Hjem Kvinder Åben debat for kvinder

Svie/brændende fornemmelse i urinrør

Redigeret 17 januar, 2018, 04:24 i Åben debat for kvinder
Hej
Jeg skriver herinde da jeg har en problem der irritere mig en del.
Jeg var for 2 måneder siden på pencillinkur pga. halsbetændelse. Hver gang jeg er på pencillinkur får jeg med 100% garanti nældefeber og svamp i underlivet. Ved den sidste behandling fik jeg nældefeber som forventet men ikke gener af svampeinfektion. Til gengæld har jeg haft svie/brændende fornemmelse i mit urinrør siden. Det svier ikke når jeg tisser, men når jeg er færdig. Nogle gange svier det først værst 5 minutter efter jeg har tisset og det kan fortsætte nogle timer. Det er værst om morgenen og aftenen og nogle dage er værre end andre.
Jeg har siden pencillin kuren fået dyrket mit urin for blærebetændelse 3 gange som alle var negative.
Jeg var ved lægen for 2 uger siden som konstaterede, at jeg havde svamp i skeden, hvorefter jeg er kommet på en tabletkur (1 pille om ugen i 2 måneder). Ugen inden jeg tog til lægen valgte jeg, at behandle mig selv fuldt ud med en canesten behandling, men det havde åbenbart ikke fjernet svampen. Det skal siges, at jeg har døjet med svamp i nogle år uden at få ordentlig styr på den. Lægen mente, at svampen muligvis generede mig til urinrøret.
Jeg har nu taget 2 piller, men svien/den brændende fornemmelse har jeg stadig.
Det skal siges, at jeg har været single i en længere periode, men har blevet testet for klamydia som var negativ.
Jeg har læst på nettet, at hvis man har svamp i urinrøret skal man tage en pille dagligt, mens mod skedesvamp 1 gang om ugen. Derfor kan jeg ikke helt forstå, hvorfor min læge vælger "kun" at give mig en pille om ugen.

Jeg vil høre om andre også har oplevet svie/brændende fornemmelse i urinrøret efter vandladning??.

Hilsen DKpige1986
«134567

Kommentarer

 • Hej

  Jeg ville blot høre, om du nogensinde fandt ud af, hvad du fejlede. Jeg har nemlig de helt samme symptomer, som dig. Det er ret generende.
  Jeg har også været i behandling for svamp, men det hjælper heller ikke.

  Jeg håber, at du er blevet rask og kan hjælpe mig med en diagnose.

  Mvh,
  M
 • Hej med jer..Prøv, at læse om LischenSlerosus bed evt en gynækolog teste jer.... Mine symptomer startede som jeres..Jeg har fået alverdens svampekure uden det hjalp synderligt..... Siger ikke det er det i fejler, men læs om det , ta evt en snak med lægen...
 • Har PRÆCIS de samme symptomer og er ved at få spat. Fik det ligeledes efter flere pencilinkurer mod blærebetændelse som nu er væk, men nu brænder det i urinrøret morgen og aften lidt efter vandladning. Min læge sagde det kan være irriteret slimhinder efter pencillinkur, men så længe efter?
  Har i to der har haft det fundet en "kur"?
 • Jeg har oplevet præcis det samme, og har været på en lang rejse efterfølgende: læger, privathospital, pennicilin mv...

  Det startede som alm. blærebetændelse, og så efter en pennicilinkur kom det som I beskriver. Det blev behandlet som blærebetændelse ca. 4-5 gange efterfølgende med 5-dages pennicilinkure (kun 2 eller 3 gange var der påvist bakterier i urinen).

  Det er morgen og aften, og svier som om der er nogle der hælder sprit i et sår. og pludselig er det væk igen. Dog har det, som I også skriver, været blusset op nogle gange, hvor det har været VILDT SMERTEFULDT i op til 4 timer (hvoraf 2½ var siddende på toilettet, som det eneste sted der kunne 'hjælpe' hver gang man skulle af med en smertefuld dråbe...).

  Jeg har nu døjet med det i ca. 4 måneder, og har lige været på privathospital for 2. gang. Han har undersøgt mig med scanner, og har ikke kunne finde noget. har dog fået pennicilin mod en form for klamydia (det skal lige siges, at lægerne har testet mig mange gange: negativ) - som man ikke kunne teste, og som påvirker urinrøret.

  Så nu er min partner og jeg på 10-dages antibiotikakur med Hexabotin. Og hverken partner eller jeg har været utro, og vi har været sammen 2½ år. Og denne form for klamydia behøver ikke opstå seksuelt, men efter en blærebetændelse.

  Ind til nu (på 3.dagen) har jeg ikke umiddelbart mærket noget til det :) Så det er super. Det skal også siges, at mænd ikke nødvendigvis har symptomer.

  Håber det kan hjælpe jer!
  Mange hilsner Cecilia
 • Har døjet med samme symptomer nu i over 1 år! Svien/brænden EFTER vandlading og det svinger meget både i løbet af dagen i løbet af måneden. Er så bange for at det er kronisk.
  Vi blot høre om din behandling med Hexabotin fik det væk. Jeg er efterhånden desperat og har være ved diverse speciallæger uden held.
  Håber at høre fra dig/jer.
 • Hej allesammen!

  Nu skal I høre... Døjer med præcis det samme - og har faktisk fundet et par andre tråde med lign indlæg, når man googler "hævet urinrør", "smerter i urinrør" eller lign.

  Jeg har efterhånden været på Membrasin et lille halvt år vil jeg tro, og det har helt klart nedsat smerten - men den opstår dog stadig (intenst) i periodevis. Jeg har bedt om noget forskelligt smertestillende hos lægen, men det er bare svært at "få op" så har desværre ikke fået den ønskede effekt...

  Jeg har indset, at vi faktisk er mange, som har samme historie at fortæller:
  - blærebetændelse (gentagne), antibiotika-kure --> kraftige smerter i urinrør, brændende, typisk efter vandladning (og uforstående læger).
  Derudover har jeg desuden følelsen af, ikke at kunne blive færdig med at tisse.

  Det er jo ekstremt uudholdeligt - og jeg synes, at det giver en fornemmelse af, at der bare står kogende saltsyre og simre i ens urinrør. Har adskillige gange måtte sidde på toilettet i FLERE timer ad gangen, da det var det eneste sted som jeg kunne holde ud at være.

  Nå, men jeg har været igennem flere processer grundet dette problem, i næsten 2 år. Den mest givende: en kikkertundersøgelse på privathospital, som viste en almindelig blære og et rødt og hævet urinrør. - Samt at der var 1/3 urin tilbage i blæren efter jeg havde tisset af. Han foreslog, at jeg skulle rejse/sætte mig 3 gange når jeg var på WC, for bedre at kunne tømme blæren. Efter undersøgelsen (ingen diagnose stillet), forsvandt symptomerne og jeg måtte udskrives fra deres system. Siden da har det været lidt on/off og nu er den helt gal igen og jeg skal til urolug i dag.

  Måske vi har noget til fælles? måske ligger der en "dybere" grund bag vores problemer? Derfor vil jeg lige skrive lidt om mig og erfaringer med smerten...

  Mig:
  - jeg er 20 år
  - lever overvejende sundt og dyrker motion
  - fast kæreste / sexpartner gennem 4 år
  - har haft (meget) forhøjet tal candida albanis i tarmene som barn
  - har haft kobberspiral (fik jeg ca. ½ år før det hele startede - ingen ændring da jeg tog den ud)
  - negativ for kønssygdomme

  Smerten kommer...:
  - startede efter et smertefudt samleje - på badeferie (=våd bikini på meget af dagen)
  - uafhængig af min menstruationscyklus
  - typisk dagen efter jeg har fået stærk mad
  - når jeg drikker sodavand og alkohol
  - typisk når jeg er stresset/nervøs ("spænder i musklerne")
  - typisk når jeg sidder med krydsede ben, har stramt (syntetisk?) undertøj på
  - delvist uafhændig af samleje

  Jeg vil simpelthen kæmpe for at finde til bunds i det her - da det jo ikke er til at holde ud; det er svært at planlægge hvad man skal (fx.ferier!) og det kan ødelægge den hyggeligste sammenkomst (senest min årsdag med kæresten i Tivoli i går).

  Jeg skal nok skrive, hvis jeg får noget givende senere hos urologen - og ellers er I velkommen med feedback, det skulle lige passe, at vi alle f.eks har forhøjet candida eller andet...

  Mvh Cecilia.

  (ps. kuren mod den "usynlige" klamydia hjalp ikke...)
 • Opdatering:
  Lægen havde en plan A: overspændt muskulatur omkring urinrøret (bækkenbunden) hvilket kunne være virkelig smertefuldt (hvilket hænger sammen med de stressede perioder) og plan B: bakterier der ikke kan testes for, som jeg derfor har fået recept på antibiotika for.
  Jeg har fået henvisning til en (valgfri) fysioterapeut og skal nu se, om de kan hjælpe mig. Update følger ;)

  forresten: nyttigt link:
  http://www.aleris.dk/Global/Danmark/Pri ... 0jun12.pdf
 • Hej!

  Jeg er en pige på 16 år, der oplever præcis de samme symptomer!
  Jeg har havde dem i ca. 4 uger for 1,5 måneder siden - blev derefter behandlet for en blærebetændelse i 5 dage. Nu her 3 uger efter er præcis de samme symptomer genopstået.

  Vi snakker om:
  - svie i urinrøret
  - konstant træng til at sætte sig ud på toilettet
  - kraftig svien efter at have tisset (og efter forsvinder svien kort)

  Jeg har flere gange oplevet at sidde flere timer på toilettet og presse smertefulde dråber ud, rejse mig op for at gå, for 2 sek. efter at fange mig selv i at trisse ind og sætte mig ned igen.

  Jeg har overvejet klamydia, svamp eller lign.

  Det er utrolig irriterende og jeg genkender følelsen af at det kan ødelægge hele ens dag. Jeg har enormt mange problemer med det da jeg samtidig har et efterskoleliv der skal passes..

  Jeg håber på at finde frem til noget snart. (det er ihvertfald rart ikke at være helt alene om dette problem)
 • Hej igen!

  Ja, det lyder jo som det samme vi kæmper med...
  Jeg har nu fået en tid hos Birthe Bonde i København, som er specialist, hvis det er musklerne der er problemet:
  bækkenbunden går nemlig ind og trykker sammen på blære og uninrør ("knækker" det) når den spændes = man kan ikke tømme blæren og min læge sagde, at det kan invaliderer folk pga. smerten (jeg var nemlig lidt kritisk, da de voldsomme smerter umiddelbart ikke "blot" burde komme pga det) - når man så har ondt, spænder man mere i musklerne, og så forværres det bare.

  Birthe Bonde sagde flg i telefonen:
  når man har ondt, skal man ikke sætte sig på toilettet - så lukker man lidt til for blodtilførslen i netop dette område: man skal i stedet ned på knæ og albuer med numsen i vejret - så kommer der frisk blod til området. Desuden må man ikke drikke light-produkter/kunstigt sukker og skal helst kun tisse hver 3. time så urinrøret får ro.

  Derudover har jeg flere gange prøvet at slappe af i musklerne i bækkenbunden (denne er spændt når man lukker sammen og "holder" sig) i løbet af dagen - dette kan også gøres "grundigere" at ligge sig på ryggen med benene lidt oppe/bøjede, og så trække vejret helt dybt så maven bevæger sig op og ned.

  Jeg har virkelig fået positive resultater ud af dette og har ikke mærket kraftige smerter, siden den dag, hvor jeg fandt ud af at jeg skulle "slappe af". Nu skal jeg så til Birthe Bonde (fysioterapeut) om et par uger, hvor hun skal vise mig nyttige øvelser, selvbehandling og ind at trykke nogle steder. Desuden har hun gode links til øvelser på hendes hjemmeside.

  Dejligt endelig at have fundet ud af hvad det (forhåbentlig) er!!!

  håber I kan bruge det til noget :)
 • Har fuldstændig samme symptomer!
  Kan du cecilia illustrere de øvelser du har fået? Det giver nemlig god mening - jeg føler en konstant spænding i venstre del af underlivet. Så går det ondt og så spænder jeg endnu mere. Så øvelser modtages med kys hånd!
Log in eller Registrér for at kommentere.