Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksmedicin og bivirkninger

135678

Kommentarer

  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 17 marts, 2010, 06:11
    Kære Kameliadamen, tusind tak for din hjælp.

    Alene det, at have en at "snakke" med er en stor hjælp. Det er ikke sjovt at være , på en måde, alene med alle sine tanker . Man føler jo nogen bekymrer sig lidt om en.

    Alle mine nærmeste går jo på arbejde, og orker naturligvis ikke at høre om mine kvaler ustandselig.
    Det har jo nu stået på i nogle få måneder efter det hele begyndte igen.
    Jeg tror, jeg holder ud for længe .

    Jeg fik norvasc i flere år uden at mærke noget. Først da kopimedicinen begyndte at komme på banen fik jeg problemer.
    Men om det så skyldes dem eller langvarig virkning ved jeg jo ikke.

    Eller måske begyndte det hele, da jeg skulle have mere medicin.
    Det kan jo også skyldes, jeg nu er blevet ældre. Der står jo, man skal være forsigtig med at give ældre den store dosis, men som sædvanlig kun i begyndelsen.
    Der står altid bivirkningerne kun er til at begynde med, men er det nu også sandt. ? Jeg tvivler.

    Jeg har læst i samvirke, at folk har langt flere problemer med medicin end man umiddelbart skulle tro.

    Flere tusind årligt, alene i danmark, enten dør eller bliver syge af medicin.

    For nogle år siden var jeg selv indlagt i 8 dage. Min daværende læge var ved at tage livet af mig. Han burde have haft en røffel. Han ville overhovedet ikke høre på, hvad jeg fortalte. Vagtlægerne heller ikke.

    Jeg er stadig dybt taknemmelig over for den læge, der kunne se jeg var meget syg.
    Alle kunne se det, bare ikke min daværende læge og de vagtlæger, jeg søgte. Man mister desværre tilliden.

    Jeg har tid hos min læge i morgen. Det bliver første gang i nogle måneder min læge hører om mine tiltagende problemer.
    At det så blev virkelig slemt under lægens ferie kan vedkommende naturligvis ikke gøre for.

    Jeg har stadig lidt problemer i brystkassen, så jeg kunne virkelig tænke mig at droppe denne medicin og prøve en anden.
    Jeg vil spørge, hvad min læge mener om zanidip. Den medicin har jeg fået mod på at prøve. Ellers er jeg faktisk blevet meget bange.

    Hvilke problemer havde du med den medicin.

    Det kan jo være, det er hjælpestofferne, jeg er overfølsom over for.
    Hvis jeg bare turde lade medicinen helt være, men det tør jeg ikke. Min mor fik, som før fortalt, hjerneblødninger af for højt blodtryk.

    Jeg har jo også selv prøvet at læse om medicinen og kommer til samme resultat som du. De samme bivirkninger går igen.


    Nej, jeg har ikke været hos øjenlægen de sidste par år. Det kunne være jeg skulle bestille en tid, der er et halvt års ventetid. For mine øjne har det ikke helt godt.

    Min læge har jo papirer fra de specialister jeg kom hos og ved jeg har problemer. Måske var det ikke klogt at gå fra specialisten, men jeg var blevet så træt af hele tiden at være syg.
    Lidt fortryder jeg det. For der var meget mere tid end hos den praktiserende læge.
    Nå, men jeg er spændt på, hvad min læge mener i morgen. Jeg trænger til at leve i nogenlunde fred med min medicin.

    Mange, mange tak fordi du gad lytte til mig
    Det har været en meget stor hjælp i disse dage, hvor jeg har haft det så dårligt.
    Må andre blive klogere på, hvilke bivirkninger man kan støde på.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg kender jo i høj grad til, hvordan det er, når lægen ikke vil tro på, hvad man siger.

    I forbindelse med min blodtryksmedicin har problemet især været, at jeg får kaliummangel. Og det kan jo faktisk måles. Alligevel ville min læge ikke rigtig tro på, at jeg havde kaliummangel, for Atacand er kendt for at give for meget kalium! Så hun mente ikke, at jeg skulle have kaliumtilskud. Jeg har så i flere år selv måttet regulere mit kaliumniveau, og jeg har brugt mange penge på kaliumpiller fra helsekosten, som kunne have været købt langt billigere på apoteket, hvis min læge havde villet udskrive en recept. Men det ville hun ikke, før efter ca. to år.

    Jeg var på sygehuset i et døgns tid i december på grund af hjerteproblemer, og på sygehuset var de helt på det rene med, at jeg skulle have mit kaliumtilskud. Og sygehuslægen har skrevet til min praktiserende læge, at jeg skal have kalium. Læger er ikke altid nemme at tackle :o)

    Jeg synes, at det er en god ide at spørge lægen, om det ville være godt for dig at få Zanidip. Når du selv har mod på at prøve Zanidip, så er det et godt udgangspunkt. Jeg ser, at det gives ved let til moderat blodtryksforhøjelse, og jeg ved jo ikke, om dit blodtryksproblem falder ind under den kategori.

    De problemer jeg havde med Zanidip bliver ikke aktuelle for dig. Men jeg kan da godt fortælle dig, hvad de gik ud på. Jeg blev henvist til en hjertespecialist, fordi der skulle findes et ekstra blodtrykspræparat, som jeg kunne tåle, da Atacand desværre ikke virkede tilstrækkeligt. Jeg gjorde udtrykkeligt hjertelægen opmærksom på, at jeg tager naturmedicinen perikon forebyggende mod depression, og han sagde til mig, at han nok skulle tage hensyn til det. Men det gjorde han bare ikke!

    Da jeg kom hjem med recepten, som var på et præparat, jeg ikke kendte navnet på, nemlig Zanidip, slog jeg selvfølgelig op på Internettet, og jeg kunne straks se, at Zanidip ikke kunne forenes med perikon. Jeg ringede derfor til hjertespecialisten og fortalte, at jeg desværre ikke kunne bruge Zanidip. Dertil svarede han ordret: ”Perikon! Det bruger vi ikke! Nå, det må komme an på en prøve. Du tager bare Zanidip alligevel, og så ser vi, om det ikke går. Du kan jo ikke gå rundt med det høje blodtryk!”

    Jeg tog så på apoteket med recepten og spurgte farmaceuten dér. Hun svarede, at hun aldrig ville tage den kombination. Jeg købte det desværre alligevel, når nu lægen havde anbefalet det.

    Det skulle jeg aldrig have gjort. Blodtrykket faldt slet ikke, og jeg fik problemer med mine øjenlåg, som blev ru og hævede. Men som du forstår, skyldtes mine problemer noget, som ikke har med din situation at gøre.

    Derefter fandt jeg selv en løsning på blodtryksproblemet ved hjælp af selleri, sådan at jeg kunne klare mig med Atacand. Og jeg droppede specialisten.

    Når jeg spørger, om du har været ved øjenlæge, så skyldes det, at vi i vores alder skal være lidt forsigtige med vores syn. Nu ved jeg jo ikke, hvad det er for synsforstyrrelser, du har. Men i vores familie har vi en tendens til at få det, man engang kaldte forkalkning af øjnene, og som man nu kalder aldersbetinget nethindedegeneration eller AND (eller AMD). Der er nogle, der siger, at visse former for medicin kan fremskynde AMD.

    Hvis jeg var dig, ville jeg lige sørge for at blive tjekket hos en øjenlæge, uanset om du skifter medicin. Min erfaring er, at det er en god ide, at sige til sekretæren ved tidsbestillingen, at man er i behandling for forhøjet blodtryk og at man har lidt øjenproblemer. Den slags tager de meget alvorligt. Jeg kom til på et afbud næste dag, så selv om der normalt er et halvt års ventetid, så kan det godt gå stærkt, hvis man er parat til at springe til ved afbud. Det kan man jo bare sige, at man er. Det er vigtigt for en øjenlæge at få udnyttet afbud.

    Held og lykke i morgen

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hmm, det får mig til at tænke på en samtale, jeg fornyligt havde med en kemiker. Vi talte om medicin og jeg nævnte, at det var underligt, at min nyeste portion af noget dyrere svenske simvastatiner, produceret i Slovenien virkede anderledes, jeg kan slet ikke mærke dem og de andre var der ligesom et eller andet u definerbart og i hvert fald halsbrand, hvis de ikke blev slugt med masser af vand og landede på en bund af yogurt i maven.
    Kemikeren sagde at de billigste kopiprodukter kunne være produceret i Indien, Kina eller Latinamerika og at måske sjuskede man, således at der kunne være rester fra syntetiseringen i tabletten.
    Det rejser spørgsmålet om apotekerne har helt styr på, hvad de køber ind og om mange "bivirkninger" skyldes småforgiftning, overfølsomhed over for bindemidler, rester fra syntetiseringen. Det kunne så være, at disse gifte ophobede sig hos langtidsbrugere og tilsidst kunne man ikke tåle bare det mindste molekyle af dette stof..
  • Indstillinger
    Jeg har lige siddet og læst om forskellige forhold. Der skrives, at bivirkninger er sjældne og der kan spares mange penge på billig kopi medicin.
    Kopimedicinen kan give hoste.
    Jeg er bange for det ikke er det eneste.
    Da jeg begyndte på amlodipin/norvasc var det ikke kopi medicin og da havde jeg ikke alle de problemer.

    Min bror blev også syg af kopimedicinen. Overlægen måtte skrive, at han SKULLE have original medicinen.
    Jeg tror, der er mange, der har bivirkninger. Jeg kender en, som faldt besvimet om to gange, før hun fik nyt medicin. Det er også nævnt som bivirkning ved mange mediciner.
    Jeg har selv måttet lægge mig ned på landevejen, når jeg kunne mærke, jeg skulle besvime. Men det er overstået. Til at begynde med anede jeg ikke det var medicinens skyld.


    http://www.farmakonom.dk/Nyt/Nyheder/Ar ... dicin.aspx

    I dag udleverer apoteket jo den billigste medicin. Det er da også godt nok, hvis ikke der er forskel. Men det tror jeg desværre, der er.
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg vil lige gøre opmærksom på, at det egentlig ikke passer, når vi får at vide, at kopimedicin er fuldstændig identisk med den originale slags. I nedenstående rapport, eller hvad det nu er, står der:

    ”Ved godkendelse af et kopipræparat tillades normalt en afvigelse i intervallet 80-125 %...”

    http://www.dpsnet.dk/fileadmin/web-file ... ps.doc.pdf

    Jeg har ingen viden om, at der i visse tilfælde bliver sjusket med fremstillingen, som Calypso siger, men selv hvis der ikke gør det, kan man altså risikere, at der er en vis forskel mellem kopiproduktet og det originale produkt.

    Måske gør det ikke så meget, for det kan jo godt være, at patienten har en bedre virkning af kopimedicinen. Det kan man ikke vide. Problemet er de hyppige skift mellem forskellige kopipræparater. Man kan læse i nedenstående åbenbart lidt gamle tekst, at der muligvis slet ikke kan spares noget ved brug af kopimedicin, når udgifterne til ekstra lægebesøg og sygehusindlæggelser på grund af kopimedicin skal fratrækkes.

    http://www.lifdk.dk/sw20688.asp

    Heldigvis har jeg i de sidste par år fået originalproduktet. Før da fik jeg en kopi en overgang, men det var den samme kopi hver gang, og jeg mærkede ikke nogen forskel.

    Men jeg er overbevist om, at mange oplever problemer med kopimedicin.

    Jeg kiggede lige på det link, du bragte, Persille, og det er en lidt anden problematik, som ikke har med kopimedicin at gøre.

    Det handler om den meget dyre slags blodtryksmedicin, som hedder angiotensin II-antagonister, atså den slags som jeg får.

    Lægerne har i årevis truet med, at denne dyre medicin skulle tages fra folk. De skal i stedet have en ACE-hæmmer, som mange mennnesker får hoste af. Der er ikke tale om en kopi, men derimod en helt anden type, der er betydeligt billigere, men som altså meget ofte har hoste som bivirkning.

    I sommer havde jeg bestilt min sædvanlige blodtryksmedicin, men lige pludselig kunne jeg ikke få tilskud fra Sygesikringen, blev der sagt. Jeg skulle betale over 1600 kr, hvis jeg ville have medicinen. Det ville jeg selvfølgelig ikke.

    Jeg ringede til lægen, og hun sagde, at hvis jeg ikke ville betale 1600 kr., så måtte jeg tilbage på den type medicin, som jeg fik hoste af, altså en ACE-hæmmer.

    Det nægtede jeg! Og det endte med, at jeg fik lægen til at lave en særlig påtegning, der betød, at jeg kunne få tilskud fra Sygesikringen alligevel.
    Men det er utroligt, at de bare gør sådan hen over hovedet på folk. Min læge kunne i det mindste have snakket med mig først.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Åh, nå det var jeg ikke klar over. Jeg læste det med billig kopimedicin kunne give hoste, og jeg har jo hostet som bare f..... den halve dosis har gjort underværker, men det er ikke nok, æv.

    Min bror skulle have noget hjertemedicin og kopimedicinen kunne han slet ikke tåle..

    Jeg har fået kopimedicin udleveret uden delekærv. Det gav mig en masse besvær. Jeg har spist det blodtryksmedicin uden mit blodtryk faldt nævneværdigt. Det virker måske slet ikke godt nok.
    I dit link kan jeg jo læse, læger er ved at være godt trætte af det.

    Jeg er også nervøs hver gang jeg får udleveret noget nyt, det kan da heller ikke være særlig godt.


    Jeg er klar over det med AMD, men tak alligevel.
  • Indstillinger
    Efter at blodtrykket faldt, steg det rigtig meget. ævæv
    Jeg prøver nu zanidip og ellers Bisocar, mener jeg/tror jeg.

    Der er ingen , der har hørt om de bivirkninger med amlodipin før, hverken på apoteket eller min læge.
    Så jeg må være 1 ud at 10.000.
    Jeg har behov for en samtale i ro og fred om det hele , men det er der ikke tid til i dagens danmark. Hverken på apoteket eller hos lægen.

    Men det kan de jo ikke gøre for. Alting er så stresset, så er man ikke syg bliver man det.
  • Indstillinger
    Zanidip føles ikke nær så slem som amlodipin, for mig.
    Helt sluppet for hoste, åndedrætsbesvær samt lidt trykken i brystet er jeg ikke, men det er tåleligt endnu.
    Åbenbart kan der udvikles overfølsomhed for noget, der er blevet brugt i flere år. Det er altså ikke kun i begyndelsen bivirkninger optræder, som læger/sundhedspersoner udtaler.
    Tænk, at man skal søge hjælp og støtte på nettet i dagens danmark.

    Jeg ved mine skriverier ligger rundt omkring på nettet. Jeg håber det kan hjælpe andre i samme situation. I det mindste være en støtte og trøst, I er ikke alene.
    Der burde være et center, hvor mennesker, der har svært ved at tåle medicinen kunne henvende sig og få specialist behandling.
    Et sted, hvor man ved hvad det drejer sig om.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Det lyder dejligt, at det går bedre med Zanidip. Men helt godt er det åbenbart ikke, når du stadigvæk mærker problemer.

    Jeg håber for dig, at det bliver bedre efterhånden, selv om du selvfølgelig har ret i, at det meget omtalte udsagn om, at bivirkninger skulle være værst i begyndelsen, ikke altid gælder.

    Ja, da jeg ledte efter oplysninger om hoste og blodtryksmedicin, stødte jeg på dine indlæg andetsteds :o)

    Men jeg støder også tit på mine egne indlæg, når jeg leder efter oplysninger, og det kan somme tider komme lidt bag på mig.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.
    Jeg er lykkelig over at mærke så lidt. Hvis det fortsætter på den måde kan jeg sagtens klare det.
    Mit blodtryk er også faldet, så hvor er jeg glad over at have skiftet til dette middel.

    Jeg har spurgt Carsten Vagn Hansen om han havde et råd. Han anbefalede jeg prøvede Membrasin til mine sarte slimhinder i brystet.
    Jeg håber det hjælper, så jeg slipper helt af med ubehag.

    Og jeg kan tilføje, jeg skal heller ikke op på toilettet tre gange op natten mere, så jeg sover bedre.
Log in eller Registrér for at kommentere.