Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksmedicin og bivirkninger

124678

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har det godt med zanidip, men blodtrykket ligger nu på 171/121. Det har aldrig været så højt, hvis jeg ikke har taget medicinen. Det er da mærkeligt.
    Det lader jo til at være håbløst.
    Er der ikke et eneste andet menneske, der heller ikke kan få det til at fungere. Er der virkelig kun mig.
  • Indstillinger
    Hej Persille. Har du prøvet Aprovel? Jeg fik en anden medicin for nogle år siden og den hostede jeg også af. Så jeg bad om noget andet og så fik jeg Aprovel og så var hosten pst.. væk. Jeg finder mig ikke i lægernes manglende forståelse for bivirkninger, så er det vist på tide at skifte læge, som Carsten Vagn-Hansen siger. Håber at du har det bedre . Hilsen Trille
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Det er da ikke så godt. Men hvordan går det med at tage diverse tilskud, som Carsten Vagn-Hansen rådede dig til? De skulle jo også virke blodtryksnedsættende.

    Og i hvert fald bliver D-vitamin omtalt som et blodtryksnedsættende middel. Hvor meget D-vitamin tager du?

    Jeg oplevede jo faktisk, at mit blodtryk steg, da jeg kom op på en dosis på op mod de 100 mikrogram D-vitamin dagligt. Jeg gik ud fra, at årsagen til den stigning, var, at jeg også tager perikon.

    Hvis du tager lige så meget, så kan det jo være, at det også hos dig er D-vitaminet, der er synderen!

    Det kunne være godt at vide.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Tak fordi I svarer. Nej, det kan ikke være D vitaminets skyld, for jeg tager kun lidt mere end jeg gjorde før.
    Jeg tager alt det andet, Carsten Vagn Hansen har anbefalet. Men jeg har ikke fået købt ekstra D vitamin, kun det der er i cal mag.
    Jeg skal til læge i næste uge, så havde jeg regnet med at købe ekstra D vitamin også. Måske det kunne hjælpe. Jeg har ligget længe og hvilet, men blodtrykket er stadig højt. 185 / 102

    Jeg har ikke prøvet aprovel, jeg kan da foreslå det. Jeg er sørme ked af det. Nu var jeg ellers så glad over ikke at have nogen bivirkninger.
  • Indstillinger
    Hvorfor skriver jeg. Det er bare for at have nogen at snakke med. Nogen, der lytter lidt.
    Hvis I vidste hvor jeg er træt af alt dette. Samtidig er jeg jo også nervøs for hjerneblødning. Min mor fik hjerneblødning og blev lam.

    Da blodtrykket nåede op på 208/115 blev jeg bange og ringede til vagtlægen.
    Han sagde jeg skulle tage dobbelt dosis. På grund af alder og det høje tryk var der jo en risiko.
    Nogen "trøst" var der ikke tale om.
    Men det kan man vel heller ikke forvente. Og der er vel heller intet at sige.

    Nu håber jeg bare blodtrykket falder og jeg denne gang slipper for modbydelige bivirkninger.
    Og denne gang vil jeg ikke have et andet mærke. Det SKAL være det samme.
    Jeg fik først problemer med amlodipin, da jeg hele tiden fik en ny kopimedicin. Men naturligvis er det ikke et bevis, det kan jo være bivirkninger var opstået alligevel. Jeg vil bare ikke løbe risikoen.

    Min søn har også problemer med de samme brystsmerter og hoste af
    amlodipin. De bivirkninger, som nogle læger ikke mener eksisterer.
    Han vil også prøve zanidip.

    Nu føler jeg pludselig vreden boble i mig over man føler sig på herrens mark.
    Så jeg slutter inden den løber af med mig.
    Tak fordi I "lyttede".



    http://www.dpsnet.dk/fileadmin/web-file ... ps.doc.pdf


    Kan der være problemer med kopimedicin inden for epilepsimidlerne og de tricykliske antidepressiva, kan der vel også være det inden for blodtryksmedicin.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg forstår godt din magtesløshed. Jeg var i samme situation for 3 år siden. Blodtrykket bare steg og steg, og der var ikke rigtig nogen, der kunne hjælpe mig. Det var for øvrigt dengang, speciallægen prøvede med Zanidip, som jeg ikke kunne tåle. Det er imidlertid en helt anden historie, som ikke har med din situation at gøre. Men jeg husker magtesløsheden.

    Nej, man kan nok ikke forvente trøst af vagtlægen. De er nok alt for stressede og for optagede af at finde ud af, om der er nogen, der ringer uden gyldig grund. De tror måske, at hvis de er flinke, så vil der være flere, der ringer! Sådan mener jeg ikke, at det var før i tiden. Jeg prøvede selv at ringe til vagtlægen i december måned, og jeg oplevede den person, der sad ved telefonen som temmelig ”robot-agtig”, men heldigvis gik han i løbet af samtalen med til at sende en læge ud til mig – en læge, der var venlig og omhyggelig, og som indlagde mig med det samme. Jeg sendte hende et julekort, da jeg kom hjem fra sygehuset! Man kan ikke altid forvente kompetent lægehjælp, og derfor må man rose det, der fungerer.

    En trøst fra vagtlægen kunne jo være at sige, at det nok ikke gør noget, at blodtrykket stiger til 208/115, når bare det ikke ligger dér alt for længe ad gangen. Den form for trøst koster ikke mange anstrengelser.

    Du har fuldstændig ret i, at det vil være en god ide at få helt det samme produkt og ikke skiftende kopier af Zanidip. Det synes jeg, at du skal insistere på – også selv om lægen eller apoteksassistenten fastholder, at kopien er fuldstændig identisk med origianal-produktet. For det passer jo ikke. Der tillades en vis afvigelse, som der står i det link, du bragte.

    Vi har diskuteret sagen før – måske endda i denne tråd. Da bragte du et andet link, som havde med en lidt anden problematik at gøre (to forskellige original-produkter – altså ikke en situation, hvor det ene var en kopi af det andet). Fordi det var et andet problem, kan det godt være, at jeg kom til at give dig det indtryk, at det er lige meget, om man får kopier eller ej, men det mener jeg bestemt ikke!

    Netop når man er så følsom over for bivirkninger, som du er, så er det vigtigt, at man får det produkt, som man er mest tilfreds med. Lægen kan skrive et bestemt tegn på recepten, der betyder, at apoteket SKAL udlevere originalproduktet.

    På listen over bivirkninger ved Amlodipin er hoste jo med. At det er en sjælden bivirkning, betyder jo netop, at man har en vis, om end lille, risiko for at få hoste af Amlodipin. Og når man i forvejen er meget følsom for bivirkninger, er det nok at ”lege med skæbnen”, hvis man får skiftende kopier. Derfor synes jeg, at du skal holde fast i, at du ikke vil have skiftende kopier af Zanidip.

    Kan du ikke supplere med rødbedesaft, indtil blodtrykket bliver bedre?

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Er det ikke mærkeligt, før vågnede jeg kl 5 til 6 om morgenen. Efter skift af medicin sover jeg til kl 8 til 9.
    Hvor gemmer mit virkelige jeg sig. Ja, det er bare en tanke jeg fik. Gudskelov skal jeg heller ikke op så mange gange, kun en gang i løbet af natten.
    Jeg er heller ikke blevet utilpas af at tage dobbelt dosis. Jeg håber, det bliver ved. Blodtrykket er faldet lidt. 179/96. ca naturligvis.
    Gad vide, hvor længe det varer inden medicinen virker rigtigt. Det var også noget, jeg gerne ville have haft at vide.
    Men nu er jeg da ikke så bange mere.

    Sjovt du skriver "robotagtig". Den samme følelse havde jeg. Man kan høre hvordan der skrives ned samtidig. Jeg tænkte, hvis det er lægen, der skriver samtidig med vi snakker, hvordan klares det.
    Det gav mig et dårligt indtryk og følelse. men sådan er der jo så meget i vore dage.
    Jeg havde tilmed svært ved at høre ham i telefonen. Jeg mener også vi talte en smule "ved siden" af hinanden, men jeg tænkte skidt pyt, det kan være lige meget. Jeg ville jo bare have at vide, hvad jeg skulle gøre.

    De gange jeg har ringet til en vagtlæge kan tælles på en hånd. Så nogen større ulejlighed gør jeg ikke.
    Som jeg sagde til min søn fik jeg følelse af, jeg jo bare var et gammelt fjols, der alligevel snart skulle dø.

    Det er det helt rigtige ord: magtesløshed. Det er det man føler. Min egen læge har heller ingen tid. Nu bliver jeg nervøs hver gang, fordi det hele skal gå så stærkt.

    Som du er jeg så taknemmelig over for den læge, som reddede mit liv for nogle år siden. Jeg har også sagt tak til hende.
    Det var bivirkninger, der var ved at tage livet af mig, som min daværende læge og vagtlæger ikke troede på..
    Jeg er også taknemmelig over for overlægen på sygehuset.

    De har på apoteket, sagt til mig, det er helt det samme medicin. Men det tror jeg ikke på mere. Min bror kunne slet ikke tåle kopimedicin, men det er en anden historie.
    Det er det jeg siger, vi kommer fra en anden planet.

    Nej nej, du gav mig ikke noget forkert indtryk, jeg forstod hvad du mente om kopimedicinen.

    Min søn er kommet med flere flasker rødbedesaft til mig. Fra min anden søn får jeg også gaver. Så jeg kan sagtens være glad. Jeg vil da gerne leve mange år endnu.

    Jeg har fundet vores skriverier mange steder på nettet. Tænk, at det skulle blive det eneste sted, hvor man kan få sig en snak.
    Jeg kan jo ikke lade det gå ud over mand og børn. Og nu kan jeg råde min søn med medicin. Det er jeg glad for. Jeg har også sagt til ham, forlang det samme.
    Jeg tror, der kunne spares mange penge, hvis det sundhedssystem var på en lidt anden måde.
    Jeg håber andre føler sig knapt så alene ved at læse med, hvis de prøver noget i samme retning.

    Mange hilsener. Persille

    PS. Mit syn er blevet bedre. Brystsmerterne, som jeg har haft i flere år, er også helt væk.
  • Indstillinger
    Hej Persille og Kameliadamen.

    Jeg har med interesse læst jeres korrespondance for jeg kan se at i har de samme problemer som jeg. Sidste sommer havde jeg noget hoste - ca 1 anfald om ugen - og gik til lægen for at finde ud af hvorfor. Blev i september 09 røntgenfortgraferet, hvor man ikke fandt andet end arvæv efter en lungebetændelse. Fik endvidere en dobbelt lungefunktionsprøve hvor lungefunktionen var på 85% i januar 10 - altså ingen KOL. Fik på grund af forhøjet blodtryk den 22.1.10 ordineret Ramipril. Var til kontrol hos lægen medio februar og klagede efter blodtryktagning og receptudskrivning af mere ramipril over hoste og han sagde at det skulle da ikke komme an på en recept på hostemedicin hvis jeg gerne ville have det. Jeg var ikke opmærksom på at Ramipril gav hoste som bivirkning. Har aldrig fået ret meget medicin og skimmede kun indlægssedlen igennem.
    Tog 14 dage til Spanien og fik voldsomme hosteanfald - ca 30-40 i døgnet og kunne ikke gå på netcafe eller restaurant uden at folk var bange for at det smittede. Jeg bestilte en tid hos lægen via internettet, og fik en tid den 29 marts 10. Det kunne jeg ikke vente på og bestilte en akuttid til den 12/3 dagen efter vi kom hjem. Det var hos en reservelægepraktikant, der ærligt sagde at hun ikke vidste hvad hun skulle stille op med mig. Hun konsulterede en kollega og efter 15 minutter kom hun tilbage med diagnosen astma og ordinerede pulmicort turbohaler, som jeg har fundet ud af har hoste som bivirkning. Det skulle jeg tage 1 måned. Jeg fik ikke noget det kortsigtet kunne hjælpe på hosten. Gik efter 14 dage til min tid den 29 hos en anden læge i lægehuset som kunne se jeg fik Ramipril og seponerede det og gav mig cozaar, som også har hoste som bivirkning og endvidere gav mig mundtørhed og hævet tunge. Ringede til lægen efter nogle dage og bad om at få ordineret Adalat Oros som en veninde af mig der har haft lignende problemer tager uden problemer. Gik klog af skade indlægssedlen igennem og der er ikke et ord om hoste. Lægen ville hellere ordinere Amlodipin, som jeg nu tager, men som også giver anledning til hoste hos nogle patienter. Har stadig hoste, og blev i onsdags podet for kighoste, fordi anfaldene er så voldsomme at de minder om det. Skal have svar tirsdag og skal mandag til ny lungefunktionsprøve, hvor man vil se om det er astma. Jeg er y65 år og har aldrig haft astma selv og ingen i min familie har det. Har ikke været kortåndet andet end når hosten har stået på i flere minutter. Mit blodtryk var i går hvor jeg ikke tog cozaar i et døgn oppe på 216/106. Ringede til lægevagten og fik besked på at tage Amlodipin straks til aften og igen her til morgen. Blodtryk nu 164/98 så det er da bedre. Har ikke siden i går morges taget pulmicort men hoster stadig dog ikke med så stor intensitet.
    Jeg er hundenervøs for at man vil ende med at tage en bronkoskopi på mig uden anden grund end at jeg reagerer med hosteanfald på al den medicin jeg får. Føler mig fejlmedicineret og behandlet uden nødvendig omhu og indsigt i bivirkninger. Ved cozaar stod også på indlægssedlen at man advarede mod at bruge det samtidig med cholesterolsænkende medicin som jeg også har fået siden januar og binyrebarkhormon som der er i Pulmicort. Kan simpelthen ikke forstå at jeg ikke kan få den medicin der ikke har hoste som bivirkning.
    Er ved at blive desperat, for min livskvalitet er meget forringet - kan ikke deltage i foredrag, biografture, operaforestillinger eller teater, da jeg forstyrrer andre. Selv motionscenteret, som jeg plejer at komme i 3 gange ugentligt har jeg opgivet.

    Gnisten
  • Indstillinger
    Halløj lidelsesfælle.

    Der er ikke mange læger, der tro på voldsomme bivirkninger. Men de eksisterer.

    Begyndte hosten inden du tog blodtryksmedicin. ??? For så kan det jo tænkes at være noget andet.


    Bronkoskopi, det ville jeg heller ikke bryde mig om. Min bror har lige fået det og han fik det gjort på sygehuset og ikke hos en privatpraktiserende specialist. Der fik han noget beroligede og noget at drikke, der bedøvede, så var det ikke så slemt, fortalte han. Han var bestemt ikke glad inden, men det var gået godt.
    Min søn var på en klinik og det gør han aldrig mere, siger han. For der var ikke nogen bedøvelse.

    Min hoste begyndte først da jeg fik blodtryksmedicin. Til at begynde med købte jeg også hostesaft i "litervis", det hjalp slet ikke. En vagtlæge, jeg ringede til, kunne jo høre den var helt gal. Han sendte mig noget medicin , jeg tror måske med opium ?, det dulmede.
    Det er mange år siden nu. men det var jo blodtryksmedicinen og det fandt jeg efterhånden ud af.

    Begge mine sønner hoster lidt af medicinen. Jeg hoster ikke så meget mere, gudskelov.
    Men jeg kan love dig for, man er sin egen lykkes smed, for man skal ikke vente megen deltagelse fra lægens side. Man kan godt skifte medicin, men om den virker eller om man kan leve med den, det er dit/mit problem. Ingen spørger, hvordan det går.

    Jeg læste forleden en hjertelæge skrev folk ikke tog deres medicin eller tog ikke det de skulle.
    Jamen, det tror da pokker, for man er alene med problemerne og man skal sørme være en viljestærk person for at klare det, hvis man tilfældigvis hører til de mennesker, som døjer med bivirkninger.
    Jeg kender skam også en ældre mand, som bare lader være med at tage medicin, hvis han bliver syg af det, for han orker ikke at skulle sige noget til lægen.

    Hvad er det nu der står på indlægsseddelen, jeg tror det er en ud af 10.000 der får hoste af amlodipin. Jeg tror det er flere, for mange indberetter det ikke.
    Selv om de siger kopimedicinen er det samme er der forskel.

    Men flere læger er dog blevet opmærksom på det, og det er jo rart. Måske er der håb forude. Kopimedicin kan give hoste, hvor originalmedicinen ikke gør det.
    Hvad der hjælper den ene kan den anden ikke tåle, så man må prøve sig frem. Men lyt ikke for meget til dem, der siger, det kan ikke være bivirkninger. For det skal jeg lige love for ikke har passet på mig.
    Heldigvis troede specialisten fuldstændig på mig. Og han sagde: Stop med det du bliver syg af.

    Pulmicort, ja det hjalp jo heller ikke mig. Men du er lige begyndt på amlodipin. Hosten skal lige have lidt tid inden den forsvinder. Man bliver jo ødelagt af at hoste.
    Hvis hosten er taget af bliver det sikkert bedre endnu.

    Amlodipin, der tror jeg man skal passe på alle de kopimediciner, for nogle er værre end andre.
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 12 april, 2010, 08:28
    Hej Kameliadamen
    Du skulle vel ikke vide om membrasin kan sætte blodtrykket op.
    Jeg forstår ikke, hvorfor det pludselig render i vejret. Men naturligvis kan det være "naturlige" årsager.


    Calyps0, det var faktisk dig, der for alvor fik mig til at spekulere over kopimedicin. Jeg kom til at tænke på, jeg har haft perioder, hvor det gik godt og perioder hvor det gik skidt med amlodipin. Kunne kopimedicin være årsagen.

    Det er så svært at huske tilbage. Man læser noget igen og tænker, jamen hov, det skulle du jo huske at overveje.

    Jeg anede denne gang ikke rigtig, hvad jeg skulle gøre. Blodtrykket er aldrig steget så meget før.
    Jeg var ellers så glad for zanidip. Men blodtrykket steg jo. Jeg var så bange, så jeg ville have amlodipin igen. Det har trods alt holdt trykket nede.
    Men det ser ikke ud til at kunne få det ned.
    Men jeg købte, som fortalt, originalmedicinen. Jeg har endnu ikke fået ondt i brystkassen. Jeg hoster heller ikke.
    Det eneste, der er vendt tilbage er en svag buldren i hovedet.
    Man kan vende sig til meget, sagde ålen, da den lå på panden.

    Hvis ikke blodtrykket går ned , så vælger jeg efter lange overvejelser også at tage atacand/aprovel, hvis lægen vil det. Det har taget sin tid for mig, at træffe den beslutning.

    Min undskyldning er alle de modbydelige bivirkninger, jeg har haft efter alt det jeg har prøvet. Derfor er jeg blevet meget nervøs og bange for at prøve nye ting.
    Jeg har haft mange besværligheder det sidste halve år.

    Kommer brystsmerterne igen, så atacand/aprovel sammen med zanidip.
    Mærkeligt ingen læger har foreslået det.
    10 mg zanidip mærkede jeg intet ubehag ved, men 20 mg gjorde mig lidt svimmel.
    Den slags mærker jeg ikke ved amlodipin, det er brystsmerter og hoste.

    Men nu føler jeg mig overbevist om, det hænger sammen med hvilken kopimedicin, der bliver udleveret.
    Denne gang havde apoteket helt nye kopimediciner, og jeg kunne ikke få den kopimedicin, som jeg mente havde givet mindst bivirkning.
    Derfor blev det originalmedicinen.


    Det er ved at blive en hel roman. Men jeg håber nogle fagfolk læser med og tænker lidt over det hele. Det kan ikke være særlig sundt, man skal have så mange spekulationer .
    Det er glædeligt for mig, at den specialist jeg kom hos, aldrig afviste mig. Jeg fortryder også nu, jeg sagde fra . Men jeg var jo syg hele tiden og kunne ikke klare mere på det tidspunkt.
    For pokker da også, hvor jeg føler mig skyldig over mine bivirkninger. Selv om min forstand jo hele tiden fortæller mig, jeg er uden skyld.
    Men det er ikke morsomt, når nogen siger: Det kan ikke være bivirkninger.
    Vreden brænder i mig, må jeg ærligt indrømme.
Log in eller Registrér for at kommentere.