminer tager du? Du skriver ikke om du har en kæreste? Hvis ja dyrker du sex med kondom eller uden?
  • Indstillinger
    Jeg tager to c-vitaminpiller om dagen. Har ingen kæreste, og har kun haft sex en gang siden symptomerne startede, af frygt for om det ville forværre symptomerne. Der er dog hverken blevet værre eller bedre. Har altid haft det sådan, at hvis ikke jeg med det samme tisser efter jeg har haft sex, så bliver mine urinveje generet. Nogle gange har det sat sig til blærebetændelse, andre gange har jeg kunnet drikke det væk med vand og tranebærsaft. Irritationen har dog aldrig været mere end et par timer. Men nu har jeg haft det uafbrudt i 9 mdr.
  • Indstillinger
    Jeg tænkte på at hvis du tager for meget c vitaminer kan det irretere blæren at det føles som blærebetændelse. Du bør nok holde pause fra c vitaminer, trænebærsaft osv og lad dine slimhinder få lidt ro, det kan værre du gør det værre med alt det for du har jo haft blærebetændelse og candidainfektion du skal give det ro. Jeg tænkte også på at du har fået candidainfektion før, du blev behandlet men det kan blusse op igen, selv om du er blevet testet positiv kan du godt have igen det er ikke altid det kan finde det i prøverne især hvis det er meget lidt, hvis du ikke passer med sukker, gær, gluten, mælk, frugt osv. det kan nemlig give blæreproblemer uden at have blærebetændelse. Du kan kigge lidt på nette symtomer på candidainfektion.
  • Indstillinger
    Jeg glemte at spørge om du har nogen former for maveproblemer, forstoppelse oppustethed osv?
Log in eller Registrér for at kommentere.